Kvalifikacije za SP 2014

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

marconato
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 22:22

skyisthelimit je napisao/la:
marconato je napisao/la: Ponavljam, niste lako dobili, a kamoli razbili ekipu koja je uzela 13 bodova u dosta laksoj grupi od one u kojoj je Srbija uzela 14 bodova i to Srbija sa nekim polovnjacima, ne sa najboljim igracima na koje si ti mislio da se hipoteticki igra sada mec NAJJACIH prvih postava BiH i Srbije! ;)
Rece covek cija reprezentacija je zavrsila ispod Estonije u proslim kvalifikacijama. Iste one koju je BiH dobila 7-0

Pozdravio te sunarodnjak "Treba li da vas podsećam da smo mi ispisali najsvetliju stranicu estonskog fudbala?"
Ne znam sta hoces da kazes time?! Srbija je 2010 dobila Njemacku i kakve veze ima ta ekipa sa ovom sadasnjom??! :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 okt 2013, 22:24

sudeci po nekim komentarima reprezentacija srbije je bolja od nase reprezentacije i apsolutno vise zasluzila otici na prvenstvo, demonstrirali su nevjerovatnu dominaciju i klasu u zadnjim utakmicama
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 22 okt 2013, 22:24

marconato je napisao/la: Isto kao sto meni ne moze biti mjerilo samo te 2 utakmice protiv Slovacke, tako ni vama ne mogu biti mjerilo ekipe poput Lihtenstajna, Letonije, pa i Litvanije, osim ako ti ne mislis da je grupa u kojoj je bila BiH podjednaka ili mozda jaca od ove u kojoj je bila Srbija ??! :roll:
Poslednja ekipa iz vase grupe je uzela ukupno 2 boda, dok je poslednja ekipa u grupi sa Srbijom (Makedonija) uzela samo bod manje - 7, od Letonije koja je uzela 8 bodova.... ;)

Odgovor na ovo hipoteticko pitanje, sta bi bilo kad bi bilo, sta kako...imas u prethodnom mom postu... ;)

Ok, vi da ste bili umjesto nas u grupi sa Grckom i 3 L zavrsili bi na prvom mjestu ispred Grcke koja je imala 25 bodova, vi bi imali isto samo sa boljom gol razlikom, a nije tesko to imati. Jel se slazes ?

Sjecas li se kad je neko Grckoj zabio vise od 2 gola u kvalifikacijama a da su pri tome izgubili?
Garant bi to Srbija uradila sa ultra-giga-mega napadom :roll:
15.10 - 15.06 ...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 okt 2013, 22:31

Ma dobro ja sam to preletio to vas piskaranje. :mrgreen:

Stos je u tome, da bi sa vama uradili isto to, sto smo i sa Grckom, samo tako. A sad ta poredjenja ko je koga kada pobjedio i onda time ustanoviti ko je jaci...Ja znam samo da su Estonija, Slovenija, Belgija i Grcka maciji kasalj za nase susjede kada ih BiH porazi, a kad igraju protiv susjeda onda su velesvjetske sile! Interesantan fenomen. :mrgreen: (znam da su ovo sad drugacije ekipe i da je bilo izmjena, namjerno naivno pisem, ali citaoc ce vec shvatiti poentu)

Ko sto neko rece:"Zasto svaki prokleti golman protiv BiH se mora pretvoriti u Buffona!" :D
Tako se izgleda sve ove ekipe protiv susjeda pretvaraju u nerijesive enigme, a nama amaterima se predavaju.

No da ne idemo u onu krajnost, da sad poredimo ekipe i tate, repke koje su ionako tu i tamo po kvaliteti. A i stvar je u tome da mi se neda sad dalje porediti i pravdati, jacima to ne dolikuje. :P :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 22:38

marconato je napisao/la: Isto kao sto meni ne moze biti mjerilo samo te 2 utakmice protiv Slovacke, tako ni vama ne mogu biti mjerilo ekipe poput Lihtenstajna, Letonije, pa i Litvanije, osim ako ti ne mislis da je grupa u kojoj je bila BiH podjednaka ili mozda jaca od ove u kojoj je bila Srbija ??! :roll:
Poslednja ekipa iz vase grupe je uzela ukupno 2 boda, dok je poslednja ekipa u grupi sa Srbijom (Makedonija) uzela samo bod manje - 7, od Letonije koja je uzela 8 bodova.... ;)

Odgovor na ovo hipoteticko pitanje, sta bi bilo kad bi bilo, sta kako...imas u prethodnom mom postu... ;)

Ok, vi da ste bili umjesto nas u grupi sa Grckom i 3 L zavrsili bi na prvom mjestu ispred Grcke koja je imala 25 bodova, vi bi imali isto samo sa boljom gol razlikom, a nije tesko to imati. Jel se slazes ?

