18.11.2013. BiH - Argentina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 18.11.2013. BiH - Argentina
Poštujem potez i izjave selektora. Na Argentinu idemo sa sastavom koji je iznio kvalifikacije, ne idemo nikakve testove vršiti. Za to će biti prilike kasnije, sad je vrijeme da vidimo gdje smo sa "prvim timom".
Istina, i ovako nemamo rješenja na nekim pozicijama, ali nije Argentina prava prilika da se jedan početnik proba ustaliti na spisku. Tu bi se pratila svaka njegova greška, i vrlo vjerovatno bi primio paljbu "toplo-hladno navijača" koje imamo. Ova se utakmica ne treba gledati kao obična prijateljska, kao one protiv Slovenije, Alžira, i sličnih. Ova je utakmica mnogo više od toga, što će se ispostaviti kasnije.
Idemo hrabro, pa šta na kraju bude. Bar će nam biti jasne neke stvari nakon ove utakmice, kakvi smo, gdje smo, i koliko nam još koraka treba do narednog nivoa koji je dosta visoko.
Istina, i ovako nemamo rješenja na nekim pozicijama, ali nije Argentina prava prilika da se jedan početnik proba ustaliti na spisku. Tu bi se pratila svaka njegova greška, i vrlo vjerovatno bi primio paljbu "toplo-hladno navijača" koje imamo. Ova se utakmica ne treba gledati kao obična prijateljska, kao one protiv Slovenije, Alžira, i sličnih. Ova je utakmica mnogo više od toga, što će se ispostaviti kasnije.
Idemo hrabro, pa šta na kraju bude. Bar će nam biti jasne neke stvari nakon ove utakmice, kakvi smo, gdje smo, i koliko nam još koraka treba do narednog nivoa koji je dosta visoko.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Covjek nas odveo na SP i mi jos prigovaramo,cccc.
Utakmica protiv Arg nije ni pocela ,mi ga vec kritikujemo..
Pa nama selektor i ne treba,mi smo kreteni.
Ja podrzavam covjeka koji ima rezultate,pa makar ga niko ne volio.
U biznisu se gleda rad i sposobnost,kao takav mora biti omrazen medju ljidima,jer donosi teske odluke.
Zahirovic ma kakav bio,tip je na toj poziciji ok,i igra u klubu,ne standardno od pocetka,al igra.
U biznisu se gleda rad i sposobnost,kao takav mora biti omrazen medju ljidima,jer donosi teske odluke.
Zahirovic ma kakav bio,tip je na toj poziciji ok,i igra u klubu,ne standardno od pocetka,al igra.
Ja podzavam Hajrovica koji nas je odveo na SPahmic je napisao/la:Covjek nas odveo na SP i mi jos prigovaramo,cccc.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
On je trebao pozvati 2-3 novih igraca kad vec ima prostora, 18 igraca pozvati na okupljanje je malo, sta ako neko jos otpadne...
Ako su svojevremeno pozvani neki igraci da se upoznaju sa reprezentacijom sto to ne bi mogli uciniti i sada. Ne moraju igrati al nek dodju. Hadzic, Mahmutovic, Kolasinac...
A vjerujem da ce sigurno bar dvojica od ovih gore biti na SP-u..
Ako su svojevremeno pozvani neki igraci da se upoznaju sa reprezentacijom sto to ne bi mogli uciniti i sada. Ne moraju igrati al nek dodju. Hadzic, Mahmutovic, Kolasinac...
A vjerujem da ce sigurno bar dvojica od ovih gore biti na SP-u..
- skyisthelimit
Ponov bolid gringo se javlja.. Maskota foruma nastavlja da jase
15.10 - 15.06 ...
Ne znam sta da kazem na ovaj spisak. Neosporavam uspjehe repke i selektora, ali vala i slijep vidi da igraci tipa Vrsajevica (Hajduk) i Visca (2 liga turske), ne da ne zasluzuju pozive, vec ne zasluzuju da im se ime pomene u kontekstu reprezentacije...pogotovo ovaj drugi!!!
Ne znam kako je zamislio da izvede pocetni sastav sa ovih 18 junaka....vec odavno je poznato da je Salihovic van forme (znaci igramo sa 10.5 igraca), pa na to dodje Miske koji se udebljao al moze potezom rijesiti mec (znaci kad igramo sa Salihovicem i Misimovicem mi na terenu imamo igraca manje) i onda na to dodaj Vrsajevica koji nit je kalibar za repke nit je za pozicije koju igra + dodaj nekog ko nije raspolozen taj dan...(mi u startu protiv protivnika teoretski igramo sa 2 igraca manje) a to protiv gaucosa nece proci...nije moglo ni protiv slovaka, al eto posreci nam se u Zilini...nije moglo tako lako ni protiv litvanaca...ne svidja mi se ovo nikako!!!
Ne znam kako je zamislio da izvede pocetni sastav sa ovih 18 junaka....vec odavno je poznato da je Salihovic van forme (znaci igramo sa 10.5 igraca), pa na to dodje Miske koji se udebljao al moze potezom rijesiti mec (znaci kad igramo sa Salihovicem i Misimovicem mi na terenu imamo igraca manje) i onda na to dodaj Vrsajevica koji nit je kalibar za repke nit je za pozicije koju igra + dodaj nekog ko nije raspolozen taj dan...(mi u startu protiv protivnika teoretski igramo sa 2 igraca manje) a to protiv gaucosa nece proci...nije moglo ni protiv slovaka, al eto posreci nam se u Zilini...nije moglo tako lako ni protiv litvanaca...ne svidja mi se ovo nikako!!!
- legenda reala
- Kontakt:
+ Mensur Mujdža,Ervin Zukanović.Sead KolašinacPape je pozvao 18 igrača. To su Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Avdija Vršajević, Zvjezdan Misimović, Zoran Kvržić, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća.
Dobro je rješavamo se škarta, ne bi bilo loše da nas Argentinci razbiju ako ćemo se nakon njih riješiti i ostatka škarta
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Pa ko ce ti igrati beka osim Vrsajevica.. Da nece Zahirovic ? Zahirovic je propo ko zeton, nije igrao pola godine kako treba, samopouzdanje nula. Zahirovic i Sunjic su najslabije karike na ovom spisku.. Visca mozda igra u drugoj ligi turske al igra standardno i fino igra a Istanbul BB je igracki u rangu sa Hajdukom i Rijekom
- legenda reala
- Kontakt:
pa bolje niko nego on
Zahirović može odg zadatku i on treba da ostane, Avdija i Šunjić lete, ovi što su odletjeli, stim da se Pandža i Stevanović mogu vratiti ako se ustale u svojim ekipama, oporavi se Ogi dodaj tu trojicu gore što sam napomeno, to su ti igrači u koje se možeš pouzdati
Zahirović može odg zadatku i on treba da ostane, Avdija i Šunjić lete, ovi što su odletjeli, stim da se Pandža i Stevanović mogu vratiti ako se ustale u svojim ekipama, oporavi se Ogi dodaj tu trojicu gore što sam napomeno, to su ti igrači u koje se možeš pouzdati
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Boga ti dragog, Rahimic taman poceo igrat za CSKA i odmah ga nema na spisku.
Ovu sam utakmicu halalio kad sam cuo da nece biti Mujdze, tako da me i ne interesuje ostatak ekipe. Kad znam da ce Avdija biti igrac koji ce cuvati Aguera, Di Mariu nicemu dobrom se ne mogu nadati. Podrzavam selektora za izostavljanje Stevanovica. Mali se mora trznut malo ako zeli na Mundijal, ali trebao je pozvati makar jos jednog DM-a, Tog Scuka ili Grahovca iz mlade, ako vec nece Besica.
Ma ne moze Zahirovic odgovoriti nicemu vjeruj mi al bice mi drago ako krene od pocetka protiv Argentine samo da se to potvrdi i na terenu. Meni je bilo dovoljno da ga gledam protiv Litvanije onih 15-20 minuta i sve mi je bilo jasno.legenda reala je napisao/la:pa bolje niko nego on
On je u Bohumu klupa i tako ce i ostati jer lose igra. 2 utakmice je pocinjao, najlosiji igrac na terenu bio...
- DonCorleone
- Kontakt:
Realno nisu trebali ni Vrsajevic, ni Zahirovic ni Sunjic dobiti poziv, samo bi onda putovali sa 15 igraca
.
Sta god da bude protiv Argentine, neka bude...mi imamo 4 vrlo dobra igraca i par nesto jacih, sve ostalo je jad i cemer. Dok na drugoj strani imas 20 top igraca i mozda najboljeg na svijetu, tako da...sta bidne, bidne.
Sta god da bude protiv Argentine, neka bude...mi imamo 4 vrlo dobra igraca i par nesto jacih, sve ostalo je jad i cemer. Dok na drugoj strani imas 20 top igraca i mozda najboljeg na svijetu, tako da...sta bidne, bidne.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Sad ce hare objasniti da je Vrsajevic bolji od ZabaleteDonCorleone je napisao/la:Realno nisu trebali ni Vrsajevic, ni Zahirovic ni Sunjic dobiti poziv, samo bi onda putovali sa 15 igraca.
Pola reprezentacije nam je skart al ako vec imamo par igraca koji su u dobroj formi zasto ih ne zvati.
Zasto bi zvali Zahirovica koji ni u Dinamo Minsku nije igrao kako treba a kamo li u Bohumu a ne zvati Hadzica. Nije da je Hadzic sad toliko bolji al bar znas igra standardno.. Pa mali Besic il Ljevakovic iz Teplica.. Svi su oni u OVOM TRENUTKU bolji od Zahirovica.
Nije Argentina mjesto da se probavaju neki igraci al su mogli bar biti pozvani pa nek treniraju nek budu na klupi, nek se pokusaju dokazati...
Zasto bi zvali Zahirovica koji ni u Dinamo Minsku nije igrao kako treba a kamo li u Bohumu a ne zvati Hadzica. Nije da je Hadzic sad toliko bolji al bar znas igra standardno.. Pa mali Besic il Ljevakovic iz Teplica.. Svi su oni u OVOM TRENUTKU bolji od Zahirovica.
Nije Argentina mjesto da se probavaju neki igraci al su mogli bar biti pozvani pa nek treniraju nek budu na klupi, nek se pokusaju dokazati...
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Eh moj Gringo! Da nas hoce i drugi upropastiti kao sto je to Susic dosad uradio (pa makar on to uradio kroz neznanje - takoreci imo samo vise srece nego pameti). Pa ova drzava ima toliko potencijala ali slabo ko zna poloziti svrai kako treba i to optimalno iskorisiti.gringobih je napisao/la:Samo da ne bude edit, neka ima za tvoje putovanje u tu rupu....
Na kraju krajeva: Onaj koji radi, pravi i greske ... lahko je namo ovdje pred PCom i iz daljine kritikovati i spekulirati! To neznaci da nemamo prava kritikovati, ali treba to malo raditi na pametniji, kulturniji nain! Treba i pokusati svati neke odluke, i na kraju i akceptirati (a to Misevi bas i neznaju, zato su i ostace Misevi)!
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Eh jeste vala nas odveo igrac na SP sa samo 20tak odigranih minuta. Je-bes (zapravi vi ih je-bete) Dzeku, Mikseta, Vedu, Pjanu, Begu, Spahu itd. oni nisu zasluzni za to. Nabijem vas sve na onu stvar (moro sam se ovako izraziti), stvarno ste bezobrazni sa tim da nas je jedan igrac odveo na SP.gringobih je napisao/la:Ja podzavam Hajrovica koji nas je odveo na SP
Svaka cast Hajrovicu, radovo sma se njegovom golu u Zilini kao lud, i bas mi je bilo drago sto ga je bas on dao da zacepi kriticarima usta, ali nemojte ga sad dizati u vazduh i omalozavati ostele.
- Goalgetter
- Kontakt:
-------------------- Begovic -------------------
Vrsajevic --- Spahic -- Bicakcic -- Salihovic
----------- Zahirovic --- Medunjanin ---------
-------------------- Pjanic ---------------------
----------------- Misimovic --------------------
-------- Dzeko ------------- Ibisevic -----------
Mislim da ce Pape izvesti ovakav sastav, ukoliko bude falio Lulic. A ja se ne nadam nesto njegovom oporavku jer ipak mjesec dana fali, sumnjam da ce biti spreman.
Ja da sam na Papetovom mjestu uveo bih Hajrovica umjesto Misketa, da igra na poziciji krila, ali Miske nece na klupu.
Vrsajevic --- Spahic -- Bicakcic -- Salihovic
----------- Zahirovic --- Medunjanin ---------
-------------------- Pjanic ---------------------
----------------- Misimovic --------------------
-------- Dzeko ------------- Ibisevic -----------
Mislim da ce Pape izvesti ovakav sastav, ukoliko bude falio Lulic. A ja se ne nadam nesto njegovom oporavku jer ipak mjesec dana fali, sumnjam da ce biti spreman.
Ja da sam na Papetovom mjestu uveo bih Hajrovica umjesto Misketa, da igra na poziciji krila, ali Miske nece na klupu.
- NoName
- Kontakt:
Dabogda da budem gledao ovu utakmicu, prosto me hvata jeza od mogućeg i prilično izvjesnog debakla. Nadao sam se Kolašincu, to je pravi igrač za ovakve utakmice. Još i Lulić...
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Ajde ti jedva docekao da nesto se.res, jednako si zatucan kao i ovi strucnjaci (vas ima par na forumu) sto misle da ce protiv Argentine zvati neke pete-desete igrace samo tebi i slicnim poznate. Eto bas ce on protiv Argentine da zove Scuka, Arslangica, Nadarevica, ne znam vise koga nabrojati, Cocalica ni slucajno ne zaboravit ....gringobih je napisao/la:Uzivaj te u trenerskim majstorijama![]()
![]()
![]()
Bog te ......... sta nam radi lik
Argentina nije prilika da se probaju novi, nego prilika da ovaj trenutni sastav pokaze moze li se nositi sa jakim reprezentacijama!
A do Brazila ce biti jos probnih utakmica, onda ce doci vjeciti sređivac papira Kolasinac i jos 2-3 igraca.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
a nije nas na SP odveo recimo , begović , onom fenomenalnom odbranom 1 na 1 u atini protiv grčke gdje je gol bio garantovan prolazak grčke ? a nije nas odveo ibišević koji je pročepio bunker litvanaca ? nije nas odveo džeko koji je skupa s misketom sam srušio grčku ? da ne pomisliš nešto krivo , ja mnogo volim izeta i jedva sam čekao da zabije gol da umukne kritičare . ja se ne ljutim zato što ti pokušavaš dokazati da ovo nije sušićev uspjeh . već isti uspjeh pripisuješ samo izetu , koji to nije sam zaslužio .gringobih je napisao/la:Ja podzavam Hajrovica koji nas je odveo na SPahmic je napisao/la:Covjek nas odveo na SP i mi jos prigovaramo,cccc.
vidim gramatika na izuzetnom nivou . koliko si ono razreda završio , 4 osnovne ?gringobih je napisao/la:Uzivaj te u trenerskim majstorijama![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.