evo da te kompletno citiram kad vec nekog nazva lazovom.ovo je tvoj citat.Trigger je napisao/la:Spisak kandidata za selektora - Svašta!
U ovoj čudovitoj Bosni i Hercegovini ništa nije nemoguće, ama baš ništa!
Jedan od 'boljih' primjera je upravo FS/NS BiH... Drečo ne drečo Savez vazda 'krečo'....
Svaki dan neki novi kandidat za selektora... mashala, licitacija krenula... a 'navalili' kandidati, stručnjaci, većinom![]()
Slišković
Među kandidatima i Blaž Slišković-Baka!![]()
Je li se to neko samo (sa svima nama) zayebava ili stvarno 'računa' i na njega kao kandidata???
Pa zna se kako je taj isti Baka otišao iz repke (i dzabalesku primao i dalje platu) i da je 'pola utakmica' vodio, kao igrač, Gagi na terenu jer Baka u nekim utakmica nije znao ni gdje poš'o ni gdje doš'o... Mada je zano dobrih taktičkih savjeta dati..."Bola reci Balji da se ne zaj....."![]()
Hadžibegić
Pa dokle će taj 'stručnjak' očijukati oko repke???
Kako i njemu više nije dosadilo, pobogu!
Hadžija je imao svoju priliku i 'izvrsno' je iskoristio...pa tad nam je uspjeh bio i 1 bod protiv Farskih ostrva -A Hadzija k'o "šibicar", vazda ista priča...šupljaaaaa!
Pape!
Moj naklon gospodinu Safetu Sušiću kao igraču!
Kao treneru - slaboooo!
Kao 'patrioti' - ma bjažiiii!
Sad bi Pape, kad se stvorila jedna perspektivna i respektabilna generacija, eto kao možda i prihvatio (razmislio, čuuuj) o kandidaturi!
Nemoj Safete, molim Te. Neka te kao kvazi trenera 'vade' neki drugi, a BiH pusti na miru kao što si je i do sad u širokom luku zaobilazio...Hvala Ti, sretno ti!
Ljupko
Pa zar se gosp. Petrović Ljubomir-Ljupko još aktivno i ozbiljno bavi vrlo zahtjevnim poslom?
Osim fantastičnog uspjeha (davno bilo) sa C.Zvezdom i osvajanjem titule evropskog šampiona, a s onakvom ekipom, pošteno kazano i nije to baš bilo preveliko umijeće (u pravo vrijeme na pravom mjestu) uspio je nakupiti impozantan broj klubova (i dvije mlade ex-YU repke) na čijoj je klupi sjedio - cca 21 za 27 godina trenerske karijere! Odličan prosjek, a imena klubova, osim nekolicine, teško i za izgovoriti a kamoli 'prepoznati' u svjetskom fudbalu....
Hvala Ljubomire - Ljupko, neka te gdje jesi![]()
Štimac, Hesler (Thomas Häßler)....
To ovi iz Saveza stvarno vole šalu...Eno im naka tv-emisija "Sex i selo" pa neka to tamo rade![]()
Meša
Poštovanje i gosp. Baždareviću kao bivšem igraču, ali i on je trener, na "određeno vrijeme", koji je nekako više za 'spašavanje' propalih klubova, najčešće francuskih, a nama treba selektor koji će znati ovu reprezentaciju 'podići' još više, ne treba je više niko 'spasavati'.... Mada, u krajnjem slučaju Mešu ne bi apriori 'odbacio' (bez obzira što je i on počesto 'kalkulisao' - tipa: bi -ne bi, ne znam..možda i bi ako..) ipak bi mu možda trebalo dati šansu ali tek nakon ozbiljnih (ako uopšte ima te namjere u Savezu) pokušaja i kontakta s onima koji 'slijede'...
Dušan Bajević, Srečko Katanec i Sergej Barbarez - za sad!?
