Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

mandraX
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la mandraX » 26 okt 2013, 16:00

High je napisao/la:Isključio sam te kablove i nije se sam upalio. Valjda si mislio na dva sitna kabla. Na jednom piše “power“, a na drugom “reset“?
Da da, sad ih samo zamjeni, gdje je bio power, sad stavi reset, a na reset stavi power. Spoji napojnu i vidi kako će fercerat.

Samo ćeš ga uključivat' na tipku "Reset" sad.

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 16:08

Sad ću probati. Valjda ne rikne.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 okt 2013, 16:08

High je napisao/la:Sad ću probati. Valjda ne rikne.
:mrgreen:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 26 okt 2013, 16:19

Ne bi sigurno, ako dođe do naglog zagrijavanja grafičke recimo, on bi se jednostavno isključio, bez ikakvog "obavještenja".
Ma nisam mislio da ce ti javiti da se misli iskljuciti. Pretezno se ugasi ili zaledi pa ti moras ugasiti.
Mislio sam kad ga opet upalis da moze ostaviti nekog traga. Npr. kod mene se laptop gasi kad ga pregrijem (igrice najcesce) i kasnije kad ga opet upalim, rezolucija mi je na minimali. To on uradi pa ja moram vracati. Zato, sve i da nisam znao, znam da je do pregrijavanja graficke.
(to moze biti pocetak smrti graficke :) i to sam dozivio vise puta i neka sam, ne daj Boze da je obratno haha)

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 16:59

mandraX je napisao/la:
Tipkam s računara. Uspio sam to uraditi i upaliti ga. Ne pali se više sam. Da li ova promjena kablova može nešto zeznuti?

Da se na ovaj način zahvalim svima koji ste mi pokušali pomoći.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 26 okt 2013, 19:30

Koliko vrijedi para?

amd ahtlon 64 x2 dual core processor 6000+ 3.02ghz
4 GB DDR2 RAM
nvidia geforce 210 512 MB graficka
asrock ploca

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 26 okt 2013, 19:39

150-200KM
Pld W D L
38 26 12 0

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 26 okt 2013, 20:26

pa ako si promjenio maticnu i napojnu znaci nije do istih

onda moze biti da ti kuler ne lezi dobro na procesoru pa dolazi do iznenadnog pregrijavanja, probaj promjeniti mijesta ram plocica, znaci ako imas plave i crne slotove stavi samo ram u crne slotove ako ih imas vise, nikako ne mjesaj plavo i crno

da li dobijas blue screen of death?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 okt 2013, 20:28

Jel zna ko bolje objasniti cloud pohranu podataka i sve oko nje ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 26 okt 2013, 20:44

Zaboravi na to. Nije to za nas zbog i dalje ogranicenih brzina downloada. Kada budemo imali nesto priblizno 100/100 onda ce to imati smisla. Ovako dok uploadujes backup od 1-2GB treba ti tri dana.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

High

Post Postao/la High » 26 okt 2013, 20:56

QUARESMA 18<<< je napisao/la:pa ako si promjenio maticnu i napojnu znaci nije do istih

onda moze biti da ti kuler ne lezi dobro na procesoru pa dolazi do iznenadnog pregrijavanja, probaj promjeniti mijesta ram plocica, znaci ako imas plave i crne slotove stavi samo ram u crne slotove ako ih imas vise, nikako ne mjesaj plavo i crno

da li dobijas blue screen of death?
Pretpostavljam da se meni obraćaš. :D

Eto, ispostavilo se da se sam palio jer nešto nije okej s ovim kablovima od kućišta, tako da sam zamijenio mjesta. Sad mi je ''puljka'' za restart ta kojom palim računar. :D Valjda se ne poremeti sve ovim potezom.

Temperatura mi je opet ista, tako da je ili do procesora ili do njegovog kulera.

Nisam plavi ekran imao. Jednostavno se sam ugasi.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 okt 2013, 21:01

neo je napisao/la:Zaboravi na to. Nije to za nas zbog i dalje ogranicenih brzina downloada. Kada budemo imali nesto priblizno 100/100 onda ce to imati smisla. Ovako dok uploadujes backup od 1-2GB treba ti tri dana.
Steta.

Fali mi par stotina GB prostora na HDD-u a stedim para za ekskurziju pa ne mogu da uzmem novi HDD
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 okt 2013, 21:09

High je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Tipkam s računara. Uspio sam to uraditi i upaliti ga. Ne pali se više sam. Da li ova promjena kablova može nešto zeznuti?

Da se na ovaj način zahvalim svima koji ste mi pokušali pomoći.
Ne može ništa, nemaš šta zeznut', sve ok.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 okt 2013, 10:37

Eh hajmo sada dečki da mi pomognete pri odabiru jedne bitne stvarčice ; laptopa . Pošto ja nisam neki veliki poznavaoc tih stvari , reći ćete mi , koji je bolji . Primarna svrha tog laptopa je fax ( građevinski , ako igra neku ulogu ) a tek onda igrice i ostale stvari .

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=463" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=618" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=592" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=625" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=465" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=199" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=187" onclick="window.open(this.href);return false;

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 okt 2013, 22:54

bavarian_bk je napisao/la: http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=465" onclick="window.open(this.href);return false;

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 28 okt 2013, 00:41

Ma uzmi Lenovo, šta se džaba peglaš s ostalima. :D

http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=135" onclick="window.open(this.href);return false;

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 28 okt 2013, 00:59

mandraX je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la: http://www.red-computers.com/proizvod.php?id=465" onclick="window.open(this.href);return false;
Odlican je ovaj. Jedino sto mi se ne svidja ovo radno pamcenje. Mislim da je malo 4 GB radnog pamcenja za ovakvu masinu. 6 GB bi bilo odlicno a 8 GB super odlicno. :)
Ja imam laptop 6 godina star a radno pamcenje 3 GB. U danasnji vakat je to malo.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 28 okt 2013, 08:23

Na poslu mi je 12GB pa opet zna zaštucat :mrgreen: Uz dobar ram, procesor ide i SSD disk :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 okt 2013, 16:22

BeyKopites je napisao/la:
iVar je napisao/la:Doš'o vakat da i ja tražim pomoć
Naime, evo handri me net već po' sata...a kako je nastavilo ići će do kraja.
Znači stranice koje sam posjetio maloprije, tj. od konektovanja na net mogu otvoriti (sportsport, mail.google, google, cafe.ba itd) a da otvorim nešto novo nemaa šanse.
Skype radi, torrent radi, a to neće :?
slika
Jel ti na kraju učitavanja izbaci ovo ??

Ako je tako onda smo imali isti problem, na 305 stranici sam i ja pisao o tome al' mi niko nije odgovorio... :?
upravo to, al' bilo je do DNS-a :) popravili su
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 28 okt 2013, 16:42

Imam ovaj telemachov modem, al jos nisam skont‘o kako da nadjem postavke istog. :)
Pomagajte ako Boga znate :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Huske i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []