ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Niko ne može zabiti winner iz defanzive kao Nadal.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
samosarajvo
- Kontakt:
kraj
neka neko upamti statistiku sto ce sad prikazat pls
moram hitno ici
LP
LP
Jedinstven po svemu, pa tako i podlozi. Preko 40 punih godina se igra u ovakvim uslovima i sada se neko sjetio da je to pogrešno. WTF nije GS, on je malo ispod njega. Kao što svaki turnir ima nešto specifično po čemu ga prepoznaju (podloga, historija), tako ima i WTF. Promjena podloge, promjena uslova bi jednaka bila promjeni trave na WB-u, šljake na RG-u i veliki šamar historiji ove igre, i vrlo vjerovatno izumiranje dvoranskog tenisa.adnan24 je napisao/la:Ali ovo nije obican turnir vec je zavrsni,po svemu jedinstven turnir.Ne trazi ni Nadal da se mijenja podloga na US-Openu ili mastersu u Montrealu.
Ako vec trazimo neku analogiju,igranje ovog zavrsnog turnira na istoj podlozi je kao igranje svih GS-ova na istoj podlozi.
To je cijena koju moraju platiti. Nisu ni Borg i kompanija bili ovako plaćeni za to što rade, iako su slične stvari morali prolaziti, plus igrati non stop po raznoraznim turnirima da bi ozebzijedili egzistenciju.Virtu4l je napisao/la:sti taj ATP je od njih napravio mašine bez prava na kiks, gdje im uzima zadnji atom snage, gdje te love na svim mjestima da te kontrolišu za doping, bez prava na privatnost, gdje strogo igraš po njihovim pravilima...
Za to zasluge pripadaju prije svega napretku tehnologije u svim aspektima društva, naročito kada su mediji u pitanju. I dalje tvrdim da se nije rodio igrač koji je tenis popularizirao više od Bjorna Borga.Virtu4l je napisao/la:Tenis nikada nije bio popularniji i debelo 'krade' sate i minute nekim do sada nedodirljivim sportovima. Najveće zasluge za to pripadaju prije svih Federeru, pa Nadalu i Đokoviću.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Nadal na kraju rutinski. Davidu je prijeko potreban odmor ili će na infuziju. Na tri zadnja turnira je išao do kraja, izgubio tri finala zaredom, odigrao 13 mečeva, prije toga je igrao u Aziji, sedam punih sedmica je u pogonu. Što je previše, previše je.
Baš me zanima kako će Novak izgledati večeras, u Parizu je oscilirao i kao da nije igrao pod punim gasom, što je na kraju ipak bilo dovoljno za titulu.
Od Rogera ne znam šta da očekujem, mislim da ni on to ne zna. Standardna ovosezonska priča. Ako smanji broj grešaka, ako bude fokusiran, ako ovo, ako ono... Samo jedno je sigurno, potreban mu je drugi najbolji meč sezone da bi pomislio da ugrozi Novaka, mora biti bolji u odnosu na meč sa Del Potrom.
Baš me zanima kako će Novak izgledati večeras, u Parizu je oscilirao i kao da nije igrao pod punim gasom, što je na kraju ipak bilo dovoljno za titulu.
Od Rogera ne znam šta da očekujem, mislim da ni on to ne zna. Standardna ovosezonska priča. Ako smanji broj grešaka, ako bude fokusiran, ako ovo, ako ono... Samo jedno je sigurno, potreban mu je drugi najbolji meč sezone da bi pomislio da ugrozi Novaka, mora biti bolji u odnosu na meč sa Del Potrom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Federer mora pokušati dobiti Novaka u što kraćem vremenskom roku. Pitanje je da li je to u stanju. Pitanje je i da li će to Novak dozvoliti.
Insajderska info sa drugog foruma, od jednog uglednog forumaša kaže da je slajs servis na ovoj podlozi gotovo nemoguće vratiti. Vidječemo to večeras.
