ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 05 nov 2013, 23:11

Mec uzasan...
Genius, outrageous, the best ever! RF!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 05 nov 2013, 23:14

Steta .. Roger nema ni 10% onog prvog servisa sto je nekada imao.. da ima to dobio bi on ovo bez problema.. nezasluženo ce Djokovic dobiti ova 2 meča ali ko je kriv sto je Roger puko mentalno.. svi poeni se svode na Rogera... bez prvog servisa..

Svaka Čast Djokovicu pa anulira i ono malo prvog servisa Rogera..

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 nov 2013, 23:16

AA23 je napisao/la:Steta .. Roger nema ni 10% onog prvog servisa sto je nekada imao.. da ima to dobio bi on ovo bez problema.. nezasluženo ce Djokovic dobiti ova 2 meča ali ko je kriv sto je Roger puko mentalno.. svi poeni se svode na Rogera... bez prvog servisa..

Svaka Čast Djokovicu pa anulira i ono malo prvog servisa Rogera..
ako do 5 gema vrati brejk ima šanse neke...

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 05 nov 2013, 23:25

e **** ga sad
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 nov 2013, 23:25

Vratit će, itekako :lol:
Pitanje za ove "Rogerovce", Da li je on ikad izgubio meč jer je jednostavno lošiji igrač ili u lošijoj formi?Frajera(po vama) ne možeš dobiti ako on ne "poklanja" pobjedu. :lol:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 nov 2013, 23:26

Nikad vise ti neces pobjedit Novaka! Veceras ti se Novak nudio ali ti to nisi iskoristio! Gotovo je s tvojim tenisom!
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 05 nov 2013, 23:26

Buraz a da malo u pratiš meč? Vazi?

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 05 nov 2013, 23:27

Po koji put mu poklanjas pobjedu Rogereeeee

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 nov 2013, 23:36

starac uze set i rasiri noge da ga novak razvali
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 nov 2013, 23:37

Federer tesko ovakom igrom moze proci grupu, mozda mala sreca sto je Delp umoran a Gaske slab a mozda tako prodje grupu i to je vrh. Nazalost. :cry:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 05 nov 2013, 23:39

S-Y-L-A-R je napisao/la:Vratit će, itekako :lol:
Pitanje za ove "Rogerovce", Da li je on ikad izgubio meč jer je jednostavno lošiji igrač ili u lošijoj formi?Frajera(po vama) ne možeš dobiti ako on ne "poklanja" pobjedu. :lol:
Mene bi bilo sramota ne gledati meč a doći ovdje i laprdati koješta...Da si gledo, a nisi, sve bi ti bilo jasno ;)

Svaka čast Rogere, koliko god da sam siguran da ćeš izgubiti, nekako me uvijek dodatno iznerviraš.
slika
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 nov 2013, 23:45

Gledao sam, vjerovatno bolje od tebe ali neću o tome.Problem je što to nije jednom, niti 2-3 puta.Nakon svakog poraza ista priča, dosadilo više, smislite bolju ispriku :lol:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 nov 2013, 23:47

Unofficialpage je napisao/la:Federer tesko ovakom igrom moze proci grupu, mozda mala sreca sto je Delp umoran a Gaske slab a mozda tako prodje grupu i to je vrh. Nazalost. :cry:
Nazalost, opet se pokazalo da je ocigledno sledece: ako se ne tankuje Bercy, u Londonu svi disu na skrge ili igraju meceve tipa Simon-Monfils, gde svi jedva cekaju da se konacno mec zavrsi umesto da se ide "iz svih cilindara" - jer je to krem tenisa. Ako se nesto ne promeni, stavi nedelju dana pauze ili tako nesto - ili ce Bercy ostati mesto za tankovanje ili ce onaj koji bude igrao posteno u Parizu biti 1 "mrtvo telo" u Londonu.

Sto se tice meca, to je bio 1 cripple fight. Djokovic uzeo na mladost, ali sa nikakvom igrom i sa stanarima u glavi, koji se pojavise sredinom drugog seta. Ipak, ovakvog Djokovica samo Nadal ili Del Potro mogu da dobiju u O2 Areni, a ostali su bez sansi, sto dovoljno govori o "zlatnom dobu" profesionalnog tenisa.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 nov 2013, 00:13

Upravo zbog toga ovaj turnir za mene i nema neki znacaj...kakav crni peti GS.
Nivo tenisa je uzasan...Novak je prvi favorit a realno sa ovom igrom ne bi prosao ni 1/8 bilo kojeg GS-a ili mastersa.Teniseri su jednostavno preumorni i samim tim kvalitet mizeran.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 nov 2013, 00:25

