Odlazak u brazil... (navijači)

O navijačima, zanimljivostima, sličice, TV prijenosi, prognoze, takmičenja forumaša i druge zabavne teme.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Odlazak u brazil... (navijači)

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 okt 2013, 17:53

TzBulevar87 je napisao/la: U cijenu aranžmana uračunati letovi unutar Brazila. :)
Da mi je vidit' taj tvoj optimistični aranžman, možda bih počeo i razmišljat' o Brazilu :D

Da imaju makar voz do tamo, al' nema pruge ni do Manausa ni do Cuiabe. Nije mi bilo mrsko provjerit'.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 17 okt 2013, 17:59

DukeOfWellington je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la: U cijenu aranžmana uračunati letovi unutar Brazila. :)
Da mi je vidit' taj tvoj optimistični aranžman, možda bih počeo i razmišljat' o Brazilu :D

Da imaju makar voz do tamo, al' nema pruge ni do Manausa ni do Cuiabe. Nije mi bilo mrsko provjerit'.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/put-na-m ... /131017037
075

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 17 okt 2013, 18:11

FaraonTM je napisao/la:Da je kako Brazil dostupan čisto kopnenim putem sve bi bilo drugačije, i bilo bi lakše otići. Sa par prijatelja autom bi izašlo duplo jeftinije nego ovako avionom. Ali šta je tu je. Jedino ako ko nema privatni avion pa da se utalimo za kerozin? :mrgreen:
Ovo para sto dobije savez, nek nam avion kupi, pa cemo odmah poceti prebacivati se tamo :lol:

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 okt 2013, 18:21

Svi u kamion,pa se tamo.negdje kod Portugala ukrcat u neki brod preko oceana do Brazila i eto nas bez po' muke.
Onda se mozemo vozat po Brazilu,ponijet hrane,mozda bi mogli u grupi od 20 ljudi unajmit kakvu kucu van grada,onda nam samo trebaju karte za tekme i pare za benzin.
Keep walking.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 okt 2013, 18:23

HazardEden je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Da je kako Brazil dostupan čisto kopnenim putem sve bi bilo drugačije, i bilo bi lakše otići. Sa par prijatelja autom bi izašlo duplo jeftinije nego ovako avionom. Ali šta je tu je. Jedino ako ko nema privatni avion pa da se utalimo za kerozin? :mrgreen:
Ovo para sto dobije savez, nek nam avion kupi, pa cemo odmah poceti prebacivati se tamo :lol:
Šalji mail Begiću! :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 okt 2013, 18:28

Cautinho je napisao/la:Svi u kamion,pa se tamo.negdje kod Portugala ukrcat u neki brod preko oceana do Brazila i eto nas bez po' muke.
Onda se mozemo vozat po Brazilu,ponijet hrane,mozda bi mogli u grupi od 20 ljudi unajmit kakvu kucu van grada,onda nam samo trebaju karte za tekme i pare za benzin.
Po pola gorivo placamo. Tvoji amortizeri :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 okt 2013, 19:00

Moj kamion,vas trosak za benzin. :mrgreen:
Keep walking.

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 17 okt 2013, 19:06

FaraonTM je napisao/la:
HazardEden je napisao/la:
Šalji mail Begiću! :lol:
Ima onaj burza na nekom brodu, nek ga mazne i nek nas vozi tamo :lol: :lol: :lol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 okt 2013, 19:08

Može i ta opcija :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 17 okt 2013, 19:39

[quote="Saurman"]Pa eto ti kreni i bez agencije pa ćeš vidjeti koliko ćeš "jefitno" proći.

The Price of Football - World Cup 2014
Ticket: £58-£112
Final ticket: £281-£632
Hotel: £146-£797 per night
McDonald's meal: £11
Average dinner: £29
T-shirt: £13
Sun cream: £9.50
Water: £1.28
Imported beer: £3.83
Domestic beer: £1.91
Coffee: £2.55
UK packages range from £2,999 to £14,999

Pusti ti ove podatke. Napravljeni po mjeri zapadnjaka, i nekakav prosjek je uzet. Moze to ici mnogo, mnogo jeftinije. Smjestaj prije svega, jer ove cijene gore su Dubai .. U Macu svakako ne bih zderao svaki dan, ima lokalnih, jeftinijih fazona za kusati .. Vecera je isto tako relativna. Hoce li biti ili ne. Kakva ce biti .. Pivo dzabana vidim. Sta treba vise :lol: .

Za ove sto spominju brod .. I ja sam mislio da je jeftinije ali nije. Cak i skuplje od avajona ... I voznje nisu tako redovne kao zracni promet. Kontao sam o soluciji sa teretnim brodom. Ispostavilo se da zbog prijetnje terorizmom, svercom ljudima, međunarodnog prava o plovidbama, ... veoma tesko dobiti jeftin ili besplatan prevoz ...

Po mojim izracunima, gledanju neta, ... za 3 eura tisuce moze se komtono sve odraditi. Ne racunam na moguce pljacke, gubljenje novca, dokumenata, policija, ... Ali, kartu avionsku vec sada kupiti, pokusati preko neta sto prije smjestaj uzeti (izbjegavati hotele i naravno centar). Pokusati sto prije dobiti karte za unutrasnje letove jer bi bile sica prava. Prije odradite, imate sansu sebi u padže do 2 tisuce KM.

