ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2013, 20:05

Sad navijat za Novaka. Ono sto se mora nije tesko :mrgreen:

Ovaj turnir je vrlo slab, puno bolji je bio prosle godine. Ne znam ko bi mogao bi mogao titulu uzet, jer niko ne pokazuje najbolje, svi igraju daleko ispod svog prosjeka. Ja se nadam Federeru, znam da je tesk ali jbg ne mogu ja prihvatit da nema sanse, pa nada uvijek postoji :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2013, 20:12

Claus je napisao/la: Dobro šefe, ali ne možeš reći da nisi pobornik Rafinog prijedloga o premještanju WTF-a na zemljanu podlogu. :mrgreen:
Jesam ali fazon je u tome sto Nadal nije predlozio da se WTF igra na sljaci nego da se podloge rotiraju svake godine :)
formance je napisao/la: Konkurencija je ista kao i čitave godine. Delpo je izbušio Nadala u Šangaju i izgubio od Novaka. Nadal koji je odigrao najbolju sezonu na hardu u karijeri je u Pekingu izgubio od Novaka.
Delpo je izbusio Nadala jer je ovaj totalno pao poslije US Opena i samo los ostatak tour-a je zasluzan sto je uopste dolazio do zavrsnice turnira u Aziji.Novak je igrao dobro ali nista posebno bolje nego citavu sezonu.
formance je napisao/la:Wawrinka je odigrao najbolji meč protiv Nadala u svojoj karijeri. ;) Bio je bolji, ali izgubio i to je posljedica psihe.
Ovo se nikako ne mogu sloziti...rezultatski vjerovatno jeste ali ja ne znam sta bi Nadal mogao pokvariti u svojoj igri u odnosu na taj mec.Wawinka jest bio bolji,ali bolje receno bio je manje los igrac na terenu.
formance je napisao/la:Opet kažeš 90% njih van forme, ko ?! Ferrer je jedini koji je fizički istrošen, a opet mu ne možeš formu nabijati na nos, jer je igrao nekoliko finala u zadnjih par sedmica ?! Berdych i Stan su odlično odigrali svoje mečeve. Novak je vezao nekoliko turnira, Delpo finale i titulu, Federer je koliko-toliko pronašao svoju igru. Kojih ba 90% ?
Pa ocigledno se ne slazemo...sta ima veze sto je Novak vezao nekoliko turnira,ne znaci da ako su u losoj formi da se nece dijeliti trofeji,morao je neko osvojiti te turnire.Po meni niko od njih nije u pravoj formi...dovoljno je vidjeti da je Nadal i dalje favorit da igra finale...Nadal koji nije ni 70% forme sa US Opena.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 20:31

adnan24 je napisao/la:Jesam ali fazon je u tome sto Nadal nije predlozio da se WTF igra na sljaci nego da se podloge rotiraju svake godine
Upoznat sam s tim, nisam ni mislio na potpuno premještanje. Indoors turnira je svakako premalo da bi ih još zamjenjivali šljakom, a uz to je HC jedna od glavnih karakteristika dvoranskih turnira.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 07 nov 2013, 20:35

adnan24 je napisao/la:Delpo je izbusio Nadala jer je ovaj totalno pao poslije US Opena i samo los ostatak tour-a je zasluzan sto je uopste dolazio do zavrsnice turnira u Aziji.Novak je igrao dobro ali nista posebno bolje nego citavu sezonu.
Delpo je na brzom hardu uvijek bušio Rafu. Shvatam da tražiš izgovor za Nadala, ali nemaš potrebe, jer on uopšte nije bio upitan, već govorim o kvalitetu igre Delpa u drugom dijelu sezone. Istog Delpa je Novak dobio, fantastičnom igrom u prvom i trećem setu. Boljom igrom nego u bilo kojem periodu ove sezone izuzev AO-a. A sad te pitam, gdje je osim Melbourna, Novak igrao bolji tenis nego u zadnjih nekoliko sedmica ?! Odgovoriću ti, nigdje.
adnan24 je napisao/la:Ovo se nikako ne mogu sloziti...rezultatski vjerovatno jeste ali ja ne znam sta bi Nadal mogao pokvariti u svojoj igri u odnosu na taj mec.Wawinka jest bio bolji,ali bolje receno bio je manje los igrac na terenu.
Problem je što Stan protiv Nadala nikad neće moći pružiti ono što pruža protiv Novaka. A znaš li ko je razlog tome ?! Nadal. Koliko god taj momak loše igrao, njegovi su udarci smrt za Stanislasa. Pa samo pogledaj koliko se on muči da svojim bekendom iskontroliše taj spin. I to valja raditi u kontinuitetu tako.I pored toga, Stan je bio bolji igrač, jer je imao više vinera, više brejk lopti, više osvojenih poena na riternu, više ukupno osvojenih poena itd.
adnan24 je napisao/la:Pa ocigledno se ne slazemo...sta ima veze sto je Novak vezao nekoliko turnira,ne znaci da ako su u losoj formi da se nece dijeliti trofeji,morao je neko osvojiti te turnire.Po meni niko od njih nije u pravoj formi...dovoljno je vidjeti da je Nadal i dalje favorit da igra finale...Nadal koji nije ni 70% forme sa US Opena.
Čuj šta ima veze, pa nija forma ako odigraš jedan dobar meč i onda te nema nigdje 2 mjeseca. Forma je kada igraš dobro u kontinuitetu, kada vezuješ turnire, a kada ti igra malo varira. A upravo to su Novak, Delpo, Ferrer radili.
Nije Novak na tim turnirima dobijao 'buraniju', već igrače koji pedstavljaju krem današnjeg svjetskog tenisa, Delpa, Nadala, Ferrera . . . I u London je došao vezavši 3 turnira zaredom, Ferrer je došao vezavši 3 finala, Delpo finale i titulu, Federer bolje igra nego u čitavom postAO periodu zajedno. Stan i Berdych igraju svoj standardan tenis, Nadal tipično za drugi dio sezone. Dakle, ne vidim gdje su tih 90% igrača koji su u lošij formi, fakat ne vidim ?!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 nov 2013, 20:40

formance je napisao/la:Dakle, ne vidim gdje su tih 90% igrača koji su u lošij formi, fakat ne vidim ?!
Odgovor je jasan - nema ih. Jedino Nadal nije u sjajnoj formi u kakvoj je bio. Hajde da navedemo i činjenicu da Andy nije tu, ali nije bio ni prošle godine (odigrao sam jedan ili dva meča). Federer je podigao formu, Novak je nanizao par turnira i nalazi se u odličnoj formi, DelPo igra vrlo dobro, Ferrer također, a ostali su standardno tu negdje, nisu toliko ni bitni jer ne mogu do titula.

Dakle, jedina razlika u odnosu na prošle WTF-ove je ta što Federer nije više onaj stari. Ostalo je, manje-više, identično kao i prije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2013, 21:11

Evo Delpo se već na zagrijavanju umorio, vidi mu se po govoru tijela :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2013, 21:14

Ocigledno je da se necemo sloziti tako da necu dalje da smaram...mozda sam i ja ocekivao previse od ovog turnira,iako na njemu igra 7 od 8 najboljih tenisera danasnjice :?
Virtu4l je napisao/la:Evo Delpo se već na zagrijavanju umorio, vidi mu se po govoru tijela :P
Pa to ti pricam :lol:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 nov 2013, 22:46

sta treba da se desi pa da nole ne prođe ? :D

Pobjedi ga Delpo imace 2:0, Nole 1:1,Roger 1:1,Gasqe 0:2
Roger pobjedi Delpa a Nole Gaskea i na kraju sva trojica imaju 2:1 a Gaske naravno 0:3 :)

Sta se tad gleda? Setovi?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 nov 2013, 22:49

adnan24 je napisao/la:Ocigledno je da se necemo sloziti tako da necu dalje da smaram...mozda sam i ja ocekivao previse od ovog turnira,iako na njemu igra 7 od 8 najboljih tenisera danasnjice :?
Virtu4l je napisao/la:Evo Delpo se već na zagrijavanju umorio, vidi mu se po govoru tijela :P
Pa to ti pricam :lol:
ljudi delpo je flegma on uvijek izgleda smoreno i bolesno... mislim da ga čak i sex smara
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2013, 22:55

samosarajvo je napisao/la:sta treba da se desi pa da nole ne prođe ? :D

Roger pobjedi Delpa a Nole Gaskea i na kraju sva trojica imaju 2:1 a Gaske naravno 0:3 :)

Sad Delpo pobjedi, Fed Delpa i onda Gaske Novaka i ode Nole kuci :mrgreen: :mrgreen:

Ja mislim da se gledaju setovi
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 07 nov 2013, 22:58

DANTES je napisao/la: ljudi delpo je flegma on uvijek izgleda smoreno i bolesno... mislim da ga čak i sex smara
:lol:

Novak ako danas izgubi i pobjedi Gasqueta 2-0 prolazi sigurno.
Ako izgubi, Federer dobije Del Potra 2-0, prolazi.
Ako Izgubi, a Federer dobije Del Potra 2-1, onda se gledaju gemovi, ja mislim. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 nov 2013, 23:00

Unofficialpage je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:sta treba da se desi pa da nole ne prođe ? :D

Sad Delpo pobjedi, Fed Delpa i onda Gaske Novaka i ode Nole kuci :mrgreen: :mrgreen:

Ja mislim da se gledaju setovi
i onda taman kada Dzesika Alba krene da ti skida veš, alarm kaže da se u školu(ili posao) mora
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 07 nov 2013, 23:10

Nole ubacio u brzinu vise u trecem, dosta bolje nego prije dva dana.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2013, 08:15

Nadal arrives late for training ...Cut after breaking bread!
Rafa Nadal arrived an hour late to training on Thursday to prepare their final match of the Tennis Masters Cup in London against Frenchman Gasquet due to a small cut on the index finger of his left hand while cutting bread for breakfast.

Nadal was treated by Medical Spanish Tennis Federation, Angel Ruiz Cotorro, but did not need stitches.

http://www.marca.com/2013/11/07/tenis/1383835068.html" onclick="window.open(this.href);return false;
:lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 nov 2013, 08:29

Ja kont'o da piše "Breaking Bad". :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 nov 2013, 09:58

Monolog je napisao/la:Ja kont'o da piše "Breaking Bad". :lol:
I ja bgm, još se čudim što su napisali ime serije malim slovima. :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2013, 10:28

To sam ja prevodio na Google translate.

Još jedna misterija riješena, bez obzira na slavu i novac sami sebi režu hljeb :P
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2013, 10:48

Danas idemo po trećeg polufinalistu.

15:00 David Ferrer - Stanislas Wawrinka H2H 7-4
21:00 Rafael Nadal - Tomas Berdych H2H 17-3
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2013, 16:34

Šta se ovo desi sa Stanom... imao je 5-2 u prvom setu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2013, 17:53

Uze ga Stan nekako. David je dobro igrao prvi set, kasnije popustio, počeo da griješi i poraz je bio neizbjezan.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.