Insajderska info sa drugog foruma, od jednog uglednog forumaša kaže da je slajs servis na ovoj podlozi gotovo nemoguće vratiti. Vidječemo to večeras.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Sinoć je to i Višković govorio. Također je isticao i BH slajs kao jedan od udaraca koji treba praktikovati na ovoj podlozi.formance je napisao/la:Insajderska info sa drugog foruma, od jednog uglednog forumaša kaže da je slajs servis na ovoj podlozi gotovo nemoguće vratiti. Vidječemo to večeras
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
To mi se svidja, ako je tako onda Federer ima dobre sanse za pobjeduformance je napisao/la:Federer mora pokušati dobiti Novaka u što kraćem vremenskom roku. Pitanje je da li je to u stanju. Pitanje je i da li će to Novak dozvoliti.
Kao sto i uvijek kazem ovdje nema favorita, nijanse odlucuju
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
to je kao magija...Virtu4l je napisao/la:Nikad se nagledati ovog jednoručnog bekenda...
ipak ne mogu se oteti utisku da je on velika slabost u igri da je sa Fedexom nepovratno otišlo vrijeme kada su igrači koji igraju 1 bh bili prvi i uzimali GS u nizu... to je moj utisak... mada ko zna pojavi se neki koji ima nadalov fh, a Kolijev ili Gaskeov bh, jake fizikalije...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Imaš pravo na svoje mišljenje, ne želim utjecati na tebe.Virtu4l je napisao/la:Ne bih se složio da je to jedan od ključnih parametara.Claus je napisao/la:@formance, za mene nema teorije da bude GOAT bez WTF-a, gdje igraju samo najbolji teniseri svijeta. Kada to osvoji i prestigne Rogera po broju GS-ova, onda možemo pričati.
WTF je specifičan turnir, s dugogodišnjom tradicijom, jedan od rijetkih veliki indoor turnira. Mjesto gdje se sastaju 8 najboljih tenisera i gdje ne možeš trijumfovati 1 ili 2 bljeska, nego moraš nanizati 3,4 igrača koji spadaju među najbolje na svijetu. To je Federer uspio uraditi do sada najveći broj puta (6), a uz to je i igrao i nekoliko finala. Nadal je odigrao samo jedno finale, tu je izgubio od RF-a. Više ništa nije napravio na "5 GS-u", tako da je presubjektivno plasirati Nadala na mjesto GOAT-a ukoliko izostane taj uspjeh. Potrebno je da makar jednom dokaže da je bolji od najboljih na podlozi koja mu ne odgovara (nije odgovaralo ni Rogeru mnogo šljakastih turnira pa ih je osvojio).
Računica je jasna: Osvojiti minimalno 18 Grand Slamova + WTF, najbolji si. Čak i u tom slučaju Roger će imati 3/4 Grand Slama osvojena više puta, WTF osvojen više puta, ali nema veze. Progledat ćemo kroz tu nevažnu "sitnicu".
To je izvrsna vijest, naravno ukoliko je vjerodostojna. U tom slučaju, odskok je niži (što se meni u prvi mah i nije učinilo tako), tako da je podloga sama po sebi brza i skliska, a to je dodatna prednost za Rogera Federera. Ipak, kao što kažeš, vidjet ćemo večeras u dvoboju titana da li je ovo samo bomba ili nije.formance je napisao/la:Insajderska info sa drugog foruma, od jednog uglednog forumaša kaže da je slajs servis na ovoj podlozi gotovo nemoguće vratiti. Vidječemo to večeras.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Claus pripremas li se psihicki za dvoboj 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ne. Računam na to da će izgubiti, tako da u slučaju poraza neću biti mnogo razočaran, a u slučaju pobjede ću se ono baš obradovati.
Kad god sam se psihički pripremao i očekivao mnogo od Rogera, bivao sam posran na kraju meča. Neće više da može. 
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nemerem ja tako, ja u svakom mecu ocekujem pobjedu i skoro uvijek se razocaram

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
bravo dodomelo
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
Od US Opena 2011 kod mene je tako. Nema teorije da bi se ponovo tako nervirao.Unofficialpage je napisao/la:Nemerem ja tako, ja u svakom mecu ocekujem pobjedu i skoro uvijek se razocaram![]()
-
samosarajvo
- Kontakt:
Racuinca je daleko od jasne.Claus je napisao/la:Imaš pravo na svoje mišljenje, ne želim utjecati na tebe.Virtu4l je napisao/la:Ne bih se složio da je to jedan od ključnih parametara.Claus je napisao/la:@formance, za mene nema teorije da bude GOAT bez WTF-a, gdje igraju samo najbolji teniseri svijeta. Kada to osvoji i prestigne Rogera po broju GS-ova, onda možemo pričati.Samo, ja ipak stavim neke argumente, a pisalo se i prije o tome na temi.
