ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
Madridista18
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Volio bi da danas Federer pobjedi vise nego ista ali mislim da to i jesu samo snovi.Nadal je dosta vise odmorniji, podloga je sporija a i gledajuci formu obojice mislim da ce Nadal to rijesiti u dva seta
15:00 Rafael Nadal - Roger Federer H2H 23-10
21:00 Novak Djokovic - Stanislas Wawrinka H2H 16-2
Jedno je sigurno, švicarcima H2H nikako ne ide u prilog
21:00 Novak Djokovic - Stanislas Wawrinka H2H 16-2
Jedno je sigurno, švicarcima H2H nikako ne ide u prilog
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nisi dobro video. Nadal vodi protiv Federera sa 21-10, a Djokovic protiv Wawrinke sa 14-2. 
Ovo je haman jedini turnir gdje Federer jos uvijek moze dobiti Nadala.Na US Openu je brza podloga,al' dzaba mu to kad se igra u 3 seta.Ocekujem solidan otpor,mozda i pobjedu Rogera aBd.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Wawrinka je ove godine upisao 9 pobjeda protiv igrača iz top 10 i u tom segmentu je na trećem mjestu. Samo su Nadal i Đoković upisali više pobjeda.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
http://tennis.matchstat.com/Compare/5992/1092/9869" onclick="window.open(this.href);return false;MaGiCa je napisao/la:Nisi dobro video. Nadal vodi protiv Federera sa 21-10, a Djokovic protiv Wawrinke sa 14-2.
Igrali su i oni nekad kvalifikacije i challengere
http://tennis.matchstat.com/Compare/677/19/9869" onclick="window.open(this.href);return false;
A Federer je bio redovna mušterija Nadalu na egzibicijama u Abu Dabiju, znaš da za Rafu nema prijateljskih mečeva
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sjećaš se kad sam ti ja govorio da mi se učinilo da je odskok loptice nešto viši nego prijeformance je napisao/la:Cahill and Gilbert mentioned that there had been a new layer of acrylic paint added this year which they claimed was having a slight impact on conditions.
-Brad Gilbert said the court is slower than it was last year
-Darin Cahill said the bounce was slightly higher than last year and he did agree that it was slow.
Eto, ta pretpostavka se ispostavila kao tačna, što svakako nije dobro. Pretvaraju WTF u novi Australian Open.

+1formance je napisao/la:Na podlozi gdje loptica više odskače i gdje flat nije toliko učinkovit, mora.
Vidjelo se na primjeru Delpa koliko njegovi ravni udarci nemaju prolaz ovdje.
I to je istina. Čak ni Nadalu neće odgovarati toliko koliko Djokeru. Nažalost, mora se pojaviti novi Soderling, ili Roger u godmode-u, da bi uopće pokušao pobijediti vodeći dvojac, pogotovo Novaka Đokovića.formance je napisao/la:Ovakvi uslovi inače najviše Novaku odgovaraju, što se vidi i iz prikazanog, jer je najviše pokazao ovdje. Kada podigne nivo igre, nemoguće ga je ispratiti. Sutra Wawrinka mora crtati po terenu da bi imao neku šansu.
Nekad se čudim kako RF ikako uspijeva šamarati konkurenta, inače top-tenisera u najboljim godinama, od kojeg i dalje očekujemo ono najbolje, u eri homogenizacije i usporavanja podloga. Njegovi rezultati i te kako dobivaju na snazi i moraju se vrednovati maksimalno s obzirom na okolnosti. Što se tiče Delpa, samo ću reći da se bogdom pojavio krajem 90ih ili početkom 00ih, sigurno bi već sada bio višestruki osvajač GS-ova. Iako ni sada nije sve izgubljeno, ni blizu.
Aha, to izgleda asocijacija za onih Rogerovih 6-3, 6-0 iz 2011., inače jedne od najboljih Nadalovih godina. Drago mi je da se sjećaš.LenBias je napisao/la:idemo nadal pobjeda 6:0 6:0
Virtu4l je napisao/la:
http://tennis.matchstat.com/Compare/5992/1092/9869" onclick="window.open(this.href);return false;
Igrali su i oni nekad kvalifikacije i challengere![]()
http://tennis.matchstat.com/Compare/677/19/9869" onclick="window.open(this.href);return false;
A Federer je bio redovna mušterija Nadalu na egzibicijama u Abu Dabiju, znaš da za Rafu nema prijateljskih mečeva
Samo ATP-Davis cup-Olimpijske igre ulaze u statistiku. Challengeri i exibicije ne ulaze u zvanicnu statistiku.
Igrali su Roger i Rafa i ono Battle of Surfaces cudo.Znaci 24-10 za Rafu
, zatim par egzibicija u Zurichu i Madridu koje ovdje nisu navedene.Mislim,ako su racunali Abu Dhabi,tebali su i ove ostale.
Kako god okrenete, jasno je ko dominira u H2H.
Ipak, statistika često ne igra veliku ulogu, pogotovo kada su ovakvi klasici u pitanju. Jedan ili dva poena mogu presuditi meč. Većinom je takve dobivao Rafa, ali na ovakvim podlogama je u većini slučajeva gospodario Švicarac. Sve je moguće, a vjerujem da nekog deklasiranja od strane bilog kojeg tenisera neće biti.
Nema druge, samo atptour.com treba koristiti kao izvor, inače strijeljanje.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Nema druge, samo atptour.com treba koristiti kao izvor, inače strijeljanje.

Jesi li to opet aktivirao smart mode? Baš nam je nedostajao 
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sve bi dao da kao nekada bace sve sto imaju jedan na drugog, pa da bude pravi klasik.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Također. No to će biti moguće samo ako Roger bude napadao od prvog do posljednjeg poena, pritom da ne pravi mnogo grešaka, a Nadal se bude branio kao ranjena zvijer. Objektivno, i jedan i drugi su daleko od izdanja s ovih mečeva:retro je napisao/la:Sve bi dao da kao nekada bace sve sto imaju jedan na drugog, pa da bude pravi klasik.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Tada im ni Djodal nije ravan, iako se većina neće složiti sa mnom.
Usudio bih se reći da im je ovo jedna od posljednjih prilika za to.retro je napisao/la:Sve bi dao da kao nekada bace sve sto imaju jedan na drugog, pa da bude pravi klasik.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Fakat sam poslje ovog tajbrejka u 4 setu tog finala 2008 pomislio kako Rafa nikad nece osvojit WB....
Ali se junački vratio i osvoji. Drugim riječima, dokazao da je rođeni pobjednik i nagovijestio blistavu karijeru. Zato i volim taj meč, smatram ga najvećim GS finalom u Open Eri. Odmah potom slijedi finale WB-a 1980. (vjerovatno bi mi ono bilo još draže da sam živio u tom vremenusamosarajvo je napisao/la:Fakat sam poslje ovog tajbrejka u 4 setu tog finala 2008 pomislio kako Rafa nikad nece osvojit WB....
Finale Australian Opena 2009 jedno od najboljih mečeva u historiji ove igre.
Toliko kvalitetnih poena, nadigravanja, zaista strasno, najezi se sada kada sam ponovo odgledao djelic toga i sada tek vidim koliko obojica trenutno losije igraju nego prije 3-4 god. cca.
Uglavnom danas bi cijeli svijet zelio da opet vidi jedan pravi klasik ove dvojice "bogova" igre.
A Nole jos mora prohe pojest da bih stigao ovu dvojicu majstora.
Toliko kvalitetnih poena, nadigravanja, zaista strasno, najezi se sada kada sam ponovo odgledao djelic toga i sada tek vidim koliko obojica trenutno losije igraju nego prije 3-4 god. cca.
Uglavnom danas bi cijeli svijet zelio da opet vidi jedan pravi klasik ove dvojice "bogova" igre.
A Nole jos mora prohe pojest da bih stigao ovu dvojicu majstora.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.