AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

macahz
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la macahz » 10 nov 2013, 17:04

Pa ne mgou da vjerujem ............... :x

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 nov 2013, 17:05

Ja gledao do Pjanicevog izlaska i imao sam zafrkan osjecaj da cete primiti gol poslije promasenih prilika, ali nisam mogao ni sanjati da ce to biti u 94-oj minuti.

Nazalost se ispostavlja ona cinjenica da Roma gubi bodove protiv autsajdera a znamo da se titule na takvim ekipama i uzimaju.

Dan se ipak da popraviti ako u Torinu veceras bude X.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 nov 2013, 17:15

lijevi bek hitno, al hitno

istice 93min i balzareti u ofsajdu, halo ba koji ce on qurac tada gore, a još je gori onaj ko mu je i dao loptu i nakon tog prekida primamo gol

daj kaprariju šansu, daj mu qurac ebo mu ja mater sebicnu kao i ademu, pa kod one prilikeumjesto da doda samom bredliju on puca ko baba u golmana

mislio sam da je rudi donio tu psihološku stabilnost i cvrstu ruku, al izgleda da sam se prevario i da je i dalje na snazi više "srce" nego pamet

osim one greške konjine burdisa likovi ti ne dodju u 16m kako treba i na kraju uzmu bod, oj zemljo otvori se u pm višeeeeeeeeeeeeee
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 10 nov 2013, 17:17

No Totti No Party

E moj Ademe sta sve fuli,pa ono je za plakati i onda mrtvi Bredli ne zna izbiti loptu i mi ga primimo u zadnjoj sekundi,ako nista dobro ce doci ova pauza da se svi vrate jer bez Tottija i Gervinha nemamo ni igre ni nista.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 nov 2013, 19:25

Dosta bod,pa sanse nismo napravili bez Tottija,ne zasluzujemo uopste biti prvi,ajd sad ce se moci racunati na Destra i Gervinha ako se u repci ne povrijedi o5,onda vraca se Totti,Benatia,onda smo vec 80% jaci a ubrzo ce i januar.
embrace the chaos

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 10 nov 2013, 19:39

Po meni je greška što nismo namjerno očistili 2 igrača od žutih kartona pred idući meč sa Cagliarijem, jer protiv Cagliarija maltene ko god da dobije žuti (DDR,Pjanić,Maicon,Florenzi,Strootman), suspendovan je za naredno kolo.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 11 nov 2013, 00:24

Ne znam šta vam je. Ovo nam je prvi kiks u prvenstvu (remi u Torinu ne može biti kiks ni pod razno) a 12 kola je odigrano. Za ekipu kojoj je cilj 3. mjesto to je fantastično. Dobro, loša igra može zabrinjavati, ali ako se uzmu u obzir problemi s povredama, iscrpljenost igrača pa i protivnik kojem leže ovakve utakmice (uzeli bod i u Napulju) onda nema mjesta vašim žalopojkama. A svakako je jedna ovakva utakmica obavezna i po zakonu velikih brojeva.

Ponavljam, s trećim mjestom na kraju sezone bi bili presretni, a za sada nam ide više nego dobro. Možemo li do skudeta? Da. Ali pod uslovom da nemamo problema sa izostankom glavnih igrača, što je gotovo nemoguće. Ili da se pojačamo na svim pozicijama u januaru što je isto nemoguće.

Nakon ne znam ni ja koliko sezona (zapravo znam, od one kad nam je Pazzini uzeo naslov) ličimo na ozbiljnu ekipu, i zato nema mjesta kritikama i nezadovoljstvu nakon prvog kiksa.
NAPRIJED NARODE!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 nov 2013, 00:46

Zeman je napisao/la:Ne znam šta vam je. Ovo nam je prvi kiks u prvenstvu (remi u Torinu ne može biti kiks ni pod razno) a 12 kola je odigrano. Za ekipu kojoj je cilj 3. mjesto to je fantastično. Dobro, loša igra može zabrinjavati, ali ako se uzmu u obzir problemi s povredama, iscrpljenost igrača pa i protivnik kojem leže ovakve utakmice (uzeli bod i u Napulju) onda nema mjesta vašim žalopojkama. A svakako je jedna ovakva utakmica obavezna i po zakonu velikih brojeva.

Ponavljam, s trećim mjestom na kraju sezone bi bili presretni, a za sada nam ide više nego dobro. Možemo li do skudeta? Da. Ali pod uslovom da nemamo problema sa izostankom glavnih igrača, što je gotovo nemoguće. Ili da se pojačamo na svim pozicijama u januaru što je isto nemoguće.

Nakon ne znam ni ja koliko sezona (zapravo znam, od one kad nam je Pazzini uzeo naslov) ličimo na ozbiljnu ekipu, i zato nema mjesta kritikama i nezadovoljstvu nakon prvog kiksa.
i da se onoj mafiji prestane gledati kroz prste. cime je onaj odvratni klub zaslužio onakvu srecu i sve meni nikad jasno nece biti. klub se još proslavio na tudjoj tragediji, a mi ni krivi ni dužni iz sezone u sezonu se susrecemo sa hiljaduijednim pehom i nepravdom

sitnice itekako uticu na rezultat na kraju, a njima centimetarski ofsajdi donesoše 6 bodova+metarski neofsajdi 3 boda. ev danas kod 1-0 ljajic diskutabilno oboren u 16m i žuti za simuliranje, a da su oni bili svirao bi penal i tako bi se zatvorila utakmica.
nema potpisa

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 nov 2013, 01:53

Admire brate patetike kod tebe uvijek za izvoza. De jednom reci ''jbg ljudi su bolja ekipa'' pa da te sunce pogleda. A ne svako kolo ''da je Juventus u pitanju svirali bi'', ''da Juve igra progledali bi im kroz prste'', ''da je ovo, da je ono''. Mislim, de malo ba, popusti. Zbog sebe.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 11 nov 2013, 11:51

L'Avvocato je napisao/la:Admire brate patetike kod tebe uvijek za izvoza. De jednom reci ''jbg ljudi su bolja ekipa'' pa da te sunce pogleda. A ne svako kolo ''da je Juventus u pitanju svirali bi'', ''da Juve igra progledali bi im kroz prste'', ''da je ovo, da je ono''. Mislim, de malo ba, popusti. Zbog sebe.
Jbg Juve jeste bolja ekipa od Rome, ali s obzirom da Roma ne igra u europi,a Juve igra i s obzirom na entuzijazam igrača Rome i zasićenost igrača Juvea, postoje šanse da Roma osvoji scudetto. Ali neke "sitnice" koje je naveo AdmirSa, kada se ne svira faul nad Benatiom u napadu,pa Torino zabije gol i Roma izgubi 2 boda, a na drugoj strani se svira ofsajd Paloschiju,a ne svira ofsajd Tevezu i dobije juve 4 boda, to je odma 6 bodova. Slažem se s tobom da se Admir ne treba oko ovog puno nervirati, jer i pticama na grani je jasno da otkako postoji italijanska liga sudije su šiljile klubovima sa sjevera.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 nov 2013, 12:00

nemojte mi te price o sudijama, molim vas. sami smo sebi krivi i za torino i za sassuolo tj kriv je trener koji je odlucio eksperimentom zvani bradley razbiti vjerovatno najjacu sredinu terena u italiji. kriva je tvrdoglavost benatije u torinu koji je mogao izbiti loptu ali je pustio da padne na teren i vidjeli smo sta je bilo, kriv je balzaretti koji nije ispratio cercija tj pustio ga je ispred sebe da neometano zabije gol, krivo je bespotrebno igranje presinga u posljednjih 10ak minuta protiv sassuola gdje 3 igraca ganjaju golmana, balzaretti u ofsajdu na samom kraju utakmice, burdissov kiks i nervoza koju je bespotrebno uvukao u ekipu pred kraj, ademovi ziceri i slicne gluposti. eto, tu su ti 4 izgubljena boda.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 nov 2013, 12:04

Ma jarane tako je kako je. Gresaka uvijek ima, eto kako De Marco izgrijesi na utakmici Catania - Udinese, pa prije toga bi utakmica Fiorentina - Napoli gdje cist penal ne dosudi za Viole nad Cuadradom, pa onaj penal protiv Torina na San Paolu kad Mazzoleni kao peti covjek dosudi igranje rukom, pa onaj cist penal nad Balotellijem protiv Fiorentine itd itd.

Sinoc covjek ne dosudi taj ofsajd od 20+ centimetara i sta sad. Jbg ... fudbal, Italija, calcio. Nema drugog objasnjenja.

Najgore mi je kad vidim da svi drugi klubovi krive Juve za svoje neuspjehe. Igraju protiv Ascolija kod kuce, ne uspiju uzeti 3 boda i glavna recenica je ''ma ja, da li je Juve igrao, svirali bi oni njima neki penal''. Moras vidjeti dozu nadrealnog u tome.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 nov 2013, 12:08

Evil Genius II je napisao/la:nemojte mi te price o sudijama, molim vas. sami smo sebi krivi i za torino i za sassuolo tj kriv je trener koji je odlucio eksperimentom zvani bradley razbiti vjerovatno najjacu sredinu terena u italiji. kriva je tvrdoglavost benatije u torinu koji je mogao izbiti loptu ali je pustio da padne na teren i vidjeli smo sta je bilo, kriv je balzaretti koji nije ispratio cercija tj pustio ga je ispred sebe da neometano zabije gol, krivo je bespotrebno igranje presinga u posljednjih 10ak minuta protiv sassuola gdje 3 igraca ganjaju golmana, balzaretti u ofsajdu na samom kraju utakmice, burdissov kiks i nervoza koju je bespotrebno uvukao u ekipu pred kraj, ademovi ziceri i slicne gluposti. eto, tu su ti 4 izgubljena boda.
slazem se s tobom...nije slucajnost da dvije tekme u kojima bradley igra na pjanicevoj poziciji se to desava (da je jedna pa hajd)...jednostaavno, trener je rastrkao ono gdje je roma najjaca...a to je vezni red...a nevjerovatno je kako dobro funkcionisu maicon i pjanic...ili se to meni samo cini :)

a u vezi sa sudijama...toga ima i uvijek ce biti...prije dva kola sam gledao kako bi tabela izgledala bez sudijskih pogresaka...a kojima je juventus najvise potpomognut...trebali su biti 4. ili cak 5. iza intera....ako se dobro sjecam ovako (nakon 10.kola):
1. Roma 30b
2. fiorentina 22
3. napoli 22
4. juventus 21

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 11 nov 2013, 12:41

Evil Genius II je napisao/la:nemojte mi te price o sudijama, molim vas. sami smo sebi krivi i za torino i za sassuolo tj kriv je trener koji je odlucio eksperimentom zvani bradley razbiti vjerovatno najjacu sredinu terena u italiji. kriva je tvrdoglavost benatije u torinu koji je mogao izbiti loptu ali je pustio da padne na teren i vidjeli smo sta je bilo, kriv je balzaretti koji nije ispratio cercija tj pustio ga je ispred sebe da neometano zabije gol, krivo je bespotrebno igranje presinga u posljednjih 10ak minuta protiv sassuola gdje 3 igraca ganjaju golmana, balzaretti u ofsajdu na samom kraju utakmice, burdissov kiks i nervoza koju je bespotrebno uvukao u ekipu pred kraj, ademovi ziceri i slicne gluposti. eto, tu su ti 4 izgubljena boda.
Pa Juve prvih 10 kola igra bez igre, katastrofa u odbrani, milion grešaka u odbrani, a bezidejno u napadu. Pojedinačne paljbe po Buffonu,Bonuciju,Isli,Marchisiju,Llorenteu,Givincu...Onda odjednom im Conte veze nema. Ovako su navijači Juvea analizirali partije njihovih ljubimaca. Ali greške sudaca koje su direktno uticale na rez. su dovele do toga da Roma i pored odličnih igara nije ništa pobjegla na tabeli. I sad je normalna stvar da se osjeti pad u igri Rome uslijed povreda i suspenzija, i odma se ta lošija igra osjeti na bodovima, za razliku od Juvea koji i kad lošije igra potpomognut sudijama ništa na bodovnom saldu ne osjeti.
Zadnja izmjena: Alen1987, dana/u 11 nov 2013, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 nov 2013, 12:47

moja poenta je da jedino trebamo gledati u svoju avliju, igrati najbolje sto mozemo i ne kriviti nikoga za svoje neuspjehe. u te price o losem sudjenju ne zelim ulaziti jer od citanja o istim po seria pdf-u mi dodje muka i zadnje sto zelim je ista ta prica na temi rome.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 nov 2013, 12:58

Alen1987 je napisao/la:
Pa Juve prvih 10 kola igra bez igre, katastrofa u odbrani, milion grešaka u odbrani, a bezidejno u napadu. Pojedinačne paljbe po Buffonu,Bonuciju,Isli,Marchisiju,Llorenteu,Givincu...Onda odjednom im Conte veze nema. Ovako su navijači Juvea analizirali partije njihovih ljubimaca. Ali greške sudaca koje su direktno uticale na rez. su dovele do toga da Roma i pored odličnih igara nije ništa pobjegla na tabeli. I sad je normalna stvar da se osjeti pad u igri Rome uslijed povreda i suspenzija, i odma se ta lošija igra osjeti na bodovima, za razliku od Juvea koji i kad lošije igra potpomognut sudijama ništa na bodovnom saldu ne osjeti.
to je poenta, a kad mi loše odigramo qarinu moju ce sitnice odlucivati u našu korist. vidjeli bi njih kako bi se proveli da su zijanili protiv kijeva.

historija je pokazala da roma mora biti duplo bolja od sviju i da ima puno srece sa sudjenjem kako na svojim tako i na protivnickim utakmicama da bi išta osvojila, plus se ne smije potrefiti da u zadnjim kolima konkurent za titulu igra sa fašistima
nema potpisa

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 11 nov 2013, 13:00

Evil Genius II je napisao/la:moja poenta je da jedino trebamo gledati u svoju avliju, igrati najbolje sto mozemo i ne kriviti nikoga za svoje neuspjehe. u te price o losem sudjenju ne zelim ulaziti jer od citanja o istim po seria pdf-u mi dodje muka i zadnje sto zelim je ista ta prica na temi rome.
Slažem se s tobom u potpunosti,ali razumijem i Admira_Sa, teško je godinama gledati kako se istim klubovima gleda kroz prste. Ali naša ljubav prema ROMI je iznad i trofeja i svega toga.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 nov 2013, 14:16

Juventus do poraza sa Fiorentinom i poslije toga nije ista ekipa, koje pratio Juventus od početka sezone to zna. Tako da je taj poraz došao i protiv Chieva slično bi bio, jednostavno ekipi je trebao "šamar", kao što je bilo prošle sezone protiv Intera. Sudije jesu pomogle Juventusu, protiv Chieva, ovo ostalo bi Juventus kako god dobio.

Ali vidim vi realni niko nije napisao da je jučer bio čist penal za Sassuolu prije gola Berardia, kada je Bradley skinuo igrača Sassoula umjesto lopte, pa sudija nije svirao. U Italiji je uvijek bilo da se prvaku sudi malo u korist, bio to Milan, Inter ili Juventus. Kad se samo sjetim šta su sudije radile Juventusu u sezonama kad su završavali kao 7 :roll:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 nov 2013, 14:57

Protiv Chieva je bio čist penal za Juventus kod 0:0, ali to se naravno zaboravlja...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 nov 2013, 15:05

o ovome vam pricam braco romanisti. pokrenuli ste lavinu, J*** vam sudjenje i juventus :D

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.