Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Stivi_Dzi
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Stivi_Dzi » 03 jan 2010, 22:03

jel ko cito od Stephena Kinga - Dark Tower???
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 03 jan 2010, 22:08

Svaka King-ova knjiga je hvale vrijedna 8-)

Ja sam polako ali sigurno postao njegov fan,tako da ću i u budućnosti uzimati njegove knjige koliko god mi finansijska situacija bude dopuštala.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 03 jan 2010, 22:20

scorpion je napisao/la:Svaka King-ova knjiga je hvale vrijedna 8-)

Ja sam polako ali sigurno postao njegov fan,tako da ću i u budućnosti uzimati njegove knjige koliko god mi finansijska situacija bude dopuštala.
Meni su i filmovi i knjige najj najj... :mrgreen:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 jan 2010, 22:20

Stivi_Dzi je napisao/la:jel ko cito od Stephena Kinga - Dark Tower???
Sedam dijelova jel' tako? Prijatelj je pročitao sve i preporučio ih, kaže beton! Ću da pročitam :)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 jan 2010, 12:35

scorpion je napisao/la:Svaka King-ova knjiga je hvale vrijedna 8-)

potpis...stvarno lik prejako pise... :)
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 05 jan 2010, 19:33

Obamina,Bekemova knjiga su ono što sam čito zadnje nije loše autobiografije.
Sad čitam Orhan Pamuk - Snijeg.
Fi hajati.
GO Bosno.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 05 jan 2010, 19:37

Steven Pressfield : " Aleksandar - Vrline rata" ,prejaka knjiga,lik pise u prvom licu,kao da je sam aleksandar makedonski i opisuje njegove pohode,prijateljstvo sa vojnicima,njegovim osobinama...itd. :D
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 05 jan 2010, 19:49

reds_forever je napisao/la:Steven Pressfield : " Aleksandar - Vrline rata" ,prejaka knjiga,lik pise u prvom licu,kao da je sam aleksandar makedonski i opisuje njegove pohode,prijateljstvo sa vojnicima,njegovim osobinama...itd. :D

Odmah ne valja ;)
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 05 jan 2010, 19:59

Pastuh je napisao/la:
reds_forever je napisao/la:Steven Pressfield : " Aleksandar - Vrline rata" ,prejaka knjiga,lik pise u prvom licu,kao da je sam aleksandar makedonski i opisuje njegove pohode,prijateljstvo sa vojnicima,njegovim osobinama...itd. :D

Odmah ne valja ;)

grijesis :mrgreen: usput....ni ognjena kapija nije losa :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 jan 2010, 20:03

reds_forever je napisao/la:
Pastuh je napisao/la:

Odmah ne valja ;)

grijesis :mrgreen: usput....ni ognjena kapija nije losa :D
procitao sam ognjenu....fina knjiga, ali nije zanr koji ja citam ;) ;) ;) ;)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 06 jan 2010, 23:51

upravo sam procito agatu
karte na stolu
ma jednostavno strasna knjiga
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 07 jan 2010, 00:28

Stivi_Dzi je napisao/la:jel ko cito od Stephena Kinga - Dark Tower???
Cit'o sam ja...al' zajeb je sad nigdje ne mogu naci je.beni drugi dio petog dijela,i sesti i sedmi.Nema ni u jednon biblioteci u gradu :x

EDIT:Ponosni vlasnik neke od navedenih,nek' se javi radi posudbe :D Imam par knjiga za razmjenu,Kingovih ;) .
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 12 jan 2010, 13:49

