FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Svake godine se promjeni 3-4 igraca kao i ove.
Hajd se ti odluci da li su svi ostali ili se promjene tri, cetiri igraca, pa nam se javi ??FKZ1921 je napisao/la:Svake godine se promjeni 3-4 igraca kao i ove.

Mario Stanić: Grbavica me oblikovala i kao igrača i kao čovjeka
http://fkzeljeznicar.ba/mario-stanic-gr ... jeka/6839/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/mario-stanic-gr ... jeka/6839/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Ekipu cini 18 do 20 igraca,ako se promjene 3-4,moze se reci da je ekipa ostala na okupu.
- champions1921
Maskota se vratila iz banovica.. Ne kontam kako je nekima stalo do maskotinog misljenja i kako imaju volje objasnjavati mu neke stvari??
BUDI ŽELJO !!!
Antolovic, Bogicevic, Vasilic to ti je samo odbrana ? Hajd skontaj dalje ko jos nedostaje iz prosle sezone ? Pomogao sam tiFKZ1921 je napisao/la:Ekipu cini 18 do 20 igraca,ako se promjene 3-4,moze se reci da je ekipa ostala na okupu.

jbg steta sjebali smo sami sebe bez ikakvog razloga a nismo fkt imali potrebe za tim ali sta je bilo bilo je ovako ovo me sve podsjeca na onaj odvratni period ne ponovio se vise nikada. Amar je nasa ikona, ali brate pogrijesio je samo tako i zajebo je stvar kako i zbog cega nikada necemo saznati ali da nije JEST!
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
Dobro,hajd dalje,ko je jos otisao?
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Zna li se koliko bi mi trebali dobiti para za Svraku, pretpostavljam nesto dosta sitno?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Jadan ne bio otiso ti je cijeli tim ako se uzmu u obzir i povrede jer ti igraci ne igraju.FKZ1921 je napisao/la:Dobro,hajd dalje,ko je jos otisao?
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Iskreno, ne bih se mogao sloziti sa tobom, ali bas nikako, jer sada ispade da je Amar supak, a svi ostali dobri. Jbg, zaboravljate jednu stvar, tj, da je Amar napravio nesto od tih igraca, a iskreno vjerujem da bi neki drugi trener sa istim igrackim kadrom jedna zadrzavao srednji dio. I sada dolazi ono vase? Amar je sve zasrao.FaraonTM je napisao/la:Ne znam ti mi reci. Jel' ti treba bolji razlog od zaostajanja 10 bodova od prvoplasirane ekipe? Ostali su mu Čolić E, maneken, Kerla... a pravi igrači su mu otišli. Dok je Zeba igrao harali smo ligom, već u proljetnom dijelu prošle sezone se vidjelo da nije to to bez njega. Bekrić nije onaj stari? Nešto se ne sjećam da je dobivao priliku, dobio je crveni karton protiv Zrinjskog, sjedio je na klupi kada su se lomile utakmice protiv Širokog (Kup), komšinica...DzoleZeljo je napisao/la:Zasto je on **** pojeo, ajde iskreno mi reci? Pa ako trener dopusti sebi da se igrac digne vise od njega, tj, da te raje vise zavole kao igraca, sam si sebi zabio noz u leda. To je upravo ono sto je Zeba radio, a Bekric realno nije bio onaj stari uopste. Na kraju svega, skupo smo placali obadvojicu za ono sto su pruzali, koliko kog mi drugacije gledali na stvari.FaraonTM je napisao/la:Mislim da je Amar skontao da je pojeo go*no oko Zebe i Bekrića. Valjda je došao pameti.
Eto taj Zeba kojeg pojedini dizu toliko u nebesa, nije mogao zaigrati u prosjecnim ekipama Hr ili Slovenije. Zasto? jer je on igrac kojem moras prilagoditi taktiku, sto vjerujem, samo kod nas jos prolazali, ali nikako obrnuta.
Nemojte me pogresno svatiti, nisam protiv Zebe, sto je bilo, bilo je, ali nama igrac njegovog kalibra vise nego dobro dosao, cisto da imamo rezervnu varijantu, jer nam je taktika odavno procitana (tj, zaustavi Jamaka, zaustavio si sve)...
