Muhamed Bešić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

obagol
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la obagol » 24 okt 2013, 21:58

Consigliere je napisao/la:Uraditi sve sto je potrebno da se mali vrati u reprezentaciju. Gotovo sam siguran da ce napraviti dobru karijeru.
Jedini koji može nešto napraviti po tom pitanju je sam Bešić. Pape ga je faktički otkrio, gurnuo odmah u A-tim i kasnije ga proslijeđivao mladoj reprezentaciji jer je logičnije da tamo bude lider a ne da sjedi na klupi A-tima. Sve što je trebalo je da se oduži Papetu igrama za mlade i profesionalnim ponašanjem. Nažalost po njega, zaje.bao je stvar i sad jedino on može popraviti situaciju. Ako odbijaš igrati za mladu reprezentaciju (ne za Jagodića, nego za svoju državu) onda i treba da ti vrata repke budu zatvorena.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 okt 2013, 03:06

bagra je napisao/la:Irfan Redzepagic i Abdulah Ibrakovic vode brigu o Besicu, mali je bezobrazan i svojim ponasanjem je sebe eliminisao zA Brazil
U vecim je **** nego sto sam mislio.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 okt 2013, 08:47

obagol je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Uraditi sve sto je potrebno da se mali vrati u reprezentaciju. Gotovo sam siguran da ce napraviti dobru karijeru.
Jedini koji može nešto napraviti po tom pitanju je sam Bešić. Pape ga je faktički otkrio, gurnuo odmah u A-tim i kasnije ga proslijeđivao mladoj reprezentaciji jer je logičnije da tamo bude lider a ne da sjedi na klupi A-tima. Sve što je trebalo je da se oduži Papetu igrama za mlade i profesionalnim ponašanjem. Nažalost po njega, zaje.bao je stvar i sad jedino on može popraviti situaciju. Ako odbijaš igrati za mladu reprezentaciju (ne za Jagodića, nego za svoju državu) onda i treba da ti vrata repke budu zatvorena.
Koliko sam shvatio, on hoce da dodje ali ga Jagoda puca na klupu, pa se zbog toga inati. Jeste li sigurni da Ibrakovic i Redzepagic vode Muhameda? Nesto mi to nerealno, decko je odrasto u njemackoj i da ga ovi levati vodaju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 25 okt 2013, 10:22

bhsport je napisao/la:
obagol je napisao/la:
Koliko sam shvatio, on hoce da dodje ali ga Jagoda puca na klupu, pa se zbog toga inati. Jeste li sigurni da Ibrakovic i Redzepagic vode Muhameda? Nesto mi to nerealno, decko je odrasto u njemackoj i da ga ovi levati vodaju.
Nije u pitanju klupa, jer je Bešić kod Jagodića uvijek bio u prvih 11, ali je zadnjih par okupljanja odbio poziv zbog navodne povrede a onda je regularno igrao za klub. Čak ga je Jagodić hio posjetiti u Mađarskoj dok je Bešić bio 'povrijeđen' ali se ovaj nije htio javiti. Šteta, jer dečko stvarno ima potencijala i imam osjećaj da je upravo onakav tip igrača kakvog želi Sušić na zadnjem veznom. Momak ima fantastičan pregled igre i odličnu pas igru,ali....

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 25 okt 2013, 10:36

obagol je napisao/la:
Pape je i sam rekao nedavno kada je gostovao na drzavnoj da racuna na Besica ali on se prvo mora javljati Jagodicu i igrati za mladu. Ocito je da mali slusa pogresne ljude i da je zrtva njihovih interesa. On ima pravo igrati jos ove kvalifikacije za mladu i vjerovatno mu je tu i spas sto se tice te situacije sa mladom repkom ali pitanje je hoceli biti pozvan dok susic vodi A selekciju, mozda mu i ide na ruku sad sto trebamo vise igraca za svjetsko. Kako god ja ga nebi zvao prije svjetskog jer je mali izgleda previse umisljen i nije postavio prioritete sto se tice reprezentacije.
Republika Zenica

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 okt 2013, 12:28

DonCorleone je napisao/la:Los je ovaj Besic, a vidim u intervjuu, da ne zeli da trenira kao sto Vlado to kaze.
Koji interview? Sa Besicem?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 okt 2013, 00:34

Vratio se nakon suspenzije, i odigrao 90' minuta na poziciji stopera.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 nov 2013, 23:17

Muhamed Bešić: Još u HSV-u svima sam dao do znanja da želim igrati samo za BiH

Muhamed Bešić (21) nogometaš je mađarskog Ferencvaroša. Legitimni je zapovjednik odbrane ovog tima. Ovaj ratoborni stoper pokazuje toliko jednostavnosti u iznošenju lopte iz kritične zone. Igrao je za mladu i A reprezentaciju BiH. U razgovoru za Klix.ba govorio je o svojim počecima, aktuelnoj situaciji u Ferencavarošu, životu u Budimpešti, reprezentaciji...

Muhamed Bešić: Još u HSV-u svima sam dao do znanja da želim igrati samo za BiH Muhamed Bešić (Foto: Fradi.hu) Jeste li kao dijete maštali da ćete jednoga dana postati veliki igrač?

Jesam. Od malih nogu želio sam biti profesionalni nogometaš. Nikada nisam sumnjao da neću uspjeti. Pred sebe sam postavio cilj i ništa me drugo nije zanimalo. Sretan sam zbog ovakvog raspleta, mislim da ću još više napredovati u karijeri. Poručujem svima da vjeruju u sebe i da se imaju pravo nadati da će im se jednoga dana snovi ostvariti.

Trenutno ste u Ferencvarošu. Možete li ove sezone osvojiti naslov prvaka?

Igramo dobro i u vrhu smo. No, da bi se govorilo o tituli potrebno je prvo proći period stabilizacije. Vjerujem da ćemo uspjeti u namjeri da se vratimo na stare staze uspjeha. Najozbiljniji konkurent za vrh je Videoton.

Da li ste se adaptirali na život u Budimpešti?

Svakako. Sve je sjajno i nije mi se bilo teško navići na takvo okruženje. Imam samo riječi hvale. Sve što je potrebno može se pronaći. Zaista uživam. Nisam pogriješio kada sam odabrao glavni mađarski grad kao novu destinaciju nakon odlaska iz Hamburga.

Možete li nam reći nekoliko rečenica o mađarskoj nogometnoj ligi?

Ne može se porediti sa razvijenim evropskim ligama. Ipak, ono što ohrabruje jeste činjenica da se posljednjih nekoliko godina mnogo ulaže. Siguran sam da se podigla na jedan veći nivo. Postala je interesantna opcija za mnoge igrače. Za pretpostaviti je da će u narednom period biti još kvalitetnija.

Prošlu sezonu odigrali ste odlično. Je li ponuda za promjenu sredine?

Jeste. No, klub mijenjam ako je ponuda po mojoj mjeri, odnosno ona koja će zadovoljiti sve strane. Ovdje mi je dobro i ne vidim razloga da idem.

Gdje biste voljeli nastaviti karijeru, u kojoj ligi?

Nisam previše razmišljao o tome. Gdje god odem, izborit ću se. Vjerujem u sebe, znam koliko sam spreman kao nogometaš. Ipak, vidjet ćemo sve za tri ili četiri godine kada odem u neki veći klub.

Iako pružate sjajne partije selektor U-21 bh. tima Vlado Jagodić izostavio Vas je sa reprezentativnog spiska. Kako to komentarišete?

Nemam komentar. Nedavno sam rekao da poštujem selektorovu odluku i da ću se uvijek odazvati pozivu u nacionalni tim.

Očekujete li u budućnosti poziv šefa državnog A tima Safeta Sušića?

San svakog igrača je nastup za najjači nacionalni tim. Svaki dajem sve od sebe. Radim i borim se, nadam se da će to Sušić vidjeti. Kada igrate do krajnjih granica svojih mogućnosti, to se uvijek isplati. Nadam se da će tako biti i sa mnom.

Zmajevi su izborili plasman u Brazil. Koliko to znači za BiH?

Mnogo. Imamo dobre igrače koji su u Litvaniji završili sjajno započeti posao. Temljem viđenog u kvalifikacijama zaslužili smo odlazak na Mundijal. U svakom slučaju mi smo sada vrlo dobra reprezentacija koja stalno raste, a posljednji rezultati to potvrđuju. Drago mi je što smo se plasirali i ništa drugo nije važno.

Kako provodite slobodno vrijeme?

Najčešće kod kuće. Puno spavam i odmaram se. To mi čini veliko zadovoljstvo.

Jeste li ikada pobjegli iz karantina?

Mentalno sam jaka osoba, tako da do sada nisam bježao. U svakom trenutku znam šta hoću i šta trebam uraditi.

Imate nekoliko tetovaža na sebi. Jedna od njih je za državu BiH. Možete li nam reći nešto više o tome?

Bosanac je bila moja prva tetovaža na desnoj ruci. Još kada sam bio u HSV-u dao sam svima do znanja da želim igrati samo za svoju državu. Dosta ih to nije shvatilo. Ja sam rođen u Berlinu. Moja vrata u internatu bila su puna naljepnica Bosne i Hercegovine, a u sobi sam imao bh. zastavu na zidu.

