nesto mi sad padose na pamet stari brazilci iz bundeslige,ovaj alves,ratinho iz k'lauterna,robson ponte i paolo rink iz leverkusena,,nema ljepse lige za gledatmajestic24 je napisao/la:Haha golcine. Phil nesjecam se ovog tipa,al svaka cast sto si ovo postavio. Sta je cojk opali!!![]()
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
Phill Jackson
- Kontakt:
Re: Bundesliga
http://liverpool.bosnianforum.com/
It's Always Sunny in Philadelphia
It's Always Sunny in Philadelphia
- majestic24
- Kontakt:
Ja sam Bundesligu poceo pratit od 2003. Stvarno je steta sto neprenose nase tv ovu ligu. Da je tu dominacija Bayerna kao prije nekoliko godina ok,razumio bih.Ali liga je tako neizvjesa,male razlike,onaj 10-ti na tabeli s par pobjeda bude u samom vrhu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- bistrikboy
- Kontakt:
Alex Alves je brat Dani Alvesa igraca Barcelone!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Sa ovim talentima, plus par iskusnih igraca, kao sto su Mintal, Schafer, Wolf, bi mozda isplivali, ali pored nedovoljnog iskustva, imali su isto tako zelenog trenera, koji nije dorastao da vodi jednu ekipu u Bundesligi.bistrikboy je napisao/la:Znaci Nurnberg ipak odustaje od "mladalackog ludila" koje su zapoceli lani,i koje ih je uvelo u Bundesligu,steta,nadao sam se da istrpiti ovu "djecu" pa makar ispali,dugorocno bi opet isplivali...
Raduje me dolazak iskusnog Heckinga, kao i dolazak Brene i Ottla. Igraci koji im sigurno mogu pomoci da izbore opstanak. Ne znam sto vise drze ovog Charisteasa, koji je totalna fula. Mintal nije vise ni blizu ong starog, poslije nekoliko teskih povreda, ali je odan i omiljen u klubu, za njega mora biti mjesta, makar za jedno poluvrijeme.
Bunjaku je isto dobar napadac, pa kada bi jos Fantom dosao, Clubere bi se nekako izvukli iz krize. Realno, ima u Bundesligi nekoliko losijih ekipa, koji bi prije zasluzile da se presele u Cvajtu.
Alves je jedan u nizu Brazilaca koji zbog svoje nediscipline, nije uspjeo nesto vise napraviti u karijeri...osim tog gola, koji je postigao sa pola centra, nije bio bas nesto upamcen.
Imao je karakteristicno radovanje nakon postignutog gola, mlatar'o je nogama k'o Dzeki Cen
Vom Jäger zum Gejagten
Capoeira (Kapuera).geronimo je napisao/la: Imao je karakteristicno radovanje nakon postignutog gola, mlatar'o je nogama k'o Dzeki Cen
- bistrikboy
- Kontakt:
Oening je na polusezoni 08/09 za sebe rekao da nije dorastao FCN-u ali su ga ipak zadrzali,a Roth je znao ranije igrace nazvati pede.rima kad bi izgubili kuci,a ovakvog trenera je zadrzao i istrpio,i da slazem se da ima losijih ekipa od FCN-a ali su u ovoj polusezoni stvarno puno bodova prosuli kuci protiv ekipa koje su mogli,mozda i trebali dobiti,a za Charisteasa sam bio i zaboraviogeronimo je napisao/la:Sa ovim talentima, plus par iskusnih igraca, kao sto su Mintal, Schafer, Wolf, bi mozda isplivali, ali pored nedovoljnog iskustva, imali su isto tako zelenog trenera, koji nije dorastao da vodi jednu ekipu u Bundesligi.bistrikboy je napisao/la:Znaci Nurnberg ipak odustaje od "mladalackog ludila" koje su zapoceli lani,i koje ih je uvelo u Bundesligu,steta,nadao sam se da istrpiti ovu "djecu" pa makar ispali,dugorocno bi opet isplivali...
Raduje me dolazak iskusnog Heckinga, kao i dolazak Brene i Ottla. Igraci koji im sigurno mogu pomoci da izbore opstanak. Ne znam sto vise drze ovog Charisteasa, koji je totalna fula. Mintal nije vise ni blizu ong starog, poslije nekoliko teskih povreda, ali je odan i omiljen u klubu, za njega mora biti mjesta, makar za jedno poluvrijeme.
Bunjaku je isto dobar napadac, pa kada bi jos Fantom dosao, Clubere bi se nekako izvukli iz krize. Realno, ima u Bundesligi nekoliko losijih ekipa, koji bi prije zasluzile da se presele u Cvajtu.
Alves je jedan u nizu Brazilaca koji zbog svoje nediscipline, nije uspjeo nesto vise napraviti u karijeri...osim tog gola, koji je postigao sa pola centra, nije bio bas nesto upamcen.
Imao je karakteristicno radovanje nakon postignutog gola, mlatar'o je nogama k'o Dzeki Cen
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Sto se tice Cluba treba se znati da je Roth napustio bord pod imenom 1.FC Nuernberg 9.Juna prosle godine. Covijek koji je drzao Oenniga na klupi je Scheafer novi predsjednik "Cluba".
Sto se tice Brazilaca u Bundesligi bilo ih je dosta, ali vecina nije uspjela iz jednostavnog razloga sto nisu mogli da se naviknu na Njemacku disciplinu i Njemacki mentalitet. Jedini dvojac koji je to uspio bio je Elber i Lucio, ono ostalo na pocetku malo pokazu svoje znanje pa poslje potonu i igraci i u formi. Cist primjer tog neuspjeha su Thiago Neves koji nije u Hamburgu nista pokazao i koji se zalio na tu disciplinu i trening s velikim intenzitetom, i naravno moj omiljeni slucaj je Cris, koji u Leverkusen nije nista pokazao, a zato u lyonu posato kapiten te momcadi.
Svim formuasima sretna Nova godina i puno zdravlja i srece u njoj.
Sto se tice Brazilaca u Bundesligi bilo ih je dosta, ali vecina nije uspjela iz jednostavnog razloga sto nisu mogli da se naviknu na Njemacku disciplinu i Njemacki mentalitet. Jedini dvojac koji je to uspio bio je Elber i Lucio, ono ostalo na pocetku malo pokazu svoje znanje pa poslje potonu i igraci i u formi. Cist primjer tog neuspjeha su Thiago Neves koji nije u Hamburgu nista pokazao i koji se zalio na tu disciplinu i trening s velikim intenzitetom, i naravno moj omiljeni slucaj je Cris, koji u Leverkusen nije nista pokazao, a zato u lyonu posato kapiten te momcadi.
Svim formuasima sretna Nova godina i puno zdravlja i srece u njoj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Omerbavarac
- Kontakt:
Meni najbolji Brazilci koji su igrali u Bundeski su Elber i Marcelinho. Ovaj prvi masovni ubica
Mira nisu imali golmani. A ovaj drugi majstor, izvanredan tehnicar. Kakve je samo frizure imao????

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Jel to onaj Marcelinho sto su se bojali kako ce ga Miske nadomjestitiomerbavarac je napisao/la:Meni najbolji Brazilci koji su igrali u Bundeski su Elber i Marcelinho. Ovaj prvi masovni ubica![]()
![]()
Mira nisu imali golmani. A ovaj drugi majstor, izvanredan tehnicar. Kakve je samo frizure imao????
![]()
Elber ubica u BL i evropskim takmicenjima a nije sastavio par meceva u Brazilskoj repci
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Omerbavarac
- Kontakt:
Bas taj Marcelinho. Normalno da je bio problem kako ce se nadomjestit njegov nedostatak. Da su u njegovo vrijeme imali Volfsi imali ovakve napadace Dobio bi slavu kao i Miske.harishp je napisao/la:Jel to onaj Marcelinho sto su se bojali kako ce ga Miske nadomjestitiomerbavarac je napisao/la:Meni najbolji Brazilci koji su igrali u Bundeski su Elber i Marcelinho. Ovaj prvi masovni ubica![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Elber ubica u BL i evropskim takmicenjima a nije sastavio par meceva u Brazilskoj repci
Elber, nije mogao pored Ronalda koji je u to vrijeme bio najbolji napadac. U Bundeski je pokazao svoj kvalitet, kao i u Europskim takmicenjima. Igrac koji je najvise zla nanio Realu. Ovo mi sve daje za pravo da ga nazovem ovim imenom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ma Elber je bio odlican napadac.Iz razloga sto mu je bilo svejedno gdje igrao Stutgart ili Bajern.Ali je prosao u repci kao sad Grafite ubica u BL aminute na prste broji u repci.Marcelinho mi je bolje igrao u Herthi ako se ne varam.A Miske je fakticki i napravio svojim asistencijama i navodecim loptama ubojiti napad,tako da nije to samo od sebe.
Nego ima tu jos nekih faktora 
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Evo male liste Brazilaca, koji su ostavili traga u Bundesligi...
Elber, Ailton, Emerson, Dede, Cesar, Amoroso, Ze Roberto, Lucio, pa doskorasnji igrac BL, Diego, pa oni koji su igrali pocetkom '90-tih...Jorginho, izuzetni bek, koji je pricao njemacki kao maternji, nakon 6 godina provedenih u Bayeru i Bayernu. Sadasnji selektor Brazila Dunga, je takodjer proveo dvije godine u Stuttgartu.
Od aktuelnih Brazilaca, vrijedni su pomena, Naldo, Bordon, Rafinha, Eduardo, Gustavo, Augusto...
Cicero, Cacau, Neves bi po svemu sudeci mogli biti promasaji...mada se Cacau vec dugi niz godina drzi na povrsini. Ah ja, zaboravio sam Rinka, Ewerthona i vjerovatno jos kojeg Zuckerhuta
Elber, Ailton, Emerson, Dede, Cesar, Amoroso, Ze Roberto, Lucio, pa doskorasnji igrac BL, Diego, pa oni koji su igrali pocetkom '90-tih...Jorginho, izuzetni bek, koji je pricao njemacki kao maternji, nakon 6 godina provedenih u Bayeru i Bayernu. Sadasnji selektor Brazila Dunga, je takodjer proveo dvije godine u Stuttgartu.
Od aktuelnih Brazilaca, vrijedni su pomena, Naldo, Bordon, Rafinha, Eduardo, Gustavo, Augusto...
Cicero, Cacau, Neves bi po svemu sudeci mogli biti promasaji...mada se Cacau vec dugi niz godina drzi na povrsini. Ah ja, zaboravio sam Rinka, Ewerthona i vjerovatno jos kojeg Zuckerhuta
Vom Jäger zum Gejagten
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne mogu se sloziti s tobom u vezi Misimovica. Nije da umanjujem vrijednost Misketa, ali sto nije imao ovoliko asistencija u Bochumu i Nurnbergu. U Nurnbergu je nekako dolazio do izrazaja, ali opet ti kazem da je imao klasne napadace zavrsio bi kao i prosle sezone medju najboljim vezistima.harishp je napisao/la:Ma Elber je bio odlican napadac.Iz razloga sto mu je bilo svejedno gdje igrao Stutgart ili Bajern.Ali je prosao u repci kao sad Grafite ubica u BL aminute na prste broji u repci.Marcelinho mi je bolje igrao u Herthi ako se ne varam.A Miske je fakticki i napravio svojim asistencijama i navodecim loptama ubojiti napad,tako da nije to samo od sebe.Nego ima tu jos nekih faktora
Vrlo jednostavno kako trenercina ili trenercici naprave.omerbavarac je napisao/la:Ne mogu se sloziti s tobom u vezi Misimovica. Nije da umanjujem vrijednost Misketa, ali sto nije imao ovoliko asistencija u Bochumu i Nurnbergu. U Nurnbergu je nekako dolazio do izrazaja, ali opet ti kazem da je imao klasne napadace zavrsio bi kao i prosle sezone medju najboljim vezistima.harishp je napisao/la:Ma Elber je bio odlican napadac.Iz razloga sto mu je bilo svejedno gdje igrao Stutgart ili Bajern.Ali je prosao u repci kao sad Grafite ubica u BL aminute na prste broji u repci.Marcelinho mi je bolje igrao u Herthi ako se ne varam.A Miske je fakticki i napravio svojim asistencijama i navodecim loptama ubojiti napad,tako da nije to samo od sebe.Nego ima tu jos nekih faktora
![]()
Svi ovi trenercici su gurali Misketa kao strelca dok je jedini Magth iskoristio njegovu nadprirodnu sposobnost asistencija i da vidi igraca gdje ga niko u tom trenutku nece vidjeti.
Rezultat rekorder u asistencijama u BL ikada iako je milion skupih i kvalitetnih igraca igralo godinama u toj ligi.
Tako da kako god okrenes moj @omeraga nisi u pravu.
Ovo bi napisao da Miske igra i u Zimbambve repci a ne u nasoj..
P.S Ko god je koristio tu Misketovu sposobnost imao je sa njim uspjeha.
Zar nisu ti klasni napadaci i dan danas u ekipi ali zato sto izostaje klasni trener koji bi znao da iskoristi Misketa nema ni rezultata a ni golova.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne bih ja bas rekao. Kako ja znam on je oduvijek igrao 10-tku.harishp je napisao/la:Vrlo jednostavno kako trenercina ili trenercici naprave.omerbavarac je napisao/la:Ne mogu se sloziti s tobom u vezi Misimovica. Nije da umanjujem vrijednost Misketa, ali sto nije imao ovoliko asistencija u Bochumu i Nurnbergu. U Nurnbergu je nekako dolazio do izrazaja, ali opet ti kazem da je imao klasne napadace zavrsio bi kao i prosle sezone medju najboljim vezistima.harishp je napisao/la:Ma Elber je bio odlican napadac.Iz razloga sto mu je bilo svejedno gdje igrao Stutgart ili Bajern.Ali je prosao u repci kao sad Grafite ubica u BL aminute na prste broji u repci.Marcelinho mi je bolje igrao u Herthi ako se ne varam.A Miske je fakticki i napravio svojim asistencijama i navodecim loptama ubojiti napad,tako da nije to samo od sebe.Nego ima tu jos nekih faktora
![]()
Svi ovi trenercici su gurali Misketa kao strelca dok je jedini Magth iskoristio njegovu nadprirodnu sposobnost asistencija i da vidi igraca gdje ga niko u tom trenutku nece vidjeti.
Rezultat rekorder u asistencijama u BL ikada iako je milion skupih i kvalitetnih igraca igralo godinama u toj ligi.
Tako da kako god okrenes moj @omeraga nisi u pravu.
Ovo bi napisao da Miske igra i u Zimbambve repci a ne u nasoj..
P.S Ko god je koristio tu Misketovu sposobnost imao je sa njim uspjeha.
Zar nisu ti klasni napadaci i dan danas u ekipi ali zato sto izostaje klasni trener koji bi znao da iskoristi Misketa nema ni rezultata a ni golova.
Mozda ti se to strijelac cini iz sezone u Nurnbergu gdje je postigao 10-tak golova. Hari, nije bilo napadaca, nema Mintal mrtvi konj, kao i Saenko, ako se nevaram koji je zajedno s njim igrao. Vrati ga u nizerazredni klub pa ces vidjeti kako ce biti.....
Mintal je bio nabolji strelac BL.Njega su teske povrede napravile mtrvim konjem.
Cak i Svabe prave floskulu i vec sad pokusavaju da ga porede sa Vedom.Tjst kako povreda zna unazaditi igraca.
Miske uostalom ubacivao kao lud i u Bochumu.
A i u samoj repci se nazabijao golova kao da je centarfor a ne klasicna 10.
Misketa mozes vratiti gdje hoces.Ako neko zna igrati zna,gdje god igrao..
Nego ne odgovori mi ono pitanje i ove sezone Miske igra sa tim ekstra strelcima ali golova od strelaca i njegovih asistencija ni na vidiku zasto.Pa nije to bilo prije deset godina.
Cak i Svabe prave floskulu i vec sad pokusavaju da ga porede sa Vedom.Tjst kako povreda zna unazaditi igraca.
Nego ne odgovori mi ono pitanje i ove sezone Miske igra sa tim ekstra strelcima ali golova od strelaca i njegovih asistencija ni na vidiku zasto.Pa nije to bilo prije deset godina.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Omerbavarac
- Kontakt:
Aha sorry nisam vidio pitanje. Evo sad odgovaram. Grafite je imao jednu sezonu i nikad je vise nece ponoviti. Gore si ga strpao u isti kos zajedno sa Elberom, e tu sam te zaboravio ispraviti. Njih dvojica velika razlika. Sad prelazimo na Dzeku. Pogodio nekoliko puta. A znas i sam da su prosle sezone u drugom dijelu procvjetali kako njegovi golovi tako i asistencije Misketa. Ocekujem najmanje jos 10-tak namjestenih golova od nase 10-tke. Valjda si zadovoljan sa odgovorom, ako nisi nacice se drugi. Nego da dzaba ne idemo iz krajnosti u krajnost ili da se okrecemo samo u jednom krugu da zavrsim sa ovim. Miske je majstor i to ce uvijek ostati. Bez njega igra Vukova ne bi imala smisla, ali jos jednom ponavljam i dosadilo mi je vise. Bez dobrih napadaca nema razigravaca. Evo sad ima i rime.harishp je napisao/la:Mintal je bio nabolji strelac BL.Njega su teske povrede napravile mtrvim konjem.
Cak i Svabe prave foskulu i cak vec sad pokusavaju da ga porede sa Vedom.Tjst kao povreda zna unazaditi igarca.
To se kaze neko u klin a neko u plocu.
Ako ovako nastavimo otice i ploca i klin u P.M
Sve smo ko biva blizu a u stvari daleko da dalje ne moze biti,tako da to nije ni nasta nalik
U svemu ovome sto buni,razlog je jedini TRENER koji zna ili nezna iskoristiti mogucnost igraca.
I tu se sva prica zavrsava.
Ako ovako nastavimo otice i ploca i klin u P.M
Sve smo ko biva blizu a u stvari daleko da dalje ne moze biti,tako da to nije ni nasta nalik
U svemu ovome sto buni,razlog je jedini TRENER koji zna ili nezna iskoristiti mogucnost igraca.
I tu se sva prica zavrsava.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- el_fenomeno
- Kontakt:
izvinite sto se ubacujem ovako al sam citao cuo negdje da Dzeko i Grafite ove sezone nisu dali gola na istoj utakmici.Sto govori u kakvoj je Wolf krizi. I da Elbeg je sigurno jedan od najboljih napadaca u Bundes ligi ikada i suvisno ga je poredit s nekakvim Grafiteom i ostalima
Alexander Baumjohann prešao iz Bayerna u Schalke. Naš izgubljeni sin se vraća kući. Mislim da će Magath od njega napraviti igračinu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.