1. HNL
Re: 1. HNL
Rijeci zelim HNL titulu. I zbog one 99' i zbog toga sto su mi bolja opcija od rivala s juga
.

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Kakva titula. Nebi im to pozelio nikad, eventualno da se Dinamo ne natjece te sezone
Ne znam za vas, al titulu Rijeke, Osijeka i Hajduka nebi bas najbolje podnjeo. Ako itko mora da skine Dinamo onda nek to bude Slaven il Istra.

Mah...Sta vise vrijedi titula DInamu. I koga briga vise...Ali ono, Rijeka je najozbiljniji konkurent, a vec su ih pokrali jednom...Signore je napisao/la:Kakva titula. Nebi im to pozelio nikad, eventualno da se Dinamo ne natjece te sezoneNe znam za vas, al titulu Rijeke, Osijeka i Hajduka nebi bas najbolje podnjeo. Ako itko mora da skine Dinamo onda nek to bude Slaven il Istra.
Mozda Lokosi

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Rijeka kad pobijedi Dinama/Hajduka/Splita/Lokomotivu može govoriti o nekakvom prvom mjestu. Do tada je opasnija Lokomotiva od njiha...
Netko je dobro napisao, ne znam gdje sam pročitao. Rijeka je opasnija i bolja u Europa Ligi jer igra rasterećeno, dok u prvenstvu ima pritisak pobjede. Al to je opet pokazatelj koliko (ne)vrijede.
A u vezi onog prvenstva 99.godine., sami su tu krivi. Nije tu ni bilo zaleđa Osječkog igrača, jest da je riječ o centimetrima, al zaleđe je zaleđe, i za cent.. Nisu ni bili oštećeni, iako mi ih je bilo žao..
Večeras Hajduci, u 19h na Poljudu protiv Istre. Bit će teško, bit će grbavo, al nadam se dobroj igri i pobjedi...
Netko je dobro napisao, ne znam gdje sam pročitao. Rijeka je opasnija i bolja u Europa Ligi jer igra rasterećeno, dok u prvenstvu ima pritisak pobjede. Al to je opet pokazatelj koliko (ne)vrijede.
A u vezi onog prvenstva 99.godine., sami su tu krivi. Nije tu ni bilo zaleđa Osječkog igrača, jest da je riječ o centimetrima, al zaleđe je zaleđe, i za cent.. Nisu ni bili oštećeni, iako mi ih je bilo žao..
Večeras Hajduci, u 19h na Poljudu protiv Istre. Bit će teško, bit će grbavo, al nadam se dobroj igri i pobjedi...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
http://www.24sata.hr/nogomet/to-je-ljub ... 3?ticker=6
Konacno jedna lijepa prica iz nikad tuznijeg Gradskog vrta.
Konacno jedna lijepa prica iz nikad tuznijeg Gradskog vrta.
Posljednjih dana se stalno iskrivljuju činjenice vezane za „crne liste“, jer se očito novinari poput Tonija Bilića („Uz to, Torcida je podignula i transparent koji se tiče navijača koji imaju zabranu odlaska na utakmice: "Imena na stranicama crnih lista – stare metode udbaša i komunista".“) u svom radu drže krilatice, sto puta ponovljena laž postaje istina. Mi to ne možemo dopustiti, pa smo dužni stalno ponavljati činjenice!
Na posljednjim utakmicama HNL-a počeli su se pojavljivati popisi ljudi kojima redari i policija zabranjuju ulazak na stadion (negdje kao u Maksimiru ovakav način ponašanja traje već duže vrijeme, a neki su ove popise počeli koristiti tek od kada su hrvatskim navijačima nametnuti vaučeri). Za takve popise se među navijačima koristi izraz „crne liste“.
Na „crnim listama“ se ne pojavljuju imena ljudi koji imaju sudsku zabranu odlaska na utakmice i to iz jednostavnog razloga jer to nije potrebno. Osobe kojima je izrečena sudska zabrana odlaska na utakmice niti ne pokušavaju otići na utakmicu, jer im je Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima propisao obvezu javljanja nakasnije dva sata prije početka utakmice prema mjestu svog prebivališta i prijavljivanje adrese na kojoj će boraviti dva sata prije, za vrijeme i dva sata nakon utakmice. Ako ih u tom periodu policija ne zatekne na adresi na kojoj su prijavili svoj boravak, oni su prekršili sudsku zabranu (neovisno o tome jesu li te osobe otišle ili pokušale otići na utakmicu), a sankcije za takav prekršaj su gore nego da ste u alkoholiziranom stanju skrivili prometnu nesreću i ozlijedili nekoga.
Da bi se provjerilo je li osoba kojoj je sud zabranio odlazak na utakmicu poštuje ovu zabranu, ne treba tu osobu tražiti na ulazima u stadion, već na adresi na kojoj je prijavila svoj boravak.
Za primjer možemo navesti slučaj Hajdukove utakmice u Koprivnici u 15:00 sati. Osoba koja ima zabranu treba se javiti u policijsku postaju u Splitu do 13:00 sati i obavijestiti policiju gdje će biti za vrijeme utakmice. Valjda je svima jasno kako ta osoba sigurno nema nikakve šanse otići na utakmicu, niti je treba tražiti oko stadiona. Isto tako, u slučaju ako se ne prijavi nisu potrebne pretrage na ulazima na stadion, jer je samo neprijavljivanje znači novi prekršaj (a u nekim slučajevima i kazneno djelo). Napominjemo, adresa na koju se prijavljuje osoba koja ima zabranu ne smije biti na udaljenosti manjoj od 2 km od stadiona.
Prema tome, laž je da se ovakvim „crnim listama“ spriječava dolazak navijača sa sudskom zabranom na utakmicu. Ukoliko ne vjerujete nama, pročitajte Zakon o sprječavanju nereda na športskim terenima.
A čija se onda imena nalaze na ovim „crnim listama“?
Nalaze se imena ljudi kojima HNS i policija žele zabraniti ulazak na stadione, iako za to nemaju zakonske osnove, jer ti ljudi nemaju nikakvu mjeru opreza ili zabranu koje su izrečene od strane suda.