Mnogo je faktora i stvarno mnogo posla da bi se usparala koja kinta al samo ne pisati da ne ide ispod nekakvih 4000 eura ..

Evo, karta 1400-1600 KM, smjestaj (hostel, malo skriveniji hoteli, privat,...) nikako onih 12 dana ne moze biti vise od 400-600 KM, hrana-cuga 500-700 KM, letovi unutar zemlje do 500 KM + ovo + ono, .. Dođemo do brojke od 3400 KM + .. A, gledajuci po netu, moze i manje love. Jos jednom, bitan je vremenski faktor ...

Poznajem ljude koji su sa 2000-3000 eura boravili po mjesec i vise dana u Indiji, Keniji (Kenija je prilicno skupa drzava i za evropske uslove), Tajlandu, ... Moze se, samo treba sjesti, uzeti olovku i baciti se na posao sa trazenjem solucija ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 okt 2013, 19:43

samson je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Pa eto ti kreni i bez agencije pa ćeš vidjeti koliko ćeš "jefitno" proći.

The Price of Football - World Cup 2014
Ticket: £58-£112
Final ticket: £281-£632
Hotel: £146-£797 per night
McDonald's meal: £11
Average dinner: £29
T-shirt: £13
Sun cream: £9.50
Water: £1.28
Imported beer: £3.83
Domestic beer: £1.91
Coffee: £2.55
UK packages range from £2,999 to £14,999
Pusti ti ove podatke. Napravljeni po mjeri zapadnjaka, i nekakav prosjek je uzet. Moze to ici mnogo, mnogo jeftinije.
Može jeftinije, plazma/lcd gajba pive nešto meze noge na stol i lagano.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 17 okt 2013, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 17 okt 2013, 19:44

Poneki od vas racunaju obice okolnosti, ili vansezonske cjene. Ovo ti je najvece prvenstvo u glavnom turistickom mjesecu. Sve cjene skacu, od letova, preko hotela do hrane. Bit' ce skupo, sad koliko tesko je procjeniti.

xxxxx
Kontakt:

Post Postao/la xxxxx » 17 okt 2013, 20:39

Ja bio otisao u brazil 2014., ali se ne bih vise vracao, ostao bi tamo zivjeti.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 okt 2013, 21:15

Poražavajuće je što ne možeš do tamo drugačije nego avionom, a trećinu/četvrtinu ukupne cijene zauzima povratna karta iz Brazila.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 okt 2013, 21:22

Ja sve da imam 10.000 KM nikad ne bih spucao te pare na odlazak u Brazil, kad mogu otici na more i od tamo po kaficima, restoranima, ne bitno gdje gledati utakmice i uzivati duplo vise nego sto bi potrosio na samu avionsku kartu do Brazila a tek povratnu, pa onda za svaku ulaznicu na stadion, smjestaj, hranu, i jos dosta troskova.

I jos bi mi ostalo prilicno para.

Treba biti realan malo ko ce od nasih dijasporaca moci ovo priustiti a kamo li mi iz BiH.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 17 okt 2013, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 okt 2013, 21:23

Elegant je napisao/la:Ja sve da imam 10.000 KM nikad ne bih spucao te pare na odlazak u Brazil, kad mogu otici na more i od tamo po kaficima, restoranima, ne bitno gdje gledati utakmice i uzivati duplo vise nego sto bi potrosi na samu avionsku kartu, pa onda za svaku ulaznicu na stadion, smjestaj, hranu, i jos dosta troskova.

I jos bi mi ostalo prilicno para.

Treba biti realan malo ko ce od nasih dijasporaca moci ovo priustiti a kamo li mi iz BiH.
Tebi je treba bitnija od repke pa me ovo ne cudi :lol:

Ja bih sa 10 000 makar direktno u Brazil.
*ebo more,*ebo sve ovo ce biti jednom i vise nikad
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 okt 2013, 21:24

Samo naprijed ako si u mogucnosti ja te podrzavam samo kazem kako bih ja.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 okt 2013, 21:25

Nazalost nisam u mogucnosti pa cu pratit utakmnice sa jos par hiljada ljudi na trgu al da imam ne bih ih zalio dati za Brazil.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 okt 2013, 21:38

Kod nas ima ljudi nisu makli dalje od Jadranskog mora i misle da su sve proputovali, ode u CG ili Hrvatsku na more nadje sobu za 10 eura, tamo isto jede-pije za 5-7 eura i tako misli otici u Brazil i tamo se cjenkat ili onaj glupi mentalitet sto neki imaju pa kaze ne treba mi ni soba spavat cu na klupi na plazi, hoces malo sutra.

Mnogi nisu svijesni gdje je Brazil koja je to udaljenost, ne znaju nista o Brazilu sem "copacabana", predivne plaze, zabave , njihove guz.ate zene i nesto malo o cuvenim favelama (a smijem potpisat da sad na forumu mnogi ne znaju sta je favela dok ne pogledaju na google). A da se malo raspitate zanali bi da je Brazil jedno od NAJOPASNIJIH mjesta za strance opcenito a pogotov za tursite, kao i kompletna Juzna Amerika.

Vecina na ovom forumu je mlada, srednjoskolci, i generalo sad je raja nalozena da je samo otic tamo dernecit, ludovati, navijat.

Malo se skuliraj te, zali te se kad je cjena za reprezentaciju 30 KM, a neki bi u Brazil. Koliko vas sad u đepu ima 100 KM ?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.