Covjek objasnio!pisac je napisao/la:Naravno da nece sad u januaru otici, bio bi najveca budala to da uradi. Ali sam misljenja da ce na ljeto sigurno navi drugi klub. Tad ulazi u zadnju godinu ugovora a City mu sigurno nece ponuditi novi.
Ili ce krenuti putem Adebajora, Santa Kruza, Vejna Bridza, Joa i jos nekih koji nisu zelili raskinuti super unosan ugovor ni po cijenu toga sto su na tribinama sjedili citavu sezonu. Realno bolje sjediti godinu na tribini nego igrati tri, cetri godine za istu cifru. City je sam kriv, dao je igracima nerealne plate i naeavno da se niko nece dobrovoljno skinuti sa njihove platne liste.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Edin Džeko
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Sprdaju se ljudi
- invincible1921
- Kontakt:
Nije kriv ni dzeko ni pelegrini ni mancini.Jednostavno city je takva ekipa,citaj vjestacka koja moze da jednog kolarova za kojeg su nudili talijanski klubovi po 15tak mil plati puno vise cisto da ne bi bilo konkurecije.U cityu da bi bio standaradan igrac u prvih 11 moras bit van serijska klasa kao su su aguero,silva i yaya ovi ostali niko im nista ne garantuje,npr negredo moze zaibt 37 golova u sezoni,city iduci rok prelazni iskesira 50+ milona npr za sureza automatski negredo klupa ko sto je dzeko sad.Medjutim ono sto me boli kao i vecinu vas sigurno je to sto dzeko ne moze nekad dobit ni pola sata kao npr veceras.Istina je da aguero i negredo bolje igraju nego aguero i dzeko,ali vcrs bi i dzeko dao bar 2 smijem desnu ruku dat.City je losa ekipa,kada budu igrali sa nekim jacim sve ce se to i vidjeti,da imaju nekoga jaceg od cska i plzena opet ne bi prosli grupu.I tada u tim utakmica obicno igra dzeko i jednostavno utopi se u to sivilo ekipe koje vlada na terenu,onda iducu protiv nekog slabog kluba pocne negredo da 2 3 gola i ispada da je bolji.Ne nije bolji,naprotiv dzeko je izmislio fudbal za negreda,medjutim mislim da i on sam zna sta je i kako je u cityu i ako ne ode vec na zimu onda na ljeto mora.Ako ni tada ne ode onda ce pokazat da mu je stalo samo do para i da ga za igru i fudbal zaboli neka stvar.Meni je najvise zao sto bi tako nasa rep izgubila po meni najboljeg igraca od rata na ovamo kojeg je imala.Da je dzeko bolji od negreda upravo dokazuje i rep,jer dzeko koji blago receno vise ne igra nego sto igra pruza partije puno bolje nego negredo koji je u top formi.Takodjer me boli njegov stav i to je po meni jedina njegova krivica,on je svjestan da ove pare ni u pola ne moze nigdje dobiti i sjedi suti i trpi.I dalje je on dobar napdac ne dobar nego strasan medjutim da je imao malo drugaciji pristup mogao je bit novi ibrahimovic ne bas u tolkoj mjeri,ali mogao je uc u hisotriju ne samo BiH nego da ga citava evropa pamtni.Da bude na ARAENI za 30 godina FOOTBALL GRE. -EDIN DZEKO.Međutim jbg sta je tu je nadajmo se da ce otic i za svoje dobro,za dobro nase rep i za dobro mog zelje da mu donese koju paru 
=\_1921_/=
Dzeko u Sitiju ima 7 miliona eura koliko znam. Te pare mu ne moze i ne zeli dati nijedna druga ekipa.
Da li je Dzeko u ovom trenutku spreman pristati na duplo manja primanja? To ne zna niko od nas.
Tesko da u ovom trenutku u Bundesligi ima klub kojem bi Dzeko odgovarao i koji bi odgovarao Dzeki. Bajern otpada. Imaju Mndzukica i idu po Levandovskog. Pep voli agresivne napadaca koji igraju presing na protivnicku odbranu. Zbog toga jedan Ibrahimovic nije uspjeo kod njega. Sa Dortmundom je ista stvar, s tim sto Dortmund igra jos zesci presing. Ostaju Salke i mozda Leverkuzen. Jedni imaju Huntelara, drugi Kislinga. Njemci su racionalni, tesko da ce rasipati pare kada vec imaju popunjene pozicije u napadu. Nema veze sto je Dzeko bolji od pomenutih. Uostalom, ne znam da li bi ovi klubovi mogli ponuditi potreban izazov za Dzeku.
