Cudna situacija oko naseg kluba.Nadam se da Amar moze iznaci nacin,kako klub staviti na prave noge,naci kvaliteno rijesenje od administracije,do portira.Covjek ne moze sam,ali mu treba omoguciti da napravi pravi tim ljudi.
Slazem se da uprava nije kvalitetno podrzala rad strucnog staba i igraca,ali mislim da mi mnoge stvari trebamo ispraviti ,nije vise samo problem uprava,vec citavo okruzenje Zeljino ide malo pogresnim putem.
Evo citam ove rasprave,oko posjete.Kako ba nije stid vise pojedince,traziti uzroke,u 1 km skupljoj karti,ili u marketinskim akcijama.
O cemu pricate.Prije 12-13 godina,niti je bilo marketinga a karte su uvijek bile u ovom nivou,Zeljo je vazda imao najskuplje karte.15 godin je sjever 7 ,jug bio 5,a zapad 10 za derbi malo skuplje bile.Sta sad u tome trazimo izgovore,ili ih trazimo jer nas marketing ne animira.
Smijesno da prelazi u tugu zbod takvog razmisljanja.
Problem je u ovim novim generacijama,koji trebaju biti vecina na stadionu,jer smo mi prije u velikoj vecini dolazili na tekme,do su stariji podrzavali,ali su znali i izostajat,zbog obaveza,ali mladi su dolazili u velikom broju,Zeljo je bio kult,Zeljo je bio uzivanje,Zeljo je bio nacin zivotaKad smo gubili ikad smo dobijali,stadion je bio pun.
Sta rade ovi sad,nista im nije zanimljivo,duze od jedne sezone,nemaju kad od lajkovanja,izigravanja internet huligana,kurcenja,i ostalih sranja.Zeljo je njima sad furka,da budu ludi,da budu neka sila.
Ne kontam J*** mu mater,Osim dodje i javno moli,nemojte ljudi,nema se para,nemojte pravit iz kola u **** kolo trosak klubu,ti isto ko da maloumnim idiotima govoris.I treba vam podic cijenu karte,ja bi vam 15 km naplacivao.Nidje veze i onda se pitamo,sto sve manje raje,sramota ba,poslije rata kad je Grbavica rusevina bila,da su cuskije padale,subotom je Grbavica bila minimum 5000 navijaca.
Nije nas zvao ni Dzelo ,ni Buki,ni kurave sa plakata,niko ziv,dolazili smo sami,jer smo Zelju imali u sebi.
Sta vam treba da vam marketing organizuje po koku da vam pusi na stadionu,da bi vi dosli,ili mozda molbe.
Slazem se ja da je uprva tanka,i da ne rade dobro,ali rastjerat to i pokusati dici na veci nivo,ali isto tako i navijaci moraju zivjeti sa Zeljom.
Jebote mi prije niti smo imali dresa da kupimo,niti sala kako treba.Jedan sal bio,i ako ko ufati koji dres,nista nam nije trebalo,samo cekali da zagrmi.
Sta sam para potrosio,kupujuci svaki dan 3 novina,da vidim jel ko dosao,jesmo se pojacali,trci svaki trening gledaj,placaj ulaz,i opet vazda puno...Problem je u glavama nasih ljudi,svega se brzo zasite,nemamo mi vise taj osjecaj svetinje.Zeljo svetinja,bar nemaju ove nove generacije.
Evo ja prvi zbog prirode svog posla,propustim vise od pola tekmi,i derbi sam gledao na poslu,ali toliko mladje raje ima, da ne mogu napuniti stadion ,bar 4-5 hiljada,e onda smo stvarno u kurcu.
Ja sam imao ekipu starije raje dok sam dijete bio,na sjeveru,isao sam sam na tekmu,i vazda bi sjedio sa tom rajom,nije mi trebao ni jaran niti bilo ko.Odem sjednem medju njih,i uzivam sa tom rajom.to je bio cejf,merak.Zeljo je bio merak.
Da Bog da da opet tako bude,ali ocito su sad druge furke u modi.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE