RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Goodison
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Goodison » 30 okt 2013, 18:09

Nisam bio bio na utakmici, obaveze jbg. Lijep je osjećaj zavaliti 5 komada ma ko god bio s druge strane. Sad lagano se pripremiti za derbi, nezgodne su komšije- malo su se digli u igri i formi ali vjerujem u našu ekipu i siguran sam da ćemo ih ohladiti na našem stadionu pod Bijelim.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 okt 2013, 18:22

Bio sam na utakmici. Nakon prvog gola smo imali još 2 100 % prilike. Kasnije smo zabili još 2 i dominirali. Onda Merza dođe kao štoper na 25m do gola.

Kako nije imao kome dodati ( po njegovom mišljenju ), raspali je iz sve snage, odbije se lopta nazad, prema Veležovom golu i otvara kontru. Stigao je igrača, al on mu je bježao lijevo kad je ušao u kazneni, te je lijepo od prečku loptu pospremio u gol. Da napomenem, nakon toga, čitav stadion mu je zapljeskao što govori koliki smo brđani.

Drugi gol primljen, opet bezveze izgubljena lopta, kod preuzimanja između Hebibovića i Kazazića, pustili da krene naprijed, i nisu ga duplirali uz desnu aut liniju, lik promjeni kretanje dovoljno da bi ga Zlaja srušio, penal, 3 : 2.

U nastavku smo dali jedan gol dobar, lijepa akcija praktički se ušetali u 11m, i postigli pogodak. Za peti gol predasistenciju :mrgreen: je zabilježio Oštri. Uhvatio loptu, brzo je degažirao ako se ne varam do Okića, ovaj Raševiću za petardu u mreži Radnika.

Vidi se da ova momčad ima puno prostora za napredak, no, nama je izrazito potreban jedan štoper kao što je Merza, onakvih kvaliteta. Zlatko je poprilično nesiguran. Maletić, bez obzira na izboren penal je promašio jednu 100 % šansu kasnije, sa 4 metra direktno u golmana. I dalje mislim da je njegovo dovođenje potpuni promašaj.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 30 okt 2013, 18:26

Zlaja je bio kod prvog gola, jedno 30 metara je trcao za likom, kontam u sebi sad kad nam ga zavali frajer kad bas. A sve oko mene igralo hendikep na Velez, koje su to ludorije bile danas :lol: Plakao sam od smijeha.

Prvi dio prorocanstva o razvaljivanju protivnika je ispunjen, ostaje ovaj laksi dio za vikend :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 okt 2013, 18:41

Evo taman dođoh kući,pa da nešto napišem za utakmicu.
Danas sam se uvjerio kako smo majstori za čupanje živaca,kod 3-0 naš trener postavio ekipu visoko skoro pa svi igrači su bili na polovini Radnika i onda pravimo dvije greške primamo 2 gola i eto problema.Umjesto da držimo loptu i lagano privedemo poluvrijeme kraju mi sa igračem više primamo 2 gola.Trebaju nam vezni i štoper k'o hljeb nam trebaju,Zlaja ne može igrati u prvom sastavu i to je jasno.Poslije prve greške raja ga je uzela na zub i onda ništa nije mogao odigrati od nervoze.Al eto 3 boda se pišu i to je to,za vikend nek porave borbenost pa šta bude.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 30 okt 2013, 18:45

Celik Siroki 0-2. Idite u persun Zenicani. :roll: :roll:
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 okt 2013, 19:02

Dobro,i mi znamo odigrati efikasnu utakmicu :)
Dobro je,idemo dalje.
Samo mi nije jasno,zašto našu narednu utakmicu nazivate derbijem.
Ja i dalje guglam o tom nekom zrinjskom,svašta pronalazim,najmanje vezano za Mostar i neku tradiciju.
Čak sam kod tog guglanja naišao i na jednu zanimljivost u samom prefiksu.
To hŠk...ovo Š znači Športski...a Šport kao riječ je izbačena iz hrvatskog jezika jer je ustanovljeno da je to germanizam.
Dakle,mi igramo protiv nekog kluba koji je umro pa oživio,koji nosi mađarsko ime a u isto vrijeme je i hrvatski,mađarski,u prefiksu ima germanizam,utemeljen je u Međugorju,igra na stadionu kojeg su pravili Veležovi navijači,okosnica navijača su mu iz prigradskih naselja(Bijelo Polje i Rodoč)...a kofol mostarski klub.
Malo konfuzno i nejasno morate priznati.
Nije ovo derbi,nemamo adekvatno i zvučno ime nasuprot.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 30 okt 2013, 19:13

tepsija je napisao/la:Dobro,i mi znamo odigrati efikasnu utakmicu :)
Dobro je,idemo dalje.
Ja i dalje guglam o tom nekom zrinjskom,svašta pronalazim,najmanje vezano za Mostar i neku tradiciju.
To hŠk...ovo Š znači Športski...a Šport kao riječ je izbačena iz hrvatskog jezika jer je ustanovljeno da je to germanizam.
Dakle,mi igramo protiv nekog kluba koji je umro pa oživio,koji nosi mađarsko ime a u isto vrijeme je i hrvatski,mađarski,u prefiksu ima germanizam,utemeljen je u Međugorju,igra na stadionu kojeg su pravili Veležovi navijači,okosnica navijača su mu iz prigradskih naselja(Bijelo Polje i Rodoč)...a kofol mostarski klub.
Šport

Športom[1] (ili sportom) nazivaju se fizičke aktivnosti koje čovjek izvodi iz natjecateljskih razloga.

Riječ šport nekad je označavala svaku igru i zabavu. Danas se pod pojmom šport podrazumijevaju različite motoričke aktivnosti varijabilnog i dinamičkog karaktera u kojima na specifičan način dolazi do punog izražaja športaševe sposobnosti, osobine i znanja u treningu i natjecanju.

Prema definiciji i razini šport može biti vrhunski odnosno selektivni i masovni tj. neselektivni. U području športa egzistira nekoliko sustava a to su: profesionalni šport, amaterski šport, rekreacijski šport, školski šport i šport osoba sa invaliditetom. Neki od razloga mogu biti razonoda, razvijanje tijela, poboljšanje sposobnosti, natjecateljski duh i tako dalje. Zakonima republike Hrvatske uređena su i pitanja iz područja športa

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 30 okt 2013, 19:18

tepsija je napisao/la:Dobro,i mi znamo odigrati efikasnu utakmicu :)
Dobro je,idemo dalje.
pusti riječnike, primi opet motiku vidiš da ti ne ide

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 okt 2013, 19:21

Evo ih :mrgreen:
Vječno u našim srcima.

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 30 okt 2013, 19:35

Momci, nemojte se paliti na provokacije lokalne b.....
Ljubomora i zavist su jako zaj.... karakterne mane

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 okt 2013, 19:48

Ajme meni ovog gradskog diteta pod nikoN tepsija. Sta imas ti pajdo protiv nas iz Jara,Pologa,Ogradjenika i sridnje bosne. Nemoj se pajdo pravit da nisi cuja za ZrinjskiN i nase slavno ime austrougarskog konjusara. Ajme meni,kuku meni jooooojj. Vi gradjani uvik najpametnijiN. Odo trgat grozdje nasekiraN saN se. Aj bok
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 okt 2013, 19:55

Kao sto rekoh nedavno - nit je derbi, nit ce ikad bit.
Titova-Juga je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Velez - Zrinjski nije derbi.
Ovo je samo jedna utakmica ciji je politicki znacaj veci nego fudbalski, a gdje nacionalisti nadjacaju navijace.
I kod Ultrasa i kod RA, na obje tribine ona grupa navijaca koja tu forca svako kolo, biva konstantno preplavljena onim imbecilima koji NIKAD ne prate niti jedan nit drugi klub, ali se odjednom pojave u hiljadama da se onom "baliji" ili "ustasi" sjete roditelja ... To nije derbi - i da nije nacionalizma i seljakluka ova utakmica bi imala znacaj koliko i Lokomotiva - Velez, ili Branitelj - Velez, ili Zrinjski - Lokomotiva, ili Zrinjski - Branitelj.