Seria A, mislim da bi mu odgovarala. Roma, Napoli i Inter. To su klubovi u kojim bi mogao igrati i u kojim bi se mislim mogao snaci. Milan i Juve su dobro popunjeni u napadu.
Spanija. Ne vidim klub za njega u Spaniji. Svi interesantni klubovi su dobro popunjeni u napadu.
Dakle, odlazak u Italiju bi vjerovastno bio najbolja opcija za njega.
Da li je Dzeko u ovom trenutku spreman pristati na duplo manja primanja? To ne zna niko od nas.
Tesko da u ovom trenutku u Bundesligi ima klub kojem bi Dzeko odgovarao i koji bi odgovarao Dzeki. Bajern otpada. Imaju Mndzukica i idu po Levandovskog. Pep voli agresivne napadaca koji igraju presing na protivnicku odbranu. Zbog toga jedan Ibrahimovic nije uspjeo kod njega. Sa Dortmundom je ista stvar, s tim sto Dortmund igra jos zesci presing. Ostaju Salke i mozda Leverkuzen. Jedni imaju Huntelara, drugi Kislinga. Njemci su racionalni, tesko da ce rasipati pare kada vec imaju popunjene pozicije u napadu. Nema veze sto je Dzeko bolji od pomenutih. Uostalom, ne znam da li bi ovi klubovi mogli ponuditi potreban izazov za Dzeku.
Seria A, mislim da bi mu odgovarala. Roma, Napoli i Inter. To su klubovi u kojim bi mogao igrati i u kojim bi se mislim mogao snaci. Milan i Juve su dobro popunjeni u napadu.
Spanija. Ne vidim klub za njega u Spaniji. Svi interesantni klubovi su dobro popunjeni u napadu.
Dakle, odlazak u Italiju bi vjerovastno bio najbolja opcija za njega.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- Consigliere
- Kontakt:
Koje se samo ovdje gluposti mogu procitati, majko mila! Mislim da je ova tema pravi pokazatelj frustracija ljudi kod nas. Dzekin boravak na klupi se pokazuje kao nesto suprotno logici i svemu normalnom, sto naravno, nije slucaj. I, po vec oprobanom receptu kao i na temama ostalih nasih igraca i selektora, ko god ponudi neko realno misljenje i stajaliste, proglasava se ludjakom i budalom od strane vecine. 
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Bas tako.Niko da ponudi barcenonalno misljenje i sjediste.Mozda bi bile pametnije budale.Consigliere je napisao/la:Koje se samo ovdje gluposti mogu procitati, majko mila! I, po vec oprobanom receptu kao i na temama ostalih nasih igraca i selektora, ko god ponudi neko realno misljenje i stajaliste, proglasava se ludjakom i budalom od strane vecine.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- invincible1921
- Kontakt:
normalno brate,ljudi nikako da shvate da sto im vjerovatno ko i meni dzeko na sokeru i fifi uvijek igra u prvoj i sto ga uvijek dovedu u klub koji vode ne mora znaciti da je tako i u stvarnosti.Mislim da sma postom iznad u prvih par recenica puno toga objasnio .Consigliere je napisao/la:Koje se samo ovdje gluposti mogu procitati, majko mila! Mislim da je ova tema pravi pokazatelj frustracija ljudi kod nas. Dzekin boravak na klupi se pokazuje kao nesto suprotno logici i svemu normalnom, sto naravno, nije slucaj. I, po vec oprobanom receptu kao i na temama ostalih nasih igraca i selektora, ko god ponudi neko realno misljenje i stajaliste, proglasava se ludjakom i budalom od strane vecine.
=\_1921_/=
Dzeko je prepisana knjiga Berbatova. Zapamtite sta sam rekao.
Obojca su razvaljivali u Bundesligi, oba su otisla za velike pare, niti jedan se nije dovoljno dokazao kad je trebalo, mada je Berbatov bio i najbolji strijelac Premier Lige, vec dokazan u Totenhemu, dok je bio tamo cak ga je i Barcelona zelila mijenjati za Ettoa, ali nije to TO sto se konkretno trazilo od igraca placenog 40 miliona EURA. Vjerujem da su bugari svakakvim nazivali Fergusona, najbolji strijelac lige sjedi na klupi. Mislim da slicnu pricu i ovdje citamo.
Je li Ferguson pogrijesio, je li Pelegrini grijesi? Mi mozemo samo nagadjati i drzati se nekog svog stava.
