Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

FaraonTM
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la FaraonTM » 03 nov 2013, 19:03

fanatic je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Klasika sa sportom u BiH. Izgubio sam 10 godina života zbog trošenja živaca na reprezentaciju.. Možemo mi proći ovu grupu ali baraž teško.. Ali sviđa mi se ova mladost i to što nisu pali psihički kako padne svaka naša reprezentacija u svakom sportu kada je guravo.
Mislim da je ovo jedna od rijetkih tekmi rukometne repke BiH gdje su igraci zapravo iskoristili igraca vise, vecinom nam to bude hendikep :D

Fino je vidjeti ove mladje u igri, jos uz to Malinovicu dadose da suta u odlucujucem napadu..
I mi još sretni, čovječe umijemo iskoristiti igrača više :D

Mogao je dati koju minutu Miličeviću i Građanu ali dobro biće vremena za njih.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 nov 2013, 19:07

radeon je napisao/la:
Yucca je napisao/la:
Rios je napisao/la:Cestitam im na pobjedi,ali nema ovdje kvaliteta za neke vece razultate..Nazalost..

+1
Ma nemoj tako,ipak smo pobjedili velesile u rukometu...Estoniju,pa Portugal... ;) .Kod nas selektor skače kao da je osvojio Evropsko prvenstvo. Džaba se troše pare,usmjeriti u mlade pa pokušati kao komšije Hrvati,od nule,stvarati ekipu kroz mlade selekcije.
Nije da se ne radi na tome. Evo ja recimo do ljetos nikad nisam čuo iz medija ili od bilo koga da naša U21 igra kvalifikacije za neko takmičenje. Dobili smo Svjetsko prvenstvo, imali našu reprezentaciju i vidjeli da ima potencijala i oni koji su najviše zaslužili evo ti ih sad u seniorima. Također evo i kadeti igraju kvalifikacije u januaru i isto tako prvi put da ja znam. Nisam neki rukometni stručnjak samo kažem da ide na bolje.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 03 nov 2013, 19:14

Evo sad sa utakmice. Odlična partija limitirane reprezentacije Bosne i Hercegovine. Momci su se borili sjajno i to je što mi se sviđa. Međutim, i da je Portugal pobijedio ne bi bilo nezasluženo. Treba tu još dosta stvari popraviti.

Takođe, odlična atmosfera u dvorani Ramiz S. Uživao sam...Nadam se da će protiv Latvije biti u Skenderiji i da će doći puno više navijača.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 nov 2013, 19:41

radeon je napisao/la: Ma nemoj tako,ipak smo pobjedili velesile u rukometu...Estoniju,pa Portugal... ;) .Kod nas selektor skače kao da je osvojio Evropsko prvenstvo. Džaba se troše pare,usmjeriti u mlade pa pokušati kao komšije Hrvati,od nule,stvarati ekipu kroz mlade selekcije.
Nek smo mi neka čuvena rukometna velesila.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 03 nov 2013, 19:58

DukeOfWellington je napisao/la:
radeon je napisao/la: Ma nemoj tako,ipak smo pobjedili velesile u rukometu...Estoniju,pa Portugal... ;) .Kod nas selektor skače kao da je osvojio Evropsko prvenstvo. Džaba se troše pare,usmjeriti u mlade pa pokušati kao komšije Hrvati,od nule,stvarati ekipu kroz mlade selekcije.
Nek smo mi neka čuvena rukometna velesila.
Kako nismo? Pa redovni smo učesnici Svj.prvenstava (čekaj, nismo). Dobro, redovni smo učesnici evr.prvenstava (čekaj, nismo ni to). Aha, pa redovni smo učesnici baraža (čekaj, pa čak ni to više nismo)....
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 03 nov 2013, 20:33

Nasa je (ne)sreca sto se prvenstva iz ovog sporta igraju svake godine, tako da i eventualni neplasman nije neka steta. Jer ono, do godine je nova sansa. Ne moras cekati 4 godine na svjetsko vec samo 2.
15.10 - 15.06 ...

humljub
Kontakt:

Post Postao/la humljub » 03 nov 2013, 21:38

Nažalost, pobjeda Latvije u Portugalu je već odredila pobjednika Skupine...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 03 nov 2013, 21:46

Prvo vi mladji balavci se upoznajte sa historijom rukometa iz Bosne i Hercegovine. Drugo, onda kada se rukometni savez pun idiota reformise, kao savezi u kosarci i fudbalu, onda ce i do rezultata doci. BIH je uvijek bila poznata po rukometu, a to se ne moze iskorijeniti. Imamo prilicno jaku ligu u BIH. U savez moraju doci sposobni ljudi, koji ce gledati interes ovog sporta, a ne vlastiti.
Kad se sve to poslozi, imacemo uspjeh u to ne sumnjam ni sekunde.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 nov 2013, 21:48

Pohvale za momke sto nisu odustali i kada se cinilo da je sve gotovo. Borili su se do kraja i zasluzeno slavili.

Bas kao sto neko rece ispade da smo mi neka velesila u rukometu pa ove pobjede nad Portugalom i Estonijom dodju kao svakodnevnica. Uvijek kad momci ginu na terenu i igraju najbolje kako znaju treba ih podrzati i ispratiti do kraja.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 nov 2013, 22:05

humljub je napisao/la:Nažalost, pobjeda Latvije u Portugalu je već odredila pobjednika Skupine...
A mi nemamo igrati dvije utakmice s Latvijom :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 nov 2013, 22:21

ova reprezentacija nema neki extra kvalitet al pokazali su zelju i borbu za drzavni dres i na tome im treba cetitati .prije smo imali i bolje igrace al jednostavno nisu nnikad bili tim i nisu ostavljali srce na terenu.ne treba se nesto zanositi ovim pobjedama jer su por i est osrednje reprezentacije kao i mi ,puno vise treba da bi se otišlo na neko veliko takmicenje al da ponovim ovi momci zasluzuju podrsku

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 nov 2013, 23:04

Atmosfera danas u dvorani je bila sjajna. Igrači su dočekani, popraćeni i ispraćeni punim grlima i dlanovima. Najinteresantniji je bio selektor kad je u par navrata na sve strane mahao i podizao atmosferu. :lol:

Meni najdirljiviji momenat je bio kad je Tore dobio poklon (pristranost), i naravno kad se pjevala "Jedna si jedina".

Čestitke momcima na borbi i pobjedi.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 nov 2013, 23:15

emir79 je napisao/la:Prvo vi mladji balavci se upoznajte sa historijom rukometa iz Bosne i Hercegovine. Drugo, onda kada se rukometni savez pun idiota reformise, kao savezi u kosarci i fudbalu, onda ce i do rezultata doci. BIH je uvijek bila poznata po rukometu, a to se ne moze iskorijeniti. Imamo prilicno jaku ligu u BIH. U savez moraju doci sposobni ljudi, koji ce gledati interes ovog sporta, a ne vlastiti.
Mi imamo jadnu ligu.
Sve ostalo se slazem.

Ovo danas je velika pobjeda.Ljudi su bolji od nas po svemu.Realno moramo biti pravo zadovoljni sto smo dobili mec.
Danas se igracem vise nismo u stanju napraviti visak. :oops:
Jedino sto nije falilo su agresivnost i zelja.
Nista sada se sabrati do januara,ide vrlo vazan mec kuci.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 nov 2013, 07:20

emir79 je napisao/la:Prvo vi mladji balavci se upoznajte sa historijom rukometa iz Bosne i Hercegovine. Drugo, onda kada se rukometni savez pun idiota reformise, kao savezi u kosarci i fudbalu, onda ce i do rezultata doci. BIH je uvijek bila poznata po rukometu, a to se ne moze iskorijeniti. Imamo prilicno jaku ligu u BIH. U savez moraju doci sposobni ljudi, koji ce gledati interes ovog sporta, a ne vlastiti.
:lol:

Poznata po rukometu bila je Jugoslavija, BiH nije. Hrvatska nije tako razmišljala nego je sama odlučila da stvori brend u rukometu kakav je njihova reprezentacija. Nisu rekli, hej balavci znate li vi da je Partizan Bjelovar prije 40 godina bio neko i nešto. Znali su oni da od prizivanja prošlosti nema ništa. Ko se danas sjeća Partizana iz Bjelovara i ko bi danas te događaje povezao sa reputacijom Hrvatske u rukometu? Da li jedan prosječan ljubitelj rukometa u Europi zna da je Borac bio prvak Europe? Ne zna. Za prosječnog ljubitelja rukometa Europe BiH je u rukometnom smislu niko i ništa i tvoje prizivanje duhova neće pomoći u afirmaciji BiH kao rukometne sile.

Jaka liga :lol: Naš nominalno najbolji klub (Borac) služi kao kanta za nabijanje u šega ligi. Od klupskog rukometa nakon sticanja nezavisnosti vrijedi pomenuti onih nekoliko godina kada je Bosna ostvarivala vrhunske rezultate, ali ni to nije bio odraz jake lige nego isključivo jake Bosne.

Slažem se da u savez trebaju doći sposobni ljudi. Ali kad dođu onda će se tek stvoriti pretpostavke da mi postanemo neko i nešto u rukometu. Sad smo niko i ništa.

panechampion2
Kontakt:

Post Postao/la panechampion2 » 04 nov 2013, 10:39

Samo Paneta u savez pa ce te vidjeti sta je napredak.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 04 nov 2013, 12:33

ne znam što neki forumaši u komentarima podcjenjuju ove pobjede...pa od istih ili sličnih ekipa smo gubili zadnje 2-3 godine skoro pa redovno a igrali su kao neki jači, bolji, kvalitetniji igrači

činjenica je da nemamo neki ekstra kvalitet ali valjda dočekamo nekoliko ovih mlađih igrača da sazriju i da klepimo nekoga u baražu ;)
Undici stelle - ACM 1899

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 04 nov 2013, 12:43

Citam komentare i vidim da ima dosta "navijaca" koji pisu nesta ovdje a pojma nemaju o rukometu. Napokon se dala sansa mladjim igracima: Milas, Malinovic, Eres, Peric i to svakako raduje. Ali realno imali smo dosta srece prilikom izvlacenja grupa za ove kvalifikacije. Mi se "patimo" protiv ekipa koje nisu ni prosjek, vec ispod prosjeka. E sad da ne bude da se samo lose pise da kazem da me iznenadila borbenost igraca. Nisu odustajali ni jednog trenutka. Prce odlican al mora se nac tu jos jedan bek. OK Milas, ali mora neko iskusniji. Nadam se da cemo u januaru imat Terzica. Ostalo mislim da imamo na svakoj poziciji dobre igrace. Pa jbte Panic nam na klupi sjedi hehe :D. Odlucujuca utakmica svakako ce bit protiv latvije. Nadam se da ce se igrat u nekoj malo vecoj dvorani. Al da bude puna. Do tada lijep i uzivajte u ovo, kako neko rece, JAKOJ LIGI. :D

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 04 nov 2013, 12:53

adn_sah je napisao/la:Citam komentare i vidim da ima dosta "navijaca" koji pisu nesta ovdje a pojma nemaju o rukometu. Napokon se dala sansa mladjim igracima: Milas, Malinovic, Eres, Peric i to svakako raduje. Ali realno imali smo dosta srece prilikom izvlacenja grupa za ove kvalifikacije.
- zaboravio si Delića iz Bosne S.

- ovo po meni u suštini predstavlja neke "pretkvalifikacije"
Undici stelle - ACM 1899

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 04 nov 2013, 13:31

Pa i mi smo prosjek i normalno da cemo se " patiti "sa prosjek ekipama

Kako glupi komentari, sta ste vi mislili da cemo dobiti Portugal 10 razlike ?

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 04 nov 2013, 14:45

totasef1 je napisao/la:Pa i mi smo prosjek i normalno da cemo se " patiti "sa prosjek ekipama

Kako glupi komentari, sta ste vi mislili da cemo dobiti Portugal 10 razlike ?

Pa o tome i govorim. Patimo se protiv ovakvih ekipa, a mnogi nakon jucerasnje pobjede govore da osvajamo svjetsko prvenstvo. Treba se spustit na zemlju malo. Kvaliteta ima, ali nema dovoljno

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.