SiamoNoi je napisao/la:Jel to Halil nije pozvan niti za seniore niti za U-21 za iduće utakmice!?
Nogometna reprezentacija Hrvatske
Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Svojim igrama u Dinamu nije zasluzio poziv za A selekciju, a vala ni na Svjetskom prvenstvu do 17 godina nije odusevio pa nema potrebe da ga se zove u stariju dobnu selekciju. Nek igra s djecom svojih godina dok se ne uozbilji. Kamo srece da Mamicu u njemu ne vidi toliku zaradu i da ga vrati u juniore Dinama. Doduse, ovaj je to i trazio, ali je Glava odbio strahujuci da ce mu opast cijena.SiamoNoi je napisao/la:Jel to Halil nije pozvan niti za seniore niti za U-21 za iduće utakmice!?
Ma jasno,samo mi je čudno.
Tekst pisan prije ovoga vikenda.Od igrača u Serie A mislim da su samo Petković i Livaja imali minutažu.HRVATI U SERIE A Vrsaljko napedovao, Kovačić i Kelava solidni, ostali bez minutaže
Gledajući njegove nastupe u Serie A, Šime Vrsaljko je najviše napredovao od svih hrvatskih igrača, a to se moglo nazrijeti i u njegovoj zreloj igri protiv Belgije u Zagrebu.
Sukladno najavama, kad je Hrvatska postala članicom Europske unije, talijansko nogometno tržište posegnulo je za našim nogometašima. Nakon što smo 1990-ih i početkom 2000-ih godina imali niz predstavnika u Serie A , i to u velikim klubovima ( Boban, Bokšić, Jarni, Asanović, Dario Šimić, Vlaović, Jurčić, Tudor, Stanić, Tomas, Rapaić, R. Kovač, Vugrinec, Budan, M. Cvitanović, Špehar, T. Rukavina, Erceg, Šerić, Karić, Smoje, Bjelanović, I. Jurić...) uslijedila je era u kojoj Hrvati nisu bili u trendu. Nju je diktiralo više faktora, prije svega ograničenje kvote igrača izvan EU-a, a potom određeni pad kvalitete HR nogometa(ša) te financijska limitiranost talijanskih klubova za kupovinu svojedobno najtraženijih naših igrača (tipa Modrić, Ćorluka, Eduardo, Mandžukić...). Od srpnja se sve promijenilo i danas u Serie A i Serie B (ukupno 42 kluba) i njihovim U-21 momčadima, članovima je ukupno 27 igrača. U A-ligi ih je 13, u B-ligi 10, a četvorica su igrači Primavere, mladih momčadi.
Kako se odvijaju karijere toga vala igrača, među kojima su i igrači koji su prošle godine odnosno zimus ( Vukušić, Radošević, Kovačić...) preselili na Apenine?
Krenimo od činjenice da nisu sve igračke sudbine odnosno statusi isti. Primjerice, Tin Jedvaj kojeg je za 5 milijuna eura kupila Roma, nije imao pravo nastupa do sredine rujna i dozvole FIFA-e da kao maloljetnik može aktivirati profesionalni ugovor. Ante Rebić, koji je za 5,5 milijuna eura ljetos stigao u Fiorentinu, imao je veliki peh da se u prvoj utakmici u kojoj je dobio priliku i ozljedi te bude prisiljen na višetjednu pauzu. Tako mu je propala šansa da više igra zbog teže ozljede centarfora Gomeza. Tomislav Šarić (23), koji je pristupio Parmi, poslan je u B-ligaša Crotone koji je otkupio 50% njegova ugovora. I kod, uvjetno rečeno, starosjedilaca, kao Radošević, Livaja i Kovačić, statusi su svekoliki. Dolaskom Rafe Beniteza Radošević je dobio više pažnje i upisao 2 nastupa u vrlo jakoj momčadi Napolija, u koju se ove godine jako puno uložilo (preko 130 milijuna eura) za pojačanja i borbu za scudetto. Radošević se Benitezu dopada, ali je logično da sa 19 godina i prošlosezonskim stažem u Primaveri (do 20 godina) ne može još aspirirati na veću minutažu unutar jake konkurencije. Marko Livaja (20) je pak trenutno u fazi karijere kada treba kvalitetom iskoračiti kako igrom tako i ponašanjem. U Atalanti više-manje stalno nastupa, ali samo je jednom bio 90 minuta na terenu, 2 puta starter, 5 puta je ulazio s klupe i 2 puta je na njoj proveo cijelu utakmicu. U prvenstvu ima jedan gol, a dvostruki je bio strijelac u Kupu protiv drugoligaša Barija.