Jedna je stvar pak istinita, treneri stavljaju da igra onaj za koga oni smatraju da zasluzuje, ne postoji drugi kriterij.
Misljenja sam da ce Edin na ljeto preci u drugi klub, ali da ce ostati u Engleskoj.
Opet slicno kao i Berbatov sto je otisao u Fulham.
Koliko god nekome smijesno i ponizavajuce zvucalo Fulham, Aston Vila, Newcastl, ipak ce najbolju platu dobiti tamo.
Niko se ne moze mjeriti sa plateznom moci Engleza, bar mislim na ove manje klubove.
Jedina druga opcija po meni je povratak u Wolsburg, oni bi ga sigurno zelili i ne bi zalili mu dati 5 miliona po sezone, a mozda bi i Edin iz sentimentalnih razloga volio vratiti se tamo.
Sto se tice talijana, jako tesko. Oni su u krizi i ne dovode "velika imena" jer oni znace i velike pare. Jedino ako uspiju dograbiti se nekog poluproizvoda sa nekom manom u karijeri tipa Tevez ili Lorente.
Jedini izuzezak je bio Napoli ove godine koji je zaradjeno od Cavania potrosio na pojacanja.
U Italiji top igraci zaradjuju max 4 miliona.
Znaci mogu dovesti poznatijeg igraca ali obavezno sa malom ili nikakvom ostetom i dosta smanjenom platom.
Bolje dovesti mladjeg perspektivnog igraca koji ce igrati za milion ili manje i na kojem ces moci i kasnije zaraditi.
Pa Pjanic koji je realno zvijezda u Italiji igra za 1,8 miliona Eura. Znaci Dzeko zaradi u jednoj sezoni sto Miralem u cetri sezone.
Obojca su razvaljivali u Bundesligi, oba su otisla za velike pare, niti jedan se nije dovoljno dokazao kad je trebalo, mada je Berbatov bio i najbolji strijelac Premier Lige, vec dokazan u Totenhemu, dok je bio tamo cak ga je i Barcelona zelila mijenjati za Ettoa, ali nije to TO sto se konkretno trazilo od igraca placenog 40 miliona EURA. Vjerujem da su bugari svakakvim nazivali Fergusona, najbolji strijelac lige sjedi na klupi. Mislim da slicnu pricu i ovdje citamo.
Je li Ferguson pogrijesio, je li Pelegrini grijesi? Mi mozemo samo nagadjati i drzati se nekog svog stava.
Jedna je stvar pak istinita, treneri stavljaju da igra onaj za koga oni smatraju da zasluzuje, ne postoji drugi kriterij.
Misljenja sam da ce Edin na ljeto preci u drugi klub, ali da ce ostati u Engleskoj.
Opet slicno kao i Berbatov sto je otisao u Fulham.
Koliko god nekome smijesno i ponizavajuce zvucalo Fulham, Aston Vila, Newcastl, ipak ce najbolju platu dobiti tamo.
Niko se ne moze mjeriti sa plateznom moci Engleza, bar mislim na ove manje klubove.
Jedina druga opcija po meni je povratak u Wolsburg, oni bi ga sigurno zelili i ne bi zalili mu dati 5 miliona po sezone, a mozda bi i Edin iz sentimentalnih razloga volio vratiti se tamo.
Sto se tice talijana, jako tesko. Oni su u krizi i ne dovode "velika imena" jer oni znace i velike pare. Jedino ako uspiju dograbiti se nekog poluproizvoda sa nekom manom u karijeri tipa Tevez ili Lorente.
Jedini izuzezak je bio Napoli ove godine koji je zaradjeno od Cavania potrosio na pojacanja.
U Italiji top igraci zaradjuju max 4 miliona.
Znaci mogu dovesti poznatijeg igraca ali obavezno sa malom ili nikakvom ostetom i dosta smanjenom platom.
Bolje dovesti mladjeg perspektivnog igraca koji ce igrati za milion ili manje i na kojem ces moci i kasnije zaraditi.
Pa Pjanic koji je realno zvijezda u Italiji igra za 1,8 miliona Eura. Znaci Dzeko zaradi u jednoj sezoni sto Miralem u cetri sezone.
Zao mi je sto nije mogao danas da odigra barem 15-ak minuta. Ja sam skoro pa uvjeren i da ostane do 2015, njemu City ne produzuje ugovor.
Treba da igra i zelim da igra, pa neka se hvata Italije sto se mene tice.
