SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

viKK
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la viKK » 21 okt 2013, 15:37

Durden je napisao/la:Da li postoji šansa da neki naš sudija bude sudio na SP, pa makar u vidu i pomočnog?
to je koliko znam nemoguće , jer sve sudije na utakmici su uvijek iz iste države .

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 21 okt 2013, 15:41

viKK je napisao/la:
Durden je napisao/la:Da li postoji šansa da neki naš sudija bude sudio na SP, pa makar u vidu i pomočnog?
to je koliko znam nemoguće , jer sve sudije na utakmici su uvijek iz iste države .
onaj sto je suspendovan zbog pedofilije je bio blizu al eto ko ga **** ako je kriv

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 21 okt 2013, 17:03

Da smo dobili Ameriku i Slovacku bili bi POT1 u Brazilu.
1946

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 17:05

Head je napisao/la:Da smo dobili Ameriku i Slovacku bili bi POT1 u Brazilu.
Jesil račun'o il pretpostavljaš?

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 okt 2013, 17:06

Isti rukac.Onda bi neko od ovih koji su sad u prvom potu pali u cetvrti,tipa Svicarske i Belgije.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 okt 2013, 17:08

Eh sta bi bilo kad bi bilo.

Vec sad pretjerujemo s tim mogucnostima a mislim da smo svi prezadovoljni sto smo se uopste plasirali na SP. Dakako da bi bilo lijepo biti u povlastenom polozaju, no sesiri ce biti takvi da i prvi i drugi Europski sesir bude skoro isti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 17:10

Što se tiče potova, prvi je možda za nijansu kvalitetniji od četvrtog, nema tu velike razlike.

To je više stvar prestiža, lijepo izgleda kad si u potu 1, kad si nositelj, a gleda cijeli svijet.

Ananas
Kontakt:

Post Postao/la Ananas » 21 okt 2013, 17:26

U prvom potu su Svicarska, Kolumbija i Urugvaj tako da je mozda cak bolje biti u zadnjem europskom potu. Da dobijemo jednu od te tri repke kao nosioca i neku azijsku ekipu i africku i mi smo u drugom krugu takmicenja.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 17:28

Ananas je napisao/la:U prvom potu su Svicarska, Kolumbija i Urugvaj tako da je mozda cak bolje biti u zadnjem europskom potu. Da dobijemo jednu od te tri repke kao nosioca i neku azijsku ekipu i africku i mi smo u drugom krugu takmicenja.
Nismo, nego u tom slučaju imamo dobre šanse da se tamo nađemo. Prvenstvo je puno kvalitetnih reprezentacija sa uglavnom većim renomeom od naše reprezentacije i kad bismo rukom birali tri protivnika to ne bi značilo da smo sigurni u drugom krugu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 okt 2013, 17:30

Ključno će biti koji proizvod ćemo dobiti iz pota gdje se nalaze Južnoamerikanci i Afrikanci. Bude li tu neka ekipa koja je u slobodnom padu i koja je "na guzove" došla na Mundijal, mislim da imamo realne šanse za osminu. Ipak, ne treba previše očekivati, ali još manje se povući kao nekakvi looseri.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 okt 2013, 17:31

Jbt, danas protiv amatera ne možeš biti siguran u pobjede, a dođu ovdje sa pričom o upisanim pobjedama protiv selekcija koje su učesnici najveće nogometne smotre na svijetu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 21 okt 2013, 17:57

Iznenadilo me kako je Francuska dobila najnize rangiranog nosioca :roll: :? :evil:

Hajmo Ukrajina, Svedska, Hrvatska. izmedju Rumunije i Grcke neznam ko mi je mrzi. :twisted:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 21 okt 2013, 18:01

Dado je napisao/la:Iznenadilo me kako je Francuska dobila najnize rangiranog nosioca :roll: :? :evil:

Hajmo Ukrajina, Svedska, Hrvatska. izmedju Rumunije i Grcke neznam ko mi je mrzi. :twisted:
Mislio sam da ce Island dobiti, ali eto.. nije Ukrajina loša :D
Da hoce te dvije repke ispast obje, bilo bi najbolje :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 18:03

Baines je jedini igrač Evertona koji zaslužuje igrati za United.

Jednom je jedan igrač Evertona zaslužio da igra u Unitedu i SAF ga je doveo. A Moyes je također imao šansu da dovede pravog igrača, ali je pogriješio.

EDIT: Još se pitam gdje mi je post na temi Uniteda :lol: Čekaj da skontam šta sam htio ovdje reći :mrgreen:

EDIT 2: Ništa :lol:
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 21 okt 2013, 18:16, ukupno mijenjano 2 puta.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 21 okt 2013, 18:06

DukeOfWellington je napisao/la:Baines je jedini igrač Evertona koji zaslužuje igrati za United.