Unofficialpage je napisao/la:Federer tesko ovakom igrom moze proci grupu, mozda mala sreca sto je Delp umoran a Gaske slab a mozda tako prodje grupu i to je vrh. Nazalost. :cry:
Proce on grupu,ali u polufinalu vjerovatno Nadali tu je kraj.Ne znam,stvarno neobjasnjivo ovo sto se desilo na pocetku treceg seta.Umjesto da on onim tie breakom prelomi mec na svoju stranu,dopusti break s nulom u prvom servis gameu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 nov 2013, 01:12

adnan24 je napisao/la:Upravo zbog toga ovaj turnir za mene i nema neki znacaj...kakav crni peti GS.
Nivo tenisa je uzasan...Novak je prvi favorit a realno sa ovom igrom ne bi prosao ni 1/8 bilo kojeg GS-a ili mastersa.Teniseri su jednostavno preumorni i samim tim kvalitet mizeran.
Kvalitet igre jeste mizeran, ali su ulog i tradicija ta koja ga cine izuzetnim. Na kraju krajeva, kada pogledas sve sampione Open ere, jedino Nadal, Wilander, Kodes i Courier nisu osvojili WTF (ali su svi sem Kodesa barem igrali finale), a da su pri tome pobedili na 3 ili 3+ GS turnira (ne racunajuci Lavera, Rosewalla i Newcombea kojima su najbolje godine otisle van Open ere ili pre formiranja Tennis Masters Cupa). Sa druge strane imas masu takvih top igraca kojima fali neki od Slamova u biografiji. Dakle, WTF jeste taj nezvanicni #5 GS sezone, ali je problem u ATPu sto ga zdravorazumski ne "odradi" bolje i samim tim podigne nivo tenisa na istom tom turniru.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 nov 2013, 08:50

Realno, ono što gledamo tokom čitave sezone gledamo i na WTF-u. Broj extra kvalitetnih mečeva u sezoni se može izbrojati na prste jedne ruke i kako bi onda drugačija slika bila na Završnom mastersu, kad ni na GS-ovima nije ništa bolja situacija ?! ;)
MaGiCa je napisao/la:Kvalitet igre jeste mizeran, ali su ulog i tradicija ta koja ga cine izuzetnim. Na kraju krajeva, kada pogledas sve sampione Open ere, jedino Nadal, Wilander, Kodes i Courier nisu osvojili WTF (ali su svi sem Kodesa barem igrali finale), a da su pri tome pobedili na 3 ili 3+ GS turnira (ne racunajuci Lavera, Rosewalla i Newcombea kojima su najbolje godine otisle van Open ere ili pre formiranja Tennis Masters Cupa). Sa druge strane imas masu takvih top igraca kojima fali neki od Slamova u biografiji. Dakle, WTF jeste taj nezvanicni #5 GS sezone, ali je problem u ATPu sto ga zdravorazumski ne "odradi" bolje i samim tim podigne nivo tenisa na istom tom turniru.
Apsolutno. Mislim, treba pogledati Masters kup dok se igrao sredinom 90-tih u Njemačkoj, te koliko novca je taj turnir donio ATP-u samo od prodaja TV prava njemačkim stanicama. Zašto je, odlaskom Bekera, promijenjeno mjesto/država održavanja turnira, možemo nagađati, ali odgovor se zna - zbog profita. Završni Masters ili masters kup je uvijek donosio veliku lovu i ATP je to znao. To mu odmah podiže rejting, statističku i historijsku važnost. Da ne pričamo o historiji, te činjenici koliko hypea diže sami pomen da se na jednom turniru, u jednoj sedmici sastaje 8 najboljih igrača sezone.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 nov 2013, 11:58

Smijesno je govoriti da WTF nema neki znacaj.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 nov 2013, 12:20

MaGiCa je napisao/la: Kvalitet igre jeste mizeran, ali su ulog i tradicija ta koja ga cine izuzetnim. .. WTF jeste taj nezvanicni #5 GS sezone, ali je problem u ATPu sto ga zdravorazumski ne "odradi" bolje i samim tim podigne nivo tenisa na istom tom turniru.
To je to,sve se slazem.Tradicija,sistem turnira i slicne stvari ga cine velikim.Sigurno da su i sami mecevi mnogo vise ispraceni od nekih masters turnira ali kvalitet je los i titula na njemu ne zahtjeva neki senzacionalan kvalitet tenisa...ne vidim po cemu je veci uspjeh osvojiti ovakav turnir sa poluspremnom konkurencijom nego neki masters kada su svi na 100%.

@formance
Mozda kvalitet nije bio na vrhunskom nivou tokom sezone,ali je bar za klasu bolji od onog sto gledamo u Londonu.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 nov 2013, 12:29

Samo pojedini mečevi, tipa Novak-Stan AO, Gulbis-Rafa iz Rima, Ferrer-Haas Rim, Delpo-Novak IW i Wimbledon i još možda 2-3 meča koji mi trenutno ne padaju na pamet. Sa svakim od njih je recimo prošlogodišnje finale Mastersa usporedivo, kao i finale iz 2010, a polufinale iste godine između Andya i Rafe da ne pominjem.

Dakle, u biti, nikakve razlike nema između onog što gledamo tokom sezone i tokom završnog Mastersa. Kako i na GS-ovima dobijemo po jedan extrakvalitetni meč, tako dobijemo jedan ili dva na završnom Mastersu, gdje je ipak koncentracija onih najboljih igrača mnogo veća.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.