[quote="Saurman"]Pa eto ti kreni i bez agencije pa ćeš vidjeti koliko ćeš "jefitno" proći.
The Price of Football - World Cup 2014
Ticket: £58-£112
Final ticket: £281-£632
Hotel: £146-£797 per night
McDonald's meal: £11
Average dinner: £29
T-shirt: £13
Sun cream: £9.50
Water: £1.28
Imported beer: £3.83
Domestic beer: £1.91
Coffee: £2.55
UK packages range from £2,999 to £14,999
Pusti ti ove podatke. Napravljeni po mjeri zapadnjaka, i nekakav prosjek je uzet. Moze to ici mnogo, mnogo jeftinije. Smjestaj prije svega, jer ove cijene gore su Dubai .. U Macu svakako ne bih zderao svaki dan, ima lokalnih, jeftinijih fazona za kusati .. Vecera je isto tako relativna. Hoce li biti ili ne. Kakva ce biti .. Pivo dzabana vidim. Sta treba vise

.
Za ove sto spominju brod .. I ja sam mislio da je jeftinije ali nije. Cak i skuplje od avajona ... I voznje nisu tako redovne kao zracni promet. Kontao sam o soluciji sa teretnim brodom. Ispostavilo se da zbog prijetnje terorizmom, svercom ljudima, međunarodnog prava o plovidbama, ... veoma tesko dobiti jeftin ili besplatan prevoz ...
Po mojim izracunima, gledanju neta, ... za 3 eura tisuce moze se komtono sve odraditi. Ne racunam na moguce pljacke, gubljenje novca, dokumenata, policija, ... Ali, kartu avionsku vec sada kupiti, pokusati preko neta sto prije smjestaj uzeti (izbjegavati hotele i naravno centar). Pokusati sto prije dobiti karte za unutrasnje letove jer bi bile sica prava. Prije odradite, imate sansu sebi u padže do 2 tisuce KM.
Mnogo je faktora i stvarno mnogo posla da bi se usparala koja kinta al samo ne pisati da ne ide ispod nekakvih 4000 eura ..
Evo, karta 1400-1600 KM, smjestaj (hostel, malo skriveniji hoteli, privat,...) nikako onih 12 dana ne moze biti vise od 400-600 KM, hrana-cuga 500-700 KM, letovi unutar zemlje do 500 KM + ovo + ono, .. Dođemo do brojke od 3400 KM + .. A, gledajuci po netu, moze i manje love. Jos jednom, bitan je vremenski faktor ...
Poznajem ljude koji su sa 2000-3000 eura boravili po mjesec i vise dana u Indiji, Keniji (Kenija je prilicno skupa drzava i za evropske uslove), Tajlandu, ... Moze se, samo treba sjesti, uzeti olovku i baciti se na posao sa trazenjem solucija ...