Rekonstrukcija stadiona u BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 29 okt 2013, 17:20

Signore je napisao/la:De ti nekad uslikaj te famozne mane stadiona u Livnu. Uvijek komentiras, a nikad nisam vidio neke slike. Nedavno sam vidio sliku tribine, al mi se cak cini da nije u losem stanju, ocigledno me slika prevarila.
Kao da te netko čuo pa snimio prilog o stadionu http://www.slobodnaevropa.org/media/video/25151341.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tu se vide tribine. Ispod njih je kamena i zemljana masa, zbijeni materijal, a zid koji to drži je od kamena, ono, kao starinske kuće. To se raspada, samo su preuređene raspadajuće stepenice (dva čovjeka iz kluba ih svojim rukama izlila i osigurala materijal, a opet ih se proziva). Šteta što se nije gradilo na ovaj noviji način, odnosno da nisu rađeni nosivi stupovi, a na to grede za redove.
Hayley <3

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 29 okt 2013, 17:37

Stvarno je zalosno to sto se desava u Livnu, mada nije nigdje puno bolje
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 29 okt 2013, 17:47

Ne cudi me da se u ovoj drzavi moze bilo sta i napraviti od ovih silnih politicara, stranaka, kantona, vlada, pa ljudi sve pokradose...Nisu u stanju nista dobrog napraviti....Ljudi u normalnom svijetu prave profit od svega, sport je jedan od najvecih biznisa u svijetu, a ovdje samo gledaju kako da se okoriste od ovo malo bijede sto nam je ostalo. U Tuzli se cekaju izbori da bi se stavile sjedalice na novu sjevernu tribinu, jer to ce ispasti kao da je sam nacelnik dao pare od sebe a ne porezni obveznici za gradnju tribine...a boga pitaj kad ce se nastaviti dalja gradnja stadiona.
🔴⚫️

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 okt 2013, 18:02

Tragedija je, ali što možemo mi? Ništa, ni ja ovdje ni ti gore. Umjesto sređivanja sportske infrastrukture, i ovo malo para ide na gluposti - kod nas se betonira rijeka koja prolazi kroz središte grada, kod vas se grade umjetna jezera. :mrgreen: :(
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 okt 2013, 18:06

Steta za Livno, stvario sam mislio da je u boljem stanju. Mogli su barem onu travu na dnu tribine da pokose. I kakva je ono fora sa stolicama? Jedna ima ako sam dobro primjetio.

Evo stadiona u Zepcu:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=316

Beton je u odlicnom stanju. Sve u svemu, stadion se tri godine koristio samo za utakmice omladinaca pa se moze reci da je dobro izdrzao, jer se ova istocna tribina nikako nije otvarala. Po meni bi tisucu eura i jedan dan posla ucinilo taj stadion puno ljepsim. Sve sto je potrebno je ofarbati ogradu na istoku, srediti ono oko ulaza na gostujuci kavez i dotjerati WC-e kod tog gostujuceg kaveza. I naravno, zamijeniti 50tak stolica koje su mangupi otkinuli na zapadu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 okt 2013, 16:48

Signore je napisao/la:Steta za Livno, stvario sam mislio da je u boljem stanju. Mogli su barem onu travu na dnu tribine da pokose. I kakva je ono fora sa stolicama? Jedna ima ako sam dobro primjetio.
Kosi se to redovno, samo sad nije jer ne igraju seniori.

Ta stolica je vjerojatno donesena s klupa za igrače da se pokaže kako bi to izgledalo... mada, ne znam, ova cijena je vjerojatno za stolice s metalnim nosačima jer su redovi visoki 20-30 cm (varira, nijedan nije isti) pa ovakve stolice ne bi imale smisla, samo bi se bacio novac, jer bi to bile stolice za djecu od 6-7 godina, odrasla osoba ne bi mogla normalno sjesti. A možda bi se radilo i nešto betonsko, ovih pet redova bi se možda pretvorilo u tri jer su, osim što su niski, i "preplitki", nekih 60 cm (minimum bi trebalo biti nekih 90 cm).

BTW, vaš stadion je odličan, ja sam mislio da je to samo jedna tribina, ona prema kojoj je kamera gledala dok ste igrali u PL - ona betonska. Nisam ni znao da imate pokrivenu tribinu.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 okt 2013, 17:12

Pa imal ikakvih naznaka da ce biti neka normalna tribina? Jel se barem za izbore prica? :lol:

A kod nas je prvo bila ona tribina bez krova, al 4 reda, vidi se da su ofarbani. Oni su saliveni tako ko u vas na brdu. Kad smo usli u PL dodano je 7 redova koji su na nosacima s tim da je jedan novi red prekrio stari pa sad to nekako ispadne u dva nivoa i ima deset redova ukupno.

Ova pokrivena se poslije napravila, al jako brzo nakon te betonske, stvarno ekstra tribina, sredjena ispod, nemam zamjerki osim sto ovaj ulaz na sredini nije bas na sredini i sto nisu stavili sve sektore jednake, negdje ide 23 plave pa 30 bijelih i slicno, al to su sitnice.

I prije je kamera snimala s te tribine, ali je poslije nekad s pomocnog terena prenesena ona nakarada koju vidis na betonskoj tribini i sad gore kamera treba da bude.

Da nismo ispali iz PL ono ljeto bi se postavile stolice i vamo, al sta ces, bagra sve razje*ala.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 nov 2013, 19:35

Maloprije idem iz Dervente i prolazim kroz Doboj. Postavili su stolice samo na dva sektora koja se vide na slikama koje sam prije stavio. Na slikama se vidi prazno na kraju tribine, ali sam kontao da je to ostavljeno samo s jedne strane za Vojvode ili goste. Sad se bas razocarah, puno ljepse bi bilo da je postavljeno preko cijele tribine. Nadam se da ce odraditi to.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 01 nov 2013, 21:17

mislim da sam i rekao da je samo na 2 sektora postavljeno oko 600 stolica, a to na kraju tribine je ostavljeno za goste. i mi se nadamo da ce postaviti stolice preko cijele tribine! :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 nov 2013, 07:15

Ma vidio sam kad sam kuci dosao da je 600, da si napisao toliko, al nisam prije obracao paznju pa sam kontao da samo tih 600 i moze stat

arhitekturajezakon
Kontakt:

Post Postao/la arhitekturajezakon » 04 nov 2013, 20:55

Zdravo! Ja sam novi. Već duže vrijeme pratim temu, pa sam se odlučio da se i ja pridružim. No, pređimo na temu:

Moj najveći san jeste vidjeti kompleks Koševo u novom ruhu!

Ideja je, da se stadion rekonstruiše, da se poveća broj parkinga, da se naprave manje tribine za pomoćne terene i teniske terene, i zadnji dio jeste, da se zelenilo iza stadiona i fakulteta pretvori u veliki uređeni park. Naravno, tako bi studenti imali predavanja (kad je vrijeme ok) u tom parku. (10 min. trčanje od fakulteta do parka, onda, predavanje na otvorenom i vježbe, testiranja...itd). ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 nov 2013, 21:31

arhitekturajezakon je napisao/la:Zdravo! Ja sam novi. Već duže vrijeme pratim temu, pa sam se odlučio da se i ja pridružim. No, pređimo na temu:

Moj najveći san jeste vidjeti kompleks Koševo u novom ruhu!

Ideja je, da se stadion rekonstruiše, da se poveća broj parkinga, da se naprave manje tribine za pomoćne terene i teniske terene, i zadnji dio jeste, da se zelenilo iza stadiona i fakulteta pretvori u veliki uređeni park. Naravno, tako bi studenti imali predavanja (kad je vrijeme ok) u tom parku. (10 min. trčanje od fakulteta do parka, onda, predavanje na otvorenom i vježbe, testiranja...itd). ;)
Eto spominju se sad neki milioni od ovog Tana, pa možda bude šta i za tu priču.

arhitekturajezakon
Kontakt:

Post Postao/la arhitekturajezakon » 05 nov 2013, 09:15

Samo da mi je dočekat, da dobijemo jedan u potpunosti funkcionalan kompleks. Jer, kompleks Koševo ima predispozicije da bude najljepši i najbolji na svijetu ;)

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 07 nov 2013, 19:25

U pozadini radovi na drugom pomocnom igralistu stadiona u Gradaccu na kojem ce biti postavljena plasticna trava dimenzija 105x65.Sve bi trebalo biti gotovo za 15-ak dana.
Prije mjesec dana otvoren je i savremeni restoran u podtribinskom prostoru.
slika

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 nov 2013, 19:27

Svaka cast na ulaganju u infrastrukturu.Kamo srece da vise klubova tako razmislja.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 07 nov 2013, 19:44

Bosanski zmaj je napisao/la:U pozadini radovi na drugom pomocnom igralistu stadiona u Gradaccu na kojem ce biti postavljena plasticna trava dimenzija 105x65.Sve bi trebalo biti gotovo za 15-ak dana.
Prije mjesec dana otvoren je i savremeni restoran u podtribinskom prostoru.
Slike !!!
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 nov 2013, 23:17

U Visokom na stadionu Luke ce naredne godine biti postavljena umjetna trava na pomocni teren.
Do sada su obavljeni zemljani radovi.Trava je stigla u Visoko i cekaju se bolji vremenski uslovi da se postavi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 nov 2013, 08:42

Bravo za Zvijezdu, ljude i klubu i gradu Gradacac. Definitvno klub s pravom vizijom. Iskreno sam zelio da ispadnu iste sezone kad su usli. Mislio sam da nisu atraktivni i da su nezanimljiv protivnik. Doduse, i jesu to, nece bas privuci mase na gostovanjima, ali dok ovako rade ja ih podrzavam. Vjerujem da ima jos ljudi koji su kao ja promijenili misljenje o njima. Daleko od tog da navijam za njih, da se veselim pobjedama i slicno, ali su klub ciji rad cijenim. Nadam se da ce uskoro zavrsiti infrastrukturu i krenuti ulagati u igracki kadar, a nakon svega pokazati svima kako je lijepo igrati Europu u svom gradu i na svom stadionu pred svojim navijacima.

Zanima me jesul vec obezbijedjene pare za semafor i reflektore iz Njemacke?

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 08 nov 2013, 12:47

Ne mogu da verujem , stranica o rekonstrukciji stadiona a ni jedne slike vec danima , dajte ljudi ako neko ima mogucnosti neka slika i neka postavlja slike.

arhitekturajezakon
Kontakt:

Post Postao/la arhitekturajezakon » 08 nov 2013, 18:43

Jankauskas je napisao/la:Ne mogu da verujem , stranica o rekonstrukciji stadiona a ni jedne slike vec danima , dajte ljudi ako neko ima mogucnosti neka slika i neka postavlja slike.
Ja bih stavio, al' pošto sam prirodno glup nemam pojma kako staviti sliku. Možel' mi neko objasniti kako se stavljaju? Hvala!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.