Jos jedna stvar i nemam blage koliko to ima veze sa svim ovim oko Dzeke i igre, ali znam da su se osule kritike na njega radi one izjave da je se zalio gazdi na Mancinia. Cuo sam isto da se vadi i da govori da je to pogresno prevedeno/protumaceno, ali ne znam, nisam trazio po internetu izvore nikakve. Bilo koji sef da cuje tako nesto o svom radniku, nece to prihvatiti dobro, znaci nece da se njemu povjeri i da prica, vec ide preko njega. Pitanje je kakvo misljenje i Pellegrini ima sad o Edinu. Mi opet najmanje znamo, samo nebih volio da se zezne ovo jos dok moze da bude top igrac i da kasnije bude "ManCity je bio fantastican kakav je ovaj klub...", kao sto je i sa komentarima o Manciniju sad a la "Mancini je bio dobar kakav je ovaj". Mozda mu Pellegrini pokazuje da nije kao Mancini, kao sto mu je onaj davao da igra barem svaku drugu ili tako nesto. Ovaj zeli vjerovatno da pokaze autoritet i ocekuje rezultate uvijek... Na kraju krajeva, sta ja znam ko sta od njih misli, bezveze se zamaram.
U svakom slucaju, zdrav je, mlad je, talentovan, ne fali mu nista, neka se pobrine o svojoj karijeri i na kraju krajeva neka poreda sebi prioritete i ako su mu prioritet pare, onda se nemam ni ja sta vise nervirati radi njega i sto ne igra. Sretno Edine!
Treba da igra i zelim da igra, pa neka se hvata Italije sto se mene tice.
Jos jedna stvar i nemam blage koliko to ima veze sa svim ovim oko Dzeke i igre, ali znam da su se osule kritike na njega radi one izjave da je se zalio gazdi na Mancinia. Cuo sam isto da se vadi i da govori da je to pogresno prevedeno/protumaceno, ali ne znam, nisam trazio po internetu izvore nikakve. Bilo koji sef da cuje tako nesto o svom radniku, nece to prihvatiti dobro, znaci nece da se njemu povjeri i da prica, vec ide preko njega. Pitanje je kakvo misljenje i Pellegrini ima sad o Edinu. Mi opet najmanje znamo, samo nebih volio da se zezne ovo jos dok moze da bude top igrac i da kasnije bude "ManCity je bio fantastican kakav je ovaj klub...", kao sto je i sa komentarima o Manciniju sad a la "Mancini je bio dobar kakav je ovaj". Mozda mu Pellegrini pokazuje da nije kao Mancini, kao sto mu je onaj davao da igra barem svaku drugu ili tako nesto. Ovaj zeli vjerovatno da pokaze autoritet i ocekuje rezultate uvijek... Na kraju krajeva, sta ja znam ko sta od njih misli, bezveze se zamaram.
U svakom slucaju, zdrav je, mlad je, talentovan, ne fali mu nista, neka se pobrine o svojoj karijeri i na kraju krajeva neka poreda sebi prioritete i ako su mu prioritet pare, onda se nemam ni ja sta vise nervirati radi njega i sto ne igra. Sretno Edine!
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ma to ti je ono iz intervjua onoj Prašovićki. Intervju je na netu, s engleskim titlom, može se lahko uvjeriti da mail baš nije vjerodostojno prenio Edinove riječi.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- stomaklija
- Kontakt:
soxx je napisao/la:
Sprdaju se ljudi
Sprdas se ti sam sa
Sobom
Sobom
-
robijas_Ri
- Kontakt:
Ako Dzeko bude klupa i za vikend nema sta da se ljuti. I sam je rekao ako na utakmici das 2, 3, 4 gola nema smisla da sljedecu ne pocnes...
Zar vi mislite da se Džeko išta pita? Pita se Amra, kako mu ona kaže, tako će bit.
🔵⚪
Rotacija je postojala samo kad je Edin bio u prvih 11,a kad je ispao rotacija više ne postoji sto se vidi. Znaci Pellegrini je od početka imao to na umu ba izbaci Edina iz prvih 11 naravno jer je on doveo Negreda. Za Edina bi najbolje bilo da sad ode na posudbu u neki Engleski tim, a na ljeto poslije svjetskog promjeni tim. Od početka dolaska u City igra mu nije odgovarala.
