Kvalifikacije za SP 2014

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Lillard
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post Postao/la Lillard » 22 okt 2013, 15:07

BigBigBang je napisao/la:Zaboravio si u tom potpisu staviti i Hrvatska>>>>>Belgija. Kad se samo sjetim kad su me ovde bas cini mi se na ovoj temi kockasti strucnjaci ubjedjivali kako je Hrvatska dosta jaca, iskusnija i da Belgiji nista ne znaci sto im igraci igraju glavne uloge u najboljim evropskim klubovima :lol: :lol:
Pa nek nas ti veliki poznavatelj nogometa uvijek prosvijetlis..Blago nama.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 okt 2013, 15:26

Lillard je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Zaboravio si u tom potpisu staviti i Hrvatska>>>>>Belgija. Kad se samo sjetim kad su me ovde bas cini mi se na ovoj temi kockasti strucnjaci ubjedjivali kako je Hrvatska dosta jaca, iskusnija i da Belgiji nista ne znaci sto im igraci igraju glavne uloge u najboljim evropskim klubovima :lol: :lol:
Trebalo je samo biti malo objektivan da vidis da je Belgija visestruko kvalitetnija nije mudrodst isto ko npr. Njemacka je dosta jaca od Bosne i moras bas biti slijep da to ne vidis...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 okt 2013, 15:38

BigBigBang je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Trebalo je samo biti malo objektivan da vidis da je Belgija visestruko kvalitetnija nije mudrodst isto ko npr. Njemacka je dosta jaca od Bosne i moras bas biti slijep da to ne vidis...
S Bilicem bi ta visestruko jaca Belgija pala u obe utakmice. I ovako je visila kad smo gore igrali, ali neka bolje ovako.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 16:00

Najskuplji tim (za sada) koji nece ici na SP.

slika
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 okt 2013, 16:06

Lillard :lol: :lol: :lol:

Da sa Bilicem bi Rakitic postao Ozil, Mandzukic Falcao a Modric Xabi Alonso, Pletikosa Ceh, Corluka Thiako Silva pa bi ih pobjedili :lol: Pa kako ti nije ofirno lagati ovde sve a i sebe sa tim Bilicem vi niu baraz za svjetsko niste otisli :lol: a eto on bi pobjedio Belgiju...

Sjetio sam se jos jedne dobre provale vezano za ove kockaste navijaca osim rasprave oko Belgije oni su me takodjer ubjedjivali da su bolji i jaci od Grcke iako nastranu staviti to sto je Grcka bivsi evropski prvak vec sto je na zadnjem Evropskom bila uspjesnija od Hrvatske a u kvalifikacijama je istu porazila i poslala u baraz (a strasni Bilic bio selektor :shock: ), takodjer ucestvovala na zadnjem svjetskom (a Hrvatska nije), dakle po svim parametrima ljudi su bolji ali objektivnost i realnost croata na vrlo visokom nivou...

edit: da sjetio sam se pozivali ste se na fifinu listu u oba slucaja :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 22 okt 2013, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 16:14

@ BigBigBang

Belgija je nesumnjivo jaka, ali nije toliko jaka koliko su Srbija i Hrvatska tokom kvalifikacija bile u banani!

Srbija zbog Mihajlovicevog majmunisanja sa sastavima i neigranja najboljih igraca, a Hrvatska zbog cirkusanta Stimca... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 okt 2013, 16:21

Mislim da (meni iskreno jako odvratna) prepotencija Hrvata nije nikakva novost, no oni se barem imaju za sta uhvatiti. Skoro su pa redovan ucesnik zavrsnice prvenstava, vise puta su prosli grupu i jednom stigli do treceg mjesta. Ma koliko god odvratno bilo to njihovo napuhivanje, oni ipak imaju argumente za to. Njihova trenutna slabost je TRENUTNA, a vjerujem da ce vec sa Kovacem doci taj pozitivni sok i da ce razbucati Island koji nije nista posebno.

S druge strane, muka mi je citati pojedine komentare vezane za nasu reprezentaciju; mi se evo prvi puta plasirali na prvenstvo i nesto se kao prsimo i smijemo Hrvatima. To je jedina stvar koja mi je odvratnija od ovog na pocetku napisanog. Dovoljno je samo pogledati koliko vrijedi njihova reprezentacija na trzistu, a koliko nasa. Njihov potencijal je skoro sigurno veci nego nas (no hoce li ga iskoristiti, to je sasvim druga prica) i zato bi bilo pametnije da se pojedini malo usute dok BiH ne napravi zaista neki rezultat na svjetskoj smotri. A i tada bih im preporucio da slijede princip: skromnost je vrlina.