Jednom je jedan igrač Evertona zaslužio da igra u Unitedu i SAF ga je doveo. A Moyes je također imao šansu da dovede pravog igrača, ali je pogriješio.
:mrgreen:

SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 21 okt 2013, 18:06

Morat' cu pratiti Swedsku. Nadam se da ce proci.

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 21 okt 2013, 18:26

http://sportsport.ba/ino_fudbal/teska-p ... ica/116200" onclick="window.open(this.href);return false; šteta.
Igra veoma dobro u Dinamu,bio bi odlican back up na svjetskom,svakako bolji od stevanovica,ovako tesko....

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 21 okt 2013, 19:00

amer991 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/teska-p ... ica/116200 šteta.
Igra veoma dobro u Dinamu,bio bi odlican back up na svjetskom,svakako bolji od stevanovica,ovako tesko....
citaj sezona gotova ,a i slijedeca pod upitnikom valja mu opet u formu

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 okt 2013, 19:12

DukeOfWellington je napisao/la:
Ananas je napisao/la:U prvom potu su Svicarska, Kolumbija i Urugvaj tako da je mozda cak bolje biti u zadnjem europskom potu. Da dobijemo jednu od te tri repke kao nosioca i neku azijsku ekipu i africku i mi smo u drugom krugu takmicenja.
Nismo, nego u tom slučaju imamo dobre šanse da se tamo nađemo. Prvenstvo je puno kvalitetnih reprezentacija sa uglavnom većim renomeom od naše reprezentacije i kad bismo rukom birali tri protivnika to ne bi značilo da smo sigurni u drugom krugu.
Nakon danasnjeg zrijeba bojim se da kako stvari stoje (kako se ocekuje) da smo prvi favoriti da budemo najslabija rangirana repka iz Euro zone (ukoliko izgubimo od Argentine sto je cini mi se prilicno realan ishod). U tom slucaju vjerovatno dobijamo nekog nosioca iz Juzne Amerike te jos jednu Evropsku repku. Mislim da je to prilicno realan scenarij jer vidim cak da gubimo bodove i u slucaju remija protiv Gaucosa.
Evo malo i razjasnjenja:
Hrvatska - Island (Hrvatska nas prelazi uz nas poraz/remi protiv ARG ukoliko prodju uz pobjedu i poraz protiv Islanda samim tim i sa boljim rezultatima od nabrojanih, dakle 2 pobjede ili pobjeda i remi) Po meni znaci jako izgledna opcija da nas Hrvati preskoce.
Portugal - Svedska (Portugal ostaje ispred nas svakako ako se plasira a i Svedi nas preskacu uz pobjedu i poraz ukoliko izgubimo od ARG i takodje uz pobjedu i remi ako remiziramo protiv ARG). Dakle i ovdje koja god selekcija prodje velike su sanse da bude ispred nas.
Ukrajina - Francuska (ovdje nam je jedina sansa da ostanem ispred bilo koje selekcije koja prodje je da neko se kvalifikuje uz 2 remija, naravno opet ukoliko mi izgubimo. Ukoliko jedna od ove 2 selekcije prodje uz pobjedu i poraz onda ostajemo ispred te selekcije samo ako bar remiziramo protiv ARG. A ako jedna od ove 2 selekcije prodje sa pobjedom i remijem onda nas samo pobjeda protiv ARG ostavlja ispred kao i u svakom drugom slucaju ako pobjedimo). Znaci opet velike sanse da ostanemo iza selekcije koja prodje ovaj duel.
Grcka - Rumunija (Grcka ako prodje svakako je ispred nas a prava sansa su nam Rumuni koji nas mogu preci samo ako dobiju obe tekme protiv Grka uz nas poraz ili remi naravno)

Znaci navijat za Rumune ili Island (vrlo tesko) ili idemo u neki Africki/Azijski pot ili slicno ili 'jednostavno' dobit Gaucose :D

P.S.
E sad bi bilo dobro da neko ovdje kaze da ce se gledat Oktobarski ranking (nisam upoznat sta se gleda za zrijebanje grupa) jer ovo je kalkulacija uradjena gledajuci Novembarski ranking :?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2013, 19:16

Gleda se oktobarski ranking

Seeding for the draw will be based on the October 2013 FIFA World Ranking.[3] The November 2013 FIFA World Ranking, which will be the most recent ranking at the time of the draw, will not be used so that teams involved in the November qualifying play-off matches are not given an unfair advantage.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Crkvice1988, Cwirek, DeeWa, johntravolta123, No99, Poligon10, Rimes87, Riziko, zikerrz21 i 68 gostiju.