FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

wienultras
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la wienultras » 10 nov 2013, 21:30

TzBulevar87 je napisao/la:
Bihac96 je napisao/la:Jel se ova tema zove Sloboda Tuzla ili Jedinstvo Bihac ? Vi vise raspravljate o Jedinstvu ovdje nego o Slobodi :D I to sto pricate Jedinstvo kupilo ovo ono,mi da kupujemo utakmice igraci nebi imali premije velike za svaku pobjedu,a premije imaju i za domacu pobjede,i kakva bi to logika bila da uprava daje tolike pare za premije ako znaju da cemo tu utakmicu dobit.
Samo ne treba bit vaki - naki..
:mrgreen: :lol:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 nov 2013, 21:40

http://****/bh-nogomet/sead-se ... motno.html" onclick="window.open(this.href);return false;

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 21:41

Bihac96 je napisao/la:Jel se ova tema zove Sloboda Tuzla ili Jedinstvo Bihac ? Vi vise raspravljate o Jedinstvu ovdje nego o Slobodi :D I to sto pricate Jedinstvo kupilo ovo ono,mi da kupujemo utakmice igraci nebi imali premije velike za svaku pobjedu,a premije imaju i za domacu pobjede,i kakva bi to logika bila da uprava daje tolike pare za premije ako znaju da cemo tu utakmicu dobit.
mislimmmm :? :? .....kako mislis jarane da se ovdje vise raspravlja o jedinstvu nego o Slobodi ...vrtio sam zadnjih par strana i gdje se to tolko pise o jedinstvu na ovoj temi...da nisi pomijesao teme....kakav si ti :roll: :? ...i naravno da se na ovoj temi pise o jedinstvu i da se spominje u nekim postovima..pa nece se o realu i mancesteru pisat :roll: :roll: ...mislim,ista liga i to...konkurenti i ostalo sto ide....i normala da kupujete tekme..ko i svako...jel mislite prestat sa piskaranjem po raznim temama i glumit neko ludilo i postenje...smarate vise sa tim...i ja se licno nadam da ce ovi moji konacno pocet kupovat tekme u ovom blatu od lige...sta je problem sa kupovinom,nije mi jasno..to svi rade...od juventusa,spanaca,austrije do Slobode i Jedinstva :?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 21:45

prezvakano...bili klipovi,ljudi zavaljeni i idemo dalje...isto tako je Sloboda zavaljena u orasju za cist gol..iskartonirana za 25 minuta sa 5,6 kartona...nije da je neka izvlakusa al tako je to u ovom blatu od lige

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 10 nov 2013, 22:03

A ma volio bih da kupujemo, onda nam niko ništa ne može. Onda smo baš najjači, onda i idemo u PL. Nek kupe ovu od Iskre i da bježimo 6 bodova drugom, i onda idemo polako.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2013, 22:14

NKJ je napisao/la:A ma volio bih da kupujemo, onda nam niko ništa ne može. Onda smo baš najjači, onda i idemo u PL. Nek kupe ovu od Iskre i da bježimo 6 bodova drugom, i onda idemo polako.
tu se slazemo...kakavo crno glumatanje postenja u ovoj smijuriji...kakva crna pojacanja...koji su to iole ozbiljniji igraci koji ce ti igrat OVO....i ko ti i sa tim pojacanjima garantuje da ti coban nece slomit nogu na silnim livadama koje moras obic u ovom pokusaju od lige :roll: :roll: ...samo kesh i lagano zavrsavat

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 nov 2013, 12:51

Pet ili sest bodova zaostatka se rjesava u dva kola. To nije problem ako se zeli.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 11 nov 2013, 14:14

Zaboravio sam pohvalit Smajlijevu odluku ponovnog mjenjanja prvog golmana.. mislim, strašno, strašan golman je ovaj iz Lukavca, lagano nas je mogao koštat 3 boda protiv rasute Iskre.
Dvije su situacije bile u zadnjih 10 min. kada kod njihovog prekida i lopte koja ide u šesnaest, dečko istrčava da kupi a lopta prodje kroz ruke. Mislim da je jedna takva lopta čak i liznula stativu :roll:
Smajli stručnjak, ne zna se koji mu je bolji golman :evil:
075

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 11 nov 2013, 14:58

Trebali bi mi mozda i trenera golmana promijenit, Deda je neozbiljan previse.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 11 nov 2013, 15:01

DrzavaTuzla je napisao/la:Trebali bi mi mozda i trenera golmana promijenit, Deda je neozbiljan previse.
Slažem se.
075

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 11 nov 2013, 15:10

Moja lista za otpust :D
Kompletan strucni stab znaci Karic, Kunosic i Dedic.
Od igraca: oba golmana Ribic i Hodzic, zatim Fejzica pod hitno, Omerovica, Hasanovica onog iz Orasja, Mehidica tu i tamo ne volim njega forsira se previse.

Ostalo bi mozda 13-14 igraca + par juniora.
I treba dobra pojacanja dovest vidit cemo poslije 2 kola ko ce uopste spominjat i koliko ce to ozbiljno biti.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 11 nov 2013, 15:47

Sloboda je 1971. osvojila Kup prvoligaša: Redom padali Crvena zvezda, Olimpija, Hajduk i Željezničar!

slika

Godine 1971. vodstvo Prve savezne lige je po ugledu na Englesku uvelo novinu u fudbalsko takmičenje. Kup prvoligaša je bio kup u kojem su učestvovali samo prvoligaši i igrala se samo jedna dobijenu utakmica. Već prvi krug je za Slobodu donio težak zadatak jer je na Tušanj dolazila Crvena Zvezda. Iako su beograđani bili favoriti Sloboda je fantastičnom igrom zabilježila visoku pobjedu 4:1 uz het-trik Časlava Jevremovića. Tu je utakmicu s tribina pratio i poznati fudbalski komentator „Politike“ Ljubomir Vukadinović, koji je onako za sebe, poluglasno nakon svakog gola Slobode govorio: „Duja (Dujković, golman Zvezde), šta ti bi“, iako su svi golovi Slobode bili izuzetno efikasni.

U drugom kolu Sloboda je imala nešto lakši raspored jer je na Tušanj došlja ljubljanska Olimpija. Sloboda je bila favorit pred utakmicu, ali visoka pobjeda 4:0 je bila samo dodatni dokaz odlične forme crveno-crnih. I kada su mnogi nazirali ispadanje u polufinale od Hajduka u Splitu proradilo je ono po čemu je Sloboda bila poznata u to vrijeme, hrabrost. Neigranjem nekolicine prvotimaca Sloboda je iznenadila Hajduka i cijelu fudbalsku javnost bivše Jugoslavije pobjedom 0:1 i plasmanom u finale prvog izdanja Kupa prvoligaša. Tu utakmicu su iskoristili mlađi, ne toliko afirmirani igrači koji su tom pobjedom nagovjestili zlatnu generaciju Slobode s kraja 70-tih.

U finalu su Tuzlaci savladali Željezničara rezultatom 1:0. Posebnu težinu pobjedi na Željezničarom donijela je i činjenica da su Sarajlije te sezone osvojile Prvenstvo Jugoslavije, ispred Zvezde. Ta sezona će ostati upamćena kao jedna od najboljih sezona FK Sloboda jer je na proljeće Sloboda uspjela doći i do Finala Kupa Maršala gdje u dvomeču nije uspjela osvojiti trofej.

Finale Kupa prvoligaša

Sloboda - Željezničar 1:0

1.decembar 1971.godina
Stadion: Tušanj, Tuzla
Gledalaca: 10.000
Sastav Slobode: Mešković, Fazlić, Jovičić, Alibegović, Avdičević, Pašić, Nalić, Cerić,Jusić, Hatunić, Jevremović, Hukić. Trener: Josip Duvančić.

fksloboda .ba
Pobjeda je bolja od orgazma!

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 11 nov 2013, 16:18

Od stare slave se ne zivi !
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 nov 2013, 16:18

Gorki je napisao/la:Sloboda je 1971. osvojila Kup prvoligaša: Redom padali Crvena zvezda, Olimpija, Hajduk i Željezničar!

slika

Godine 1971. vodstvo Prve savezne lige je po ugledu na Englesku uvelo novinu u fudbalsko takmičenje. Kup prvoligaša je bio kup u kojem su učestvovali samo prvoligaši i igrala se samo jedna dobijenu utakmica. Već prvi krug je za Slobodu donio težak zadatak jer je na Tušanj dolazila Crvena Zvezda. Iako su beograđani bili favoriti Sloboda je fantastičnom igrom zabilježila visoku pobjedu 4:1 uz het-trik Časlava Jevremovića. Tu je utakmicu s tribina pratio i poznati fudbalski komentator „Politike“ Ljubomir Vukadinović, koji je onako za sebe, poluglasno nakon svakog gola Slobode govorio: „Duja (Dujković, golman Zvezde), šta ti bi“, iako su svi golovi Slobode bili izuzetno efikasni.

U drugom kolu Sloboda je imala nešto lakši raspored jer je na Tušanj došlja ljubljanska Olimpija. Sloboda je bila favorit pred utakmicu, ali visoka pobjeda 4:0 je bila samo dodatni dokaz odlične forme crveno-crnih. I kada su mnogi nazirali ispadanje u polufinale od Hajduka u Splitu proradilo je ono po čemu je Sloboda bila poznata u to vrijeme, hrabrost. Neigranjem nekolicine prvotimaca Sloboda je iznenadila Hajduka i cijelu fudbalsku javnost bivše Jugoslavije pobjedom 0:1 i plasmanom u finale prvog izdanja Kupa prvoligaša. Tu utakmicu su iskoristili mlađi, ne toliko afirmirani igrači koji su tom pobjedom nagovjestili zlatnu generaciju Slobode s kraja 70-tih.

U finalu su Tuzlaci savladali Željezničara rezultatom 1:0. Posebnu težinu pobjedi na Željezničarom donijela je i činjenica da su Sarajlije te sezone osvojile Prvenstvo Jugoslavije, ispred Zvezde. Ta sezona će ostati upamćena kao jedna od najboljih sezona FK Sloboda jer je na proljeće Sloboda uspjela doći i do Finala Kupa Maršala gdje u dvomeču nije uspjela osvojiti trofej.

Finale Kupa prvoligaša

Sloboda - Željezničar 1:0

1.decembar 1971.godina
Stadion: Tušanj, Tuzla
Gledalaca: 10.000
Sastav Slobode: Mešković, Fazlić, Jovičić, Alibegović, Avdičević, Pašić, Nalić, Cerić,Jusić, Hatunić, Jevremović, Hukić. Trener: Josip Duvančić.

fksloboda .ba
Bio na utakmici sa rahmetli ocem al' se slabo cega sjecam.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 nov 2013, 16:20

Bihac96 je napisao/la:Od stare slave se ne zivi !
Jel vam dolazi na proljece Irfan Wiev?

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 11 nov 2013, 16:25

Gorki je napisao/la:Kup prvoligaša je bio kup u kojem su učestvovali samo prvoligaši
Ovako bitan throw-back članak početi s ovom rečenicom. Jeremija zatupio haman od druženja sa popularnim Karić Smajilom, čak i legendarni Igi labud bi na ovu rečenicu odreagovao.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 11 nov 2013, 16:33

DrzavaTuzla je napisao/la:Trebali bi mi mozda i trenera golmana promijenit, Deda je neozbiljan previse.
Ja ipak mislim da je Deda odlican trener golmana i da mi boljeg nemamo.
Druga domaca opcija za trenera golmana bi trebao bi Mirza Hadzic, nedo nam dragi Bog.

Deda jest covjek na svoju ruku, voli popit pojest al ipak mislim da ima kvaliteta i kad bi se njemu stavili neki uvjeti, uz sad redovniju platu mislim da bi puno bolje radio.
Trenutno je takva situacija sa golmanima jer jednostavno ne moze se pita od govana pravit.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 nov 2013, 16:40

Eto nek si nam rekao po stoti put.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 11 nov 2013, 16:55

Ovdje ocito ima onih, koji su svasta nesto propustili u zivotu i koji ne kontaju sta znace rijeci kao sto su tradicija, uspjeh, ponos. Mi imamo bar na nesto biti ponosni, a vi ?

“Ljudi preziru sve one koji ne uspiju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; Navikni se na prezir ako želis mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu...” - Meša Selimović

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 11 nov 2013, 16:56

I real madrid govori da ima 9 titula LP,od kojih je nekolicinu osvojio krpenom loptom pa zašto ne bi i mi?Lijepo je da navijači Slobode koji su se rodili poslije rata znaju o voljenom klubu i historiji kluba ;)

Mada,i vi bi živjeli od stare slave da ju imate ;) LP!
Pobjeda je bolja od orgazma!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.