GermanyUnderground
Kontakt:

Post Postao/la GermanyUnderground » 04 nov 2013, 23:28

Goalgetter je napisao/la:Muhamed Bešić: Još u HSV-u svima sam dao do znanja da želim igrati samo za BiH

Muhamed Bešić (21) nogometaš je mađarskog Ferencvaroša. Legitimni je zapovjednik odbrane ovog tima. Ovaj ratoborni stoper pokazuje toliko jednostavnosti u iznošenju lopte iz kritične zone. Igrao je za mladu i A reprezentaciju BiH. U razgovoru za Klix.ba govorio je o svojim počecima, aktuelnoj situaciji u Ferencavarošu, životu u Budimpešti, reprezentaciji...

Muhamed Bešić: Još u HSV-u svima sam dao do znanja da želim igrati samo za BiH Muhamed Bešić (Foto: Fradi.hu) Jeste li kao dijete maštali da ćete jednoga dana postati veliki igrač?

Jesam. Od malih nogu želio sam biti profesionalni nogometaš. Nikada nisam sumnjao da neću uspjeti. Pred sebe sam postavio cilj i ništa me drugo nije zanimalo. Sretan sam zbog ovakvog raspleta, mislim da ću još više napredovati u karijeri. Poručujem svima da vjeruju u sebe i da se imaju pravo nadati da će im se jednoga dana snovi ostvariti.

Trenutno ste u Ferencvarošu. Možete li ove sezone osvojiti naslov prvaka?

Igramo dobro i u vrhu smo. No, da bi se govorilo o tituli potrebno je prvo proći period stabilizacije. Vjerujem da ćemo uspjeti u namjeri da se vratimo na stare staze uspjeha. Najozbiljniji konkurent za vrh je Videoton.

Da li ste se adaptirali na život u Budimpešti?

Svakako. Sve je sjajno i nije mi se bilo teško navići na takvo okruženje. Imam samo riječi hvale. Sve što je potrebno može se pronaći. Zaista uživam. Nisam pogriješio kada sam odabrao glavni mađarski grad kao novu destinaciju nakon odlaska iz Hamburga.

Možete li nam reći nekoliko rečenica o mađarskoj nogometnoj ligi?

Ne može se porediti sa razvijenim evropskim ligama. Ipak, ono što ohrabruje jeste činjenica da se posljednjih nekoliko godina mnogo ulaže. Siguran sam da se podigla na jedan veći nivo. Postala je interesantna opcija za mnoge igrače. Za pretpostaviti je da će u narednom period biti još kvalitetnija.

Prošlu sezonu odigrali ste odlično. Je li ponuda za promjenu sredine?

Jeste. No, klub mijenjam ako je ponuda po mojoj mjeri, odnosno ona koja će zadovoljiti sve strane. Ovdje mi je dobro i ne vidim razloga da idem.

Gdje biste voljeli nastaviti karijeru, u kojoj ligi?

Nisam previše razmišljao o tome. Gdje god odem, izborit ću se. Vjerujem u sebe, znam koliko sam spreman kao nogometaš. Ipak, vidjet ćemo sve za tri ili četiri godine kada odem u neki veći klub.

Iako pružate sjajne partije selektor U-21 bh. tima Vlado Jagodić izostavio Vas je sa reprezentativnog spiska. Kako to komentarišete?

Nemam komentar. Nedavno sam rekao da poštujem selektorovu odluku i da ću se uvijek odazvati pozivu u nacionalni tim.

Očekujete li u budućnosti poziv šefa državnog A tima Safeta Sušića?

San svakog igrača je nastup za najjači nacionalni tim. Svaki dajem sve od sebe. Radim i borim se, nadam se da će to Sušić vidjeti. Kada igrate do krajnjih granica svojih mogućnosti, to se uvijek isplati. Nadam se da će tako biti i sa mnom.

Zmajevi su izborili plasman u Brazil. Koliko to znači za BiH?

Mnogo. Imamo dobre igrače koji su u Litvaniji završili sjajno započeti posao. Temljem viđenog u kvalifikacijama zaslužili smo odlazak na Mundijal. U svakom slučaju mi smo sada vrlo dobra reprezentacija koja stalno raste, a posljednji rezultati to potvrđuju. Drago mi je što smo se plasirali i ništa drugo nije važno.

Kako provodite slobodno vrijeme?

Najčešće kod kuće. Puno spavam i odmaram se. To mi čini veliko zadovoljstvo.

Jeste li ikada pobjegli iz karantina?

Mentalno sam jaka osoba, tako da do sada nisam bježao. U svakom trenutku znam šta hoću i šta trebam uraditi.

Imate nekoliko tetovaža na sebi. Jedna od njih je za državu BiH. Možete li nam reći nešto više o tome?