Prema svim pokazateljima najbolje su se, uz Kovačića, u Italiji snašli na početku novih stvarnosti bivša dva dinamovca, Ivan Kelava i Šime Vrsaljko. Kelava, kojeg je gazda Udinesea Pozzo kupio za sestrinski klub Granadu, iskoristio je priliku nakon ozljede prvog vratara Friulana Brkića, te je branio u svih 9 dosadašnjih utakmica. Iako mu stil branjenja izaziva podvojena mišljenja kritike, ne dvoji se da je Kelava sasvim solidno odradio svoje zadaće i dobivao pozitivne ocjene. Za novaka u klubu i ligi to je vrlo dobar start. Još bolje, ili ako hoćete najbolje, transfer u Serie A iskoristio je Šime Vrsaljko. Od prvog je dana standardni član prve postave Genoe, i kod trenera Liveranija kao i novog Gasparinija. Vrsaljko je vrlo dobro odgovorio zahtjevima igre "sa 4" (protiv Intera), ali i pretežnoj obvezi igranja desnog bočnog u sustavu 3-5-2 odnosno 3-4-3. Gledajući njegove nastupe u Serie A, Vrsaljko je najviše napredovao od svih hrvatskih igrača, a to se moglo nazrijeti i u njegovoj zreloj igri protiv Belgije u Zagrebu. Nije zato čudno što se o njemu govori kao igraču kojeg će Genoa teško zadržati u svojim redovima, odnosno igraču kojeg će Enrico Preziosi, predsjednik trgovačkoga gena, financijski kapitalizirati (kupljen za samo 4 milijuna eura).
Svi ostali igrači uglavnom su u procesu prilagodbe i dokazivanja potencijala. S obzirom da su Talijani uglavnom kupovali mlađe hrvatske igrače (od 16 do 21, 22 godine) prema njima se odnose strpljivo. I puno veći igrači iz jačih liga trebali su 6-12 mjeseci da se potpuno prilagode žestokom calciu i velikom pritisku tamošnje javnosti. Sve što je u A-ligi teško, to je u Serie B još teže i kompliciranije, zbog nižeg standardna natjecanja. U tom kontekstu 10-orica naših predstavnika svojski se bore za pozicije.
Najbolje ide zasad Tončiju Kukoču u Brescii. Bivši je hajdukovac skupio 9 nastupa, 2 je odgledao s klupe, a nastupio je i u 2 kup-utakmice. Kritike su mu vrlo dobre. Istranin Kristian Ipša, nakon Danske stigao je na Siciliju i standardan je u Reggini. Kompliciranost B-lige, pogotovo nakon ispadanja iz A-lige, najbolje ukazuje položaj povremenog reprezentativnog kandidata Ante Vukušića. U 11 kola skupio je 3 ulaza u meč i samo 46 minuta (1, 4 i 41), 4 puta bio je na klupi. To svakako nije dobar razvoj situacije za 22-godišnjeg Sinjanina, kojem društvo od ove sezone čini Dario Župarić (23). Taj bivši igrač Cibalije dosad je bio samo 6 utakmica na klupi Pescare.
Među onim najmlađima, Dabro (16) u Fiorentini i Oštrek (17) u Cataniji, Marko Pejić (18) u Sieni, tek traže svoje prve nastupe u U-20 momčadima, dok su Riječani Mihovil Klapan (18) i Florijan Fumić (19) skupili 4 odnosno 3 nastupa za U-20 u Speziji. Ova priča iz Italije može poslužiti svim onim mladim igračima koji se zanose idejama kako će ih na Apeninima, u bilo kojoj ligi i klubu, dočekati eldorado u odnosu na HNL. Osim što se moraju nametnuti u bitno težoj konkurenciji, u Italiji prema njima neće biti milosti ako se procijeni da nisu dorasli klupskim ambicijama. Za mlade igrače dobro da će učiti u kvalitetnom sustavu rada, ali ako ne igraju u kontinuitetu, za daljnju karijeru to može biti vrlo velik rizik. Štoviše, valja imati na umu da se u Italiji ne plaća kao nekad, pogotovo ne u klubovima srednje i niže razine A i B liga, a napose treba znati da i tamo većina klubova ima problema s likvidnošću i kontinuitetom plaćanja...
HRVATI U SERIE A
Ivan Kelava (Udinese)
13 utakmica, 1170 minuta, 15 primljenih golova (9 u Serie A,
4 u Europskoj ligi)
Šime Vrsaljko (Genoa)
9 utakmica, 840 minuta,
1 asistencija (8 u Serie A, 1 u Kupu)
Mateo Kovačić (Inter)
11 utakmica, 469 minuta
(10 u Serie A, 1 u Kupu)
Marko Livaja (Atalanta)
9 utakmica, 362 minute,
3 gola (8 u Serie A, 1 u Kupu)
Igor Bubnjić (Udinese)
2 utakmice, 113 minuta
(2 u Serie A)
Manuel Pamić (Chievo)
2 utakmice, 111 minuta
(1 u Serie A, 1 u Kupu)
Bruno Petković (Catania)
1 utakmica, 57 minuta (1 u Serie A)
Ante Rebić (Fiorentina)
1 utakmica, 55 minuta (1 u Serie A)
Josip Radošević (Napoli)
2 utakmice, 13 minuta
(2 u Serie A)
Frano Mlinar (Udinese)
0 utakmica
Tin Jedvaj (Roma)
0 utakmica
Imal Halilovića??Koje smo mi budale zbog koga smo se raspravljali radi nekog balavca 
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
Ja se bojim za Kovu. Moram reci da sam u ovoj sezoni ocekivao vise...
Zeznula ga je ozljeda na pripremama i sad nikako da uhvati zalet.Zadnju je igrao protiv Verone i to je dosta loše izgledalo.Nitko nije očekivao toliki napredak Alvareza i sad mu je ovaj uzeo tu poziciju iza napadača,a u vezi je Taider ispred njega..eto i zadnju je jako dobro odigrao tako da bi Kova i protiv Livorna trebao s klupe krenut.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne brinem se za igraca onakve tehnicke potkovanosti i vizije.
Samo je pitanje vremena kad ce doci do izrazaja u pravom sustavu pod pravim trenerom, medjutim najvise bi volio da to bude upravo u Interu.
Samo je pitanje vremena kad ce doci do izrazaja u pravom sustavu pod pravim trenerom, medjutim najvise bi volio da to bude upravo u Interu.
...Život za Široki...
Pa da slazem se. Serie A mi se ne cini najbolja za razvijanje mladih igracaŠB_Fidelis je napisao/la:Ne brinem se za igraca onakve tehnicke potkovanosti i vizije.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ovisi kako gdje. Mazzari je malo ostriji prema mladim igracima, treba mu ''kliknuti'' ili da ih bas ima visak, al uvijek ce radije birati iskustvo. Medjutim, kvalitet ce isplivati na povrsinu kad tad, kao i prava pozicija, a kao sto rekoh, zelim da to bude u Interu, momak je buducnost kluba.
...Život za Široki...
kad ce vise sertic rjesit papire da igra za nas
lego bi nam pravo,fali nam jedan pravi na njegovoj poziciji
on je taj
lego bi nam pravo,fali nam jedan pravi na njegovoj poziciji
on je taj
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Ispred Matea je trenutno Taider koji ima 21 i nije nesto posebno iskusniji i stariji.Treba radit na defanzivi i to je to.To Mazzari traži od svih igrača.ŠB_Fidelis je napisao/la:Ovisi kako gdje. Mazzari je malo ostriji prema mladim igracima, treba mu ''kliknuti'' ili da ih bas ima visak, al uvijek ce radije birati iskustvo. Medjutim, kvalitet ce isplivati na povrsinu kad tad, kao i prava pozicija, a kao sto rekoh, zelim da to bude u Interu, momak je buducnost kluba.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
To je istina, ali u nekim rotacijama pozicija i po meni jos nedefiniranom sustavu za takvog jednog igraca ce potrajati dok ne bude ono sto takvi od njega zahtijevaju. Nije da ga nece uciniti boljim igracem, ali ce potrajati.
Da su neka druga vremena, s onakvim trkom i onom vizijom, samo bi 'zalijepili' igraca iza njega da mu cuva ledja i obavlja defanzivu dok ovaj pravi slalome ka naprijed.
Da su neka druga vremena, s onakvim trkom i onom vizijom, samo bi 'zalijepili' igraca iza njega da mu cuva ledja i obavlja defanzivu dok ovaj pravi slalome ka naprijed.
...Život za Široki...
Mislim da bi za njega moglo biti mjesta u reprezentaciji.U nedjelju je potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic, Francuz i s našim državljanstvom, postigao vodeći pogodak za Bordeaux na gostovanju kod Nice: u 31. minuti desnom je nogom raspalio povratnu loptu i mat je bio neizbježan premda je distanca bila velika, gotovo 30 metara. U međuvremenu je Obraniak povećao vodstvo, a konačnih 1:2 postavio je nesuđeni član Vatrenih, Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich.
- Ovo mi je drugi gol u 12 kola prvenstva, prvi sam zabio Lorientu, također u gostima, završilo je 3:3. Sigurno bih bio efikasniji da mjesec dana nisam mirovao zbog ozljede gležnja u sudaru s Cavanijem na Superkupu...
Sertic i dalje strpljivo čeka dozvolu Fife za nastup u hrvatskom dresu:
- Znam da je HNS poduzeo i napravio sve, ne znam zašto se mora toliko čekati. Ali nema problema, lakše je jer se nadam povoljnom rješenju.
Nada se i pozivu novog izbornika Nike Kovača:
- Vjerujem da me neće zaboraviti. S igračima sam se nakratko upoznao poslije zagrebačkog susreta sa Srbijom, jasno da pozorno pratim sve što se događa, tako i doigravanje s Islandom. Uvjeren sam da je Hrvatska mnogo bolja i da će izboriti put u Brazil, iako se nikad nikoga ne smije podcijeniti.
Sertić u Bordeauxovoj koncepciji 4-4-2 igra veznog, polulijevo. Iznimno je motoričan, jak i tehnički. Profil kakav se Kovaču oduvijek dopada budući da je i sam iz te zone djelovanja. Neće valjda centrala u Nyonu ispisati 'NE’? Bilo bi to zaista neugodno iznenađenje i za Savez i za dečka čiji djed Milan potječe iz okolice Brinja.
Jos tjedan dana do Islanda, a igraci su nam u odlicnoj formi.
Ola danas presudio Dortmundu, Modric igra sjajno, danas jedan od najboljih u pobjedi Reala. Mandzo nije zabio, a sta's cuva se za Islandjane
. Dudu jos zabio.
Ola danas presudio Dortmundu, Modric igra sjajno, danas jedan od najboljih u pobjedi Reala. Mandzo nije zabio, a sta's cuva se za Islandjane
Hrvatski nogometaš Niko Kranjčar se vratio nogometu, što je dobra vijest uoči dvije dokvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo, kojem je domaćin Brazil (Hrvatska igra protiv Islanda).
U subotu, u ogledu 15. kola druge engleske nogometne lige, Queens Park Rangers je gostovao kod Readinga, gdje je odigrao 1-1.
U 31. minuti je, pak, za svoj Queens Park Rangers zaigrao Niko Kranjčar, koji je tada zamijenio ozlijeđenog Jermaina Jenasa. Podsjetimo kako se Kranjčar ozlijedio na ogledu protiv Wigana, prije deset dana. U pitanju je bila lakša ozljeda zadnje lože lijeve noge.
U subotu, u ogledu 15. kola druge engleske nogometne lige, Queens Park Rangers je gostovao kod Readinga, gdje je odigrao 1-1.
U 31. minuti je, pak, za svoj Queens Park Rangers zaigrao Niko Kranjčar, koji je tada zamijenio ozlijeđenog Jermaina Jenasa. Podsjetimo kako se Kranjčar ozlijedio na ogledu protiv Wigana, prije deset dana. U pitanju je bila lakša ozljeda zadnje lože lijeve noge.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Ako netko nije vidio Kovinu asistenciju sinoć:
[youtube][/youtube]
Odličnih 30 minuta je odigrao.Najviše veseli igra u defanzivi,imao je i 6 uspješnih duela što je više nego itko drugi za 90 minuta.
[youtube][/youtube]
Odličnih 30 minuta je odigrao.Najviše veseli igra u defanzivi,imao je i 6 uspješnih duela što je više nego itko drugi za 90 minuta.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Straasan trk Zanettia i onda predaja lopte ''slalom momku'', sjajan asist.
Rakitic nova asistencija.
Rakitic nova asistencija.
...Život za Široki...
Ola vuce ozljedu, Strinic isto, a vraca se u reprezentaciju Pranjic
.
E sad mi nije jasno šta je sa Milićem, zašto ga se odmah šutnulo nakon one prijateljske utakmice sa Lihtenštajnom, doduše za vrime Štimca ali nebitno, mislim da zaslužuje šansu. Strinić je ozljeđen, Pranjić neloš igrač ali momak ne igra zadnjih godinu dana, sam on je iznenađen ovim pozivom.
100 NAŠIh
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.