Najveća greška se desila uzimanje ljljana kao simbol (zastavu) Bošnjačkog naroda na Svjetskom bošnjačkom kongresu. Upravo radi toga ljiljani ne mogu biti na dresovima reprezentacije Bosne i Hercegovine. Enver Imamović je sve to lijepo objasnio, a koga zanima:
Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Dres reprezentacije BiH
Odlično rečeno, s tim da završimo jedanput sa ljiljanima.
Najveća greška se desila uzimanje ljljana kao simbol (zastavu) Bošnjačkog naroda na Svjetskom bošnjačkom kongresu. Upravo radi toga ljiljani ne mogu biti na dresovima reprezentacije Bosne i Hercegovine. Enver Imamović je sve to lijepo objasnio, a koga zanima:
Neka nam dres bude u kombinaciji bijele i plave boje i to je to 
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 07 nov 2013, 09:20, ukupno mijenjano 1 put.
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
admin je napisao/la:zato što pod "ove druge" smatramo zatucane nacionaliste, primitivce, koji ne shvataju da je ljiljan simbol cijele Bosne, a ne samo Bošnjaka, dok smo "mi" pametni i znamo da je ćirilica uvijek bila prisutna u Bosni i Hercegovini i isto kao i ljiljani ne pripada samo jednom narodu već svima. Također, ćirilicu nam ne žele "uvaliti", već smo "mi" ti koji žele cjelovitu BiH sa svim njenim dijelovima i narodima, a "oni" su ti koji žele da ćirilićni dio naše zemlje ne bude dio Bosne i Hercegovine i dio tog grba.
"Mi" smo ti koji žele da za Bosnu i Hercegovini igraju i igrači koji su ovdje rođeni, a pišu ćirilicom, a "oni" nam žele dokazati da takvi ljudi ne pripadaju Bosni i ne treba da igraju pod grbom NFSBiH.
Svako izbacivanje ćirilice sa simbola BiH ide na ruku samo onima koji pišu ćirilicom, a ne žele biti dio BiH, zar ne?
molim te da završiš diskusiju na ovu temu.
Glup si, mlad, još uvijek ti ispada iz kašike dok jedeš, a htio bi da raspravljaš o temama za odrasle. Nije to za tebe, ako nastaviš, zabraniću ti pristup forumu.
a koji si ti frajer, pa da mi vices "glup sam"? mislis tu sto si admin, da si nesto bolje? bas si uspio u tvom zalosnom zivotu, svaka ti cast! mozes se hvaliti po selu, kako si admin na nekoj stranici!
samo ti idalje preferiraj tvoju cirilicu i trazi suzivot i zivi vazda u iluziji nekoj, zato ce i tvoja djeca dozivjeti ono sto su neki od nas dozivljavali 90tih.........a kako mi zvucis i tumacis, sigurno si neki onaj tipicni bosnjo, koji ide na fax i misli da je veci od boga, al spustit ce tebe neko na zemlju, kad tad, previse letis!
i slobodno mi zabrani pristup, mislis da cu plakati i biti tuzan, boze sacuvaj.......
Bolji sam zato što sam bar 15, a vjerovatno i 20 godina stariji od tebe, pa sam imao vremena mi iz glave izvjetre te gluposti, a iz tjela pubertetski hormoni.
Ne idem na fax, završio sam ga prije 10 godina.
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
admin je napisao/la:Bolji sam zato što sam bar 15, a vjerovatno i 20 godina stariji od tebe, pa sam imao vremena mi iz glave izvjetre te gluposti, a iz tjela pubertetski hormoni.
nisu godine vazne, vec ponasanje! ti si taj, koji je poceo da vrijeda! prelistaj malo zadnju stranicu, pa ces da vidis. i ako si vec stariji, onda bi trebao biti pametniji i ne vrijedati, vec savjetovati mladje od sebe i tkd. a ti bas sve kontra radis. neznam, mozda si neki dragan, slavisa ili novica, pa si se nasao uvrijeden sto sam se ja suprostavio cirilici.
ponavljam, i ja sam za suzivot, ali neke stvari se jednostavno nesmiju dopustati! jer ako vec ti "drugi" zele cirilicu, zasto njima onda smetaju ljiljani, kad ih "mi" zelimo?!?! i nemoj mi molim te sad o tome kako je to simbol "bosnjaka" i tkd.....sit sam ti prica....za mene je i cirilica pravoslavna, tako da ako zele cirilicu, onda i ja hocu ljiljane!
