Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Kako su odigrali?
Ima li potencijala?
Ima li potencijala?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
eno piše iznad fotografijasamo_lijevo je napisao/la:Kako su odigrali?
Ima li potencijala?

moj dojam...sasvim sam zadovoljan klincima s obzirom da su gosti onako fizički dosta moćniji od naših, kod nas imaju 2-3 onako rastom visoka igrača dok je u Srbiji jedno 7-8 takvih
samo zbog duže klupe i većeg izbora kvalitetnih igrača gosti su slavili dok su naši odlično igrali dok su bili u nekoj prvoj postavi sa nekih 7-8 igrača u rotaciji
Hrstić je za koplje ispred svih igrača na terenu, naš golman je bio sjajan sa 16 odbrana iako je počeo sa klupe
onaj srednji Pavlak je vic igrač, dobar...Lončar sjajan u odbrani, solidan u napadu, kod njega se vidi da mu fali rada i fizičke moći, iako je klinac strašno građen, visok, duge ruke, duge noge
Smajbegović je čudo, šut i trzaj kakav dugo nisam vidio, koja brzina izbačaja...bukvalno loptu vidiš kad je u golu ili pored gola...ne vidiš pokret i šut...donijeo je i dobar ritam u odbrani
uglavnom ja zadovoljan, sa još rada, uigranosti i možda sa još jednim ili dvojicom igrača...ovo će biti super selekcija
Undici stelle - ACM 1899
- samo_lijevo
- Kontakt:
na ovo sam i mislio.baltazar1 je napisao/la:moj dojam...samo_lijevo je napisao/la:Kako su odigrali?
Ima li potencijala?
-
- Moderator
- Kontakt:
Opet smo izgubili sa 6 ili 7 razlike
- samo_lijevo
- Kontakt:
GracanicaAA je napisao/la:Opet smo izgubili sa 6 ili 7 razlike
izvor:http://visoko.co.ba/sport/rukomet/2930- ... -jedan-gol
Kadetska rukometna reprezenatacija Bosne i Hercegovine nakon sinoćnjeg poraza od Srbije u Gračanici rezultatom 25:27, jutros je ponovo poražena od istog protivnika, ali ovaj put ubjedljivije sa 28:35. I u ovom meču selektor Mrkonja je dao priliku svim igračima, a među njima su i tri mlada rukometaša visočke Bosne, koji kao i dosad čine vrlo bitan faktor u igri Jasmina Mrkonje. Vladan Lončar je postigao pet golova, a Eldin Travančić i Eldar Bečak su kao i u sinoćnjem meču postigli po jedan gol.
BiH - Srbija 28:35 (11:17)
Dobra i druga tekma u kojoj su gosti od prve do zadnje minute bili bolji iako su se i naši borili, spuštali zaostatak ali nisu uspjeli
jutros igrali bez Hrstića koji se u prvoj utakmici malo povrijedio pa vjerovatno nisu htjeli da rizikuju
Ćatić sinoć 16 odbrana danas slab, malo počeo pa izašao i nije se vraćao više, Pavlak igrao također samo par minuta
znači bez 3 ponajbolja igrača od sinoć
Dobra i druga tekma u kojoj su gosti od prve do zadnje minute bili bolji iako su se i naši borili, spuštali zaostatak ali nisu uspjeli
jutros igrali bez Hrstića koji se u prvoj utakmici malo povrijedio pa vjerovatno nisu htjeli da rizikuju
Ćatić sinoć 16 odbrana danas slab, malo počeo pa izašao i nije se vraćao više, Pavlak igrao također samo par minuta
znači bez 3 ponajbolja igrača od sinoć
Undici stelle - ACM 1899
Koliko ce jos utakmica igrati?
I nisam ni smunjao za Hrstica
.
I nisam ni smunjao za Hrstica

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ako mislis na ove mini pripreme utakmica vise nema.Okupljanje traje do 1. novembra.Lillard je napisao/la:Koliko ce jos utakmica igrati?
I nisam ni smunjao za Hrstica.
Kvalifikacije su u januaru.
momci danas odrađuju zadnji trening i onda kućama...koliko sam skonto selektora Mrkonju do kvalifikacija će biti još nekih okupljanja kao i završne pripreme prije samog turnira
malo mi je čudno da u ovoj selekciji nema niti jedan igrač iz TK pored toliko klubova...gledam pivote, tanki skroz, niski...a kod nas u Gračanici u tom godištu ima jedan div, dijete je skoro dva metra visoko, trenira redovno sa prvom ekipom čak i igra pomalo, zabio je i neke golove
jedan paradoks...kod Srbije igra jedan iz Borca a kod nas dvojica ako se ne varam....znači momci koji dolaze iz istog grada, istig kluba, iste generacije, vjerovatno se i druže zajedno, igraju i treniraju...jedan igra za Srbiju a druga dvojica za BiH
malo mi je čudno da u ovoj selekciji nema niti jedan igrač iz TK pored toliko klubova...gledam pivote, tanki skroz, niski...a kod nas u Gračanici u tom godištu ima jedan div, dijete je skoro dva metra visoko, trenira redovno sa prvom ekipom čak i igra pomalo, zabio je i neke golove

jedan paradoks...kod Srbije igra jedan iz Borca a kod nas dvojica ako se ne varam....znači momci koji dolaze iz istog grada, istig kluba, iste generacije, vjerovatno se i druže zajedno, igraju i treniraju...jedan igra za Srbiju a druga dvojica za BiH

Undici stelle - ACM 1899
baltazar1 je napisao/la:momci danas odrađuju zadnji trening i onda kućama...koliko sam skonto selektora Mrkonju do kvalifikacija će biti još nekih okupljanja kao i završne pripreme prije samog turnira
malo mi je čudno da u ovoj selekciji nema niti jedan igrač iz TK pored toliko klubova...gledam pivote, tanki skroz, niski...a kod nas u Gračanici u tom godištu ima jedan div, dijete je skoro dva metra visoko, trenira redovno sa prvom ekipom čak i igra pomalo, zabio je i neke golove![]()
pa nista cudno, i u fudbalu Boateng igra za Njemacku, a brat za Ganu. A kakva je ovo nasa drzava dobro je pa nisu svi otisli u Srbiju da igraju
Ima kružni dobar u Medjugorju Luka Barbarić, već je bio s reprezentacijom, ne znam sto ga sada nije bilo i u Izviđaču 3 pivota Demić (došao iz Veleža), Mucić i Zovak....
nije izviđač jedini klub,je li rukometna reprezentacija države ili ZHŽa?
Pa za razliku od ostalih klubova, jest samo je jedan i neponovljiv...Malo prije nego počneš lupetati i nacionalizirati vidi malo u mlađim dobnim skupinama rezultate kadeta pa onda zaključi tko bi trebao davati reprezentativce, pa i trenere...HDI je napisao/la:nije izviđač jedini klub,je li rukometna reprezentacija države ili ZHŽa?
ps: jao vama takvog razmišljanja ako bude reprezentacija ZHŽ-a
-
- Moderator
- Kontakt:
Evo video sa tekme 
" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;
nije riječ o nacionaliziranju, nego da se šansa da svimahumljub je napisao/la:Pa za razliku od ostalih klubova, jest samo je jedan i neponovljiv...Malo prije nego počneš lupetati i nacionalizirati vidi malo u mlađim dobnim skupinama rezultate kadeta pa onda zaključi tko bi trebao davati reprezentativce, pa i trenere...HDI je napisao/la:nije izviđač jedini klub,je li rukometna reprezentacija države ili ZHŽa?
ps: jao vama takvog razmišljanja ako bude reprezentacija ZHŽ-a
vama sve što ne paše, odma nacionalizam
evo da realno postavimo, hrstić - odličan, pavlak - može to i bolje, tomić - dobar, jarak - biću igračina
je li realno razmišljanje?
neka su u repki, zaslužuju
mandić (u HR), stane, mucić, na koga još misliš?
- samo_lijevo
- Kontakt:
Spisak za okupljanje u Jajcu:
Haris Bašić (Krivaja), Nedim Jašarević (TSV-2000 Rotenburg), Josip Šarac (Izviđač), Ranko Božic (Lokomotiva Brčko), Emsad Pušilo (Goražde), Marko Karaula (Jajce), Kenan Pecikoza (Radnički Goražde), Ajdin Smajilbegović (Krivaja), Ivan Mucic (Izviđač), Nemanja Mijatović (Lokomotiva), Dušan Đurić (Borac), Vladan Đurđević (Sloga), Edin Sinanović (Krivaja), Eldin Travančić (Bosna Visoko), Eldar MehiĆ (Krivaja), Samir HalilkoviĆ (GradaČac), Mevludin Ćehajić (Kakanj).
Rezerve su: Nedžad Imamagić (Visoko), Adnan Šehović (Goražde), Matej Tomić (Izviđač) i Antonio Magerl (Vitez).
Haris Bašić (Krivaja), Nedim Jašarević (TSV-2000 Rotenburg), Josip Šarac (Izviđač), Ranko Božic (Lokomotiva Brčko), Emsad Pušilo (Goražde), Marko Karaula (Jajce), Kenan Pecikoza (Radnički Goražde), Ajdin Smajilbegović (Krivaja), Ivan Mucic (Izviđač), Nemanja Mijatović (Lokomotiva), Dušan Đurić (Borac), Vladan Đurđević (Sloga), Edin Sinanović (Krivaja), Eldin Travančić (Bosna Visoko), Eldar MehiĆ (Krivaja), Samir HalilkoviĆ (GradaČac), Mevludin Ćehajić (Kakanj).
Rezerve su: Nedžad Imamagić (Visoko), Adnan Šehović (Goražde), Matej Tomić (Izviđač) i Antonio Magerl (Vitez).
ovaj spisak je spisak onih koji se jos bore za mjesto u reprezentaciji na kvalifikacijama. Na spisku nema onih sigurnih Hrstica, Pavlaka, Loncara, Pleha, Catica, Jarka i jos njih nekoliko.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Samo meni nije jasno kako Djurdjevic,Smailbegovic nisu sigurni.?
Znaš šta meni nije jasno? Nije mi jasno kako to da iz ekipe Konjuha nema niko u reprezentaciji.
Ekipa koja je treće u BiH u ovoj generaciji nije moguće da nema ama niti jedan igrač koji vrijedi.
Ponekad se pitam gdje je "selektor" mogao vidjeti ove momke iz Gračanice, Gradačca, Brčkog i drugih klubova osim klubova koji su bili na završnicama (Izviđač, Bosna V, Borac pa i Radnički) al ovi ostali ????
Izgleda da ponovo idu preporuke prijatelja. Savez ima para da se pošalje kadete na pripreme u inozemstvo, a nema da pošalje selektora na utakmicu kantonalne lige u Sarajevo ili Zenicu ili Tuzlu, a da ne govorimo na završnicu juniorskog u Ljubuški ili u Živinice.
Smješno sve od Saveza do klubova pa i repka.
Ekipa koja je treće u BiH u ovoj generaciji nije moguće da nema ama niti jedan igrač koji vrijedi.
Ponekad se pitam gdje je "selektor" mogao vidjeti ove momke iz Gračanice, Gradačca, Brčkog i drugih klubova osim klubova koji su bili na završnicama (Izviđač, Bosna V, Borac pa i Radnički) al ovi ostali ????
Izgleda da ponovo idu preporuke prijatelja. Savez ima para da se pošalje kadete na pripreme u inozemstvo, a nema da pošalje selektora na utakmicu kantonalne lige u Sarajevo ili Zenicu ili Tuzlu, a da ne govorimo na završnicu juniorskog u Ljubuški ili u Živinice.
- gradacac10
- Kontakt:
Druze kao prvo, svi su oni dolazili na probu i oni koji su valjali ostali su. Drugo, iz Gradacca je jedino Samir Halilkovic, golman pozvan i on je prvi golman seniora Gradacca i brani Premijer ligu, il se raspitaj il ne prozivaj ono sto ne znas! Govoris kao da je nezasluzeno, strasno, svi ti momci tu rade i sigurno su neki bplji neki losiji i zbog toga su neki u reprezentaciji a neki ne.konjuh je napisao/la:Znaš šta meni nije jasno? Nije mi jasno kako to da iz ekipe Konjuha nema niko u reprezentaciji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.