Zagor je napisao/la:Jel neko slučajno čitao onu knjigu "Rat Naizvrat". Ja je ponekada ,kad nema drugih obaveza čitam. Ovaj pisac (pravoslavac) ne znam mu ime pisao o ovom zadnjem ratu, zanimljivo...
Očigledno da niko nije čitao ovu knjigu, pa rekoh da nekoliko rečenica izvučem iz knjige Nedeljka Opančića (sarajlije) RAT NAIZVRAT. Znači pokušaću da vam malo dočaram knjigu.
1991.
JULI.
Spotičemo se po PRAGU tursitičke sezone. Jedni već odlaze na DNO PLITVIČKIH JEZERA, drugi se već PENJU NA VRH GLAVE. PREDSJEDNICI REPUBLIKA već se sastaju po hotelima a RASTAJU po ubjeđenjima.
I SEKS JE DRUGAČIJI
Cura pipa momka, pa kad naiđe na nešto tvrdo kaže-pravi kalibar.... Aha kaže momak, 7,65. Šta ćeš, nekada se se tim alatom pravio život, danas se s njim završava život.
VJESTI IZ VATIKANA
Juče je stigla vijest da je i SVETI OTAC PAPA IVAN ua naš složan život. Džaba što se Papa slaže kad se ne slažu PAPANI.
1992.
RIJEKA
U stvari, rijeci SAVI je najteže ovih dana. Ona ide kroz SLOVENIJU, pa kroz HRVATSKU, pokraj BOSNE pa kroz SRBIJU. I kako da bude ČISTA.
MOLITVE
Sve su češće zajedničke molitve vjerskih predstavnika. Narod ima svoju molitvu, takođe zajedničku: U IME OCA I SINA DOSTA JE AUTOMATA I NAGAZNIH MINA, U IME SVETOG DUHA DAJTE NAM KRUHA.
SRAMOTA
Čujem u tamvaju: Ja vidiš li ti pošto je hrana. Kod mene se u kući toliko jedu jaja da me više sramota KOKOŠIAM U OČI POGLEDATI.
1993.
PITANJE DRUGO
Juče me pita prijatelj šta ću raditi kad rat stane? Upisat ću kažem mu ja, VETERINARSKI FAKULTET. Imam sve uslove da prijemni položim od prve.... Koje uslove? Umoran sam ko PAS, Teglim vodu ko KONJ. Gladan sam ko VUK. Navikao sam na mrak ko SOVA. Lagan sam ko TICA. Prljav ko SVINJA. Samo me malo kavare da me ne prime jer nisam ZEC.
..............
ima još toga zanimljivog, al previše bilopisati ovdje to...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 feb 2010, 16:06

Je l zna neko od Sarajlija (ili neko iz ostalih gradica) gdje mogu kupit knjigu Moc pozitivnog razmisljanja (misljenja, kako li) - Vincent Peale? Hitno mi treba knjiga, a ne mogu je naci nikako. Bio bih jako zahvalan ako bi mi neko reko gdje je mogu kupit.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 03 feb 2010, 19:30

Pročitao sam nedavno onu "Anđeli i demoni",sada se prebacujem na "Digitalna tvrđava"...Zna li iko je li dobra???

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 feb 2010, 23:43

bayer 04 je napisao/la:Pročitao sam nedavno onu "Anđeli i demoni",sada se prebacujem na "Digitalna tvrđava"...Zna li iko je li dobra???
"Digitalna tvrđava" nije loša, mislim da je to prvi Braunov roman (nisam siguran,neka me neko ispravi ako griješim), mada su "Anđeli i demoni" puno,puno bolji.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 13 feb 2010, 16:41

imal iko šta za preporučit može nešto kao poirot,harry potter ili davincijev kod nešto u takvim stilovima
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 13 feb 2010, 19:50

R.Byrne
The Secret-Tajna, odlična knjiga a i film.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 feb 2010, 00:45

LBJ MVP je napisao/la:imal iko šta za preporučit može nešto kao poirot,harry potter ili davincijev kod nešto u takvim stilovima
Dejvid Baldaci - Apsolutna moc
Dejvid Baldaci - Klub Kamila
Sidney Sheldon - Pakleni planovi
Sidney Sheldon - Vjetrenjace bogova
Harlan Koben - Obecaj mi
Lorenco Karkatera - Gangster
Dejvid Morel - Davno nestao
Robert Ludlum - Altmanov kod
Horhe Molist - Prsten -
Klajv Kasler - Zlato Inka
Sidney Sheldon - Zvijezde blistaju s neba
Agatha Cristi - Iskricavi cijanid
Daniel Easterman -Posljedni asasin
Robert Heris - Otadzbina
Dan Brown - Tacka prevare
Sidney Sheldon - Ponocne uspomene
John Grisham - Poziv
Harlan Coben - Nestao zauvek

sta god uzmes odavde sve ti je to neki isti taj fazon...triler pomijesan sa velikim uzbudjenjima i nepredvidiljvim krajem....ako ti jos trebaju neke informacije obrati se na PM.

zadnje sto citam je Sandra Brown i njena mnogobrojna djela tipa :"Dvojnica", "Svjedok", "Usijanje", "Zaludjenost......i Morela mnogo citam kao i Cobena.....nisam neki ljubitelj orijentalne knjizevnosti ali sam nedavno procitao Sjene narova drveta od Tariqa Alija i Samarkand od Amina Maloufa i nisu lose bile......
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 26 feb 2010, 09:50

Preporučujem svakome tko nije, neka pročita "Sarajevski Marlboro" Miljenka jergovića. Pročitao sam je nedavno i bas mi se dopala ;)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.