Rafa zna da nema teoretske šanse za WTF ni u sezoni kada je osvojio dva fast HC turnira + US Open, da bi Roger i na štakama išamarao u dvorani. Jedina nada mu je da se WTF premjesti na šljaku, kad već ne može ovako.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Ybt, ja ne znam kad se Roger žalio na bilo šta oko podloga. Doduše, znao je i on uvijek prokomentarisati kad bi ga novinari pitali, ali uvijek je šutio i igrao. Gospodin.
Rafa zna da nema teoretske šanse za WTF ni u sezoni kada je osvojio dva fast HC turnira + US Open, da bi Roger i na štakama išamarao u dvorani. Jedina nada mu je da se WTF premjesti na šljaku, kad već ne može ovako.
Rafi je problem što ne može naći formu sa USO serije. Tada su FH paralela i servis fantastično funkcionisali. I takvog Rafu bi u ovom trenutku samo Đoković mogao dobiti, ali u zadnjih nekoliko sedmica postoje 3 igrača koji su u boljoj formi, a kojima ovakvi uslovi više odgovaraju. Zato Rafi i jeste krivo, mada je i Tony ove godine izjavio da bi organizatori trebali podlogu još više prilagoditi Nadalu. Inače, ovo mogu biti i 'mind games', Rafa je po tome prepoznatljiv. Najopasniji je kad svi misle da je bezopasan. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Može biti i to. Rafa je jedan od najvećih taktičara kojeg sam ikad vidio. Ako sada ne uspije osvojiti WTF, onda neće nikad; barem ne na betonu. Ybt, godinama usporavaju i homogeniziraju podloge, još samo treba da pospu plave šljake i po betonu. Ups, Rafa ne voli plavu šljaku, samo drobljena cigla dolazi u obzir. 
kada si najbolji svih vremena kao sto ce biti rafa onda imas pravo na sve da se zalis 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
WTF je najveći turnir poslije GS-ova, peti GS sezone. Rafa to mora osvojiti i po meni bi svakako morao iskoristiti ovakvu sezonu na hardu i to uraditi ove godine. Međutim, ako ne nađe igru sa USO serije, nisu mu baš velike šanse, bez obzira što je imao dosta sreće sa grupom.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Ni veći od njega se nisu žalili. :ugeek:
@formance, za mene nema teorije da bude GOAT bez WTF-a, gdje igraju samo najbolji teniseri svijeta. Kada to osvoji i prestigne Rogera po broju GS-ova, onda možemo pričati.
@formance, za mene nema teorije da bude GOAT bez WTF-a, gdje igraju samo najbolji teniseri svijeta. Kada to osvoji i prestigne Rogera po broju GS-ova, onda možemo pričati.
Djelimicno je i upravu Nadal...igra se citavu godinu na svim mogucim podlogama da bi dobili tih najboljih 8 za zavrsni turnir...zasto bi onda taj konacni obracun bio uvijek u dvorani,na istoj podlozi,zasto ne promijeniti istu bar u 2 godine.

Sto se tice ovog turnira stvarno ne vidim kako ce ga Nadal osvojiti...jedino ako nije skrivao formu zadnjih nekoliko sedmica
Ili mogu da pospu ono sto su posipali na ovogodisnjem IW-u,Montrealu,Sinsiju ili US-OpenuClaus je napisao/la: još samo treba da pospu plave šljake i po betonu. Ups, Rafa ne voli plavu šljaku, samo drobljena cigla dolazi u obzir.
Sto se tice ovog turnira stvarno ne vidim kako ce ga Nadal osvojiti...jedino ako nije skrivao formu zadnjih nekoliko sedmica
1. Zato što je Hard glavna podlogaadnan24 je napisao/la:igra se citavu godinu na svim mogucim podlogama da bi dobili tih najboljih 8 za zavrsni turnir...zasto bi onda taj konacni obracun bio uvijek u dvorani,na istoj podlozi,zasto ne promijeniti istu bar u 2 godine.
2. Zato što je drugi dio sezone predviđen za Indoor turnire, kojih je ionako malo.
3. Zato što se od 1970 kada se počeo igrati Završni Masters oduvijek igralo na hardu i u dvorani, bez da se iko ikad žalio na to.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Mogu zamisliti kako bi se Nadalovi fanovi osjećali kad bi stavili Har-Tru šljaku u London.
Epilog bi bio razbijen mit o igraču za sve vrste šljake, mada je to već razotkriveno u Madridu. Samo mi je žao što tada nije imao priliku da igra s Rogerom.
Uvijek se nekako spasi kada treba igrati s RF-om u godmode-u. 
Morali bi u kopačkama igrati.
Sad kopam malo po historiji i malo je izrazitih šljakaša koji su osvajali ovaj turnir, ali nije da ih nije bilo. Vilas, Orantes, Corretja, Kuerten. Rafa nije ništa lošiji hard courter od njih, naprotiv, ali bit tenisa jeste da se igrač prilagođava uslovima, a ne uslovi njemu. Šta je to Samprasu trebalo metnuti travu na RG da bi ga osvojio.
Sve to Rafa zna, samo voli mene hebati u mozak sa ovakvim izjavama.
Sad kopam malo po historiji i malo je izrazitih šljakaša koji su osvajali ovaj turnir, ali nije da ih nije bilo. Vilas, Orantes, Corretja, Kuerten. Rafa nije ništa lošiji hard courter od njih, naprotiv, ali bit tenisa jeste da se igrač prilagođava uslovima, a ne uslovi njemu. Šta je to Samprasu trebalo metnuti travu na RG da bi ga osvojio.
Sve to Rafa zna, samo voli mene hebati u mozak sa ovakvim izjavama.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
samosarajvo
- Kontakt:
de mi tacno kopiraj tu izjavu majke ti :p
a forma i jest najveci problem, doduse i kolko je bilo realno da igrac koji je za kracu sezonu od ostalih skupio najvise titula i pobjeda i sve to uradio poslje zaje.bane povrede...?
ja nesto mislim da bi Rafa sa us serije mogao hladno nositi se sa noletom iz 2011.Pametniji i bolji igrac,bez mentalne blokade sa ovim ofanzivnijim karakteristikama tj jacim servisom i fh paralelom.On je 2011 bio u odlixnoj formi ali je sve protivnike lomio svojom starom igrom sto protiv Novaka nije prolazilo.Ne kazem da bi on imo taj niz od 7-0 ali bi bilo punoo izjednacenije...punoo
Nadajmo se da ce podici formu kolko se to moze kroz grupu aa onda se nadat ili da ce nole ispasz ili da ce imat los dan :p
a forma i jest najveci problem, doduse i kolko je bilo realno da igrac koji je za kracu sezonu od ostalih skupio najvise titula i pobjeda i sve to uradio poslje zaje.bane povrede...?
ja nesto mislim da bi Rafa sa us serije mogao hladno nositi se sa noletom iz 2011.Pametniji i bolji igrac,bez mentalne blokade sa ovim ofanzivnijim karakteristikama tj jacim servisom i fh paralelom.On je 2011 bio u odlixnoj formi ali je sve protivnike lomio svojom starom igrom sto protiv Novaka nije prolazilo.Ne kazem da bi on imo taj niz od 7-0 ali bi bilo punoo izjednacenije...punoo
Nadajmo se da ce podici formu kolko se to moze kroz grupu aa onda se nadat ili da ce nole ispasz ili da ce imat los dan :p
koeficijent 2.20 da nadal nece dobiti 2:0 
Samo sto ovo nije obicni turnir vec nesto sto bi trebalo biti vrhunac sezone i okrsaj najboljih 8 tokom iste.Masterse,GS-ove imas na svim podlogama,samo se turnir ove vrste igra na jednoj podlozi vec godinama.formance je napisao/la:2. Zato što je drugi dio sezone predviđen za Indoor turnire, kojih je ionako malo.
To je ok,ne opravdavam ja Nadala sto se zalio...nije njegovo da se bavi tim stvarima,samo mi je glupo prica da Nadal MORA uzeti ovaj turnir da bi usao u neku raspravu za najboljeg ikad...bas zbog toga sto je ovo podloga koja mu nikako ne odgovara.formance je napisao/la:3. Zato što se od 1970 kada se počeo igrati Završni Masters oduvijek igralo na hardu i u dvorani, bez da se iko ikad žalio na to.
Jadni Roger...uvijek naleti na Rafaela kad nije u formiClaus je napisao/la: Samo mi je žao što tada nije imao priliku da igra s Rogerom.Uvijek se nekako spasi kada treba igrati s RF-om u godmode-u.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nadalu sve smeta, prvo mu smeta plava sljaka, nije sam to je smetalo i Novaku pa sad mu smeta i dvorana. Ako zelis da budes najbolji moras znati igrati na svim podlogama
Ni Federeru se sljaka ne svidja ali igra 
Federer kaze da se na sljedecim GS, osim RG, sve pita njega, da sve zavisi od njega. Ako odigra kako zna da je veliki favorit za titulu
Federer kaze da se na sljedecim GS, osim RG, sve pita njega, da sve zavisi od njega. Ako odigra kako zna da je veliki favorit za titulu
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
I obrnuto, zar ne?formance je napisao/la:Mislim da su im ATP i ITF više nego dovoljno dali da im, ako imaju obraza, nikad ništa ne bi trebali prigovoriti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ste to opet krenuli po Rafi? Hocete da srusim ss.ba protal skroz pa necete nista imat, haaa?
Osvojice on to i ovako i onako 
Ovaj italic dio mu ima mjesta doduse ima i mjesta to da se igra na kraju sezone kad je dio dvorane.Ali moze se u 5 godina staviti 1 sljaka,1 outdor mid hc i 3 puta u dvorani npr...ali nebitno je sve to"The Tour Finals have been indoors from 2005 until now, so I am a bit unlucky with this. For me it is more fair to have it outdoors on different surfaces," he said. "In this tournament we qualify by playing on all surfaces, but the Tour Finals are always on hard courts.
"I know it won't happen in my generation. It's not for me. I say it for the next generation and because it would be interesting for the fans."
ne pozdravlja david, ili je previse usao u mec mislima ili se izgubio 
Ne bih se složio da je to jedan od ključnih parametara.Claus je napisao/la:@formance, za mene nema teorije da bude GOAT bez WTF-a, gdje igraju samo najbolji teniseri svijeta. Kada to osvoji i prestigne Rogera po broju GS-ova, onda možemo pričati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
samosarajvo je napisao/la:Ali moze se u 5 godina staviti 1 sljaka,1 outdor mid hc i 3 puta u dvorani npr...
Ja mislim da se zavrsni Masters mora igrati na Philippe Chatrieru. Ipak je to 1 jedino autenticno mesto, gde su uslovi od svih terena na svetu najpravedniji po sve ucesnike: nema nepravilnih odskoka, kao ni faktora vetra, kise, jakog sunca....
WTF na Chatrieru je pod muss.
Odma brejk, Vamos! 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.