Odlazak u brazil... (navijači)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci
Re: Odlazak u brazil... (navijači)
Brazil je dobar onoliko koliko imas novca.
Ako si bez marke onda ti nece biti dobro a ako imas love za trosit uzivat ces i neces se vuci po favelama,losim mjestima i slicno.Mada i brazilska policija radi na tome da povecaju sigurnost.
Al uvjeren sam da ce biti nesretnih slucajeva vise nego ikad .
Ako si bez marke onda ti nece biti dobro a ako imas love za trosit uzivat ces i neces se vuci po favelama,losim mjestima i slicno.Mada i brazilska policija radi na tome da povecaju sigurnost.
Al uvjeren sam da ce biti nesretnih slucajeva vise nego ikad .
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ja nemam. Sve u banci, a ostalo mi zena uzela. 

- TzBulevar87
- Kontakt:
De samo pročitajte link i nemojte lupetat (povratna karta, karta za utakmicu bla bla). Za 6500 KM imaš to sve (avionska povratna karta, karte za utakmicu, hotel i letovi unutar Brazila koji će bit) ! I jarane moj u tom putovanju ti je i more i SP i avantura nezaboravna, znači sve sveee.. zato ne soli raji pamet kako se može otić na more i radit te stvari koje bi ti radio, to je tvoje mišljenje a tema je kako vidim ODLAZAK u Brazil.
A i ovaj je dobar, kaže ako nemaš love vući ćeš se po favelama i ostalim lošim mjestima.. pa zar ti stvarno misliš da će neko otić bez love na tako dalek put?? I na kraju krajeva ti favele nećeš vidit očima jer sam siguran da će svi hoteli bit daleko od tog klošarluka, u turističkim mjestima + što će policije bit gdje treba i gdje ne treba..
A i ovaj je dobar, kaže ako nemaš love vući ćeš se po favelama i ostalim lošim mjestima.. pa zar ti stvarno misliš da će neko otić bez love na tako dalek put?? I na kraju krajeva ti favele nećeš vidit očima jer sam siguran da će svi hoteli bit daleko od tog klošarluka, u turističkim mjestima + što će policije bit gdje treba i gdje ne treba..
075
upravo, plus ce biti navijaca iz 31 drzave, nije niko budala, da zalazi po nekim Brazilskim sokacima, niti da ide u kafane gdje je samo lokalna raja. To je najmanji problem, drzi se turista kojih ce biti po cijelom Brazilu I vozdra.TzBulevar87 je napisao/la:De samo pročitajte link i nemojte lupetat (povratna karta, karta za utakmicu bla bla). Za 6500 KM imaš to sve (avionska povratna karta, karte za utakmicu, hotel i letovi unutar Brazila koji će bit) ! I jarane moj u tom putovanju ti je i more i SP i avantura nezaboravna, znači sve sveee.. zato ne soli raji pamet kako se može otić na more i radit te stvari koje bi ti radio, to je tvoje mišljenje a tema je kako vidim ODLAZAK u Brazil.
Raja ide u Brazil I bez prvenstva pa im se nista ne desi, a kamoli na ovakvom dogadjaju, gde ce nivo sigurnosti biti povecan za 300%
-
- Kontakt:
Cuj ovog filozofa,sa trebom oce da uziva koga je to ovdje briga? Pa covjece ovo je jednom u zivotu,Brazil,plaza,moze,zene,favele ti zemljace nisu svuda u Brazilu,nisu u centru Rija itd tako da dole neces zalaziti,bices sa nasih minimum 5000 ljudi na trgu,il ostalih 10 hiljada navijaca koji ce biti okupljeni negdje,nece te smjestit u favelu,policije ce biti kao nikad plus odavno policija je pocela da upada u favele upravo zbog svjetskog! Rodjak iz Amerike cesto ode dole i kaze favele su bogu iza nogu,odes u centar grada normalno kao svuda u svijetu,hodas bez problema
Mene samo interesuje kako će naši organizovati roštilj ispred tekme sa cevapima, svi mi dobro znamo da je to tradicija kad igra naša repka. Roštilj, Halid, pivo neizostavne stvari kad igra repka.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Meni je iskreno smijesno da neko daje 5-8 hiljada maraka za 10 dana utakmica u Brazilu, a da je iz Bosne. Pa to je da godinu dana u BiH zivis. 600 KM plate svaki mjesec. Ali hajde, ko ima nek ide, ko nema nek gleda preko TV i svi sretni i zadovoljni.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Ja sam planirao sa kolegama sa posla ako me zena pusti
i ako uspijem dobiti godisnji u sezoni jer je to lutrija bar kod nas u firmi 

Ako je ovako, to nije tako strasno.TzBulevar87 je napisao/la:To je ko hoće da bude 15 dana, imaju aranžmani koji će koštat oko 6.500 KM - 12 noćenja i sve moguće aviokarte + karte za utakmicu, pročitaj malo.bacelonafan je napisao/la:"Planirali smo 15 noćenja i cijena sa avionskim prijevozom do Brazila, smještajem, ulaznicama i letovima unutar te zemlje iznosi 4.199 eura", kazao nam je Adnan Terzić iz VTA agencije. Kako citam ukljucene su karte 15 nocenja i jos letovi unutar zemlje,al bice ovo jos jeftinije,a ne kao sto ovaj prica 12 milja
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Upravo tako, jbg evo i Holandjani se zale na cijene i sumnjaju i oni da ce ih biti u onom broju kao sto je oranje im naviklo.U mene mjesec dana poslije je kolektivni godisnji odmor tako da i kad bi imao viska love bilo bi zeznuto uzeti toliki godisnji a da gazda ne zajebava.Ali mislim da ce se oni Bosanceros iz Sjeverne Amerike potruditi da odu u vecem broju.Elegant je napisao/la:Ja sve da imam 10.000 KM nikad ne bih spucao te pare na odlazak u Brazil, kad mogu otici na more i od tamo po kaficima, restoranima, ne bitno gdje gledati utakmice i uzivati duplo vise nego sto bi potrosio na samu avionsku kartu do Brazila a tek povratnu, pa onda za svaku ulaznicu na stadion, smjestaj, hranu, i jos dosta troskova.
I jos bi mi ostalo prilicno para.
Treba biti realan malo ko ce od nasih dijasporaca moci ovo priustiti a kamo li mi iz BiH.
Jeste li vi normalni...kakvi aranzmani za Brazil?
Pa samo idiot moze unaprijed da se raspituje za cijene i sebi uplacuje ture...svaka formirana cijena je totalna deracina...Pa ne znamo ni skim smo u grupi, ni u kojim gradovima igramo, niti koji su termini utakmica...a vec se pausalno formiraju cijene isto da se sve zna!
Sacekajte izvlacenje grupa
Sacekajte lokacije
Sacekajte termine utakmica
A onda ce se pojaviti inostrane i regionalne tursiticke agencije koje imaju jake veze sa hotelima i avio kompanijama ili cak svoje uhodane avio flote i hotelske lance u suvlasnistvu gdje ce ponude biti i izazovne i prihvatljive!
Dodje ti npr njemacka turisticka agencija u kooperaciji sa Air Berlin i lancem hotela Quality hotels i ponudi ti prevoz+smjesta+karte za 2.500EUR i to direktnim letom Sarajevo-Brazil-Sarajevo!
Logicno da ove nase agencije jedino mogu ganjati letove sa presjedanjem velikih avio kompanija + uzimaju tu proviziju, pa rezervisati preko Booking.com hotele po cijenama koje jesu + provizija....
Sve sto ti nam agencije mogu ponuditi je 1000KM skuplje da zaganjas sam preko neta!
Pa samo idiot moze unaprijed da se raspituje za cijene i sebi uplacuje ture...svaka formirana cijena je totalna deracina...Pa ne znamo ni skim smo u grupi, ni u kojim gradovima igramo, niti koji su termini utakmica...a vec se pausalno formiraju cijene isto da se sve zna!
Sacekajte izvlacenje grupa
Sacekajte lokacije
Sacekajte termine utakmica
A onda ce se pojaviti inostrane i regionalne tursiticke agencije koje imaju jake veze sa hotelima i avio kompanijama ili cak svoje uhodane avio flote i hotelske lance u suvlasnistvu gdje ce ponude biti i izazovne i prihvatljive!
Dodje ti npr njemacka turisticka agencija u kooperaciji sa Air Berlin i lancem hotela Quality hotels i ponudi ti prevoz+smjesta+karte za 2.500EUR i to direktnim letom Sarajevo-Brazil-Sarajevo!
Logicno da ove nase agencije jedino mogu ganjati letove sa presjedanjem velikih avio kompanija + uzimaju tu proviziju, pa rezervisati preko Booking.com hotele po cijenama koje jesu + provizija....
Sve sto ti nam agencije mogu ponuditi je 1000KM skuplje da zaganjas sam preko neta!
Prvo što morate znati kad pišete na ovoj temi je činjenica da je Elegant jedan ogroman žulj na guzici, koji ne zna uživati u životu i trudi se da i drugima pokvari to uživanje.
Drugo što trebate znati je to da je svjetsko prvenstvo u Brazilu, jednoj od najljepših i najzabavnijih zemalja svijeta, prilika koja se čovjeku pruža jednom u 64 godine i ko je može iskoristiti a propusti je taj je budala.
Treća stvar na koju vam skrećem pažnju je to da aranžmani putničkih agencija neće biti skupi, mislim da će se spustiti ispod 6000 KM što je i više nego prihvatljiva cijena. No, problem će biti kod cijena hrane, pića i svega ostalog koje će za vrijeme SP-a u Brazilu skočiti, što je i logično i na šta je upozorio i brazilski ambasador. Dakle, pri računanju ukupnih troškova imajte i to na umu. Svakako da ovu priliku ne treba propustiti niko, makar mu tih 5 ili 10 hiljada maraka bila sva ušteđevina ili kredit. Jednom se živi
Drugo što trebate znati je to da je svjetsko prvenstvo u Brazilu, jednoj od najljepših i najzabavnijih zemalja svijeta, prilika koja se čovjeku pruža jednom u 64 godine i ko je može iskoristiti a propusti je taj je budala.
Treća stvar na koju vam skrećem pažnju je to da aranžmani putničkih agencija neće biti skupi, mislim da će se spustiti ispod 6000 KM što je i više nego prihvatljiva cijena. No, problem će biti kod cijena hrane, pića i svega ostalog koje će za vrijeme SP-a u Brazilu skočiti, što je i logično i na šta je upozorio i brazilski ambasador. Dakle, pri računanju ukupnih troškova imajte i to na umu. Svakako da ovu priliku ne treba propustiti niko, makar mu tih 5 ili 10 hiljada maraka bila sva ušteđevina ili kredit. Jednom se živi

NAPRIJED NARODE!
ja sam iskreno mislio da ce to biti dosta jeftinije i onako kako sam napisao u nekim organizovanim putovanjima, ruku na srce za nas normalne ljude i obicne smrtnike jeste previse dati te cifre koje spominjete, naravno da trebaju ici oni koji mogu, svi bi mi isli ali da ce biti veoma tesko i skoro nemoguce to se mora priznati 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
-
- Kontakt:
Ma mi sa foruma jedino preko google streeta mozemo prosetati Brazilom
, a otici samo ako nas potrefi kakva nagrada tipa Karlovačko, Ožujsko, Fis Vitez 

-
- Kontakt:
sta upravo tako,pise covjek da mu je draze sa zenom na more,sretan im put meni nije draze,draze mi je sa nasim ljudima biti u Brazilu na trfu,svaviti svaki bod itd a on nek ide sa zenom,kazes ljutice ti se sef zbog 15 dana,a ovim iz Amerike nece,al od njih ocekujes da odusedra je napisao/la:Upravo tako, jbg evo i Holandjani se zale na cijene i sumnjaju i oni da ce ih biti u onom broju kao sto je oranje im naviklo.U mene mjesec dana poslije je kolektivni godisnji odmor tako da i kad bi imao viska love bilo bi zeznuto uzeti toliki godisnji a da gazda ne zajebava.Ali mislim da ce se oni Bosanceros iz Sjeverne Amerike potruditi da odu u vecem broju.Elegant je napisao/la:Ja sve da imam 10.000 KM nikad ne bih spucao te pare na odlazak u Brazil, kad mogu otici na more i od tamo po kaficima, restoranima, ne bitno gdje gledati utakmice i uzivati duplo vise nego sto bi potrosio na samu avionsku kartu do Brazila a tek povratnu, pa onda za svaku ulaznicu na stadion, smjestaj, hranu, i jos dosta troskova.
Treba biti realan malo ko ce od nasih dijasporaca moci ovo priustiti a kamo li mi iz BiH.

- tuzlak1987
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Ljudi ko ima i ko moze osigurat taj novac neka ide, na more u Hrvatsku i Crnu Goru se moze otici svake godine. Ebes zivot ako ces ti vidjet nesto sto ti se jede pa neces uzet ili imati zelju da uradis pa uvijek odustati. Nije to zivot..A ovo nase drustvo puno smorova, svi nesto osporavaju. Gdje ces to? i tako. Sam imam takve, ljudi ne znaju uzivat. Isto koda su u poznim godinama, a zena i cura isto znaju poremetit misljenje. Momak koji ima curu je po obicaju *ita sto se tice uzivanja i provoda sa drugovima
Ljudi ko ima i ko moze osigurat taj novac neka ide, na more u Hrvatsku i Crnu Goru se moze otici svake godine. Ebes zivot ako ces ti vidjet nesto sto ti se jede pa neces uzet ili imati zelju da uradis pa uvijek odustati. Nije to zivot..A ovo nase drustvo puno smorova, svi nesto osporavaju. Gdje ces to? i tako. Sam imam takve, ljudi ne znaju uzivat. Isto koda su u poznim godinama, a zena i cura isto znaju poremetit misljenje. Momak koji ima curu je po obicaju *ita sto se tice uzivanja i provoda sa drugovima
[youtube][/youtube]
dobra pravo himna:
Evo pojednostavljeni akordi, onako ugrubo:
G
G-----------------Em-----------C--------------------D
KOLIJEVKO DREV-NA ČASNIH VITE-ZO-VA
G------------------Em----------------------G-----D--G
LIJEPA LI SI ZEM-LJO MOJIH SNO-O-VA
G--------------Em----C---------------------D
ZAVIČAJU MI-LI DUHA SLO-BO-DE
G---------------------Em-------------------G---D-------G
SVI ME PU-TE-VI SUD-BI-NE TE-BI VO-DE
Em------------------A-------------------D
PLE-ME-NI-TA DO-MO-VI-NA MO-JA SI
Em------------------A---------------------D
IME SLAV-NO OD DAV-NI-NA TE KRA-SI
G-------------------------Em----C-------------------D
SVE DOK SR-CE O-VO BU-DE KU-CA-LO
G---------------------Em-----------------G---A--------D
SLA-VI-ĆU TE BOSNO I HER-CE-GO-VI-NO
G---------------------Em-----------------G----D-------G
dobra pravo himna:
Evo pojednostavljeni akordi, onako ugrubo:
G
G-----------------Em-----------C--------------------D
KOLIJEVKO DREV-NA ČASNIH VITE-ZO-VA
G------------------Em----------------------G-----D--G
LIJEPA LI SI ZEM-LJO MOJIH SNO-O-VA
G--------------Em----C---------------------D
ZAVIČAJU MI-LI DUHA SLO-BO-DE
G---------------------Em-------------------G---D-------G
SVI ME PU-TE-VI SUD-BI-NE TE-BI VO-DE
Em------------------A-------------------D
PLE-ME-NI-TA DO-MO-VI-NA MO-JA SI
Em------------------A---------------------D
IME SLAV-NO OD DAV-NI-NA TE KRA-SI
G-------------------------Em----C-------------------D
SVE DOK SR-CE O-VO BU-DE KU-CA-LO
G---------------------Em-----------------G---A--------D
G---------------------Em-----------------G----D-------G
Semper Fidelis
Vraga dvije sedmice. u mene rodbina dodje po mjesec dana. Sad ce doci mozda i dva mjeseca.bacelonafan je napisao/la:sta upravo tako,pise covjek da mu je draze sa zenom na more,sretan im put meni nije draze,draze mi je sa nasim ljudima biti u Brazilu na trfu,svaviti svaki bod itd a on nek ide sa zenom,kazes ljutice ti se sef zbog 15 dana,a ovim iz Amerike nece,al od njih ocekujes da odusedra je napisao/la:Upravo tako, jbg evo i Holandjani se zale na cijene i sumnjaju i oni da ce ih biti u onom broju kao sto je oranje im naviklo.U mene mjesec dana poslije je kolektivni godisnji odmor tako da i kad bi imao viska love bilo bi zeznuto uzeti toliki godisnji a da gazda ne zajebava.Ali mislim da ce se oni Bosanceros iz Sjeverne Amerike potruditi da odu u vecem broju.Elegant je napisao/la:Ja sve da imam 10.000 KM nikad ne bih spucao te pare na odlazak u Brazil, kad mogu otici na more i od tamo po kaficima, restoranima, ne bitno gdje gledati utakmice i uzivati duplo vise nego sto bi potrosio na samu avionsku kartu do Brazila a tek povratnu, pa onda za svaku ulaznicu na stadion, smjestaj, hranu, i jos dosta troskova.
Treba biti realan malo ko ce od nasih dijasporaca moci ovo priustiti a kamo li mi iz BiH.Ovi u Americi imaju 2 sedmice odmora u vrh glave ako te vec to zanima
- tuzlak1987
- Kontakt:
Znam da ce bratci iz Skandinavije sredit sebi godisnjeg sigurno mjesec tad. Uvjeren sam da raja iz dijaspore nece ovo propustiti, a napalit ce se i kod nas ljudi pa pljunut cenera. Jos kad dodju ovi iz USA sigurno ce biti par hiljada ljudi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.