Bosanac je bila moja prva tetovaža na desnoj ruci. Još kada sam bio u HSV-u dao sam svima do znanja da želim igrati samo za svoju državu. Dosta ih to nije shvatilo. Ja sam rođen u Berlinu. Moja vrata u internatu bila su puna naljepnica Bosne i Hercegovine, a u sobi sam imao bh. zastavu na zidu.
Dokazan momak

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2013, 23:30

Mog'o si citirati cijeli intervju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 nov 2013, 23:35

Virtu4l je napisao/la:Mog'o si citirati cijeli intervju.
Dobra :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 nov 2013, 15:59

"Nikada nisam sumnjao da neću uspjeti."

Ja isto tako ne sumnjam da necu guzit Adrianu Limu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 nov 2013, 13:12

Ovaj momak mora u reprezentaciju, jer nam je potreban zadnji vezni. Ako je Zahirovic mogao preskociti mladu, to sada moze i Besic.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 nov 2013, 13:13

Goalgetter je napisao/la:Ovaj momak mora u reprezentaciju, jer nam je potreban zadnji vezni. Ako je Zahirovic mogao preskociti mladu, to sada moze i Besic.
Ma, Besic je Viera za Zahirovica..
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 13:18

Najlogičniji scenario,

Jagodić leti sa klupe, novi selektor nema problem sa Bešićem, poziva ga... nakon toga dečko se vraća u A tim.
Voli te tvoje Sarajevo.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 20 nov 2013, 13:20

Virtu4l je napisao/la:Najlogičniji scenario,

Jagodić leti sa klupe, novi selektor nema problem sa Bešićem, poziva ga... nakon toga dečko se vraća u A tim.
Njalogicniji scenario je da uzme Seada za menadjera...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2013, 13:23

To mu nebi donijelo povlašteni status, kao što nije donijelo nikome prije njega.
Voli te tvoje Sarajevo.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 20 nov 2013, 13:23

gringobih je napisao/la:

Pa i neznam kolko bi mu to pomoglo. Evo Anel Hadzic jos nije (ni blizu mescini) debitovo za nas...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 nov 2013, 13:23

Imas rjesenje i na desnom beku, stoperu kao i na zadnjem veznom. Kao Sead Kolasinac, samo na desnoj strani.

U HSV-u je nekada isto igrao na desnom beku, i uvjeren sam da bi bio bolji od Avdije na beku. Kakve god imaju probleme, neka ih izmire, jer novog zadnjeg veznog mi do SP-a necemo dobiti. Ne radjaju se novi igraci tek tako preko noci. Ili ces stavili Salihovica (koji il nije u formi il je povrijedjen), Zahirovica (koji ne moze igrati u prvih 11 ni u Njemackoj 2 ligi), sa Medunjaninom, koji ti defanzivno ne donosi nista. A eto i spominje se Tin Sven Susic, koji je isti tip kao Medunjanin, jedini Mume odgovara onim potrebama sto nam sada trenutno fale.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 nov 2013, 13:33

gringobih je napisao/la:

Tako je...
...pa brate mili, treba pozivati u repku igrace i isprobavati ih...hiljadu puta si zvao Sunjica...davao mu prilike da se dokaze...nije uspio...zahvali mu se...i probaj nekoga drugoga...prvom prilikom se zahvaliti i Vrsajevicu...tu ce biti Mujdza akoBogda, i oporavljeni Vranjes (koji igra i stopera i beka) u slucaju Mujdzine povrede...cak bih prije ibricica stavio na desnog beka neg avdiju (to je igrao u portugalu pod vodstvom cire blazevica), ako moze salihovic moze i ibro, jos je bolji s loptom za klasu, a o centarsutevima da ne pricamo...
ovaj Avdija dzaba zauzima (brojem) mjesto nekom potencijalnom zmaju koji bi se mogao isprobati....predugo mu je trebalo da se zahvali i svraki i sesaru...

Besic je strasan s loptom (dokazani stoper, a kao takav je potreban na poziciji zadnjeg veznog), tehnika na nivou, okretniji od bilo kojeg naseg igraca (i vise nego bitno za igraca na toj poziciji), o iznosenju lopte necu da pricam, ni medo ni pjanic mu nisu ravni kada je brzina istog u pitanju...a uz sve to ima sutinu u nozi...sjetite se samo onih golova izvan 16erca za mladu repku...
momka treba probati, kad vec nemas koga drugoga...pa ako ne zadovolji (a sigurno hoce) zahvali mu se i to je to...
Brazil bi ga mogao prodati u jedan od najvecih evropskih timova...pogotov uzevsi u obzir njegove godine...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.