U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Sabinho » 02 nov 2013, 21:53

Mogli bi se bi syebat ako otjeraju Jagodica.Moramo shvatiti da smo dobili tesku grupu i da je ova generacija dosta slabija od prosle,i naravno neki su igraci promjenili svoj odnos prema nacionalnom grbu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 nov 2013, 21:56

Po čemu je mnogo slabija od prošle?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 02 nov 2013, 21:59

Prcic je veceras odigrao dobru citavu utakmicu za Sochaux koja je zavrsila 0-0 igrao je u veznom redu tj bio je razigravac imao je par odlicnih lopti za svoje saigrace ima sjajan osjecaj za igu,pass odlican,vrlo brzo bi mogao u A repku ako nastavi ovako igrati vec se ustalio u prvoj postavi vec drugu utakmicu za redom igra od pocetka :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

elansa
Kontakt:

Post Postao/la elansa » 02 nov 2013, 22:59

Yucca je napisao/la:Prcic je veceras odigrao dobru citavu utakmicu za Sochaux koja je zavrsila 0-0 igrao je u veznom redu tj bio je razigravac imao je par odlicnih lopti za svoje saigrace ima sjajan osjecaj za igu,pass odlican,vrlo brzo bi mogao u A repku ako nastavi ovako igrati vec se ustalio u prvoj postavi vec drugu utakmicu za redom igra od pocetka :D :D
zasluzuje priliku pored nekih iz turske i hnl-a te 2 bundeslige

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 02 nov 2013, 23:21

Papci jedni opet branite JAgodića nije vas sramota zbog taktičke postavke protiv Španije nije igrao kao da momak iz Francuske lige ne može brzo se transformisat iz odbrane u napad u odnosu na druge koji igraju u 10x sporijim ligama i starteri su..

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 03 nov 2013, 11:17

Jakako, bolje sačuvat Jagodića nego Bešića i Prcića :lol:

2 najbolja omladinca što imamo trenutno!! I to baš oni su problem. Pa normalno, ta nece onaj Maletic koji ne igra nikad u klubu a u repki je standardan kao i mnogi drugi.....Da je trener autoritet ne bi se ni ova dvojica ovakako ponasala.

loko
Kontakt:

Post Postao/la loko » 03 nov 2013, 13:08

Gledao sam citavu utakmicu jucer. Prcic poceo malo ofanzivnijeg veznog, kad su dobili crveni karton igrao zadnjeg veznog. Najkrace bio je odlican i kvalitet je za A reprezentaciju bez ikakve dileme...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 nov 2013, 16:48

VanBasten je napisao/la:Po čemu je mnogo slabija od prošle?
Po igracima prijatelju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 03 nov 2013, 17:09

Sabinho je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Po čemu je mnogo slabija od prošle?
Po igracima prijatelju.
Stvar percepcije. Ne bi rek'o da je ova generaciaj slabija kvalitetom... Malo se lutalo i sa sastavom, što je bio slučaj i početku u prošlog ciklusa.. Mnogi se izgleda ne sjećaju početka prošlog ciklusa, nismo vala ni tada nešto briljirali osim protiv realno daleko slabijih protivnika ( Kipar i San Marino). Rasturili smo Kipar ovdje, pa onda neočekivano izgubili u gostima od njih - na kraju nas je to i koštalo baraža. Sada smo upali i u malo težu grupu. U pet deka su ove dvije generacija, možda čak ova ima i malo veću širinu.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 nov 2013, 17:24

Sto se tice Prcica, jucer je odigrao odlicno. Svaka je akcija pocela upravo preko njega, i on je davao impulse u veznom redu. Uvijek se vracao po loptu, i onda jako dobrim pasovima razigravao suigrace. Steta samo sto su ostali igraci u Socheaxu toliko losi, da nisu mogli iskoristiti to, iako su jedno vrijeme imali i igraca vise.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 nov 2013, 19:04

Ako su dobri rezultati selektor ostaje, ako nisu, zna se cija glava prva leti. Jagodic nema rezultata, atmosferu je narusio svadjajuci se sa najboljim igracima, umjesto da napravi dobru atmosferu, on je pogubio konce, poziva neke fudbalske anonimuse, menadjeri mu se mjesaju u posao. Ispustio je uzde iz ruku, znaci da pada sa konja.

Ne moze biti Jagodic u pravu, a svo ostali u krivu. Glupi su znaci svi ti treneri Sošoa kojima je Prcic prvotimac u klubu iz Lige 5, svi oni koji Besica proglasise najboljim igracem Madjarske lige. Svi su oni glupi i u krivu, samo je Jagodic u pravu.

Jagodic koji zivi na nerjesenom rezultatu, jedini trener na svijetu za kojeg govore da ima rezultate a ispustio je 3:1 vodstvo, tri puta mu tim vodio u jednoj utakmici i na kraju nije uspio pobjediti, i sto je najgore, to mu se pripisuje kao najveci rezultat. Gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 nov 2013, 19:17

Bešić nije u ekipi jer ne želi. Za Prcića malog niste ni znali dok nije upisao minute u Kupu. Odigrao ne više od 200 minuta za Sochaux ove sezone, i sada, selektor treba da leti, zato što se ovaj, k'o kakva uvrijeđena mlada našao žaliti novinama, što, eto nije igrao od prve minute.

Ko god da je selektor reprezentacije, njega se sluša, poštuje njegova odluka i čeka šansa za dokazivanje svoga znanja, a ne mahala po internet stranicama. Ovo što je on uradio je krajnje neprofesionalno. Ono, recite mu nek' me ubaci, jel on normalan ?

Što se tiče njegovih rezultata, sve je jasno. Komisija Nogometnog Saveza odlučuje o tome, i ja u to ne bih previše zalazio. Što se tiče moga ličnog mišljenja, slažem se sa mišljenjem većine, da je ove kvalifikacije upropastio, i ako se bude tražio krivac, zna se ko je, i ko prvi treba da ide.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 nov 2013, 19:39

zizu1991 je napisao/la:Bešić nije u ekipi jer ne želi. Za Prcića malog niste ni znali dok nije upisao minute u Kupu. Odigrao ne više od 200 minuta za Sochaux ove sezone, i sada, selektor treba da leti, zato što se ovaj, k'o kakva uvrijeđena mlada našao žaliti novinama, što, eto nije igrao od prve minute.

Ko god da je selektor reprezentacije, njega se sluša, poštuje njegova odluka i čeka šansa za dokazivanje svoga znanja, a ne mahala po internet stranicama. Ovo što je on uradio je krajnje neprofesionalno. Ono, recite mu nek' me ubaci, jel on normalan ?

Što se tiče njegovih rezultata, sve je jasno. Komisija Nogometnog Saveza odlučuje o tome, i ja u to ne bih previše zalazio. Što se tiče moga ličnog mišljenja, slažem se sa mišljenjem većine, da je ove kvalifikacije upropastio, i ako se bude tražio krivac, zna se ko je, i ko prvi treba da ide.
To da Besic nije u ekipi jer ne zeli, kaze Vlado Jagodic, Besic kaze suprotno. Kako je moguce da je Besic bio u Ekipi prosle kvalifikacije, bio najbolji grac, nosio cjelu ekipu, bio kapiten i da nakon tri mjeseca, onako, ni iz cega, naprasno izgubi volju za igranjem u mladoj reprezentaciji.

Druga stvar, Selektor je prvi poceo mahalat po novinama i portalima, i jos mrtav hladan izjavi: "Njega zastupa jedan od aktuelnih direktora premijerligaškog kluba koji očito ne želi dobro mladoj reprezentaciji". Znaci Jagodic priznaje da nece da ga zove jer ga zastupa neki direktor. Mislim da je nakon ove izjave sve jasno, ali vi ste preko toga presli, kao da to nije izjavio selektor U21 selekcije, nego neki anonimni forumas

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 nov 2013, 19:47

Ključna riječ zastupa, na koji način ga zastupa, možemo samo da nagađamo, i kakve su zakulisne radnje u pitanju. Što se tiče mahalanja po portalima od strane selektora, to je produkt nezadovoljstva javnosti zbog ne pozivanja Bešića, i iz tog razloga je rekao šta je posrijedi u njegovom slučaju.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 nov 2013, 20:04

zizu1991 je napisao/la:Ključna riječ zastupa, na koji način ga zastupa, možemo samo da nagađamo, i kakve su zakulisne radnje u pitanju. Što se tiče mahalanja po portalima od strane selektora, to je produkt nezadovoljstva javnosti zbog ne pozivanja Bešića, i iz tog razloga je rekao šta je posrijedi u njegovom slučaju.
Ali, zakulisanim radnjama nije mjesto u reprezentaciji, pogotovu da ih predvodi selektor.

