BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dado83
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la dado83 » 01 jan 2010, 20:26

Cartman je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Evo nekoliko nasih odbranbenih igraca u Evropskim ligama :

- Dario Dumić, roden 30. januara 1992. godine u Sarajevu. Odbranbeni igrac koji igra za Norwich City. Vec je igrao za kadetsku reprezentaciju Danske (U-17).

- Mustafa Sejmenović, roden 3. januara 1986. Odbranbeni igrac koji igra u Svicarskoj 2. ligi za Yverdon-Sport FC. Vec je igrao za selekciju U-20 Svicarske.

- Zoran Rendulić, roden 22. maja 1984. godine u Sarajevu. Odbrabeni igrac koji igra za Grenoblu (trener mu je Mesa Bazdarevic). 8-)

Imam pouzdanu informaciju da su mlade selekcije Danske, Slovenije i Svedske prepune Bosanaca! 8-)
Znaci sad ce mu 24 godine i jos igra u 2. ligi Svicarske. I ti bi takve likove zvao?
Sejmenovic je igrao za nasu U21 repku, usao sa klupe protiv Francuske i odma fasovo crveni. :cry:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 jan 2010, 21:52

Tarik14 je napisao/la:
calcio je napisao/la:Bolji su jer imaju nastupe za A reprezentaciju, eto jeli sad jasnije?
Nemora to nista znaciti! Ipak je tesko reci ko je bolji! Razlika izmedu recimo Radeljica i Dumic je ogromna. Dumic je mlad momak koji ima dobru buducnost a vec igra u Engleskoj ligi dok je Radeljic kloc, nema buducnost, ima gotovo 30. godina, i igra vrlo slabo u prosjecnom klubu Turske lige.

Jel to ti ocekujes da igrac koji ima 17. godina bude sad pozvan u A reprezentaciju? Nebudi smijesan! Radeljic nije nikad ni zasluzio da igra za reprezentaciju i to sto je bio pozvan par puta ne znaci da je bolji igrac.
hoces reci u trecoj engleskoj ligi, to jest u League one?
pa ovaj Radeljicev klub je Real Madrid za svakog engleskog treceligasa :mrgreen:

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 01 jan 2010, 22:07

Ima vamo kod mene u Americi jedan mladi momak 17 mu godina pozvan je na probu u Derby County, ima dodir s loptom ala miske. Znam da je malo offtopic jer pricamo o BiH talentima u Evropi..al jbg.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 01 jan 2010, 22:55

Kolko ja znam, Norwich City igra u drugoj engleskoj ligi (League Championship). :?

bh fanatik
Kontakt:

Post Postao/la bh fanatik » 01 jan 2010, 23:11

Evo malo prije sam obavijestio Susica da postoji jedan Tarik koji bi mu mogo biti ko neki pomocnik i skaut koji bi pratio nase talente po evropi i da ima slifa za to :D nakon kratkog razmisljanja Susic je odgovorio,ako je tako onda je Tare primljen i bice imenovan za tu funkciju u narednih par dana :mrgreen:Tare legenda si majkemi sto neko rece gdje ih samo nadze,te talente po 25 godina po trecim ligama :D

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 01 jan 2010, 23:20

bh fanatik je napisao/la:Evo malo prije sam obavijestio Susica da postoji jedan Tarik koji bi mu mogo biti ko neki pomocnik i skaut koji bi pratio nase talente po evropi i da ima slifa za to :D nakon kratkog razmisljanja Susic je odgovorio,ako je tako onda je Tare primljen i bice imenovan za tu funkciju u narednih par dana :mrgreen:Tare legenda si majkemi sto neko rece gdje ih samo nadze,te talente po 25 godina po trecim ligama :D
Pa eto, toliko se spominju ti nasih talenti u Evropi da sam jednostavno morao naci neke anonimuse! :mrgreen: :P

Al ozbiljno, mislim da je trenutno pametnije da selektor pozove neke pomalo zaboravljene reprezentativce BIH (Smajic, Trivunovic, Merzic, Muharemovic, Vidic) pa tek onda da razmisli na te mlade nade.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jan 2010, 23:58

Tarik14 je napisao/la:
bh fanatik je napisao/la:Evo malo prije sam obavijestio Susica da postoji jedan Tarik koji bi mu mogo biti ko neki pomocnik i skaut koji bi pratio nase talente po evropi i da ima slifa za to :D nakon kratkog razmisljanja Susic je odgovorio,ako je tako onda je Tare primljen i bice imenovan za tu funkciju u narednih par dana :mrgreen:Tare legenda si majkemi sto neko rece gdje ih samo nadze,te talente po 25 godina po trecim ligama :D
Pa eto, toliko se spominju ti nasih talenti u Evropi da sam jednostavno morao naci neke anonimuse! :mrgreen: :P

Al ozbiljno, mislim da je trenutno pametnije da selektor pozove neke pomalo zaboravljene reprezentativce BIH (Smajic, Trivunovic, Merzic, Muharemovic, Vidic) pa tek onda da razmisli na te mlade nade.
Sta ce nam ti prosjeci prosjeka? Susic nema sta trazit neke nove igrace za A repku, sve se brate zna. Moze slobodno kopirat spisak igraca od Cire, samo ce hvala Bogu bit bez Muratovica. Treba i Mahmutovicu dat sansu, i ako uspije nac nekog zadnjeg veznog... Mozda onog Dzaku iz Kaiserslauterna...Ali sad zvat 4-5 igraca koji su vec dobijali priliku i koji nam nece nista pomoc je glupost. Treba pokupit ove mlade svicarce, Bilbiju i trazit jos neke igrace za buducnost. Nije ni Ljajic jos zaigro za Srbiju...
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 02 jan 2010, 22:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 02 jan 2010, 00:21

Cartman je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:

Sta ce nam ti prosjeci prosjeka? Susic nema sta trazit neke nove igrace za A repku, sve se brate zna. Moze slobodno kopirat spisak igraca od Cire, samo ce hvala Bogu bit bez Muratovica. Treba i Mahmutovicu dat sansu, i ako uspije nac nekog zadnjeg veznog... Mozda onog Dzaku iz Kaiserslauterna...Ali sad zvat 4-5 igraca koji su vec dobijali priliku i koji nam nece nista pomoc je glupost. Treba pokupit ove mlade svicarce, Bilbiju i trazit jos neke igrace za buducnost. Nije ni Ljajic jos zaigro za Srbiju...

Pametnije je zvati igrace iz inostranstva. Najprije odbranbene igrace. Nemoraju igrati u utakmicama kvalifikacija ali nebi bilo lose da im dadnemo priliku da se dokazu u prijateljskim utakmicama. Odkud sad kazes da su Merzic, Muharemovic, Smajic i ostali "prosjecni" igraci kad si sam rekao da ih nepoznajes mnogo? Nemam nista protiv toga da se zove Dzaka iz Kaiserslauterna samo sto momak ima 29. godina i nije nam mnogo potreban. Dzaka igra u veznom redu a na toj poziciji imamo vec suvise dobrih igraca. Nesmijemo izgubiti Bilbiju jel taj momak je zaista talentovan i ima zelju da igra za BIH iako uglavnom igra sa Srbima iz RS koji vjerovatno vrse pritisak na njemu kako bi zaigrao za Srbiju. Ljajic nece pristati da igra za BIH, budi siguran u to! Uopste nije ni roden u BIH (rodom iz Novog Pazara) a vec je igrao za sve mlade selekcije Srbije (U-17, U-19 i U-21). Nikad nije mi pomislio da igra za nas!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 jan 2010, 00:22

Reko sam da ne znam kakva im je trenutna situacija, ali znam kakvi su igraci. Prosjek igraci. Ne vidim da imaju mjesta u reprezentaciji.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 02 jan 2010, 00:32

Cartman je napisao/la:Reko sam da ne znam kakva im je trenutna situacija, ali znam kakvi su igraci. Prosjek igraci. Ne vidim da imaju mjesta u reprezentaciji.
Bogami u posljednje vrijeme se spominje kako Merzic cesto postize golove za Teplice u Ceskoj. Takoder puno se prica o Mahmutovicu koji vrlo cesto zabija golove i koji se nalazi u velikoj formi. Tu su jos Ljevakovic i Melunovic. Muharemovic je vec igrao za reprezentaciju dok je selektor bio Muzurovic i on mi se svidio. Dosta lijepih stvari je tada pokazao u odbrani. Smajic je tresao mreze Belgijske lige na pocetku sezonu ali sada je, nazalost, cesce na klupi. Nemoze nam skoditi da pozovemo ove igrace. U svakom slucaju, selektor je taj koji ce imati glavnu rijec o svemu tome. Mi mozemo samo cekati i nadati se! :arrow:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 jan 2010, 01:19

Tarik14 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Reko sam da ne znam kakva im je trenutna situacija, ali znam kakvi su igraci. Prosjek igraci. Ne vidim da imaju mjesta u reprezentaciji.
Bogami u posljednje vrijeme se spominje kako Merzic cesto postize golove za Teplice u Ceskoj. Takoder puno se prica o Mahmutovicu koji vrlo cesto zabija golove i koji se nalazi u velikoj formi. Tu su jos Ljevakovic i Melunovic. Muharemovic je vec igrao za reprezentaciju dok je selektor bio Muzurovic i on mi se svidio. Dosta lijepih stvari je tada pokazao u odbrani. Smajic je tresao mreze Belgijske lige na pocetku sezonu ali sada je, nazalost, cesce na klupi. Nemoze nam skoditi da pozovemo ove igrace. U svakom slucaju, selektor je taj koji ce imati glavnu rijec o svemu tome. Mi mozemo samo cekati i nadati se! :arrow:
Pa Mahmutovica treba zvat, ali ovi ostlai nam ne trebaju. Muharemovic jest bio dobar, ali covjek sjedi na klupi non-stop i sta ce nam onda? A koga ce to Smajic izbacit sa spiska? Salihovica? Vladavica? Pjanica? Mogli smo vratit i Bartolovica i Maletica kako si ti kreno.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 jan 2010, 01:55