Sjecas li se kad je neko Grckoj zabio vise od 2 gola u kvalifikacijama a da su pri tome izgubili?
Garant bi to Srbija uradila sa ultra-giga-mega napadom :roll:
Naravno da se ne slazem, onakva Srbija kakva je bila kroz cijele kvalifikacije bi vjerovatno u toj grupi ostvarila baraz, ne bi bila ispred Grcke, jer nije imala konstantnost... ;)

Nije to ni poenta price, @Principatus je napisao da bi vi nas razbucali u dvomecu da se sad hipoteticki igra, a ja samo kazem da to ne bi bilo tako i stojim iza toga da bi sanse bile podjednake pod uslovom da nama igra evo recimo ova postava protiv Makedonaca sto je igrala: Stojkovic - Rukavina, Ivanovic, Nastasic, Kolarov - Matic, Milivojevic - Tosic, Tadic, Basta - Djordjevic. a ne Scepovici i takvi koji su nas i kostali barem baraza... ;)

Ne mora cak biti ni hipoteticki na papiru NAJJACA, jer ovde fali par imena (Subotic, Ljajic, Markovic, Sulejmani, MItrovic...) koji bi svakako konkurisali za idealnu 11-ku, ali ova gore ekipa je izgledala sasvim ok u prethodnih par meceva i vjerujem da bi sada igrali u barazu umjesto Hrvata da smo od pocetka tako igrali, a ne sa nekim garibima... ;)

Na kraju krajeva, nije BiH ni Njemacka ni Holandija, niti je Srbija Litvanija pa da kazes, eto oni bi nas razbucali, sanse su nam nekih 20-30 %... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 22 okt 2013, 22:52

Koliko se sjecam ti si prvi poceo uporedjivati vas i nas, jer si bio uvrijednjen komentarom @bingbanga. Niko se nije bavio hipotetikom osim tebe.
15.10 - 15.06 ...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 23:00

Pa sta sam pogresno napisao?! Odgovorio sam mu samo na njegovu konstataciju i onda se razvila prica o indivudualnom kvalitetu 2 reprezentacije, pa sve do poslednjih postova gdje je @Prinicipatus POCEO o HIPOTETICKIM situacijama i mecevima... ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 okt 2013, 23:24

marconato je napisao/la:@Prinicipatus POCEO o HIPOTETICKIM situacijama i mecevima... ;)
Ko bolan, ja? Nisam. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 23:28

Budi smeker pa priznaj, vidis da me nepravedno optuzuju... :mrgreen: i da, definitivno se ne slazem sa tobom da bi prosli kao Grci, kao sto ni Slovaci, pa sada ni Litvanci nisu prosli... :)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 okt 2013, 23:40

Ma niko ne sme da te bije. :D Dakle ti bi radije da prodjete protiv nas kao jedna Litvanija nego kao jedna Grcka? E i tu konstelaciju/izjavu da dozivim. :mrgreen:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 23:45

Nije to konstatacija ni izjava, to je cinjenica da su ovi bolje prosli od Grka... :mrgreen: ;)

Moja prava konstatacija da bi odlucivao jedan gol se poklapa sa stuacijom sa Slovacima, koji su "ispali" zbog jedng gola... :)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 okt 2013, 23:54

Ma dobro to je sad tesko ocjeniti ko protiv BiH masinerije gore prolazi.

1. Grci koje smo spustili sa visokog oblaka (ooh da si citao izjave na Transfermarktu), nadigrali svih 90 minuta i zabili im vise golova u jednoj utakmici, nego sto bi im druge ekipe zabile u 5.

2. Slovaci. Kojima smo dali nekih 150-160 minuta nade i fore, pa im onda sve brutalno uzeli topovskim udarom.

3. Ili ti ga Litvanci, koji su se samo branili kao Stalingrad `43, samo sto su oni pali na kraju.

Sve je to ono: Nahebao ovako ili onako, isto ti ga na kraju dodje. :mrgreen:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 okt 2013, 23:59

Objektivno, nema sta... :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2013, 00:00

Hvala, balkanski objektivno kao i uvjek. :mrgreen:

Ma ono sa Slovackom, 0:1 gubiti usred tako uspjesnih kvalifikacija, imati osjecaj da je sve nepotrebno izgubljeno i onda prezivjeti sljedece poluvrijeme i nadati se, ljutiti..., pa onda jos uzbudjenje i talasi emocija poslije nasa dva gola, Marijan koji je poludio, nedo to nikome...koliko je tu celija u mozgu i srcu crklo. :)
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 23 okt 2013, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 23 okt 2013, 00:03

marconato je napisao/la:Budi smeker pa priznaj, vidis da me nepravedno optuzuju... :mrgreen: i da, definitivno se ne slazem sa tobom da bi prosli kao Grci, kao sto ni Slovaci, pa sada ni Litvanci nisu prosli... :)
A kako su litvanci prosli, klasicni bunker svih 90 minuta bez ikakve zelje da se krene prema naprijed. Naravno usli s ciljem da odigraju nerijeseno i time nam pomrse racune.
Znaju da su se i sekunde otvorili da bi primili 5 komada, samo bunker i odlicni golman su ih spasili blamaze.

Ti ako mislis da bi Srbija osvojila 100% bodova u 4 meca sa Litvom i Latvijom grdno se varas ( narocito s tim menadzerskim klaunom na klupi ) Mi sto smo ih samljeli i jednima zabili 5 u gostima, drugima 4 na svom terenu govori vise o nasoj ofanzivnoj moci i jacini ( za gol vise, sto se uostalom u svaku utakmicu ulazilo ) nego o litvanskoj-latvijskoj slabosti sto pokazuje i da su ih grci jedva pobjedili golom u posljednjim minutama.
15.10 - 15.06 ...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 okt 2013, 00:12

Prvo, pošto to nisam ranije uradio, da čestitam Safetu i ekipi na plasmanu u Brazil i da im poželim što lakši žrijeb grupa.
Drugo, porediti rezultate BiH i Srbije je neumjesno, jer je BiH bila, ako ne u najlakšoj, onda u jednoj od najlakših grupa u kvalifikacijama, dok je Srbija bila u sigurno najjačoj. Daj Bože da BiH i Srbija opet budu u istoj grupi, već u sljedećim kvalama.
Treće, što se tiče žrijeba, Hrvati su najbolje prošli, već su viđeni u Brazilu. Island, ako izuzmemo Sigurdsona, Siktorsona i Finbogasona, je limitiran tim. U dosta izjednačenoj grupi su uspjeli biti drugi sa dosta čudnim rezultatima. Pobjede u gostima Sloveniju i Albaniju, a izgube na Kipru i kući od Slovenije. Pa se onda u Švajcarskoj vrate od 1:4 na 4:4. Luda ekipa, igraju onaj tvrdi skandinavski fudbal, nešto kao Norvežani. Opasni su iz prekida, čak i iz auta. Hrvati su veliki favoriti dosta su kvalitetniji i što je još važnije, dosta su iskusniji i još plus revanš se igra na Maksimiru.
Žao mi je Ukrajinaca, ovaj novi selektor ih je fino posložio, u naletu su (u zadnjih 8 utakmica su pobijedili 7). Teško će izaći na kraj sa Francuzima. Šanse Ukrajinaca su, recimo, 20-25%. Možda neka minimalna pobjeda kući, u Parizu se zatvoriti, i mogu se nadati čudu.
Šveđani nisu favoriti protiv Portugalaca, ali ekipa koja u dvije utakmice Njemcima uvali 7 golova, mora se shvatiti više nego ozbiljno. Portugalcima dajem blagu prednost jer imaju više iskustva u baražu.
Grčka-Rumunija, to će biti antipropaganda fudbala, ali ne mogu svi ni igrati ko Holanđani, jbg. :mrgreen: Ono što sigurno znam, obje tekme će biti od 0 do 2 gola. Šanse fifty-fifty.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 23 okt 2013, 00:20

Ma niko ne spori da smo bili u laksoj grupi, ali ako se pogleda poredak i vidis da drugoplasirani sa 25 bodova ( samo 5 manje od maksimalnog ) ide u baraz onda znas da si se dobro, ali bas dobro morao oznojiti da bi se kvalifikovao.

Nakon grupa sa Spanijom 2010 i poslije toga Portugala pa onda Francuskom i one kradje u Parizu za 1 mjesto i poslije toga ponovo Portugal u barazu nisi zasluzio Slovacku umjesto sta ja znam ponovo Francuske onda jbg. Morao je nekad barem i laksi zrijeb doci.
15.10 - 15.06 ...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 okt 2013, 00:25

marconato je napisao/la:Budi smeker pa priznaj, vidis da me nepravedno optuzuju... :mrgreen: i da, definitivno se ne slazem sa tobom da bi prosli kao Grci, kao sto ni Slovaci, pa sada ni Litvanci nisu prosli... :)
A kako su litvanci prosli, klasicni bunker svih 90 minuta bez ikakve zelje da se krene prema naprijed. Naravno usli s ciljem da odigraju nerijeseno i time nam pomrse racune.
Znaju da su se i sekunde otvorili da bi primili 5 komada, samo bunker i odlicni golman su ih spasili blamaze.

Ti ako mislis da bi Srbija osvojila 100% bodova u 4 meca sa Litvom i Latvijom grdno se varas ( narocito s tim menadzerskim klaunom na klupi ) Mi sto smo ih samljeli i jednima zabili 5 u gostima, drugima 4 na svom terenu govori vise o nasoj ofanzivnoj moci i jacini ( za gol vise, sto se uostalom u svaku utakmicu ulazilo ) nego o litvanskoj-latvijskoj slabosti sto pokazuje i da su ih grci jedva pobjedili golom u posljednjim minutama.
Ja to ne sporim, svaka vam cast, danas nikom nije lako uvaliti 5+ komada!

Ja nista ne tvrdim, samo iznosim cinjenice, a to je da je Srbija imala tezu grupu od BiH i da vam nije garant da bi lako ili uopste prosli Srbiju u hipotetickom dvomecu samo to sto ste natrpali pomenute ekipe i nabili gol razliku... ;)

Kazem, cinjenica je da je BiH u proteklim kvalifikacijama pokazala da je jaca i ozbiljnija reprezentacija od Srbije, ali isto tako je cinjenica da se ta ista Srbija dize iz meca u mec, da je u poslednjih par mjeseci dobila jedan Japan, koji vazi i figurira za ozbiljniju svjetsku ekipu, nadigrala Hrvatsku (koja je kao i Litvanija protiv vas, bunkerisala na Marakani), imala lakse treninge protiv Welsa i Makedonije i da to svakako nije ista reprezenracija koja je zapocela kvalifikacije, prvenstveno iz razloga sto su joj u tim mecevima manje vise igrali normalni igraci i igraci koji zasluzuju reprezentativni dres! ;)
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 23 okt 2013, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2013, 00:26

alan_kardec je napisao/la: Prvo, pošto to nisam ranije uradio, da čestitam Safetu i ekipi na plasmanu u Brazil i da im poželim što lakši žrijeb grupa.
Drugo, porediti rezultate BiH i Srbije je neumjesno, jer je BiH bila, ako ne u najlakšoj, onda u jednoj od najlakših grupa u kvalifikacijama, dok je Srbija bila u sigurno najjačoj. Daj Bože da BiH i Srbija opet budu u istoj grupi, već u sljedećim kvalama.
Srbija je u svojoj grupi bas kao i BiH imala jednu TOP ekipu a to je Belgija..Hrvati nikad losije nisu odigrali kvalifikacije,dva puta su gubili od Skotske,nadigrali su samo Wales kod kuce..

I ti i ovaj tvoj sunarodnjak pokusavate izjednaciti kvalitetom BiH i Srbiju koja je na pola kvalifikacija vec bila otpisana..

Grupa jeste bila laka nama,isto kao i Grcima,pa i Slovacima..Ko je kriv SLovacima sto su prosipali bodove protiv Litvanije,Latvije i Lihtenstajna,a da ti isti Slovaci imaju kvalitet pokazali su u mecevima sa Grckom i nama..

Nadji mi jos jednu ekipu u kvalifikacijama koja sa 25.bodova ide u baraz osim Grcke ?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 okt 2013, 00:29

Pa Srbija bi u nasoj grupi otisla u baraz prije Slovacke, ali ne vjerujem u prvo mjesto. Dakle ne govorim o sadasnjoj formi, nego za vrijeme kvalifikacija. Grupa sveukupno jeste bila laksa, ali hebo to kad Grke prati ne samo Fortuna, nego Zeus i Hera i stotinu drugih...mislim samo onaj autogol Slovaka. WTF.

Nego pade mi na pamet kako su Grci na TM pisali odmah poslije zrijeba za ove kvalifikacije. Kao da su sa nama izvukli dobro, da je SP blizu, vec su pravili taktiku za SP. Nisu mogli povjerovati, kad smo im strpljivo pokusavali da objasnimo, kako ne valja jos kupovati karte za Brazil...da ona utakmica u Grckoj nije ni pola nase snage. I onda su se sokirali.

Drug od mene jos iz skole, Grk. Tip ne gleda ozbiljno fudbal, veoma sporadicno. Ja sam ga na silu natjerao da mora gledati utakmicu, da bar njega mogu zezati, a on mirni dobricina. Zove on mene usred utakmice: "Hebo ja ovo, nisam gledao utakmicu reprezentacije ima sto godina, sad gledam i odmah gubimo. Pa sta je ovo ako primimo 4. gol, ja ovo gasim!" :)

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.