Ako se drugi pusu ko papci, zar moramo i mi?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 okt 2013, 16:24

A Srbija je takodjer precijnjena reprezentacija, kad gledas povrsno rekao bi da su mnogo jaki sudeci po klubovima u kojima im igraju odbrambeni igraci ali kad se amlo zadubis vidis da ta ekipa nema nikakvog kreativca, a napad ocajan, cim im je onaj iz mlade reprezentacija sto se prodao u Belgiju prvi spic odma znas da tu kvalitete za lijeka nema ali oni mogu da se vade na to da prave reprezentaciju za naredne cikluse pa mozda bas odo ovog napadaca im ispadne vrhunski igrac i uz jos par mladih igraca mozda se imaju cemu nadati.

Sto se tice nase reprezentacije ja niti mislim da smo neka sila niti mislim da cemo biti, svi smo mi svjesni kakve polovnjake ima i nas tim ali da mi neko dodje i prica o Hrvatskoj s epitetima ko nekom ultra gigantu mi je bas smijesno i na takvu neistinu se mora odgovoriti dosljedno.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 22 okt 2013, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 okt 2013, 16:25

BigBigBang je napisao/la:Lillard :lol: :lol: :lol:

Da sa Bilicem bi Rakitic postao Ozil, Mandzukic Falcao a Modric Xabi Alonso, Pletikosa Ceh, Corluka Thiako Silva pa bi ih pobjedili :lol: Pa kako ti nije ofirno lagati ovde sve a i sebe sa tim Bilicem vi niu baraz za svjetsko niste otisli :lol: a eto on bi pobjedio Belgiju...

Sjetio sam se jos jedne dobre provale vezano za ove kockaste navijaca osim rasprave oko Belgije oni su me takodjer ubjedjivali da su bolji i jaci od Grcke iako nastranu staviti to sto je Grcka bivsi evropski prvak vec sto je na zadnjem Evropskom bila uspjesnija od Hrvatske a u kvalifikacijama je istu porazila i poslala u baraz (a strasni Bilic bio selektor :shock: ), takodjer ucestvovala na zadnjem svjetskom (a Hrvatska nije), dakle po svim parametrima ljudi su bolji ali objektivnost i realnost croata na vrlo visokom nivou...

edit: da sjetio sam se pozivali ste se na fifinu listu u oba slucaja :mrgreen: :mrgreen:
Ja ti kazem da je Vida u Belgiji promasio 100% sansu za gol u zadnjoj minuti. I sta da je zabio? Mozda tablica danas ne bi izgledala ovako, ali nebitno. Da i smijesno mi je kad mi ti pricas o nekoj objektivnosti..Daj molim te. Nismo otisli na SP, Biliceva krivica, ali opet je digao momcad i na Euru smo odigrali odlicno, malo kad zapravo bolje, ali neke okolnosti nam nisu dale prolazak dalje.

Mogao bih i ja tebi napisati jos 100 neobjektivnih bih navijaca, ali koga briga stvarno. Reci da nas ne volis i gotovo. Ne u svakom komentaru pljuvat i rugat se nama.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 okt 2013, 16:28

Pljvanje :shock: Ruganje :shock:

Otkad je to pljuvanje i ruganje reci za nekog da nema nesto jak tim koliko se puse da ima?

Te price sta bi bilo kad bi bilo isto tako je Srbija protiv Belgije imala prvih 10-20 minuta incijativu i mislim stativu pogodila sta bi bilo da su pogodili oni tu? Ili da Hrvatska na Marakani nije zabila gol iz jedinog suta? Mozda bi oni danas isli u baraz umjesto Hrvatske?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 okt 2013, 16:32

BigBigBang je napisao/la:Pljvanje :shock: Ruganje :shock:

Otkad je to pljuvanje i ruganje reci za nekog da nema nesto jak tim koliko se puse da ima?