Šta se to digao Zeba? Dobacio Osimu par riječi nakon izvođenja u prvom poluvremenu i odmah ga treba otjerati digao se? Velika plata najboljem igraču treba ga otjerati, ne zaslužuje je? Amar je jednostavno tražio najbolje za Želju ali ga je upropastio i ostavio Dini sa onakvim igračkim kadrom.. Pa čovječe gdje su nestali Gerhardt, Mešić, Bogičević, Vasilić, Zeba, Bekrić, Ćulum.. Europski Željo nije u stanju da sadrži svoje najbolje igrače, čime se mi zavaravamo, Europa klinci palci.. Daleko smo mi miljama od toga. Osim je vratio Želju na pravi kolosjek, ali realno uspio je upropastiti veliku većinu (ne sam naravno!) postignutog.
I da ne započinjem nikakvu svađu sa forumašima. Osim mi je beskrajno drag ali imam potrebu da ga malo kritikujem.
Pa dragi moji, nema on sta zasrati, covjek se samo prekomandovao na poziciju menagera, radi drugi okolnosti koje su pogodile nas klub, ne radi njegovog hira, niti je on TREBAO NEKOME PRIPREMATI TEREN ZA PERIOD IZA NJEGA, KADA SE U ODREDENIM TRENUCIMA NIJE BILO NITI VREMENA ZA TO. A Zasto je to tako? Pitajte one nase "velike ulagace" kroz price..
Dosta se u proteklom periodu govorilo o rekonstrukciji stadiona Grbavica. Koliko je realno očekivati da to bude realizovano u skorijem periodu?
Naša ideja je da to bude dom reprezentacije BiH, ali u taj projekt moraju biti uključeni svi nivoi vlasti. Već smo održali nekoliko sastanaka u vezi sa tim projektom i načelno je on dobio podršku na svim nivoima vlasti, ostalo je da to zaživi i u praksi. Mi smo već napravili idejni projekt te izdvojili još 50.000 za izvedbeni projekt koji bi trebao koštati blizu 200.000 KM. Tu je također potrebno definisati pitanje budućeg vlasništva, gdje FK Željezničar mora zaštititi svoje interese, a država, koja bi dala kreditna sredstva, svoje interese. Poznato je da uvijek oko stadiona ima i puno biznisa, te bi se taj projekt trebao riješiti kroz javno-privatno partnerstvo formiranjem firme koja bi upravljala stadionom tako da Željezničar, kao sadašnji vlasnik, bude zaštićen, ali i država kao investitor rekonstrukcije stadiona. Procjene su da bi projekt ukupno koštao oko 20 miliona KM, što dovoljno govori o njegovoj ozbiljnosti, a stadion bi imao sve uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, izuzev onih najvišeg nivoa, poput finala Lige prvaka ili finala Evropskog i Svjetskog prvenstva. Realizacija tog projekta, dakle, zavisi u velikoj mjeri od političke volje i spremnosti da se uloži u nešto što bi u budućnosti trebalo biti mjesto našeg ponosa.
Naša ideja je da to bude dom reprezentacije BiH, ali u taj projekt moraju biti uključeni svi nivoi vlasti. Već smo održali nekoliko sastanaka u vezi sa tim projektom i načelno je on dobio podršku na svim nivoima vlasti, ostalo je da to zaživi i u praksi. Mi smo već napravili idejni projekt te izdvojili još 50.000 za izvedbeni projekt koji bi trebao koštati blizu 200.000 KM. Tu je također potrebno definisati pitanje budućeg vlasništva, gdje FK Željezničar mora zaštititi svoje interese, a država, koja bi dala kreditna sredstva, svoje interese. Poznato je da uvijek oko stadiona ima i puno biznisa, te bi se taj projekt trebao riješiti kroz javno-privatno partnerstvo formiranjem firme koja bi upravljala stadionom tako da Željezničar, kao sadašnji vlasnik, bude zaštićen, ali i država kao investitor rekonstrukcije stadiona. Procjene su da bi projekt ukupno koštao oko 20 miliona KM, što dovoljno govori o njegovoj ozbiljnosti, a stadion bi imao sve uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, izuzev onih najvišeg nivoa, poput finala Lige prvaka ili finala Evropskog i Svjetskog prvenstva. Realizacija tog projekta, dakle, zavisi u velikoj mjeri od političke volje i spremnosti da se uloži u nešto što bi u budućnosti trebalo biti mjesto našeg ponosa.
NO PYRO NO PARTY
Jel ima neko snimak sa proslave titule gdje Koldzo prica o Grbavici?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ma kakva rekonstrukcija, svako hoce da se gradi, a svako bi da opet neko treci gradi. Smijesna prica, hocu i ja da se gradi, ali da neko tamo drugi pravi...
Ja sam mislio da mi mozemo nesto i sa privatnikom, ali dok ne rijesimo stadion 1/1 tesko da cemo bilo kakav pomak vidjeti. Eto ko je malo upuceniji, da li se zna je li klub uspio prikupiti sve dokumente po pitanju stadiona?

Ja sam mislio da mi mozemo nesto i sa privatnikom, ali dok ne rijesimo stadion 1/1 tesko da cemo bilo kakav pomak vidjeti. Eto ko je malo upuceniji, da li se zna je li klub uspio prikupiti sve dokumente po pitanju stadiona?
Muamer Svraka: Kratak put od zvijezde reprezentacije do Željine klupe
Putevi profesionalnih fudbalera često su čudni i nepredvidivi. Neizvjesnost koja ih prati sastavni je dio njihovog posla, svako jutro može donijeti nešto novo - novi klub, novu zemlju i novi početak.
Ponekad se zbog pogrešnih odluka potencijalno iznimno uspješne karijere jednostavno ugase i prije onog pravog početka. Ponekad su krive i povrede, ponekad su i sukobi s trenerima razlog pada forme, ispadanja iz tima...
Muamer Svraka prije nepunih godinu dana bio je standardni reprezentativac, najskuplji eksponat u transfer izlogu Fudbalskog kluba Željezničar, uzdanica tima koji u domaćem fudbalu nije imao konkurenciju. Danas je povratnik u fudbalsku anonimnost, rezervista u prosječnoj premijerligaškoj ekipi, igrač koji se ne razlikuje mnogo od desetina i stotina premijerligaških fudbalera.
Povratkom Amara Osima na klupu sarajevskih Plavih krenuo je veliki uspon Muamera Svrake koji se ekspresno profilisao u ponajboljeg igrača višestrukog bh. prvaka, čovjeka koji je golovima i sjajnim potezima rješavao najteže utakmice, fudbalera kadrog pokrenuti ekipu kada nikome ne ide.
Radio je Svraka kao sat, kako je to Osim često govorio, velika je prednost u ekipi imati igrača koji će uvijek odigrati dobro, konstantno i kvalitetno. Falio ga je šef, a veznjak mu je vraćao na najbolji način.
Premda igrač veznog reda, pogađao je iz vikenda u vikend, a sve se glasnije govorilo o interesu brojnih klubova, posebno onih istočnoevropskih.
Postavio je Željo i cijenu za svoj najdragocjeniji proizvod, pet utakmica u reprezentaciji uz fenomenalan učinak od dva postignuta gola, dodatno mu je podigao cijenu. Svraka je trebao postati najskuplji igrač u historiji kluba s Grbavice. Imao je apsolutno sve argumente za upis u plavu historiju - bio je član jedne od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu, loših utakmica gotovo da nije ni bilo. Bio je kapiten...
A onda je došao posljednji prelazni rok. Vrijeme za odlazak definitivno je stiglo, klubovi i menadžeri bili su česti gosti na Grbavici, pregovaralo se, tražilo rješenje, ali Svraka je ipak ostao.
Ostao i potpuno se izgubio. Bježanje od lopte, minute u drugom dijelu drugog poluvremena, skrivanje iz protivničkih igrača, loše igre i očita indolentost - i u napadu, i u odbrani.
Izgubio se Svraka, a bez njega u pravom izdanju, Željo nije daleko od premijerligaškog prosjeka.
