samosarajvo je napisao/la:
znas li sta je sa brojem 1 i 2 ?

Sta Nole mora uraditi da bi se vratio na broj 1? I je li to moguce uopste poslje je odma poslje pariza zavrsni turnir..hoce li skidat bodove uoci njega?
Naravno da se Novak može vratiti na tron, po meni je to poprilično realno. Ako Novak osvoji Pariz, a Rafa se ne plasira u finale, desiće se promjena na vrhu i Novak će ponovo biti jedan.
Tsonga je sinoć sam sebi zakomplikovao situaciju, kao i uvijek, nema više nikave šanse za London. Imao je dvije meč lopte u taj brejku trećeg seta i promašio je zicer iz forhenda, što je Nishikori kaznio. Zanimljjiv meč između njih dvojice, okršaj snage i tehnike. Nishikori je uvijek bio zanimljiv igrač, odlično se kreće, ima udarce, sjajnu anticipaciju i vrijeme je da se priključi najboljima jer tu mu je mjesto - veoma je kvalitetan, malo mu nedostaje. Mislim da u trećem setu nije izgubio niti jedan poen na svoj servis u šest gemova, napravio je dvije dvostruke i to je sve što je Tsonga 'uradio' protiv servisa.
Federer danas igra protiv Andersona za plasman u London. Pored njega, Gasquet i Wawrinka bi trebali da potvrde svoje učešće u Londonu, mada su i oni skoro sigurni putnici zahvaljujući Tsonginom porazu. Treba da se desi čudo da ne odu u London, tj. Raonić, Haas i Almagro moraju osvojiti Pariz da im pomute račune.