Katanec
Srečko bi mogao biti 'rješenje' jer ima znanja, trenerskog iskustva (ne previše), vodio je repke Slovenije i Makedonije... nema nekih posebnih uspjeha, rezultata, ali ima karakter, seriozan i radišan je, mladji je pa je vjerovatno u tokovima modernih fudbalskih zbivanja. Srečko bi bio najmanje loš izbor od prethodno pobrojanih.
Bajević.
Eh, da nam je. Prema šturim izjavama, za neke medije s ovih prostora, ali i grčke, Bajević nije baš oduševljen idejom da bude selektor (?) i pravda se da ima ugovor sa klubom, a s obzirom da je čovjek od riječi i principa - ne bi da ga sad 'krši'. Svaka čast na stavu 'Princa s Neretve', a on bi bio i najbolji, najseriozniji, izbor...ali mi se čini da Duško 'vidi iza zavjese' i neće čovjek da se blamira ( sa rabotama ilja i sličnih...). Ima i pravo, u jednu ruku.
A 'Princ' bi, ubjeđen sam, bio najbolje rješenje....
Gagi
Sergej Barbarez - Gagi!
Šta reći o njemu kao igraču i čovjeku kad se sve zna - naša fudbalska, sportska, 'ikona'.
Istina da nema ni sekunde trenerskog pedigrea ali ni prvi ni zadnji koji je iz kopački (cipela) uskočio na trenersku klupu'. Njega bih rado vidio na klupi bh.reprezentacije ako već Bajević ne može (neće), a najbolja bi bila kombinacija - njih dvojica:
Bajević selektor, Gagi pomoćnik..neka se kali a može mnogo i 'drugih' poslova odraditi...
Za mene - to bi bila 'idealna - dobitna kombinacija'.
Ma nema šansi, pogotovo za Gagija, ako se samo budu pitali svi oni koje je Gagi često i dobro znao nareziliti....a, baš se ti i takvi pitaju![]()
Savez i ostali
Što li niko od tih 'umnjaka' iz Saveza i ne spomenu Kodru Mehu, pa i Bolića, Konjića... barem reda radi i njihovih zasluga za reprezentaciju i BiH!?
Da li je iko razgovarao, kontaktirao, naprimjer jednog Boru Primorca!?
Ako mogu biti u konkurenciji vrli i "iskusni i dokazani" bivši selektori Hadzibegić i Slišković, zašto onda nema Kodre ni 'na mapi'?
Ali, nema šanse - zna se ko odlučuje...
Eto iskrsnu opet Iljo (dugo je i 'šutio') i odmah 'uskrsnu' Baka - čudno, ma nije valjda - samo logika, i još ponešto...![]()
I onda se javi izvjesni Gensek - Ročko sa svojim nebulozama..Bože, sačuvaj me (i ovu BiH) od svih ovih "rodoljuba, ilja, husi,...."![]()
Smijurija, ponovo. Ma, zna se - a ko ne zna, neka pita ilje i ostale.... BHFanaticose, posebno![]()
A sve mi se čini da je ovo tek početak naše "fudbalske safunice" u režiji - zna se koga!
PS:
Jedino bi 'gospodu' iz Saveza zamolio (iz sve snage) da kojim slučajem u svojoj zanesenosti među 'kandidate' kojim slučajem ne napišu i imena: Dubrava, Rz88, Pipita....Trigger, Del Boy (ova dva samo zbog 'nickova' koji bi im najviše odgovarali - Savezu, naravno)
Kako je 'krenulo'... biće ono: 'Čirooooo, vrati se...!", makar nas i dalje 'kljuco' u mozak
koji u jednu ruku mozda izgleda i ok da poslije toga nisi sam poceo da pobijas i budes dvolican.
spominjes bajevica a on je potpuno isto cinio kao i ovi tvoji navedeni koje ti nebi volio.tojest zaobilazio bih repku i ostalo u sirokom luku.za utakmicu na kosevu bili su ga pozvali da bude slag na tortu a ovaj tada hodao po mostaru i jadnik zaboravio na utakmicu.ako nekog osudjujes nemoj onda stavljati kao favorita ovog drugog iako je on u biti isti karakter.