Gringonja, sve je stvar politike i ako ćemo realno pričati sami smo krivi što su naši intektualci, iako dobronamjerno, uzeli taj simbol kao simbol Bošnjaka. Lijepo je to rekao profesor Imamović, kako da prihvataju ostali taj simbol ako je uzet kao simbol Bošnjaka? To je isto kao da ti prihvaćaš orlove ili šahovnicu, nema logike. Pogrešni koraci odmah na početku. Da su uzeti ljiljani ali na neki drugi način okej, ali te iz 1992 (zastavu) je diskutabilno iako, opet ponavljam, namjera je bila isključivo historijska i dobronamjerna. U ovom slučaju smo sami sebi zavezali ruke. I ako ćemo o čirilici, naša je, to dovoljno govori o našoj ogromnoj kulturnoj baštini.
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
Neutral je napisao/la:Gringonja, sve je stvar politike i ako ćemo realno pričati sami smo krivi što su naši intektualci, iako dobronamjerno, uzeli taj simbol kao simbol Bošnjaka. Lijepo je to rekao profesor Imamović, kako da prihvataju ostali taj simbol ako je uzet kao simbol Bošnjaka? To je isto kao da ti prihvaćaš orlove ili šahovnicu, nema logike. Pogrešni koraci odmah na početku. Da su uzeti ljiljani ali na neki drugi način okej, ali te iz 1992 (zastavu) je diskutabilno iako, opet ponavljam, namjera je bila isključivo historijska i dobronamjerna. U ovom slučaju smo sami sebi zavezali ruke. I ako ćemo o čirilici, naša je, to dovoljno govori o našoj ogromnoj kulturnoj baštini.
razumijem prijatelju, sve je to ok sto si napisao. nemoj me pogresno svatit, jer ja da imam nesta protiv bosanski srba i hrvata, nebi se radovao kad naprimjer miske zabije!.....vec se meni samo o tome radi, da imam neki osjecaj, da nam namecu nesta, sto sigurno vecini ne pase.....i mislim, da 90% stanovnistva bosne i nezna cirilicu kako treba, a mi je trebamo nosit na dresu. jer ako cemo tako, onda trebamo krenuti iz svakog ugla s time, naprimjer bi u "bosanskim" skolama trebalo djecu uciti cirilicu i tkd.....neznam, meni se licno gadi vidjeti tu cirilicu na grbu.....jer budimo iskreni, 90% bosanski srba uopste nemaju interes za bosnom, cast izuzetcima, ali realno gledano boli njih za bosnom, oni navijaju za srbiju.....tako da mislim, da i misketu nije do sad smetalo, sto nije bilo cirilice na grbu, ha ja.....
Čovječe Božiji, jesi li ti svjestan da je ćirilično pismo i bosansko? Jesi li svjestan da je ćirilično pismo jedno od dva pisma koja se SLUŽBENO koriste u Bosni i Hercegovini? Jesi li svjestan da u BiH djeca ravnopravno uče oba pisma i latinicu i ćirilicu? Jesi li svjestan, da ako ne poznaješ ćirilicu ne možeš nijedan fakultet kako treba studirati, jer je pola stručne literature izdato na ćiriličnom pismu?
I ti se naš'o da ovdje prosipaš to jednonacionalno palamuđenje, a knjige očito nisi u životu pročitao, niti ušao u biblioteku.
I ti se naš'o da ovdje prosipaš to jednonacionalno palamuđenje, a knjige očito nisi u životu pročitao, niti ušao u biblioteku.
Jel bi to što sam Dragan ili Slaviša trebalo da znači da imam manja prava na fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine? I jel bi trebalo da to što se uvrijedi Dragan koji navija za Zmajeve ima neke razlike od onog kad se uvrijedi Suljo?gringonjaOnajDrugi je napisao/la:admin je napisao/la:Bolji sam zato što sam bar 15, a vjerovatno i 20 godina stariji od tebe, pa sam imao vremena mi iz glave izvjetre te gluposti, a iz tjela pubertetski hormoni.
nisu godine vazne, vec ponasanje! ti si taj, koji je poceo da vrijeda! prelistaj malo zadnju stranicu, pa ces da vidis. i ako si vec stariji, onda bi trebao biti pametniji i ne vrijedati, vec savjetovati mladje od sebe i tkd. a ti bas sve kontra radis. neznam, mozda si neki dragan, slavisa ili novica, pa si se nasao uvrijeden sto sam se ja suprostavio cirilici.
ponavljam, i ja sam za suzivot, ali neke stvari se jednostavno nesmiju dopustati! jer ako vec ti "drugi" zele cirilicu, zasto njima onda smetaju ljiljani, kad ih "mi" zelimo?!?! i nemoj mi molim te sad o tome kako je to simbol "bosnjaka" i tkd.....sit sam ti prica....za mene je i cirilica pravoslavna, tako da ako zele cirilicu, onda i ja hocu ljiljane!
Nisam te uopšte želio uvrijediti kad sam napisao da si glup. Mislio sam da je to činjenica, ali sada shvatam da je bio kompliment.
- tuzlak1987
- Kontakt:
care i da nisu uzeli tu zastavu na Svjetskom bosnjackom kongresu ona nikad ne bi mogla biti. Nije do nas, do njih je. Koliko god bio ismijavan Ceric za onu izjavu za prilagodjavanje ebo glavu sve je tacno reko kad pogledamNeutral je napisao/la:Odlično rečeno, s tim da završimo jedanput sa ljiljanima.
Najveća greška se desila uzimanje ljljana kao simbol (zastavu) Bošnjačkog naroda na Svjetskom bošnjačkom kongresu. Upravo radi toga ljiljani ne mogu biti na dresovima reprezentacije Bosne i Hercegovine. Enver Imamović je sve to lijepo objasnio, a koga zanima:Neka nam dres bude u kombinaciji bijele i plave boje i to je to
Inace fudbalska reprezentacija RS, ima na grbu samo cirilicu i trobojku, toliko o ravnopravnosti i sad se nadje neko da prica ovdje kako treba biti cirilica? da nema bosne bila bi samo cirilica, ne bi bilo latinice uopste, eto koliko se cijenimo. ali sreca ima Bosne ali malo i u nesto malo glava
još kaže da 90% Bosne ne zna pisati ćirilicu . e sad sam stvarno uvjeren da je u pitanju dijete ..
Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2
Kako ne zna. To se uči u osnovnoj školi. Jedna hefta latinica, jedna ćirilica.viKK je napisao/la:još kaže da 90% Bosne ne zna pisati ćirilicu . e sad sam stvarno uvjeren da je u pitanju dijete ..
izgleda da ove nove generacije to ne rade , sudeći po njegovom zakljuckuChuckie je napisao/la:Kako ne zna. To se uči u osnovnoj školi. Jedna hefta latinica, jedna ćirilica.viKK je napisao/la:još kaže da 90% Bosne ne zna pisati ćirilicu . e sad sam stvarno uvjeren da je u pitanju dijete ..
Ma ja, te posljeratne fejsbuk plejstejšn generacije. Ni klikera ne znaju igrati. Da ne govorim o klisu i pali. 
Dzeko/$
10/X
Bosna i Hercegovina/ & " "
Kazu da ce ovo dogovoriti na sljedecoj sjednici IO N/FSBIH /" Н/"
10/X
- Ponos Torina
- Kontakt:
Meni ne smetaju izmjene ali mi smeta fuš koji prave nasi ljudi kod svih izmjena u nasoj zemlji,na svim frontovima je isto..Bitno je da se sfuseri sve i da su svi zadovoljni,pa kakva je ono svjetlucava žuta boja
ostavi isti grb kao sto je do sada bio samo dopuniti natpis i prevesti na nas jezik i to je to....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Mozambik je napisao/la:Dzeko/$
10/X
Potukoše se oko latinice i ćirilice a onda se obojica kod sudije potpisaše palcem.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sad mi Legea dobra bgm...
Pjanic u adidasu,Dzeko u adidasu,Spaha u adidasu,Begovic u adidasu...
Pokupise nam sve igrace pod svoje okrilje,tako da je izvjesno ko ce nam biti sponzor..
Pokupise nam sve igrace pod svoje okrilje,tako da je izvjesno ko ce nam biti sponzor..
1946
Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], Balorda, Faraon iz Visokog, Goalgetter, hurem, Kajkutenjoyer, legendarnadruga, RaymondRed, SanaBosna i 84 gosta.