Hoće li se ikada vratiti, hoće li zaigrati na tragu onih sjajnih partija koje su ga dovele do reprezentativnog dresa ili će, pak, čekati da ga neko kupi - pokazaće vrijeme koje ne radi za njega, ali ni za njegov tim.
Putevi profesionalnih fudbalera često su čudni i nepredvidivi. Neizvjesnost koja ih prati sastavni je dio njihovog posla, svako jutro može donijeti nešto novo - novi klub, novu zemlju i novi početak.
Ponekad se zbog pogrešnih odluka potencijalno iznimno uspješne karijere jednostavno ugase i prije onog pravog početka. Ponekad su krive i povrede, ponekad su i sukobi s trenerima razlog pada forme, ispadanja iz tima...
Muamer Svraka prije nepunih godinu dana bio je standardni reprezentativac, najskuplji eksponat u transfer izlogu Fudbalskog kluba Željezničar, uzdanica tima koji u domaćem fudbalu nije imao konkurenciju. Danas je povratnik u fudbalsku anonimnost, rezervista u prosječnoj premijerligaškoj ekipi, igrač koji se ne razlikuje mnogo od desetina i stotina premijerligaških fudbalera.
Povratkom Amara Osima na klupu sarajevskih Plavih krenuo je veliki uspon Muamera Svrake koji se ekspresno profilisao u ponajboljeg igrača višestrukog bh. prvaka, čovjeka koji je golovima i sjajnim potezima rješavao najteže utakmice, fudbalera kadrog pokrenuti ekipu kada nikome ne ide.
Radio je Svraka kao sat, kako je to Osim često govorio, velika je prednost u ekipi imati igrača koji će uvijek odigrati dobro, konstantno i kvalitetno. Falio ga je šef, a veznjak mu je vraćao na najbolji način.
Premda igrač veznog reda, pogađao je iz vikenda u vikend, a sve se glasnije govorilo o interesu brojnih klubova, posebno onih istočnoevropskih.
Postavio je Željo i cijenu za svoj najdragocjeniji proizvod, pet utakmica u reprezentaciji uz fenomenalan učinak od dva postignuta gola, dodatno mu je podigao cijenu. Svraka je trebao postati najskuplji igrač u historiji kluba s Grbavice. Imao je apsolutno sve argumente za upis u plavu historiju - bio je član jedne od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu, loših utakmica gotovo da nije ni bilo. Bio je kapiten...
A onda je došao posljednji prelazni rok. Vrijeme za odlazak definitivno je stiglo, klubovi i menadžeri bili su česti gosti na Grbavici, pregovaralo se, tražilo rješenje, ali Svraka je ipak ostao.
Ostao i potpuno se izgubio. Bježanje od lopte, minute u drugom dijelu drugog poluvremena, skrivanje iz protivničkih igrača, loše igre i očita indolentost - i u napadu, i u odbrani.
Izgubio se Svraka, a bez njega u pravom izdanju, Željo nije daleko od premijerligaškog prosjeka.
Hoće li se ikada vratiti, hoće li zaigrati na tragu onih sjajnih partija koje su ga dovele do reprezentativnog dresa ili će, pak, čekati da ga neko kupi - pokazaće vrijeme koje ne radi za njega, ali ni za njegov tim.
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
- SarajlijaTM
Poceo dzo kol predizbornu kampanju, hebem ga usta lazljiva.
Sto ne kaze da hoce milionce u svom dzepu i bageri odmah ulaze na stadion?
- Ultras1921
- Kontakt:
Kakva predizborna kampanja!? Izbori tek sljedece godine i to nisu lokalni 

Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
- zeljo4life
- Kontakt:
Nadzi mi nekoga ko nece milion u svoj dzep....SarajlijaTM je napisao/la:Poceo dzo kol predizbornu kampanju, hebem ga usta lazljiva.
Amare hvala ti...
Kadeti i juniori sutra sa Olimpicom
http://fkzeljeznicar.ba/kadeti-i-junior ... icom/6850/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/kadeti-i-junior ... icom/6850/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Sutra sa pobjedom protiv Mladosti poceti neki novi sampionski niz...
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!