Leotar - Čelik-1X Ne znam šta bih rekao za ovu tekmu.Leotar stvarno loš a Čelik mi je neshvatljiv.Siguran sam da će oba tima zabiti barem po jedan gol.Sve što sam napisao za Vitez za Leotar vrijedi troduplo ako ne proradi trenerska šok terapija kod Zeničana.
Radnik - Sarajevo X- Ako Radnik zabije , a nadam se da hoće onda će ovo biti nula.
Slavija - Mladost 1-Pobjeda Slavije,ne baš lako ali ipak po meni vrlo izvjestan kec..
Zeljeznicar - Rudar 1-Pobjeda Želje,i to mislim napokon kući jedna lakša pobjeda plavih.
Travnik - Borac -1 I pored toga što su ih suci iz Banja luke masakrirali prošlo kolo (7 žutih i 1 crveni)i dalje mislim da će Travnik dobiti ovu tekmu upravo zbog nepravde koja im je nanesena proradit će inat .
Zrinjski - Velez -1- Srcem i dušom čisti kec.Razum kaže oprez a iskustvo da će ovo biti jedan od derbija koji će obilježiti dobra igra i dosta golova uz pobjedu domaćina iako komšinice nisu bezazlene naročito u gostima.
Siroki Brijeg - Olimpic 1-Siguran sam da oba daju gol ali Široki dobija ,vrijeme je za prvi poraz Olimpica u gostima osim ako ne sudi Valjić