Selektor je izjavio da Besic nece da igra, Besic nije demantovao, znaci nece da igra, zasto nece da igra?

Nije reprezentacija Vladina privatna prcija, kada nema rezultata, sakrije se iza igraca i kaze kako nemamo kvalitetu i da su igraci zakazali. Pa kako ces imati kvalitetu kad si se zakacio sa najboljim igracima. Dokaz koliko je bahat je i situacija u Celiku, prodjose tolike utakmice, Celik nikad gori, a Vlado nikad nije preuzeo odgovornost na sebe, uvjek je neko drugi kriv. Na kraju ga ljudi morali otjerat, nije htio da odstupi, a vidi da je kriv sto je brod potonuo.

Ako se selektor ili trener posvadjaju sa nekim 15 ili 16 igracem u reprezentaciji, znaci da igra i rezultat ne trpi, ali ako se posvadjas sva dvojicom, uz grahovca, najboljih igraca znaci da direktno trpi igra i rezultat. A o igri i rezultatu ovisi selektorova glava.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 nov 2013, 20:08

Mozambik je napisao/la:
Selektor je izjavio da Besic nece da igra, Besic nije demantovao, znaci nece da igra, zasto nece da igra?

Nije reprezentacija privatna prcija
Kraj price.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 nov 2013, 20:15

Mozambik je napisao/la:Ali, zakulisanim radnjama nije mjesto u reprezentaciji, pogotovu da ih predvodi selektor.

Tvrdnje o zakulisnim radnjama koje predvodi selektor su ništa do špekulacije dok se ne dokaže suprotno.
Mozambik je napisao/la:Selektor je izjavio da Besic nece da igra, Besic nije demantovao, znaci nece da igra, zasto nece da igra?

Pitaj Bešića.
Mozambik je napisao/la:Nije reprezentacija Vladina privatna prcija, kada nema rezultata, sakrije se iza igraca i kaze kako nemamo kvalitetu i da su igraci zakazali. Pa kako ces imati kvalitetu kad si se zakacio sa najboljim igracima.

Upravu si, nije reprezentacija Vladina privatna pr.čija, ne samo njegova, nego nije ničija. Nije se Vlado zakačio sa njima, nego su oni sa njim. Očito je da hoće kontrolisati situaciju u reprezentaciji, zvijezdama ne ide od ruke takvo što, pa opleti preko novina. Prcić je bio pozivan, igrao je sve utakmice do Španije. Kad ga je ostavio na klupi jednu utakmicu, odmah je pokazao svoje pravo lice.
Mozambik je napisao/la:Dokaz koliko je bahat je i situacija u Celiku, prodjose tolike utakmice, Celik nikad gori, a Vlado nikad nije preuzeo odgovornost na sebe, uvjek je neko drugi kriv. Na kraju ga ljudi morali otjerat, nije htio da odstupi, a vidi da je kriv sto je brod potonuo.

Reprezentacija nema veze sa klubom, tako da njegov klupski angažman se mene ne tiče, i to je tema neke potpuno druge diskusije, a koju bih usmjerio na topic NK Čelik, ili Vlado Jagodić.
Mozambik je napisao/la:Ako se selektor ili trener posvadjaju sa nekim 15 ili 16 igracem u reprezentaciji, znaci da igra i rezultat ne trpi, ali ako se posvadjas sva dvojicom, uz grahovca, najboljih igraca znaci da direktno trpi igra i rezultat. A o igri i rezultatu ovisi selektorova glava.
Selektor je odgovoran za igru i rezultate, to sam gore i napisao. Ko je najbolji igrač u reprezentaciji, ko zaslužuje igrati, a ko ne, odlučuje selektor, jer je, kako rekošmo obojica, odgovoran za igru i rezultatet. Dok je tako, i dok se on jedini može zatjerati zbog igre i rezultata, treba da ima 100 % odriješene ruke u odlukama koje donosi. U suprotnom slučaju je marioneta, i, tu funkciju bi i ja i ti mogli obavljati, jer praktično ništa i ne bi radili.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 nov 2013, 20:29

zizu1991 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ali, zakulisanim radnjama nije mjesto u reprezentaciji, pogotovu da ih predvodi selektor.

Tvrdnje o zakulisnim radnjama koje predvodi selektor su ništa do špekulacije dok se ne dokaže suprotno.
Mozambik je napisao/la:Selektor je izjavio da Besic nece da igra, Besic nije demantovao, znaci nece da igra, zasto nece da igra?

