barca_87 je napisao/la:
ja ovdje vidim ruku na vratu ronalda a i da ga je dodirno po licu bio je minimalan kontakt (iako ja ne vidim ni to) i nije mu zabio noz u lice da onako se baci ,
sto se nesto pokusaje da opravda ronaldovo simuliranje a iz aviona se vidi.
cuj price igrao si nekad fudbal ,pa ako me neko udari u lice stanem normalo ne valjam se ko da me je udario palicom nekom ccc
Nije bolan jaro. Ovo ti je cist primjer najobicnijeg faula, u punom trku ruka na njegovom licu, blagi samar.
Njegov pad i nas pad prilikom slicne situacije? Recimo da zavisi. Ukoliko te neko u punom trku imalo spotakne, uvali lakat, osamari, po inerciji padas, ukoliko se radi o obicnom terminu, ne padas ne boris se za ekipu, nema crvenog, ali je faul CIST. Dalje, napokon, radi se o jednom nogometasu. Svi rade za bolje ekipi i pokusavaju sjebat protivnicku. Svi su igraci cigani (bez iznimke) i stvari kakve vidjas na mecu Reala, Barce, Juveta, petog-desetog vidjas na svakoj drugoj utakmici. Svak ce te zajebat zarad vlastitog interesa. Stvar je u tome sto je svaki posmatrac nogometa pristran i uvijek ce naci razlog da opravda svoje, ili s druge strane okalja tudje. Sasvim normalno, postujem. E sad, sto se ovdje prica o ovoj potencijalnoj simulaciji a ne o njegova dva gola, to je vec stvar psihologije mase.
Odmakoh se predaleko od teme, ali ****, nesto me spucala inspiracija pa izletilo. Uglavnom, tesko da je simulacija, cist faul nad Ronaldom, ne za crvenog.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.