WTF je specifičan turnir, s dugogodišnjom tradicijom, jedan od rijetkih veliki indoor turnira. Mjesto gdje se sastaju 8 najboljih tenisera i gdje ne možeš trijumfovati 1 ili 2 bljeska, nego moraš nanizati 3,4 igrača koji spadaju među najbolje na svijetu. To je Federer uspio uraditi do sada najveći broj puta (6), a uz to je i igrao i nekoliko finala. Nadal je odigrao samo jedno finale, tu je izgubio od RF-a. Više ništa nije napravio na "5 GS-u", tako da je presubjektivno plasirati Nadala na mjesto GOAT-a ukoliko izostane taj uspjeh. Potrebno je da makar jednom dokaže da je bolji od najboljih na podlozi koja mu ne odgovara (nije odgovaralo ni Rogeru mnogo šljakastih turnira pa ih je osvojio).
Računica je jasna: Osvojiti minimalno 18 Grand Slamova + WTF, najbolji si. Čak i u tom slučaju Roger će imati 3/4 Grand Slama osvojena više puta, WTF osvojen više puta, ali nema veze. Progledat ćemo kroz tu nevažnu "sitnicu".![]()
To je izvrsna vijest, naravno ukoliko je vjerodostojna. U tom slučaju, odskok je niži (što se meni u prvi mah i nije učinilo tako), tako da je podloga sama po sebi brza i skliska, a to je dodatna prednost za Rogera Federera. Ipak, kao što kažeš, vidjet ćemo večeras u dvoboju titana da li je ovo samo bomba ili nije.formance je napisao/la:Insajderska info sa drugog foruma, od jednog uglednog forumaša kaže da je slajs servis na ovoj podlozi gotovo nemoguće vratiti. Vidječemo to večeras.
Mnogi veliki strucnjaci i bivisi igraci prognoziraju da ce sa jos 2 do 3 GS-a (hajmo reci 1 AO barem) Rafina karijera biti u najmanju ruku jednaka onoj RF-a
Stavio si Rafu i njegovo trijumfovanje u istu recenicu sa "nekim bljeskovima" ???
Kazes Rafa ne zna kako pobijediti/nanizati najvece igrace???
O igracu koji se lakse nosi sa finalima protiv najvecih nego mecevima do finala...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Potpuno si upravu, nikad necu shvatit zasto uvijek smash ili volley igra na onu stranu gdje stoji protivnik. To uvijek radi, iako je druga strana potpuno slobodna. Protivnik uradi samo trzaj da ce tamo krenuti i stane i tako ga procita i mora odigrat 1-2 udarca viska.Claus je napisao/la:Od US Opena 2011 kod mene je tako. Nema teorije da bi se ponovo tako nervirao.Unofficialpage je napisao/la:Nemerem ja tako, ja u svakom mecu ocekujem pobjedu i skoro uvijek se razocaram![]()
Ozbiljno, nema efekta trošiti živce radi nekog ko veoma slabo upotrebljava mozak dok igra.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ako ti nije jasno da se ovo odnosilo samo na WTF, onda imaš problem.samosarajvo je napisao/la:Stavio si Rafu i njegovo trijumfovanje u istu recenicu sa "nekim bljeskovima" ???
Kazes Rafa ne zna kako pobijediti/nanizati najvece igrace??? Pa pricas covjece upravo o igracu koji je najbolji ikad po pobjedama protiv najboljih, protiv top 3,5,10,30 igraca..kako hoces
O igracu koji se lakse nosi sa finalima protiv najvecih nego mecevima do finala...
@Unofficial, ma on dosta igra na "osjećaj", talent, ali snagu uma rijetko kada iskoristi kako bi trebao. To je osnovni problem.
-
samosarajvo
- Kontakt:
ima li ko kakav link za stream? dobar link, ne mora biti predobra kvaliteta samo da ne kasni i da ne stopa
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
samosarajvo
- Kontakt:
e naso je kad servis izgubit ..i to kako
ccc
ccc
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.