A derbi je Velez-Sarajevo, Velez-Zeljeznicar, Velez-Borac.
Ovo ghovno od utakmice, Velez - Zrinjski, nije derbi i nece nikad bit derbi.

Daj Boze samo da neko ne izgubi glavu ili oko.
Potpis od a do zh.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 okt 2013, 20:15

Pa i ne moze pajdo to bit derbi kad oni mostarski Velez ima vise utaknicaN sa Spartakom iz Subotice nego s nami. Mi smo ti pajdo jos mladi ali ima doli u gradu kad sidjen oni stadioN pa kad naN zakasni bus mi ti odeno gledat zrinjskiN. Aj pajdo moj bok
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 okt 2013, 20:21

Ma bolan oni navijaju za Hajduk i Dinamo, a usput kad n igraju oni navrate i na utakmicu pod BB.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 30 okt 2013, 20:25

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Pa i ne moze pajdo to bit derbi kad oni mostarski Velez ima vise utaknicaN sa Spartakom iz Subotice nego s nami. Mi smo ti pajdo jos mladi ali ima doli u gradu kad sidjen oni stadioN pa kad naN zakasni bus mi ti odeno gledat zrinjskiN. Aj pajdo moj bok
Ovaj stvarno umislio da je gradska faca ko biva smiješan. Uvjeren sam da ga se gradksa raja stide, samo se bruka, pa pomisliće ljudi da su takvi kao on većina u njegovoj blizini što sigurno nije istina. **** loptu i utakmicu

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 okt 2013, 20:29

emil02in je napisao/la:Ma bolan oni navijaju za Hajduk i Dinamo, a usput kad n igraju oni navrate i na utakmicu pod BB.
U 99% slučajeva.I ne samo to,ako navijaš za zrinjski,automatski si i i za široki,gošk,brotnjo,i obrnuto.
Meni je to nepojmljivo i nema nikakve veze sa sportom.
Da ja navijam za Želju,Sarajevo,Igman,Turbinu,ne mogu to svariti....ali eto...ima nas svakakvih :mrgreen:
No pustimo njihA,Velež je u takvom vremenu danas da često mora igrati sa takvim nekakvim klubovima...sve će doći na svoje.
Vječno u našim srcima.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 okt 2013, 20:32

miki651 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Pa i ne moze pajdo to bit derbi kad oni mostarski Velez ima vise utaknicaN sa Spartakom iz Subotice nego s nami. Mi smo ti pajdo jos mladi ali ima doli u gradu kad sidjen oni stadioN pa kad naN zakasni bus mi ti odeno gledat zrinjskiN. Aj pajdo moj bok
Ovaj stvarno umislio da je gradska faca ko biva smiješan. Uvjeren sam da ga se gradksa raja stide, samo se bruka, pa pomisliće ljudi da su takvi kao on većina u njegovoj blizini što sigurno nije istina. **** loptu i utakmicu
Pajdo moj bidneN ti u onon caffe Marshalu u Tite u staroN graduN i svi ne se stideN. To ti je onon od crkveN prima staroN mostuN. Inaju onamo u gradu turiticki vodici za nas koji smoN dosli u grad iz busovace i ljutog doca. Aj bok pajdo moj lipi
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 30 okt 2013, 20:36

Aj dobro neću više, nije čudo što zbog takvih kao ti ste zaostali u svakom pogledu i dabogda ti došao na utakmicu i dobro se proveo.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 okt 2013, 20:51

Yebote moram izac iz ovog lika matana kikasa. Kazem zeni maloprije daj pepeljarun kad ce ti ona kako to pricas yebo te otac :lol: :lol: ma malo sale ali ova balavurdija se prima ko junetina mada moram odg ovom decku inace 100% clanu mladezi kad kaze da smo zaostali. Moj sine kad smo prije 500 godina jeli begovu corbu,pusili nargile i kupali se u hamamu dida ti je zivio u pecini i molio boga da ugleda **** da bi prezivio. Ziv ti decko bio i neka u nedjelju pobjedi bolji uz naravno posteno sudjenje
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 30 okt 2013, 21:00

De raja nemojte ih ložit vidite da jedva čekaju da ih spomene neko :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.