Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

iVar
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la iVar » 28 okt 2013, 16:52

jel to onaj coax. cable modem? crn, cysco...uguraš koaksijalac u onu rupu i završit, imaš hub za utp kabal i to je to? :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 okt 2013, 17:14

HazardEden je napisao/la:Imam ovaj telemachov modem, al jos nisam skont‘o kako da nadjem postavke istog. :)
Pomagajte ako Boga znate :D
Pročitaj na modemu koji je model, otiđi na internet i ukucaj naziv tog modela, nađi koja je default IP adresa, ukucaj je u browser, zatim username, password i radi sa njim šta hoćeš.

Ako je to ono šta tražiš, ako nisam pogrešno skont'o, ako jesam - zanemari. :)

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 28 okt 2013, 17:47

Opet nesh moc nista sem pristupiti i vidjeti osnovne informacije. Za izmjene ti je potrebna sifra koju ti oni nisu dali.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 okt 2013, 17:54

neo je napisao/la:Opet nesh moc nista sem pristupiti i vidjeti osnovne informacije. Za izmjene ti je potrebna sifra koju ti oni nisu dali.
Zašto to ne daju? Pa moraš imat' pristup svom modemu jbt...

Kod mene doma je ovaj HT-ov blamažni internet, Zyxel-ov modem, dobiješ uz njega knjigu u kojoj piše onaj default username i password, kasnije ti to mjenjaš i prilagođavaš sebi, kako želiš.

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 28 okt 2013, 18:09

Hvala, nastim'o sam sta sam trazio ;)

Cisco EPC3925 je u pitanju :)

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 28 okt 2013, 18:25

Zašto to ne daju? Pa moraš imat' pristup svom modemu jbt...
Dva jednostavna razloga. Prvi je taj da modem nije tvoj, vec je telemachov. Drugi razlog je taj sto korisnici diraju i sto znaju i sto ne pa zeznu modem i onda trka frka, zovi momtere da srede.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 28 okt 2013, 19:25

Aj' nek' neko bude fin i pomogne mi da skinem Microsoft Office 2007. :mrgreen:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 okt 2013, 19:29

uschtipak je napisao/la:Aj' nek' neko bude fin i pomogne mi da skinem Microsoft Office 2007. :mrgreen:
PM.

High

Post Postao/la High » 29 okt 2013, 00:45

Znam da sam naporan što se ovih pitanja u vezi sa računarima tiče, ali stvarno moram postaviti i sljedeće. :D Ako je temperatura na procesoru veća nego što bi trebala biti, onda me zanima do čega je to? Pastu sam promijenio, očistio prašinu, tako da do navedenog sigurno nije. Do čega je onda? Da li zamjena coolera na procesoru može pomoći?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 29 okt 2013, 00:46

norm, da može :D šta ti odvodi toplotu od njega? neće sigurno pasta sama :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

High

Post Postao/la High » 29 okt 2013, 00:47

Najgore je što ne shvatam ili bolje reći ne vidim da je nešto oštećen ili da mu nešto nedostaje. Onako laički. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 29 okt 2013, 01:39

kol'ko je star buraz? :)

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 29 okt 2013, 07:55

A koliko je to veca nego sto bi trebala biti ? Kada ? Kako znas da si stavio dobro pastu ? :D

High

Post Postao/la High » 29 okt 2013, 15:23

Evo slikovit primjer:

slika

Ovakve temperature su, a da ne radim ništa na računaru osim pokrenutog Facebooka i ovog foruma. Ako pokrenem neku instalaciju, ''teži'' program ili slično, onda temperatura skoči - mislim na Core 0 i Core 1. Matičnu sam, kako već nedavno rekoh, zamijenio, kao i napojnu jedinicu, ne znam da li to šta govori. :D Što se paste tiče - pa valjda sam je dobro zamijenio, čak sam tri-četiri puta to radio kako bih se uvjerio da nije do toga. Nisam stavio više od zrna riže... A i fino sam zategao one šarafe.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 29 okt 2013, 15:28

Jednom pitanje pa ako se pojavi kakav strucnjak sa savjetom. Zanima me sa li postoji opcija gledanja stream kanala na Ipad-u? Nit u apple store-u nisam nasao aplikacije s kojom bi se dalo nes uraditi, samo video playeri ... Eto, ako ima neko odgovor na pitanje. Hvala ..

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 29 okt 2013, 15:45

High je napisao/la:Evo slikovit primjer:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 1412_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovakve temperature su, a da ne radim ništa na računaru osim pokrenutog Facebooka i ovog foruma. Ako pokrenem neku instalaciju, ''teži'' program ili slično, onda temperatura skoči - mislim na Core 0 i Core 1. Matičnu sam, kako već nedavno rekoh, zamijenio, kao i napojnu jedinicu, ne znam da li to šta govori. :D Što se paste tiče - pa valjda sam je dobro zamijenio, čak sam tri-četiri puta to radio kako bih se uvjerio da nije do toga. Nisam stavio više od zrna riže... A i fino sam zategao one šarafe.
stan sekund :D
ti si na novu matičnu ploču "ugradio" taj stariji procesor, bez provjeravanja u biosu koliko ti je napajanje/voltaža procesora namještena na ploči? Mislim da je to uzrok pregrijavanja, neka me ispravi neko ako griješim
Buraz, treb'o si vidjet koliko je napajanje procesora bilo na staroj, a koliko sad na novoj, mislim da staviš isto, jer ti sad treba bolje hlađenje, tj. u principu ako je pomjerena voltaža, na pola puta si od klokanja procesora, samo treba frekvenciju sredit al to ti ne treba jer te handri tempka..znači nađi il u user manual od procesora ili negdje nominalnu voltažu i podesi u biosu i smanjit će se ;)

High

Post Postao/la High » 29 okt 2013, 15:49

iVar je napisao/la:
High je napisao/la:Evo slikovit primjer:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 1412_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

stan sekund :D
ti si na novu matičnu ploču "ugradio" taj stariji procesor, bez provjeravanja u biosu koliko ti je napajanje/voltaža procesora namještena na ploči? Mislim da je to uzrok pregrijavanja, neka me ispravi neko ako griješim
Buraz, treb'o si vidjet koliko je napajanje procesora bilo na staroj, a koliko sad na novoj, mislim da staviš isto, jer ti sad treba bolje hlađenje, tj. u principu ako je pomjerena voltaža, na pola puta si od klokanja procesora, samo treba frekvenciju sredit al to ti ne treba jer te handri tempka..znači nađi il u user manual od procesora ili negdje nominalnu voltažu i podesi u biosu i smanjit će se ;)

U servis sam centralnu odnio i tu su mi matičnu zamijenili. Problem sa temperaturom je postojao i kad je procesor bio u prethodnoj matičnoj ploči.
Zadnja izmjena: High, dana/u 29 okt 2013, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 29 okt 2013, 15:53

ne znam dal' ti mene shvataš al' ako je npr std. odnosno default processor voltage 1.4v tako mora u biosu stajat, inače dobijaš pregrijavanje, i džaba trošiš voltažu, ne znam ali to se uvijek provjeri, možda ti amateri nisu napravili...ajd ovako da vidimo..
nabavi cpu-z program i daj mi podatke i procesoru, i onda otiđi u Bios i u Power Management dijelu očitaj voltažu procesora pa ćemo vidjet kako šta treba
Zadnja izmjena: iVar, dana/u 29 okt 2013, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.

High

Post Postao/la High » 29 okt 2013, 15:57

slika

Čekaj još da u biosu provjerim ovo ostalo.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 29 okt 2013, 16:03

A evo gledam na intelu

http://ark.intel.com/products/33910" onclick="window.open(this.href);return false;

VID Voltage Range 0.8500V-1.3625V

:? znači kod tebe je 1.136V, sve norm....jedino da ti onda ne radi hladnjak fino, ne znam, al' ima ovo
možda je sve ok, a ti nas uzbihuzurio :lol:
slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []