Mensur Mujdža
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mensur Mujdža
Naravno da imamo, u Ognjenu, samo ako nađe pristojan klub i zaigra konstantno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ne precjenujemo, prije će biti da je neki podcjenjuju.zizu1991 je napisao/la:Ajd, ne precijenjujte igru Mujdže.
Nije, i ne može biti. Čast svima, ali "hijerarhija" se zna.zizu1991 je napisao/la: Svaki igrač koji igra u prvih 11 našega tima je jednako bitan.
*realnost.zizu1991 je napisao/la:Kakve su to gluposti.
Ne bazira, ali uveliko zavisi. Mensur je igrač koji i odbranu i napad igra savršeno, čovjek koji je desno krilo i desni bek u jednom. Njegov značaj je veliki i sigurno da je to jedan od pečata Papetovog tima.zizu1991 je napisao/la:Ispade da se čitava naša igra bazira na probijanju desnog beka.
Sasvim dovoljno. Njegove asistencije i predasistencije su i te kako pomogle reprezentacije.zizu1991 je napisao/la:Koliko smo golova dali na njegove ubačaje iz igre samo da mi je znat'.
Tek kada se Mujdža povrijedio, vidjelo se koliko je u stvari bitan za naš tim. Bez njega smo izgubili protiv USA i Slovačke, nije bilo prodora po desnoj strani pa su glavne vedete Slovaka radile kuršlus tamo. Avdija nije mogao ništa.
Tako je.legenda reala je napisao/la:Mi za njega nemamo alternativu
- legenda reala
- Kontakt:
Nemamo tamam da pređe u Mancesterzizu1991 je napisao/la:Naravno da imamo, u Ognjenu, samo ako nađe pristojan klub i zaigra konstantno.
Onda imamo i u Avdiji i Bičakćiću alternativu, ništa Ogi u napadu ne može bolje odigrati od njih
za ovaj Papetov sistem je on najvažniji igrač i za njega nema alternative, to govorim ima godina i više i nastaviću i dalje, jer jo tako
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ma da se Mujdza sto prije akbgd vrati na teren.
Do tada palamudjenje i izmisljanje tople vode.
Mujdza je jedna od vaznijih karika ove reprezentacije i tu je kraj,ende,konec,the end price.
Do tada palamudjenje i izmisljanje tople vode.
Mujdza je jedna od vaznijih karika ove reprezentacije i tu je kraj,ende,konec,the end price.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Na koji način ?Claus je napisao/la:Ne precjenujemo, prije će biti da je neki podcjenjuju.![]()
" hijerarhija " istina, igra određenu ulogu, međutim, svi oni čine jednu kompaktnu cijelinu, te međusobno se nadopunjavajući sakrivaju jedni drugima mane, i ističu vrline, što i jeste poenta savršenog funkcionisanja određene cijeline.Claus je napisao/la:Nije, i ne može biti. Čast svima, ali "hijerarhija" se zna.
Ovdje si me već uvjerio.Claus je napisao/la:*realnost.
Kao i od svakog igrača koji igra u prvih 11. Ovisi od postavke igrača, rostera, formacije koja u prvi plan ističe prednosti, ali i slabosti ako se pogriješi u postavci onih koji igraju. Podsjeti se na Slovačku x2. Mujdža je također veselo plesao po žici sa Weissom u nedostatku pravog DMF- a, tako da izražaj njegovog kvaliteta ovisi i o drugim faktorima.Claus je napisao/la:Ne bazira, ali uveliko zavisi. Mensur je igrač koji i odbranu i napad igra savršeno, čovjek koji je desno krilo i desni bek u jednom. Njegov značaj je veliki i sigurno da je to jedan od pečata Papetovog tima.
Pomogle jesu, od njega isključivo nismo zavisili.Claus je napisao/la:Sasvim dovoljno. Njegove asistencije i predasistencije su i te kako pomogle reprezentacije.
Opet malo podsjećanje koje se tiče formacije i ne igranja sa DMF - om. Prvo poluvrijeme Salihović u paru sa Pjanićem, Drugo poluvrijeme izlazi Pjanić za Stevanovića, izlazi Salihović za Medunjanina, pa ti pokrpi sa ofanzivcima, i obavljaj savršeno defanzivne zadatke.Claus je napisao/la:Tek kada se Mujdža povrijedio, vidjelo se koliko je u stvari bitan za naš tim. Bez njega smo izgubili protiv USA i Slovačke, nije bilo prodora po desnoj strani pa su glavne vedete Slovaka radile kuršlus tamo. Avdija nije mogao ništa.
Za Papetov sistem ... ko kaže da se on u budućnosti neće mijenjati, da će krila igrati krilo, a ne veznjaci krilo, odnosno bekovi krila. A sve upućuje na to da će ova selekcija doživjeti određene korekcije po tom pitanju.legenda reala je napisao/la:
Nemamo tamam da pređe u Mancester![]()
Onda imamo i u Avdiji i Bičakćiću alternativu, ništa Ogi u napadu ne može bolje odigrati od njih
za ovaj Papetov sistem je on najvažniji igrač i za njega nema alternative, to govorim ima godina i više i nastaviću i dalje, jer jo tako
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
najblize u ovom timu Mujdzi po onom sto sam vidio moze igrati Bicakcic ...protiv Amera je igrao poluvrijeme desno i imao je dosta utrcavanja, odlicno je pratio igru a i poslao par dobrih centarsuteva..dok nema Mujdze po meni bi puno bolje djelovali kao ekipa Spahic i Zukanovic(Pandza) na stoperu a Bicakcic desno nego Vrsajevic...ali dok je Pape tu Vrso mora igrati 
a treba bar prebrojati njegove asistencije i "predasistencije" iz grupe sa Francuzima, Albancima itd itd, najmanje 50% golova je doslo od njega.
a treba bar prebrojati njegove asistencije i "predasistencije" iz grupe sa Francuzima, Albancima itd itd, najmanje 50% golova je doslo od njega.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- legenda reala
- Kontakt:
Lično ja bi volio, staviti nekog tipa Vranješa na beka, a Mujdžu na krilo pa to bi bila perverzijazizu1991 je napisao/la:
Za Papetov sistem ... ko kaže da se on u budućnosti neće mijenjati, da će krila igrati krilo, a ne veznjaci krilo, odnosno bekovi krila. A sve upućuje na to da će ova selekcija doživjeti određene korekcije po tom pitanju.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Govoreći da ga igrači tipa Vranješa, koji nije ni "M" od Mujdže u napadu, mogu zamijeniti.zizu1991 je napisao/la:Na koji način ?
To stoji, ali i sam si priznao da je "hijerarhija" bitna (a ne samo igrači, kao što si prije pisaozizu1991 je napisao/la:" hijerarhija " istina, igra određenu ulogu, međutim, svi oni čine jednu kompaktnu cijelinu, te međusobno se nadopunjavajući sakrivaju jedni drugima mane, i ističu vrline, što i jeste poenta savršenog funkcionisanja određene cijeline.
Drago mi je.zizu1991 je napisao/la:Ovdje si me već uvjerio.
Greška. Jedino Džeko, Miske, Pjanić i Spaha znače više od njega. Ako već hoćeš, mogli bismo i Begovića ubrojati, ali on je golman, tako da... To je činjenica. Ljudi moji, on je sam držao cijelu desnu stranu, cijeluzizu1991 je napisao/la:Kao i od svakog igrača koji igra u prvih 11. Ovisi od postavke igrača, rostera, formacije koja u prvi plan ističe prednosti, ali i slabosti ako se pogriješi u postavci onih koji igraju. Podsjeti se na Slovačku x2. Mujdža je također veselo plesao po žici sa Weissom u nedostatku pravog DMF- a, tako da izražaj njegovog kvaliteta ovisi i o drugim faktorima.
Mujdža je jedan od glavnih u repki,i jedini nezamjenjivi. Eto vidili ste u Litvaniji da smo bez desnog krila igrali,formacijski ružno za gledat,a desna strana gotovo cijelo vrijeme prazna.Nekad lopta ode na Avdiju kojem je uspjeh ako korner izbori.Ne znam kako su neki limitirani pa ne vide koliko je Mensur značajan za repku.
Nad tobom sunce najljepše sja
Tačno je da u ovom sistemu koji sada mi forsiramo, Vranješ ne bi mogao obavljati ofanzivne zadatke koje ima Mujdža, ali u drugom sistemu bi njegova uloga bila sasvim zadovoljavajuća, kao beka koji jeste defanzivno više orijentisan.Claus je napisao/la: Govoreći da ga igrači tipa Vranješa, koji nije ni "M" od Mujdže u napadu, mogu zamijeniti.
Nisam rekao da su samo igrači bitni nego da su jednaki.Claus je napisao/la:To stoji, ali i sam si priznao da je "hijerarhija" bitna (a ne samo igrači, kao što si prije pisao).
Safetova greška je što je ispadao, a Mujdžina je vrlina to što je držao cijelu stranu. Znači, dobro je što stiže, kada stiže, onda je tipa Dani Alves, a kada ispada, onda nije njegova krivica, nego eto, Pape je kriv.Claus je napisao/la:Greška. Jedino Džeko, Miske, Pjanić i Spaha znače više od njega. Ako već hoćeš, mogli bismo i Begovića ubrojati, ali on je golman, tako da... To je činjenica. Ljudi moji, on je sam držao cijelu desnu stranu, cijelu![]()
Zašto umanjivati njegove zasluge, koje su ogromne i veće od nekih drugih. Što se tiče DMF-a, to je druga priča, Mensur nije kriv za propuste tog tipa, nego Safet. On je trebao igrati s dva zadnja vezna, ali nije - i platio je ceh.
Sam je držao cijelu stranu iz razloga što je to taj Papetov prepoznatljivi sistem da tebe parafraziram. Ne zato što je tako moralo, nego što je to bilo uspješno i efikasno ove kvalifikacije. Apsolutno ne umanjujem njegovu zaslugu, rekao sam da je bitan igrač za našu selekciju, jedan od stubova ove reprezentacije, no ne i tipa igrača koju treba okivati u zvijezde.
Reprezentacija, tim, sistemi igre, sve podliježe evoluciji, tako da, igrač koji je u ovom sistemu bio jedan od nosilaca iste, u drugom sistemu će biti vjerovatno mnogo manje pominjan.
Nemojte zivi bili nikoga da poredite sa Mujdzom. Mujdza je jedan od najboljih reprezentativaca, ne u ovoj generaciji nego uopste koje je BIH imala. Perfektni moderni bek. Koliko fali vidi se njegovim odsustvom. Shetite se i Francuske, sta bi kad izadje, a sta je radio dok je bio u utakmici, morali mu nogu slomiti da ga zaustave po desnoj strani. Jako potcjenjen igrac, a vazniji je u reprezentaciji od mnogih.
Nego evo gledam Sochaux-St Etienne
mali Prcic rastura, momak ima ogroman radius kretanja i pravo brz sa loptom. Izvodi sve prekide za Sochaux.
Momak je definitivno za Brazil spreman.
E moj Jagodicu KRAMPO!
http://firstrownow.eu/watch/218538/1/wa ... ienne.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nego evo gledam Sochaux-St Etienne
mali Prcic rastura, momak ima ogroman radius kretanja i pravo brz sa loptom. Izvodi sve prekide za Sochaux.
Momak je definitivno za Brazil spreman.
E moj Jagodicu KRAMPO!
http://firstrownow.eu/watch/218538/1/wa ... ienne.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Davo sam pricao da je VLADO tu samo zato sto je srbin, on nema apsolutno nikakvog kvaliteta ni zananja da bude selektor. Upropastio nam je mladu repku.
Besic i Prcic moraju biti u istoj i igrati redovno. VLADO MORA DA LETI.
Besic i Prcic moraju biti u istoj i igrati redovno. VLADO MORA DA LETI.
Vraćaj se, trebaš nam
Meni ova reprezentacija nije ista bez Mensura. Možda ga previše veličam jer je kontrast između njega i Vršajevića ogroman, ali mi nemamo desnu stranu kad Mujdža ne igra.
Meni ova reprezentacija nije ista bez Mensura. Možda ga previše veličam jer je kontrast između njega i Vršajevića ogroman, ali mi nemamo desnu stranu kad Mujdža ne igra.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa to ne vidi samo ko nema oci, al et ovdje dosta ljudi nema oci haman
skontao sam pisu postove identicne poslije svake tekme , isti se velicaju isti kude bez da se i uzme u obzir igranje na terenu
stub reprezentacije kao i Rahimic
stub reprezentacije kao i Rahimic
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- inacefindecko
- Kontakt:
POLA REPREZENTACIJE! veća uloga nego bilo kojeg drugog igrača jer jednostavno čovjek drži CIJELU DESNU STRANU KOD NAS.. vidjeli smo kako je kad to radi avdija..
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Dok god BiH repka zavisi od jednog igraca na bilo kojoj poziciji, nema nista od nas.
Mujdza je nas desni bek jasno ko dan. Bez njega smo talashika. Ali BiH mora naci rjesenje za Mujdzu kad nije tu a Vrsajevic to stvarno nije.
Mujdza je nas desni bek jasno ko dan. Bez njega smo talashika. Ali BiH mora naci rjesenje za Mujdzu kad nije tu a Vrsajevic to stvarno nije.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
bacelonafan
- Kontakt:
Sto neko rec epola repke je on,skroman lik a odradi sve na terenu,kad se sjetim sta je Francuzima radio ono nije moguce bilo i osakatise ga poslije
-
mirzavolimtebosno
- Kontakt:
A sta je tacno s Mujdzom?? Zna li iko?? Kakva je to povreda i zasto tako dugo traje taj oporavak??
Vranješ?MostaracVelezovac je napisao/la:Dok god BiH repka zavisi od jednog igraca na bilo kojoj poziciji, nema nista od nas.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ne treba nama toliko taj desni bek koliko desno krilo. Realno ni jedan bek na svijetu ne moze igrati protiv dva suparnicka igraca odnosno krila i beka(i sad ne branim uopste Avdiju). Jednostavno Miske/Pjanic/Vedo na krilu su samoubistvo. Treba nam radisno krilo, koje ce pomagati u odbrani i odmah ce to liciti na nesto, ovako i sa Mujdzom nas nigdje nema.
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.