Pitaj Bešića.
Mozambik je napisao/la:Nije reprezentacija Vladina privatna prcija, kada nema rezultata, sakrije se iza igraca i kaze kako nemamo kvalitetu i da su igraci zakazali. Pa kako ces imati kvalitetu kad si se zakacio sa najboljim igracima.

Upravu si, nije reprezentacija Vladina privatna pr.čija, ne samo njegova, nego nije ničija. Nije se Vlado zakačio sa njima, nego su oni sa njim. Očito je da hoće kontrolisati situaciju u reprezentaciji, zvijezdama ne ide od ruke takvo što, pa opleti preko novina. Prcić je bio pozivan, igrao je sve utakmice do Španije. Kad ga je ostavio na klupi jednu utakmicu, odmah je pokazao svoje pravo lice.
Mozambik je napisao/la:Dokaz koliko je bahat je i situacija u Celiku, prodjose tolike utakmice, Celik nikad gori, a Vlado nikad nije preuzeo odgovornost na sebe, uvjek je neko drugi kriv. Na kraju ga ljudi morali otjerat, nije htio da odstupi, a vidi da je kriv sto je brod potonuo.

Reprezentacija nema veze sa klubom, tako da njegov klupski angažman se mene ne tiče, i to je tema neke potpuno druge diskusije, a koju bih usmjerio na topic NK Čelik, ili Vlado Jagodić.
Mozambik je napisao/la:Ako se selektor ili trener posvadjaju sa nekim 15 ili 16 igracem u reprezentaciji, znaci da igra i rezultat ne trpi, ali ako se posvadjas sva dvojicom, uz grahovca, najboljih igraca znaci da direktno trpi igra i rezultat. A o igri i rezultatu ovisi selektorova glava.
Selektor je odgovoran za igru i rezultate, to sam gore i napisao. Ko je najbolji igrač u reprezentaciji, ko zaslužuje igrati, a ko ne, odlučuje selektor, jer je, kako rekošmo obojica, odgovoran za igru i rezultatet. Dok je tako, i dok se on jedini može zatjerati zbog igre i rezultata, treba da ima 100 % odriješene ruke u odlukama koje donosi. U suprotnom slučaju je marioneta, i, tu funkciju bi i ja i ti mogli obavljati, jer praktično ništa i ne bi radili.
Znaci zakljucak je da je selektor odgovoran za igru i rezultate, igra i rezultata nema, poraz od Spanije, debakl protiv Austrije i Madjarske i pobjede protiv Albanije sigurno nisu rezultati na osnovu kojih selektor moze provodit silu nad najboljim igracima. Znaci Vlado treba dobiti nogu, i nikako ne moze biti u pravu.

Nemoj mi samo spominjat komisiju NSBIH, istu onu komisiju koja odluci da Karacic ostane selektor nakon sto je obrukao drzavu na najvisem nivou.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 nov 2013, 20:35

To nije nikakva sila, nego autoritet. Selektorova je zadnja, i on se pita dok je na toj poziciji.
Što se tiče Komisije. Ako je ona priznata u našim najvišim krugovima, i njen rad se poštuje, ne mogu ništa drugo da uradim do da poštujem njihove odluke, ili da gunđam sebi u bradu.

Kako god okrenem, niti jedno, niti drugo neće promjeniti odluku već navedene.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 nov 2013, 21:09

zizu1991 je napisao/la:To nije nikakva sila, nego autoritet. Selektorova je zadnja, i on se pita dok je na toj poziciji.
Što se tiče Komisije. Ako je ona priznata u našim najvišim krugovima, i njen rad se poštuje, ne mogu ništa drugo da uradim do da poštujem njihove odluke, ili da gunđam sebi u bradu.

Kako god okrenem, niti jedno, niti drugo neće promjeniti odluku već navedene.
Autoritet se ne namece na silu, on proizilazi iz pravednosti i postovanja. Niko te nece postovati ako i sam nisi posten i pravedan. Sto se tice gundjanja, ovo je ipak forum, svako ovdje iznosi svoje svatanje, i svako je na svoj nacin gundjanje u bradu, nismo u bivsem sistemu pa da klimamo glavom i kad valja i kad ne valja. Jer, zasto onda postoji ovaj ili slicni fudbalski forumi, ako ce svako samo klimati glavom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Normus90, Sheyi i 44 gosta.