Te price sta bi bilo kad bi bilo isto tako je Srbija protiv Belgije imala prvih 10-20 minuta incijativu i mislim stativu pogodila sta bi bilo da su pogodili oni tu? Ili da Hrvatska na Marakani nije zabila gol iz jedinog suta? Mozda bi oni danas isli u baraz umjesto Hrvatske?
Joj ne pravi se lud..Svaki post na isti kalup.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 16:42

BigBigBang je napisao/la:A Srbija je takodjer precijnjena reprezentacija, kad gledas povrsno rekao bi da su mnogo jaki sudeci po klubovima u kojima im igraju odbrambeni igraci ali kad se amlo zadubis vidis da ta ekipa nema nikakvog kreativca, a napad ocajan, cim im je onaj iz mlade reprezentacija sto se prodao u Belgiju prvi spic odma znas da tu kvalitete za lijeka nema ali oni mogu da se vade na to da prave reprezentaciju za naredne cikluse pa mozda bas odo ovog napadaca im ispadne vrhunski igrac i uz jos par mladih igraca mozda se imaju cemu nadati.
Ovo moze napisati samo osoba koja ne prati fudbal dovoljno!

Ja ti odgovorno tvrdim da Srbija nije igrala ni sa 60-70 % svog potencijala u ovim kvalifikacijama! Dovoljno je samo reci da je jedan Subotic presjedio pola kvalifikacija na klupi, Matic nije igrao skoro cijele kvalifikacije, a Ljajic nije nikako igrao... ;)

To je samo prvi segment, drugi je sto su forsirani igraci koji nemaju mjesta ni medju 30-40 najboljih igraca Srbije!

Sto se kreativnosti i napadackog potencijala tice, pa jedan Tadic je prosle sezone bio 1 od najboljih asistenata u Evropi i ubjedljivo najbolji asistent holandskog prvenstva, ove sezone je takodje na vrhju liste najefikasnijih igraca prvenstva sa 5 golova i 5 asistenacija!
Ljajic je prosle sezone imao 11 goiova i 6 asistencija u Serie A, Djuricic proglasen za 3-eg najboljeg mladog igraca eredivisie, odmah iza Bonya i Eriksena. Sad je u Benfici i ne igra u prvoj jer je tek presao, ali ima i strasnu konkurenciju!
Basta je prosle sezone od strane navijaca Udinesea bio proglasen za najboljeg igraca kluba, ispred Di Natalea, a u kvalifikacijama je zaigrao tek pred sam kraj... :roll:

Djordjevic je prosle sezone bio najbolji strijelac druge francuske lige, a ove je trenutno drugi strijelac prve lige, odmah iza Falcao... ;) Taj isti Djordjevic, nije odigrao 2 utakmice u kvalifikacijama u prvoj postavi, jer je eto MIha SMATRAO da je Scepovic (inace treci spic Partizana) kvalitetniji napadac... :roll:

Mitrovic je igrac koji tek dolazi, kao i mali Markovic i oni tek treba da zaigraju na velikom nivou! Za sada im dobro ide!

Medjutim, mi u dosadasnjim kvalifikacijama u vecini slucajeva nismo igrali sa gore pomenutim igracima, nego sa Radovanovicem, Scepovicem, Stevanovicem, MIjailovicem...i sto je najgore u onim kljucnim mecevima sa Hrvatima i Belgijancima i zato sada i jesmo tu gdje jesmo... ;)
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 22 okt 2013, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 22 okt 2013, 16:43

Lillard je napisao/la: Ja ti kazem da je Vida u Belgiji promasio 100% sansu za gol u zadnjoj minuti. I sta da je zabio? Mozda tablica danas ne bi izgledala ovako, ali nebitno. Da i smijesno mi je kad mi ti pricas o nekoj objektivnosti..Daj molim te. Nismo otisli na SP, Biliceva krivica, ali opet je digao momcad i na Euru smo odigrali odlicno, malo kad zapravo bolje, ali neke okolnosti nam nisu dale prolazak dalje.

Mogao bih i ja tebi napisati jos 100 neobjektivnih bih navijaca, ali koga briga stvarno. Reci da nas ne volis i gotovo. Ne u svakom komentaru pljuvat i rugat se nama.
Pa mnogo toga se moze posmatrati kroz tu prizmu..Sta bi bilo kad bi bilo..Sta da su vam Makedonci na otvaranju otkinuli bod ili cak tri,ni jednu ni drugo ne bi bilo nezasluzeno s obzirom na prikazano u tom mecu..

U Makedoniji ste se provukli eurogolom,u Walesu isto tako,na Marakani iz jednog suta prema golu dosli do boda..

Koliko god ste dobro igrali na proslom EP toliko ste losi bili u ovim kvalifikacija,baraz nije nesupjeh nego premija s obzirom na sve vidjeno,.

Sa druge strane Belgija je bila dominantna tokom citavih kvalifikacija,pobjedili su na Marakani,pobjedili su na Maksimiru,jasno je ko dan,trenutno najkvalitetnija reprezentacija iz vase grupe su oni..