Svaki odlazak na utakmicu na kojoj Vam netko od redara ili policije popiše Vaše osobne podatke daje njima mogućnost proširivanja popisa s novim ljudima. Ponavljamo, radi se o osobama za koje ne postoji niti jedan zakonski razlog zbog kojeg ne smiju doći na utakmicu. Osim onoga da policija i/ili HNS smatraju da Vam nije tamo mjesto.
Vremena u kojima je bilo dovoljno da milicija kaže da ste vrijeđali druga Tita pa završite na robiji, bez bilo kakve zakonske osnove ili sudskog procesa, ni danas se očito nisu puno promijenila u našem društvu, pogotovo ukoliko se radi o navijačima.
Naš pravni sustav poznaje primjerice institut rehabilitacije po kojem protekom tri godine od dana pravomoćne odluke o prekršaju, počinitelj tog prekršaja se smatra neosuđivanim po tom djelu i svaka uporaba tih podataka o njemu kao počinitelju tog prekršaja je zabranjena i nema zakonsku osnovu.
Podaci o prekršaju za koji je nastupila rehabilitacija ne mogu se dati nikome, niti se smiju koristiti za bilo koje potrebe. Opet ukoliko ne vjerujete nama, pročitajte Zakon o prekršajima. Nažalost, ove odredbe ne vrijedi za policiju, niti za HNS kad se radi o navijačima.
Na kraju, jednim slikovitim primjerom pojasniti ćemo Vam kako to u praksi izgleda.
Zamislite da policija u vrijeme martinja ili božićnih i novogodišnjih blagdana, kad je općepoznata činjenica da veći broj ljudi konzumira alkohol i vozi, donese ovakvu odluku: svim vozačima koji su nekad bili kažnjeni za neki prekšaj u prometu (neovisno o tome, jel od toga prošlo jedna, pet ili deset godina) i kojima trenutno nije zabranjeno upravljati autom ili motorom odluči zabraniti upravljanje motornim vozilom u to vrijeme, kako bi spriječila bilo kakvu mogućnost prometnih nezgoda. Ovakvu odluku policija bi donijela sama i to na temelju svojih saznanja o svakom pojedinom vozaču u posljednjih desetak, dvadeset godina.
Potrebu za ovakvom mjerom bi opravdala podacima o visini materijalnih šteta koje nastaju u prometu, podacima o broju ozlijeđenih i umrlih u prometu.
I kad malo bolje razmislimo, zašto upravo to ne naprave?
Ako su ovakvi postupci policije sa „crnim listama“ prema navijačima zakoniti, zašto se onda ovakvo rješenje ne počne koristiti i u nekim drugim prilikama? Pogotovo kad je u nekim slučajevima stvarno riječ o ljudskim životima.
I zato, Toni Biliću ako ti nije jasna poruka koju šaljemo preko tribine, onda pitaj.
Ako već želiš tumačiti naše poruke, onda to napravi na pravilan način.
Ljudi imaju pravo znati istinu, iako laž bolje prodaje novine.
KN Torcida Split
- MaiBlajdri
- Kontakt:
REZULTATI 17. KOLA,
Petak:
Slaven Belupo - Zadar 1-1 (Bagarić 87 / Zadar 77)
Subota:
Istra 1961 - Dinamo (15 sati)
Lokomotiva - Rijeka (19 sati)
Nedjelja:
Hrvatski dragovoljac - Split (15 sati)
Hajduk - Osijek (19 sati)
LJESTVICA:
1. Dinamo 16 11 3 2 26-9 36
2. Hajduk 16 10 4 2 29-12 34
3. Rijeka 15 8 5 2 26-11 29
4. Lokomotiva 16 9 2 5 27-20 29
5. Split 16 7 5 4 16-13 26
6. Istra 1961 16 5 4 7 18-23 19
7. Zadar 17 4 4 9 13-25 16
8. Slaven Belupo 17 3 6 8 20-24 15
9. Osijek 16 2 3 11 10-34 9
10. Hrvatski dragovoljac 15 1 4 10 10-24 7
Belupo ima srecu sto je Osijek katastrofa i nerjesen, a HD je prolazan.
Sutra zanimljiv program, moze li Paminjo uzeti bod ? A Rijeka Lokomotiva, otvorena tekma, moj favorit Lokomotiva, odlicno ih vodi Ivkovic, igraju najbrze.
Petak:
Slaven Belupo - Zadar 1-1 (Bagarić 87 / Zadar 77)
Subota:
Istra 1961 - Dinamo (15 sati)
Lokomotiva - Rijeka (19 sati)
Nedjelja:
Hrvatski dragovoljac - Split (15 sati)
Hajduk - Osijek (19 sati)
LJESTVICA:
1. Dinamo 16 11 3 2 26-9 36
2. Hajduk 16 10 4 2 29-12 34
3. Rijeka 15 8 5 2 26-11 29
4. Lokomotiva 16 9 2 5 27-20 29
5. Split 16 7 5 4 16-13 26
6. Istra 1961 16 5 4 7 18-23 19
7. Zadar 17 4 4 9 13-25 16
8. Slaven Belupo 17 3 6 8 20-24 15
9. Osijek 16 2 3 11 10-34 9
10. Hrvatski dragovoljac 15 1 4 10 10-24 7
Belupo ima srecu sto je Osijek katastrofa i nerjesen, a HD je prolazan.
Sutra zanimljiv program, moze li Paminjo uzeti bod ? A Rijeka Lokomotiva, otvorena tekma, moj favorit Lokomotiva, odlicno ih vodi Ivkovic, igraju najbrze.
...jako mi je žal, s tebe nigdar orginal...
Drago mi je da se Belupo izvlaci iz krize i da konacno uzimaju bodove. Istina da sam jucer ocekivao sva tri, al u borbi za opstanak i gol razlika zna odluciti. HD vjerojatno ispada, a neka moja zelja je da ispadne i Zadar, ali ce taj drugi gotovo sigurno biti Osijek. Ovo za Zadar kazem s rezervom, jer ako u Drugoj ligi drugi bude Pomorac ili netko slican onda radije da Zadar ostane, odnosno da ih izbaci u play offu.
Dobra igra Rijeke, ali ocekivao sam pobjedu, bilo je prilika i ima razloga za zaljenjem. Razocaran sam zadnjim minutama, branilo se, umor jeste bio tu, ali mislim da se moralo gristi. Benko tragicar, mogu reci da je bio najlosija tocka u momcadi Rijeke. Nadam se ponekom bodu u Sevilli, popravit dodatno koeficijent, a iduce sezone opet u grupu i ozbiljno napasti prolaz dalje. Neka im je sretno.
[youtube][/youtube]
Zabrenjena koreografija Armade. Lijepo zamisljeno, samo se opet UEFA nasla na putu
.
Zabrenjena koreografija Armade. Lijepo zamisljeno, samo se opet UEFA nasla na putu

RIP CITY!
- Insect_terminator
- Kontakt:
Umjesto skota treba da stave neke od nasih velikana tj povijesnih licnosti tipa M.Gubca, bana Jelacica, kralja Tomislava ili S.Radica 

nisam baš upucen, al kakva je ovo sad fora sa navijacima, vauceri nekakvi, pa sad citam da ovi navijaci dinama hoce da prevoze navijace hajduka do stadiona, smeta im neki zakon nešto 

nema potpisa
Znaci, po zakonu u suradnji sa svojim klubom platis ulaznicu i ides na gostovanje. Znaci, ako nemas vaucer ne mozes na gostovanje.Admir_Sa je napisao/la:nisam baš upucen, al kakva je ovo sad fora sa navijacima, vauceri nekakvi, pa sad citam da ovi navijaci dinama hoce da prevoze navijace hajduka do stadiona, smeta im neki zakon nešto
I policija zaustavlja sve s registracijama ST u okolici Zagreba ili bilo kojeg drugog gostovanja na koje recimo Torcida ide. Zato recimo BBB kupe ulaznice Torcidi i tako da oni mogu uci bez vaucera na Maksimir.
Pa recimo kad su BBB gostovali kod Splita, Torcida im je kupila ulaznice.
Banda je pogrijesila, takva odluka je ujedinila navijace ma koliko god se oni "mrzili" međusobno. I danas ces vidjeti na istoj tribini 2 najvece grupe u Hrvatskoj. Pobjeda navijaca

RIP CITY!
a šta je problem kupiti ulaznicu u saradnji sa svojim klubom, tj konkretno torcida u splitu. ili ovo se i jedni i drugi inate zakonuLillard0 je napisao/la:Znaci, po zakonu u suradnji sa svojim klubom platis ulaznicu i ides na gostovanje. Znaci, ako nemas vaucer ne mozes na gostovanje.Admir_Sa je napisao/la:nisam baš upucen, al kakva je ovo sad fora sa navijacima, vauceri nekakvi, pa sad citam da ovi navijaci dinama hoce da prevoze navijace hajduka do stadiona, smeta im neki zakon nešto
I policija zaustavlja sve s registracijama ST u okolici Zagreba ili bilo kojeg drugog gostovanja na koje recimo Torcida ide. Zato recimo BBB kupe ulaznice Torcidi i tako da oni mogu uci bez vaucera na Maksimir.
Pa recimo kad su BBB gostovali kod Splita, Torcida im je kupila ulaznice.
Banda je pogrijesila, takva odluka je ujedinila navijace ma koliko god se oni "mrzili" međusobno. I danas ces vidjeti na istoj tribini 2 najvece grupe u Hrvatskoj. Pobjeda navijaca.
nema potpisa
Opet ti ne shvacas problem. Recimo da neki lik ide iz Splita prema Zagrebu, ono, ne zanima ga nogomet uopce, kamoli derbi. I policija ga zaustavi i vrati nazad u Split te kaze da ne moze u Zagreb.
To je uskracivanje osnovnih ljudskih prava, slobode kretanja.
To je uskracivanje osnovnih ljudskih prava, slobode kretanja.
RIP CITY!
A uvođenje vaučera opravdavaju time da sad kao oni sa zabranama ne mogu na stadion.Treba li uopće opet spominjat da se svi sa zabranama moraju sat prije utakmice ili tako nesto javit u policijsku postaju i prijavit lokaciju i stajaznamsvene.Jednostavno sa ovim vaučerima pristup stadionu mogu zabranit kome god oni žele bio kažnjavan ili ne.
Lijepi dan je osvanuo, 7 stupnjeva, prohladno, ali sunčano 
Nadam se da neće biti incidenata i nemira. Ne bi ih trebalo biti. Jedino se bojim pojedinih plaćenih huškača, ali nadam se da nitko neće nasjesti na provokacije.
Čim se ruča, ide se na Istok
Nakon 19 godina ponovno sa Hajdukovim šalom na Istoku!!! 
Što se tiče tekme, ako Dinamo pobijedi prvenstvo je gotovo. Igrati agresivno i držati visoki ritam i presing, koliko god je to moguće.
A zazivam samo jednog igrača koji nam je dužan čitavo vrijeme, AJMO MAGLICA!!!
Očekivani sastav bijelih: Kalinić na golu, odozada četvorka Vršajević, Milović, Maloča, Jozinović, u sredini Anđelković, Pašalić, Iluridze, a u ofenzivi Kouassi, Maglica, Bukva...Tako bi trebalo biti, ja vjerujem..
Od 2008. ih nismo pobijedili na Maksimiru. Krajnje je vrijeme

Nadam se da neće biti incidenata i nemira. Ne bi ih trebalo biti. Jedino se bojim pojedinih plaćenih huškača, ali nadam se da nitko neće nasjesti na provokacije.
Čim se ruča, ide se na Istok

Što se tiče tekme, ako Dinamo pobijedi prvenstvo je gotovo. Igrati agresivno i držati visoki ritam i presing, koliko god je to moguće.
A zazivam samo jednog igrača koji nam je dužan čitavo vrijeme, AJMO MAGLICA!!!

Očekivani sastav bijelih: Kalinić na golu, odozada četvorka Vršajević, Milović, Maloča, Jozinović, u sredini Anđelković, Pašalić, Iluridze, a u ofenzivi Kouassi, Maglica, Bukva...Tako bi trebalo biti, ja vjerujem..
Od 2008. ih nismo pobijedili na Maksimiru. Krajnje je vrijeme
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Bez obzira na sve, policija i dalje zeli preusmjerit Torcidu na jug. Međutim Torcida i BBB su se pomijesali u koloni tako da su policiji znatno otezali posao
.

RIP CITY!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.