Rekonstrukcija stadiona u BiH

wienultras
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la wienultras » 18 okt 2013, 17:22

Buu je napisao/la:Sarajevo nema solidan stadion, sto bi Doboj :) :)
znaci ako nema sarajevo,nemora ni doboj :?
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 okt 2013, 17:57

wienultras je napisao/la:
zar te to cudi?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 18 okt 2013, 18:17

samo_lijevo je napisao/la:
zar te to cudi?
ma jok,postao sam imun,vec nemogu se cudom nacuditi zasto sve sto nije sarajevsko nemora ni postojati :?
i onda se cude sto ih niko nemoze :roll:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 okt 2013, 18:30

ma jok,postao sam imun,vec nemogu se cudom nacuditi zasto sve sto nije sarajevsko nemora ni postojati :?
i onda se cude sto ih niko nemoze :roll:
nije on to mislio bas ozbiljno.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 19 okt 2013, 01:06

Sarajevo kao grad je specificno, za BH uslove. Previse je ovdje novca, opet za BH uslove. Tako da se svako malo vladajuce strukture rastaljuju, namjestaju desetine i stotine tendera. Uzimaju se provizije za dovijene poslove, namjestaju se tenderi i slicno.

U prevodu nemaju kad'. Imaju prioriteta koji su manje transparentni, skoro niko ne prati ili jako malo, a uzima se fina lova. Nemaju neku preveliku potrebu, a ocito ni zelju, da se zalazu za neku opstu dobit i prosperitet. Zasto bi se zrtvovali i desetak miliona ulozili u obnovu stadiona, kada mogu 2-3 miliona (sto je ogromna cifra) zaraditi na obnovi neke ceste, trotoara, pjesackog nadvoznjaka, kruznog toka ili slicno.

Lesinari i klosari.

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 19 okt 2013, 13:56

Radovi na gradskom stadionu Vitez

Druga faza vrijedna 373,264 KM

Opcina Vitez odobrila je sredstva za II fazu gradnje tribina na gradskom stadionu, sto je jedan od vaznijih uvjeta za nastupe u PLBiH.
Ugovor su potpisali nacelnik opcine Advan Akeljic i Suad Kaknjo, predstavnik konzorcija "Arel Zenica" - "Ganik I.D.A. Vitez", koji ce izvoditi radove. Ovom svecanom cinu prisustvovali su predstavnici premijerligasa NK Vitez i drugoligasa FK Vitez, koji svoje utakmice igraju na ovom terenu.
Vrijednost ugovora je 373.264,83KM, a rok za zavrsetak je 70 radnih dana.
Nogometasi Viteza su, inace, u premijerligaskim utakmicama domacini na zenickom Kamberovica polju dok ne steknu uvjete da igraju na svom stadionu. No, u I utakmici 1/8 finala Kupa BiH u utorak (15 sati) ekipu Sarajeva ugostit ce na stadionu Pirota u Travniku.
Razlog je to i sto i Celik istog dana igra svoju kup-utakmicu u Zenici.
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 20 okt 2013, 03:03