Dzeko - 4 gola Totenhemu i fantasticna partija = sledeca utakmica klupa
Negredo - 3 gola CSKA i fantasticna partija = sledeca utakmica klupa
Dzekson starta za vikend, zivi bili pa vidjeli
-
jasko_juve
- Kontakt:
ko je tad trenirao City a ko sad?MrShadow je napisao/la:Dzeko - 4 gola Totenhemu i fantasticna partija = sledeca utakmica klupa
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Realno - ja ne razumijem u cemu je stvar. Kao broj jedan. Momak zivi od igranja lopte i to jos u PrL ligi za Manchester City. Pored toga ima platu od 120.000 funti SEDMICNO. Nek od toga plati porez 50% za godinu dana njemu ostane 3.000.000 funti na ruke sto je neki 3.500.000 eura.
Momak ima finu curu koja je isto mlada, lijepa, vitalna i zivi zivot koji upravo ona prizeljkuje. Kad im god cefne mogu da odu na odmor gdje god to bilo. Ako cu ikog da zalim, onda to nije Edin Dzeko. Ako on - po nekog svojoj racunici - mora da igra svaku utakmicu ili barem da bude drugi napadac City-ja prije nego sto ce se vidjeti zadovoljstvo na i pored terena, onda ja licno mislim da tu nema smisla, i ja bi mu prvi savjetovao da se sramoti.
Njegovo je da suti, igra i da se bori (sto je itekako uradio u zadnje dvije utakmice!). Ako do januara jos uvjek misli da stvari mogu da postanu bolje (po nekoj svojoj racunici), nek onda trazi novu destinaciju. Sve do tada bi zelio da vidim - upravo kao u zadnje dvije utakmice - da grize i da se bori. Ali ne smije sebi da dozvoli da bude ne zadovoljan! Jer za to upravo nema pravo. Po meni moze da bira izmedju ne zadovoljstva (sto mu apsolutno NISTA dobro nece donjeti) ili da nastavi da se bori, i taj nacin ojaca, i onda nastavi da se bori s jos vecom snagom.
Na kraju bi zelio da postavim jedan citat (radi se OmarSeries). Momak ode kod tetke i odnese joj drva za grijanje. Ona se zahvali i kaze da zna da mu je otac (njen brat) vrlo strog i da ga je pritegao jer stvarno puno radi. Zatim ga pita dali zeli da ona s njim poprica i da mu olaksa posao na sta on odgovori:
"Ja ne molim Boga za laksim poslom vec za jacim tjelom".
Momak ima finu curu koja je isto mlada, lijepa, vitalna i zivi zivot koji upravo ona prizeljkuje. Kad im god cefne mogu da odu na odmor gdje god to bilo. Ako cu ikog da zalim, onda to nije Edin Dzeko. Ako on - po nekog svojoj racunici - mora da igra svaku utakmicu ili barem da bude drugi napadac City-ja prije nego sto ce se vidjeti zadovoljstvo na i pored terena, onda ja licno mislim da tu nema smisla, i ja bi mu prvi savjetovao da se sramoti.
Njegovo je da suti, igra i da se bori (sto je itekako uradio u zadnje dvije utakmice!). Ako do januara jos uvjek misli da stvari mogu da postanu bolje (po nekoj svojoj racunici), nek onda trazi novu destinaciju. Sve do tada bi zelio da vidim - upravo kao u zadnje dvije utakmice - da grize i da se bori. Ali ne smije sebi da dozvoli da bude ne zadovoljan! Jer za to upravo nema pravo. Po meni moze da bira izmedju ne zadovoljstva (sto mu apsolutno NISTA dobro nece donjeti) ili da nastavi da se bori, i taj nacin ojaca, i onda nastavi da se bori s jos vecom snagom.
Na kraju bi zelio da postavim jedan citat (radi se OmarSeries). Momak ode kod tetke i odnese joj drva za grijanje. Ona se zahvali i kaze da zna da mu je otac (njen brat) vrlo strog i da ga je pritegao jer stvarno puno radi. Zatim ga pita dali zeli da ona s njim poprica i da mu olaksa posao na sta on odgovori:
"Ja ne molim Boga za laksim poslom vec za jacim tjelom".
Dzeko je napravio sto mnogi nece jos zadugo u fudbalskoj karijeri pogotovo igraci iz BIH, jednostavno u Cityju ne ide i do januara treba potrazit novi klub, jedan Ibrahimovic klasa nije uspio u Barceloni i sta sadMrShadow je napisao/la:Dzeko - 4 gola Totenhemu i fantasticna partija = sledeca utakmica klupa
E pa zato vi mrzitelji svebosanskog dzabe se trudite u svojim komentarima i uzalud gubite vrijeme da ocrnite naseg idola...