No mora se reci da Hrvatska igra daleko ispod svojih mogucnosti,Island je samo jos jedna u nizu sretnih okolnosti koja ih prati u ovom ciklusu,.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 22 okt 2013, 16:56

marconato je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:A Srbija je takodjer precijnjena reprezentacija, kad gledas povrsno rekao bi da su mnogo jaki sudeci po klubovima u kojima im igraju odbrambeni igraci ali kad se amlo zadubis vidis da ta ekipa nema nikakvog kreativca, a napad ocajan, cim im je onaj iz mlade reprezentacija sto se prodao u Belgiju prvi spic odma znas da tu kvalitete za lijeka nema ali oni mogu da se vade na to da prave reprezentaciju za naredne cikluse pa mozda bas odo ovog napadaca im ispadne vrhunski igrac i uz jos par mladih igraca mozda se imaju cemu nadati.
Ovo moze napisati samo osoba koja ne prati fudbal dovoljno!

Ja ti odgovorno tvrdim da Srbija nije igrala ni sa 60-70 % svog potencijala u ovim kvalifikacijama! Dovoljno je samo reci da je jedan Subotic presjedio pola kvalifikacija na klupi, Matic nije igrao skoro cijele kvalifikacije, a Ljajic nije nikako igrao... ;)

To je samo prvi segment, drugi je sto su forsirani igraci koji nemaju mjesta ni medju 30-40 najboljih igraca Srbije!

Sto se kreativnosti i napadackog potencijala tice, pa jedan Tadic je prosle sezone bio 1 od najboljih asistenata u Evropi i ubjedljivo najbolji asistent holandskog prvenstva, ove sezone je takodje na vrhju liste najefikasnijih igraca prvenstva sa 5 golova i 5 asistenacija!
Ljajic je prosle sezone imao 11 goiova i 6 asistencija u Serie A, Djuricic proglasen za 3-eg najboljeg mladog igraca eredivisie, odmah iza Bonya i Eriksena. Sad je u Benfici i ne igra u prvoj jer je tek presao, ali ima i strasnu konkurenciju!
Basta je prosle sezone od strane navijaca Udinesea bio proglasen za najboljeg igraca kluba, ispred Di Natalea, a u kvalifikacijama je zaigrao tek pred sam kraj... :roll:

Djordjevic je prosle sezone bio najbolji strijelac druge francuske lige, a ove je trenutno drugi strijelac prve lige, odmah iza Falcao... ;) Taj isti Djordjevic, nije odigrao 2 utakmice u kvalifikacijama u prvoj postavi, jer je eto MIha SMATRAO da je Scepovic (inace treci spic Partizana) kvalitetniji napadac... :roll:

Mitrovic je igrac koji tek dolazi, kao i mali Markovic i oni tek treba da zaigraju na velikom nivou! Za sada im dobro ide!

Medjutim, mi u dosadasnjim kvalifikacijama u vecini slucajeva nismo igrali sa gore pomenutim igracima, nego sa Radovanovicem, Scepovicem, Stevanovicem, MIjailovicem...i sto je najgore u onim kljucnim mecevima sa Hrvatima i Belgijancima i zato sada i jesmo tu gdje jesmo... ;)
Pa sta ja imam sad ovde pisati kad se iz tvog posta vide moje tvrdnje. U vezi navodis nekakvog najboljeg asistenta holandske lige kao i napadace isto uglavnom iz Holandije a vidim spominjes nekog iz druge francuske lige, mislim smijesno, to su prosjecni igraci trenutno (ne znam kakvi su sa godinma mozda bude nesto od nekog od tih) ali to nije nista posebno, u odbrani imate poznate igrace i to je to. Slazem se da niste odigrali najbolje sto mozete ove kvalifikacije ali mislim da ovaj tim u svom najboljem izdanju i sa boljim selektorom ne bi mogao izbiti Belgijance sa prvog mjesta u baraz ste sigurno kvalitetom mogli upasti jer tamo ima i losijih od Srbije.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 17:15

Pa tako isto i ja tebi mogu cak sa vecim pravom reci za BiH, samo je uloga obrnuta! U odbrani vam (osim Spahica) igraju smijesni igraci!
Na zadnjem veznom bi 3-4-ti DMF Srbije u BiH bio u prvoj postavi! Osim Lulica nemate kvalitetnih krila!