cuj sarajevo nema stadion sto bi doboj. kako je zalosno da glavni grad bih nema muda da izgradi stadion bar jedan kako bog zapovjeda, da imamo bar jedan stadion u drzavi (eto blizu smo jako sa bilinim poljem da i dobijem jedan takav stadion) na kojem ovakva opasna reprezentacija nemoze da ugosti druge... al eto ko drugi ima muda u bih nego ze, ajmo bit realni :lol: samo bilino PODHITNO dignut jug i sjever i stime zapechatit pricu reprezentacije bih i njenog domacinstva za sva vremena. mada kad uzmemo u ozbir "fifa trening centar reprezentacije" koji je DALEKO DALEKO najbolji trening centar u bih, uz to kamberovica polje, atletsku stazu, te arenu, sve jedno pored drugog, i na to da dodam hram bih fudbala bilino polje, ova prica oko reprezentacije se zavrsava. sad mislim da bi savez trebo izdvojit malo i pomoc opstini ze da se bilino polje uradi do kraja kako bog zapovjeda (uz to ponajvise mislim na dizanje juga i sjevera, postavljane crvenih stolica na jug i sjever a ne ovih ruznih rozih jebote, i uz malo halala prekrivanje juga i sjevera onakvim krovom kao i na zapadu, al eto krov je mozda i previse dovoljno je da dignu jug i sjever kako bog zapovjeda, i nasa reprezentacija bi imala DALEKO najmocniji stadion u regionu). zenica je uradila sve sto treba da se uvjeti stvore za odigravanje utakmica, savez bi trebo sad pomoc da se to jos malo sredi, a samim tim njihovim ulaganjem na prosirenje juga i sjevera ce dobit samo tolko jer ce im se to ulaganje isplatit samo tako jer bi dobili MINIMUM 6000 - 7000 ljudi vise po utakmici. uradite 7000 puta 50 EURA po karti (bubam cjenu), je 70,000 EU po utakmici vise. nek odigraju 8 utakmica u 2 godine u ze (a igraju vise po prosjeku, da nespoinjem jos prijateljske...al eto, mogu te dat i sarajevu :lol: mada bolje je da igraju u ze cisto radi iskustva igranja na domachem terenju, nije dobro kad reprezentacija mjenja stadione stalno u svojoj zemlji, jer time se gubi veliki dio domacinske prednosti... znate i sami npr jedna engleska njemacka il francuska mogu igrat svaku utakmicu na drugom stadionu :lol: ) eto znaci 8 utakmica SAMO (a igraju vishe) to je preko pola miliona eura. a za milionchich mogu napravit haos 2 trbine, tj da dignu jug i sjever u zrak, i ulog im se vec vracha. al u nas ima previse glupih ljudi da ovo izvedu u realnost. na kraju ce opet opstina ze uletit i uradit poso.

ovaj vitez i njihov stadion, njima zelim sve najgore, i da ispadnu ljaksani iz lige sto prije. pun mi je qrc ovih malih seoskih gradicha u premier ligi. mada, ruku na srce vitez ima vise para ok 90% premierligasa, nesto kao siroki, mada nadam se samo tako da ce vise licit jednom bronju, posusju, modrichi, itd.... u sljedecu god dvi nego jednom sirokom. al eto, sve dok ste nashi podstanari, i komsije za na bubat pred punim stadionom zenichana, i ne smeta te mi toliko... kao i travnik. jer znamo svi da celik se bori za prvaka uvjek bi imo 6 extra bodova godisnje jer malte ne igramo 2 extra utakmice na domacem terenu. jer kada bi se celik borio za prvaka, imo bi toliku podrsku na strani da bi gradichi kao travnik i vitez bili vise kao domaci teren nego gostujuci... nesto kao sto olimpik dodje zelji i sarajevu..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 okt 2013, 04:51

Interesantne komparacije. Kad se priča o Sarajevu onda jedna priča, a kad se priča o Vitezu onda sasvim druga. I Zenica je za Sarajevo selo jednako kao što je Vitez za Zenicu, pa to svejedno ne znači da je Čeliku mjesto u seoskoj ligi. Vitez je svoje mjesto u ligi izborio osvajanjem lige FBiH i to je jedini način da neko zauzme mjesto u Premijer ligi, nikakva sećijska politika "ovo je selo, ovo nije selo". To ljudi kad shvate onda će im bit jasno zbog čega je NK Široki Brijeg iz sela Široki Brijeg fudbalska institucija za NK Čelik iz metropole Zenica. Nema ništa od blebetanja.

I Sarajevo je za New York selo, da ne ispadne da ja ovdje nešto guram Sarajevo u prvi plan, radi se o principu. Toliko.

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 20 okt 2013, 07:07

zenica je za sarajevo selo? uuu sveca ti, grad od 200,000 ured je selo za grad od 400,000. bas si to pametno napiso, tuzla, banja luka, mostar i zenica su daleko od sela za sarajevo. znash, svi ovi gradovi su imali klubove koji su nastupali redovno u prvoj ligi jugoslavije, igrali sa zvezdom, partizanom, dinamom itd... svi ovi gradovi imaju sve sto i sarajevo (osim??? tramvaja mozda :lol: :lol: ), i ovi gradovi imaju bolje stadione od sarajeva :lol: daleko od sela, dok vitez jedan npr ima 25,000 stanovnika u vrh glave, tako da nekako ti i dodje kao selo za ze, tz, mo itd.... jedno naselje u ze ima vise stanovnika od cjele opstine vitez :lol:
ja negovorim protiv viteza u smislu da nezasluzuju stadion, nego da mi je mrsko kad vidim te seoske gradiche u premier ligi, dok se trenutno za ulazak u premier ligu bore jedna sloboda tz (treci/cetvrti najveci grad u bih, isto blizu 200,000 stanovnika) iska bugojno (takodje jedini klub pored zelje sarajeva celika veleza slobode i borca iz bih koji je igro u prvoj ligi jugoslavije, mada je mal grad al ipak ima historiju, od historije se ne zivi, al itekako historija pomaze ugledu, popularnosti itd jednog kluba) i jedinstvo bihac (bihac grad od nekih 50,000 stanovnika, sigurno u top 10 najvecih u bih)....
znaci nekako ko sto je new york city za sarajevo, sarajevo je za zenicu jel? pa zato reprezentacija igra u zenici komotno, a ne u sarajevu, ahahhaha. ljubomora je ****, definitivno najgluplji komentar na ovom forumu sto sam ikad prochito. zenica je selo za sarajevo, bem te traljava, opet da se ispravim, uopste mi nesmeta sto vitez gradi stadion, jednostavno mi smeta vidit te seoske gradiche u premier ligi, dok jedna sloboda iskra i jedinstvo igraju sugavu prvu ligu. uz ovih 7-8 glavnih vodecih klubova iz najvecih gradova, u nasoj premier ligi (koja bi trebala da broji 12 klubova, al to je sad druga tema) znaci ima prostora za 5-6 novijih klubova, koji nisu ni postojali za vrijeme jugoslavije npr (kao sto su siroki, te zrinjski...yebem ja njihove datume osnivanja tipa 1908 godina na zrinjskom grbu ako se ne varam? a proveo 80 godina ugashen hahahha, samo u nas to ima)... tako da ako ce jedan od tih novijih klubova iz manjih sredina bit vitez ma bujrum, kao mali gradich tik uz ze, uvjek ce mi bit drago kao gostovanje, nego npr jedan siroki koji je u pm daleko...

nego da se osvrnem na ovaj svoj post raniji, a ne ovaj glupi iznad koji nema veze niscim, a pogotovo s ovom temom, evo jedan od primjera tih stolica na jugu i sjeveru sto mi je zapo u oci, a slika je friska, za danasnje utakmice celik-zrinjski....ovo su te "roze" stolice sto bi volio da prefarbaju il zamjene vise nego hljeba se najest...kako bi stadion samo ljepsi bio kad bi stolice na jugu i sjeveru bile friske crvene, kao na zapadu i istoku.

slika

evo na ovoj slici se vidi i razlika izmedju stolica boje na jugu i sjeveru, naspram ovih zapad/istok. cak mislim da su ove stolice sto su zamjenjene na ovoj slici, na sjevernoj trbini, sa istocne il zapadne.

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 20 okt 2013, 07:10

http://www.****.ba/uploads/slike/131 ... G_8688.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