Prva liga u Engleskoj je Premier league, druga je Championship a treca je League one, gdje igra Norwich
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... efault.stm
evo ti i tabela, trenutno su na trecoj poziciji

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 02 jan 2010, 09:28

ma vala za mene bi pun pogodak bio da ovog malog seferovica i hajrovica iz arsenala dpvucemo do nase repke...to su stvarno dva dragulja jos jedan veliki plus je sto u odbrani cemo imat jednog igraca iz engleske lige..nije to mala stvar....
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 02 jan 2010, 15:21

Cartman je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:
Pa Mahmutovica treba zvat, ali ovi ostlai nam ne trebaju. Muharemovic jest bio dobar, ali covjek sjedi na klupi non-stop i sta ce nam onda? A koga ce to Smajic izbacit sa spiska? Salihovica? Vladavica? Pjanica? Mogli smo vratit i Bartolovica i Maletica kako si ti kreno.
Smajic moze igrati u odbrani, odnosno po bokovima. Nemora on nikoga izbaciti iz spiska. Mozemo ga samo isprobati u prijateljskoj utakmici pa sta bude bude. Isto tako i za Merzica. A sto se tice Bartolovica, on je uvijek bio medu najboljim igracima na terenu dok je Sliskovic bio selektor. Trudio se, organizovao napade i bio je vrlo brz kao igrac. On bi nam mogao pomoci iako covjek ima 32. godine i igra u dalekom Iranu. I Mahmutovic, ako bude pozvan, nece biti pozvan kako bi nekoga izbacio iz spiska.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 jan 2010, 16:42

Boze sacuvaj. Cuj zvat Bartolovica, pa jesi ti normalan covjece? Mogli bi 50 igraca zovnut za svaku tekmu. Sta ces isprobat Smajica? Da po deseti put pokaze da je prosjek i da nema sta trazit u ozbiljnoj reprezentaciji?

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 02 jan 2010, 16:59

cuj kaze tip nek je Muratovic otiso ( pa covjek je bio legenda u kvali,,, i gledajuci na godine odigrao super i predobro,,samo sto ga prijasnji selektori nisu zvali pa je zakasnio,,,Muratovica je preporucio I. Osim koji vjerovatno zna sta je nogomet), i onda kaze treba zvati ANELA DZAKU hahhahahhahah :mrgreen: :mrgreen:
pa Muratovic je bolji tri puta,,, jos pogotovo sto je igrao kao defanzivni,, a ako dode Dzaka tko nece igrati Misimovic, Stilic ,Pjanic,Ibricic :? :? :?
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 02 jan 2010, 17:04

Cartman je napisao/la:Boze sacuvaj. Cuj zvat Bartolovica, pa jesi ti normalan covjece? Mogli bi 50 igraca zovnut za svaku tekmu. Sta ces isprobat Smajica? Da po deseti put pokaze da je prosjek i da nema sta trazit u ozbiljnoj reprezentaciji?
To je tvoje misljenje, ali Smajic nemoze nikako biti slabiji od jednog Radeljica, Mravca, Vasilica ili Mikelinija. Moze samo biti bolji od njih. Kad su takvi igraci igrali za reprezentaciju onda zasto nebi i on? Kad je ikad Smajic dokazao da je prosjek? :? Uvijek je bio medu najboljim igracima dok je igrao za mladu selekciju. Ljudi su i za Pandzu govorili da je prosjek pa je momak u dvomecu protiv Belgije bio nas najbolji igrac u odbrani. :roll:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 jan 2010, 17:10

Mravac zaista nije zasluzio da tako govoris o njemu ,kad god je dobio priliku odradio je korektno i dobro svoj posao ;)

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 02 jan 2010, 17:17

bavarian_bk je napisao/la:Mravac zaista nije zasluzio da tako govoris o njemu ,kad god je dobio priliku odradio je korektno i dobro svoj posao ;)
Mravac je imao par kikseva koje sam zapamtio. Nije on skroz los ali po meni su Nadarevic i Spahic puno bolji i iskusniji od njega.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 jan 2010, 17:20

Tarik14 je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:Mravac zaista nije zasluzio da tako govoris o njemu ,kad god je dobio priliku odradio je korektno i dobro svoj posao ;)
Mravac je imao par kikseva koje sam zapamtio. Nije on skroz los ali po meni su Nadarevic i Spahic puno bolji i iskusniji od njega.
Naravno da jesu ,ali je on poslije njih dvojice i mozda Jahica nas najbolji odbrambeni igrac danas :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, Goalgetter, Proximic i 23 gosta.