Sportski komentatori

skyisthelimit

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la skyisthelimit » 17 okt 2013, 01:44

Nije, ovaj samo radi hajlajtse
ArthurBishop je napisao/la:Pa nije daleko od istine. Ne vidim gdje je pogriješio? Nikad nigdje nismo bili. Jedino mu zamjeram što nije uzeo u obzir da nam grupa k'o nacrtana bila za nas, al' opet je računao na smrdljive grke i njihovu anti-fudbalsku igru i pobjede.
Ako bi se gledali sesiri, mi smo bili u trecem jel tako (?) onda jeste iznenadjenje, a da se samo pogledala tabela sa prethodna dva kvalifikacijska ciklusa onda bi sve osim minimalno drugog mjesta koje vodi u baraz bilo smijesno. ( Jos sto kazes uzmi u obzir laksu grupu bez neke velesile tipa Spanija, Francuska ). Kad spanci kazu da ne zele nas u grupi, onda je sve jasno.

Dobro, kad bolje skontam i jeste iznenadjenje. Grcka 25 bodova, da je neko prije prvensta rekao koliko ce oni odnijeti bodova niko ne bi sumnjao da ce biti prvi, pa cak i da su s Holandijom ili Njemackom bili u grupi.
15.10 - 15.06 ...

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 17 okt 2013, 02:09

Pa to ti kažem. Niko nije mogao sa sigurnošču reći da ćemo se plasirati (iako je bila javna tajna da nam je grupa smiješna i da je sve neuspjeh, osim izravnog plasmana). Tako da mu ma mjesta to, pogotovo što je tuđi komentator. Nije se bavio analizom Grka i Slovaka kao mi, tako da vjerovatno je samo na osnovu imena zaključio da smo eventualno treća repka u grupi. Grci i Slovaci su, ipak, za nas respektabilna imena u svijetu fudbala, budimo realni.

P.S. Ovo sa Spahom ludilo mi vrijeđa inteligenciju. Razumijem sve, i atmosferu, i plasman u Brazil, i radost, al' ovako ponašanje sebi jedan sportski radnik, tv lice koje mora izaći pred stotine hiljada ljudi nije trebalo dopustiti. Nije problem ni u alkoholu (onaj jadnik nekakve slušalice spominje.. :roll: ), ako se zna čovjek kontrolisati. Nešto slično što je Hadžifejz u Slovačkoj radio, pravio budalu od sebe. Ovaj prostu rečenicu nije mogao izgovoriti, već na slogove priča.
Zažmirit' ćemo, jer je napravljen najveći uspjeh u sportskoj historiji od osamostaljena, a i nasmijao me je da valja. Svaka mu čast na tome. :lol:
Željezničar za život cijeli!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 17 okt 2013, 09:45

rob do bagro je napisao/la:Kakvo zadavanje. :lol: :lol: :lol: :lol:
slika

Čovjek je i Spaho...Nije bilo lahko ni suzdrzavati se u onom paklu od doceka...Nista tu nema zamjerke i smijanja...On je makar mucao i natucao od radosti i srece sto vidi nase zmajeve...Mnogi bi od nas zanijemili ;) Spaho idemo dalje,ovo je samo adrenalin i radost i veliko uzbudjenje izlazilo iz njeg...Svaka cast Spaho!
::::SAMO ČELIK::::

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 okt 2013, 09:50

zamorano je napisao/la: Čovjek je i Spaho...Nije bilo lahko ni suzdrzavati se u onom paklu od doceka...Nista tu nema zamjerke i smijanja...On je makar mucao i natucao od radosti i srece sto vidi nase zmajeve...Mnogi bi od nas zanijemili ;) Spaho idemo dalje,ovo je samo adrenalin i radost i veliko uzbudjenje izlazilo iz njeg...Svaka cast Spaho!
+1

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 17 okt 2013, 10:47

Ovi sto spominju alkohol, promila u zivotu nisu popili. Ili im fali encima u organizmu .. Zna se kako izgleda pijan covjek. To su pokazala ona dvojica u Slovackoj al ih je neko upozorio na ponasanje pa je u Litvaniji odrađeno na nivou ..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 okt 2013, 12:54

Koliko yebene djece ima na ovom forumu :roll: Strasno.
Covjeku su smetale slusalice da prica normalno. Cim ih je skinuo vratio se u normalu. Ljudi koji spominju drogu i alkohol, iste nisu vidjeli ocima u zivotu, ocigledno. Naravno, yt prepun klipova Pijani Spaho, Drogirani Spaho... Jadno! :?
A, za ovaj ples: ko mu zamjeri, nek se ubije! Svi ste osjetili tu euforiju preksinoc, niko nije bio normalan.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 okt 2013, 12:56

Spahi se nema šta zamjeriti ako je i popio malo neka je, ipak je ono bila noć za pamćenje i kao što je nas ponijela atmosfera tako je i Velida.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 17 okt 2013, 14:03

Saurman je napisao/la:Spahi se nema šta zamjeriti ako je i popio malo neka je, ipak je ono bila noć za pamćenje i kao što je nas ponijela atmosfera tako je i Velida.
ma fol je u tome sto covjek nije popio ali ovdje si i dalje forsira ta prica :roll: ali najgore je sto su to i neki portali pisali iako ne znaju nista :twisted: jbt kad je covjek skinuo slusalice normalno prica...... ;)
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 17 okt 2013, 14:38

Ma ne, nije popio.. Onako on malo od radosti i uzbuđenosti priča. Stipu šuplju, sve demagog, do demagoga. Frajer guta slova, riječi. Od 30 slova abecede, on je ubo 5 slova ispravno. Neka je popio, i treba. Velika je važnost utakmice bila i, hvala bogu, prošla je kako smo svi zamislili. Prvi ja sam se raznio k'o tena, i ja mu ne zamjeram. Dobro me je nasmijao.
Željezničar za život cijeli!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 okt 2013, 19:00

Jao budale! :lol: Umalo ne popusi degenek :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hG_idCyP8Q
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 17 okt 2013, 19:11

Consigliere je napisao/la:Jao budale! :lol: Umalo ne popusi degenek :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hG_idCyP8Q
kako im se lik nasmija, mrtav hladan he he he :lol:

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 17 okt 2013, 20:10

MT3 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Spahi se nema šta zamjeriti ako je i popio malo neka je, ipak je ono bila noć za pamćenje i kao što je nas ponijela atmosfera tako je i Velida.
ma fol je u tome sto covjek nije popio ali ovdje si i dalje forsira ta prica :roll: ali najgore je sto su to i neki portali pisali iako ne znaju nista :twisted: jbt kad je covjek skinuo slusalice normalno prica...... ;)
Ja se slažem u potpunosti za sluške... jbg onolika buka, u transu, još kasni ton, moraš griješiti, čim je isčupao sluške pročepio... Mada mi je bio pre jak kad se ukide na kraju ono kao pozdravlja gledaoce i čučnu, kad sl. kadar pođe da ustane pa skonta da je opet u kadru, pa opet čuč hahahaha tu sam umro u najgorim mukama, ali mnogo veći mediji u mnogo većim i uspješnijim zemljama na ovakvim situacijama imaju mnogo veće raspade, a ovo ustvari i nije neki raspad. :D

Yeezus
Kontakt:

Post Postao/la Yeezus » 17 okt 2013, 23:37

Marjan Mijajlovic je nesto najgore sto se desilo BiH kao drzavi.

Spaho kralj!
"I Am A God."

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 17 okt 2013, 23:51

Kaze mi stari slusao na radiu "hrvatskog marjana"? Imal kakav klip da to poslusam? Sad nzm jel zezancija il stvarno neki komentator glumi :D

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 17 okt 2013, 23:55

[quote="Yeezus"]Marjan Mijajlovic je nesto najgore sto se desilo BiH kao drzavi.

Spaho kralj![/quote
:oops: :oops: Svaka cast legendo, imas ga pravo u svakom slucaju

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 18 okt 2013, 00:10

Yeezus je napisao/la:Marjan Mijajlovic je nesto najgore sto se desilo BiH kao drzavi.

Spaho kralj!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

RA.
Kontakt:

Post Postao/la RA. » 18 okt 2013, 07:57

soxx je napisao/la:Kaze mi stari slusao na radiu "hrvatskog marjana"? Imal kakav klip da to poslusam? Sad nzm jel zezancija il stvarno neki komentator glumi :D
[youtube][/youtube] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

3:02 plac

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 okt 2013, 19:56

http://****/druga-strana-sporta ... srca-tame/" onclick="window.open(this.href);return false;

U OVOJ ZEMLJI NIŠTA NE IDE BEZ NACIONALIZMA
Poruka za sve Bosance i Hercegovce koja dolazi iz srca tame
Piše: M. D.
Pobjeda fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u njen plasman u Brazil trebao bi obradovati sve normalne ljude u normalnoj zemlji.

Nažalost, Bosna i Hercegovina nije normalna zemlja. I, dok dobar dio Banjalučana ili Mostaraca slavi pobjedu svoje reprezentacije, uvijek se nađu oni koji će i u sport pokušati ubaciti zrno tame koja nas izjeda godinama – nacionalizma.

Tako se javnosti ponovo obratio samozvani branilac svega bošnjačkog, Fatmir Alispahić, kojem smeta sve i svašta, a ponajviše – Marjan Mijajlović.

Tekst Fatmira Alispahića vam prenosimo u cijelosti, bez intervencija.

“Taman koliko sam se radovao posljednjoj utakmici naše reprezentacije na putu za Brazil, toliko sam ostao rezigniran, i ljut, kada sam ugledao da će susret BiH – Litvanija prenositi Face tv, odnosno, da ćemo komentar ovog važnog meča slušati na ekavskom izgovoru iz usta srbijanskog komentatora Marjana Mijajlovića kojeg upošljava Senad Hadžifejzović.