posto se slika nece da prikaze (bar na mom kompu) evo link na istu
zivjeli

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 okt 2013, 08:41

najjacajezenica je napisao/la:zenica je za sarajevo selo? uuu sveca ti, grad od 200,000 ured je selo za grad od 400,000. bas si to pametno napiso, tuzla, banja luka, mostar i zenica su daleko od sela za sarajevo. znash, svi ovi gradovi su imali klubove koji su nastupali redovno u prvoj ligi jugoslavije, igrali sa zvezdom, partizanom, dinamom itd... svi ovi gradovi imaju sve sto i sarajevo (osim??? tramvaja mozda :lol: :lol: ), i ovi gradovi imaju bolje stadione od sarajeva :lol: daleko od sela, dok vitez jedan npr ima 25,000 stanovnika u vrh glave, tako da nekako ti i dodje kao selo za ze, tz, mo itd.... jedno naselje u ze ima vise stanovnika od cjele opstine vitez :lol:
ja negovorim protiv viteza u smislu da nezasluzuju stadion, nego da mi je mrsko kad vidim te seoske gradiche u premier ligi, dok se trenutno za ulazak u premier ligu bore jedna sloboda tz (treci/cetvrti najveci grad u bih, isto blizu 200,000 stanovnika) iska bugojno (takodje jedini klub pored zelje sarajeva celika veleza slobode i borca iz bih koji je igro u prvoj ligi jugoslavije, mada je mal grad al ipak ima historiju, od historije se ne zivi, al itekako historija pomaze ugledu, popularnosti itd jednog kluba) i jedinstvo bihac (bihac grad od nekih 50,000 stanovnika, sigurno u top 10 najvecih u bih)....
znaci nekako ko sto je new york city za sarajevo, sarajevo je za zenicu jel? pa zato reprezentacija igra u zenici komotno, a ne u sarajevu, ahahhaha. ljubomora je ****, definitivno najgluplji komentar na ovom forumu sto sam ikad prochito. zenica je selo za sarajevo, bem te traljava, opet da se ispravim, uopste mi nesmeta sto vitez gradi stadion, jednostavno mi smeta vidit te seoske gradiche u premier ligi, dok jedna sloboda iskra i jedinstvo igraju sugavu prvu ligu. uz ovih 7-8 glavnih vodecih klubova iz najvecih gradova, u nasoj premier ligi (koja bi trebala da broji 12 klubova, al to je sad druga tema) znaci ima prostora za 5-6 novijih klubova, koji nisu ni postojali za vrijeme jugoslavije npr (kao sto su siroki, te zrinjski...yebem ja njihove datume osnivanja tipa 1908 godina na zrinjskom grbu ako se ne varam? a proveo 80 godina ugashen hahahha, samo u nas to ima)... tako da ako ce jedan od tih novijih klubova iz manjih sredina bit vitez ma bujrum, kao mali gradich tik uz ze, uvjek ce mi bit drago kao gostovanje, nego npr jedan siroki koji je u pm daleko...

nego da se osvrnem na ovaj svoj post raniji, a ne ovaj glupi iznad koji nema veze niscim, a pogotovo s ovom temom, evo jedan od primjera tih stolica na jugu i sjeveru sto mi je zapo u oci, a slika je friska, za danasnje utakmice celik-zrinjski....ovo su te "roze" stolice sto bi volio da prefarbaju il zamjene vise nego hljeba se najest...kako bi stadion samo ljepsi bio kad bi stolice na jugu i sjeveru bile friske crvene, kao na zapadu i istoku.

[img]http://www.****.ba/uploads/slike/131019190359IMG_8688.JPG[/img]

evo na ovoj slici se vidi i razlika izmedju stolica boje na jugu i sjeveru, naspram ovih zapad/istok. cak mislim da su ove stolice sto su zamjenjene na ovoj slici, na sjevernoj trbini, sa istocne il zapadne.
Ta cifra od 400.000 stanovnika Sarajeva ne pije vode. Ako pominjes broj stanovnika onda moras reci koje Sarajevo. Jel' istocno il zapadno? Kada se uzme u obzir na podjeljenost grada onda je to manja cifra.
Druga stvar. Ono sto cini gradom je stanovnistvo. Po tome je Zenica i Tuzla ispred Sarajeva, jer ruku na srce u Sarajevu sada na zalost zivi vise ruralaca nego gradjana. Da se na popisu izjasnjavalo ko je sa sela, a ko iz grada, dobio bi se sigurno rezultat da je Sarajevo "urbano mjesto" u kojem zivi najvise seljaka (starih sarajlija je vrlo malo u odnosu na ove). Valjda je to zato sto je u dolini, pa se bilo lako dokotrljati onima sa planina.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 okt 2013, 11:17

Prvo zenica nema 200 000 nego 127 000 I to kao opcina a sam grad ima oko 100...sarajevo 4 gradske opcine plus ilidza koja iz samo njima znanih razloga se ne broji pod grad ima oko 360 hiljada plus dijaspora od minimalno 100 000 ljudi ako ne I vise.sarajevo kanton ima oko 430 000 bez dijaspore..tuzla kao opcina ima oko 135 000 stanovnika...banjalukaa oko 170. U gradu plus oko 50 okolnim selendrama plus dijaspora od oko 50 do 70 hiljada plus laktasi I celinac koji se mogu brojati kao predgradza banjaluke... Zato nelupajte sa ciframa

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 okt 2013, 13:00

Ono sto se administrativno smatra gradom Sarajevo broji nekih 310.000 stanovnika (prema procjeni zavod za statistiku iz juna 2013.) sa gustinom naseljenosti od ~2190 po km2 (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad), dok ono ste se smatra urbanom cijelinom Sarajeva broji preko 425000 (Grad Sarajevo + Ilidza, Vogošća, Istocno Novo Sarajevo, Istocna Ilidza i Istocni Stari Grad) sa prosjecnom gusticnom naseljenosti od ~795 stanovnika po km2.

Općina Zenica broji 127162 (prema procjeni zavod za statistiku iz juna 2013.) stanovnika sa gustinom naseljenosti od ~228 stanovnika po km2, dok općina Tuzla broji 131638 stanovnika (prema procjeni zavod za statistiku iz juna 2013.) sa gustinom naseljenosti od ~448 stanovnika po km2.

Prema ovim podacima Sarajevo je vise od tri puta vece cak i od Tuzle.

Sto se tice doseljenika, to je proces koji se desava u svakom vecem gradu. Sumnjam da su Zenica ili Tuzla mnogo postedjene od toga. TK ima veci prirodni prirastaj od Sarajeva u 2012.; Tuzlanski kanton +604 ukupno, u gradskim naseljima +868, opcina Tuzla -42; Sarajevski kanton +523, u gradskim naseljima +447, Grad Sarajevo +166; Zenicko-Dobojski kanton +480; u gradskim naseljima +363, Opcina Zenica +161.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 okt 2013, 14:37

Doboj

slika

slika

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 okt 2013, 16:23

Dobar posao.

Kod nas bi trebalo pola ovoga napraviti, ali nitko ni da prstom makne. Zato igramo domaće utakmice u Bugojnu. :lol:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 okt 2013, 17:02

Ja sam ih kritizirao kad sam vidio sta rade, ali mi se cini da je na kraju sve dobro ispalo i uopce ne izgleda lose. S ovim stolicama cak izgleda dobro. Samo me zanima koliko stolica ima. Vidim da ima 9 redova, na 100m stane vise od 1500 sigurno, al vidim da pri kraju tribine ima prazan sektor.

De ti nekad uslikaj te famozne mane stadiona u Livnu. Uvijek komentiras, a nikad nisam vidio neke slike. Nedavno sam vidio sliku tribine, al mi se cak cini da nije u losem stanju, ocigledno me slika prevarila.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 20 okt 2013, 17:46

Pa postavili su oko 600 stolica, mislim da moze stati jos toliko ako ne i vise...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 okt 2013, 18:32

Jel imas neku sliku gdje se vidi bolje?

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 20 okt 2013, 18:49

nemam, mozda odem sutra da uslikam. pa cu da postavim.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 okt 2013, 19:14

Tuzla i Zenica su k'o London, a Sarajevo je k'o Dokanj. Eto s kakvim se logičarima neko treba raspravljat'.

Onaj u Zenicu uvrstio i zadnje selo unutar opštine, a vamo priča kako u Sarajevu ne živi više od 400k ljudi, a ovaj iz Tuzle još oduzeo. Ako su Zenica i Tuzla sve što spada u te opštine onda je i Sarajevo sve od Ilijaša do Tarčina. I ovo su još metropole spram sela oko Tuzle u kojima živi pola stanovnika ove opštine. Slično je i za Zenicu.

Tu šuplju možete prosipat' nekom ko ne zna. Toliko.

EDIT: I da ne zaboravim velike građane koji bi nekom ko je došao sa sela imputirali da manje vrijedi :lol: Ne znaju građani da je prije sto godina 90% populacije živjelo na selima, prema tome vrlo vjerovatno i njihovi preci. A sad su oni najveći građani, prosto krema društva :lol: Kompleks više vrijednosti ;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.