Uzmi na papir 23 najbolja igraca iz Srbije i iz BiH, iz BiH bi bilo mozda 7-8 igraca, a iz Srbije 15-ak! Toliko o individualnom kvaliutetu i sirini, jer reprezentaciju ne cini 11, nego 23-25 igraca... ;)

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 okt 2013, 17:17

marconato je napisao/la:Pa tako isto i ja tebi mogu cak sa vecim pravom reci za BiH, samo je uloga obrnuta! U odbrani vam (osim Spahica) igraju smijesni igraci!
Na zadnjem veznom bi 3-4-ti DMF Srbije u BiH bio u prvoj postavi! Osim Lulica nemate kvalitetnih krila!

Uzmi na papir 23 najbolja igraca iz Srbije i iz BiH, iz BiH bi bilo mozda 7-8 igraca, a iz Srbije 15-ak! Toliko o individualnom kvaliutetu i sirini, jer reprezentaciju ne cini 11, nego 23-25 igraca... ;)

a u hr cijela repka bosanci i hercegovci vi nemate nista svoje cisto ;)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 17:20

To vidi sa navijacima Hr... ;)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 22 okt 2013, 17:35

marconato je napisao/la: Pa tako isto i ja tebi mogu cak sa vecim pravom reci za BiH, samo je uloga obrnuta! U odbrani vam (osim Spahica) igraju smijesni igraci!

Reprezentaciju prije svega cini zdrav kolektiv,timski duh i harmonija medju igracima je daleko bitnija nego li sama imena koja igraju..

Reci za Bicakcica,Mujdzu da su smijesni igraci moze reci samo neko ko ih nikad nije gledao,ja jos nisam docekao kiks Mujdze kao npr.onaj Kolarova protiv Hrvatske..

IZet Hajrovic nije kvalitetno krilo ? Nije onda ni Sulejmani ako cemo se voditi istim kriterijumima 8-)

Sta ti vrijede Kolarov,Ivanovic,Nastasic,Subotic,Matic kada primis 11 golova u 10 utakmica,to se nikako ne moze nazvati jakom odbranom,.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 22 okt 2013, 17:46

marconato je napisao/la:Pa tako isto i ja tebi mogu cak sa vecim pravom reci za BiH, samo je uloga obrnuta! U odbrani vam (osim Spahica) igraju smijesni igraci!

bgm momak ti grijesis reci za jednog mujdzu da je polovan igrac moze samo totalni amater fudbala zahvalite se novinarima i menadzerima koji su precijenili bar polovinu igraca hrvatkse i srbije a bosanci su podcijenjeni ali sada ce se stvari promijeniti ne kazem da nema losih igraca i u bosni al ima i onih koji sigurno zasluzuju da igraju u boljim klubovima pocevsi od medunjanina hajrovica vede mujdze bicakcica itd i jednu ekipu pobjednickom cini 11 igraca i rezervni takodze a ne samo individualna kvaliteta pojedinca
joj hamo vidi mu glave

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 17:51

chily-rz je napisao/la:
marconato je napisao/la: Pa tako isto i ja tebi mogu cak sa vecim pravom reci za BiH, samo je uloga obrnuta! U odbrani vam (osim Spahica) igraju smijesni igraci!

Reprezentaciju prije svega cini zdrav kolektiv,timski duh i harmonija medju igracima je daleko bitnija nego li sama imena koja igraju..

Reci za Bicakcica,Mujdzu da su smijesni igraci moze reci samo neko ko ih nikad nije gledao,ja jos nisam docekao kiks Mujdze kao npr.onaj Kolarova protiv Hrvatske..

IZet Hajrovic nije kvalitetno krilo ? Nije onda ni Sulejmani ako cemo se voditi istim kriterijumima 8-)

Sta ti vrijede Kolarov,Ivanovic,Nastasic,Subotic,Matic kada primis 11 golova u 10 utakmica,to se nikako ne moze nazvati jakom odbranom,.
Brkas loncice!

Pricamo o individualnom kvalitetu, a to sto mi primamo 10-11 golova je zato sto nema kolektiva, a zdrav kolektiv cini prvo savez, pa normalan trener, pa tek ti igraci koje ce igrati, a ne kao u slucaju Srbije, gdje ti isti igraci i ne igraju... :roll: To sam ponovio vec X puta ovde... ;)

Srbija je bolja individualno ako gledamo 23 igraca! BiH je svakako bolji kolektiv, ali to ne znaci da je Mujdza i priblizno u rangu Ivanovica ili da je Bicakcic u rangu Nastasica ili Subitica, Zahirovic Matica... ;)

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.