Možda je taj Mijajlović dobar čovjek, možda stvarno voli Bosnu i Hercegovinu, ali, nedopustivo je da iko, pa makar to bio i Mahatma Gandi, na jeziku susjedne države prenosi naš najvažniji državni sportski događaj.

Upitajmo se da li je moguće da u Beogradu neko na ijekavici, sarajevskim slengom, prenosi utakmice srbijanske reprezentacije, ili, da li je moguće da u Zagrebu, Marjan Mijajlović, na svome ekavskom, beogradskim slengom, prenosi utakmice hrvatske reprezentacije? Naravno da nije, i tako i treba da bude.

Srbija ima svoj ekavski govor, i srbijanski građani treba da na svome jeziku prate svoje nacionalne događaje. Bosna, kobejagi, ima tri jezika, ali ni jedan od ta tri jezika nema ekavski izgovor. U ratu su pokušali na Palama da u medijima inauguriraju „lepo“ i „belo“, ali, kada se vidjelo da „šaraju“, da su smiješni, odustali su od te budalaštine.

Prema tome, Mijajlovićevo ekakvsko kreveljenje sa Face tv ne pripada nije jednom bosanskom narodu, ni jednom građaninu, a pogotovo ne pripada Bošnjacima za koje je ekavica jezik genocida. …S jedne strane linije je Srebrenica, a s druge je ekavica. No, i da ne ulazimo u ove osjetljive detalje kolektivnog emotivnog naslijeđa, sasvim je dovoljno reći kako nigdje na svijetu nema da se mečevi reprezentacije jedne zemlje prenose na jeziku druge zemlje.

Kako se to dogodilo?

Na isti način, istom velikosrpskom metodologijom, kojom Radio-televizija Republike Srpske namjesto utakmice bh. reprezentacije, prenosi utakmicu Srbije. Pa evo i ovaj put! Kao da je Republika Srpska samo srpska, a ne i bošnjačka i hrvatska, i kao da Srbi iz Republike Srpske meč Srbije protiv Makedonije ne mogu gledati na Radio-televiziji Srbije!? Šta u ovom slučaju radi Regulatorna agencija za komunikacije, kao još jedna velikosrpska poluga u dejtonskoj državi? Je li normalno da se javni emiteri ponašaju kao ekspoziture susjednih država? U državnom poretku koji je priznao rezultate genocida, sve što je

Nenormalno biva normalno, i obratno. Zato je normalno da ni državna BHT, ni Federalna tv, ne prenose – ili svaki drugi put prenose – utakmice bh. reprezentacije. U Srbiji i Hrvatskoj mečeve državne reprezentacije redovno prenose državne televizije.

Kod nas je državna BHT „velikodušno“ taj posao prepustila privatnoj Face tv. Zašto? Baš zato da bismo slušali ekavsko urlikanje Marjana Mijajlovića! Bilo bi previše upadno da državna BHT u sportski program dovede spikera sa tipičnom beogradskom dikcijom, koju ne može isprati ni kad na silu, vidi se vještački, ubaci ijekavicu u govor, pa onda opet zglajza u ekavicu.

O kontekstima koji otkrivaju da Mijajlović nije domaći da i ne govorimo. BHT je izložila građane ove zemlje, a posebno Bošnjake, stašnom poniženju, da eho svojih najvatrenijih patriotskih emocija čuju u izgovoru, i u dikciji, na jeziku kojim se ova zemlja iz Beograda mrzila i ubijala godinama.

Dakako, riječ je o kolonijalnom naslađivanju, o agresiji, o uvredi, o iživljavanju nad bosanskim uhom, koje je primorano da u sebe upusti beogradski uličarski govor kako bi učestvovalo u nogometnoj ljubavi prema svojoj zemlji. Nije kriv taj Marjan Mijajlović. On je jedan katastrofalan, vašerski spiker, koji nema osjećaja za dramaturgiju, za mjeru, jer do maksimuma vrišti i dok lopta stoji, pa kad padne go nema đe vrištati dalje, jer je svo vrištanje potrošio bezveze.

Njega bi trebalo skloniti iz ovog posla, čak i kad bi govorio lijepi i tečni bosanski jezik, jer to njegovo vrištanje po televiziji nema veze ni sa čim. Elem, žao mi je što ću, kao i prošli put, morati smanjiti tv i gledati gluhu sliku na Face tv.

Volio bih da mi neko javi ima li kakav radio prenos na bosanskom jeziku, ili da neko taj prenos organizira, pa da pustim u kuću normalnog spikera, i da gledam u ovaj prenos bez tona na Face tv. Ovo je jedna obična bosanska želja. Volio bih da mi kućom odzvanja jezik Bosne i Hercegovine dok navijam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 18 okt 2013, 20:04

Yeezus je napisao/la:Marjan Mijajlovic je nesto najgore sto se desilo BiH kao drzavi.
" onclick="window.open(this.href);return false;
15.10 - 15.06 ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2013, 20:07

Prejako komentiranje košarke na ****. U svakom sportu su jako kvalitetno i stručno popunjeni.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.