FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 10 nov 2013, 02:17

geronimo je napisao/la: Bojim se da će Lewinim dolaskom biti ograničeno dalje djelovanje po Westfaliji i time biti uskraćena mogućnost dolaska pravog bisera - Reusa. 8-)
Kada bi gledali kvalitet naravno da je korisnije uzeti Reusa, nego Lewu.
Samo zaboravio si u svemu jednu stvar, a to je da igrača koji ga jednom odbije, Bayern više poslije ne dovodi. Tako da bi bilo pravo čudo da opšte bilo kada naša uprava se potrudi oko Reusa. On je imao svoju priliku da dođe u Munchen. Radi se o paklenom igraču, koji će i dalje napredovati, ali su njemu vrata Bayerna ionako zatvorena (najvjerovatnije).
Moje lično mišljenje i želja je naravno da takve igrače i ne treba dovoditi, jer nekako onda prekršiš neke svoje principe. Imao si priliku doći u Bayern, odlučio si se za drugi klub i odmah ćao, gotovo, vrata zatvorena za sva vremena..... ;)

A onaj koji je trebao i morao doći je došao: MAJSTOR Goetzinho. Sasvim dovoljno..... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 nov 2013, 09:31

BadrHari je napisao/la: Dragi Gero, zar nam i on treba ? :D
Ne, još ne.
BadrHari je napisao/la: Bilal moze svakako jos 5 godina najmanje. 8-)
Eto ako Bilal može još toliko izgurati, Reusa triba zvati za 4 ljeta. :D

Ne, stvarno, bolje zamjene za trenutno najboljeg igrača svijeta nema!
Saurman je napisao/la:Gero bi pola Dortmunda smjestio u Minken.
:mrgreen:
Ma jok. Eto haman da je zvanično Lewa naš (budući) igrač i time treba prekinuti daljnju suradnju. :mrgreen:
Sve dok Bilal ne objavi povlačenje :? Ako tada pčelica uopšte bude igrao u žutom dresu. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la: Moje lično mišljenje i želja je naravno da takve igrače i ne treba dovoditi, jer nekako onda prekršiš neke svoje principe. Imao si priliku doći u Bayern, odlučio si se za drugi klub i odmah ćao, gotovo, vrata zatvorena za sva vremena..... ;)

A onaj koji je trebao i morao doći je došao: MAJSTOR Goetzinho. Sasvim dovoljno..... :)

Polako effenberže :) vremena se mijenjaju. Stand jetzt - nema šanse, kao i potrebe. Malac diše žutim plućima :mrgreen: i sve je na svome.
I lani sam isticao njegove kvalitete gdje je u mnogo slučajeva ostavljao Gotzea u sjeni. Maria su malo povrede izhapale, tako da je njegov napredak usporen, da ne kažem zaustavljen.
S druge strane, Reus je bukvalno eksplodirao i trenutno je jedan od boljih igrača u Europi.
Vom Jäger zum Gejagten

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 nov 2013, 12:23

U toku ove pauze od dvije sedmice jedina dva naša igrača koji ima teže mečeve u reprezentacijama su naš najbolji igrač Franck Ribery i Mandžukić dok ostali većinom igraju prijateljske utakmice jer ih se većina plasirala na SP izuzev Alabe. Nadam se da će ostati zdravi (ipak valjda će selektori isprobavati većinu svojih igrača)i da će doći zdravi pred utakmicu prvog dijela sezone potpuno zdravi, kao i da će Šaćir a posebno Thiago biti na raspolaganju PEPku za meč na Westfazenu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 nov 2013, 13:49

geronimo je napisao/la:
Polako effenberže :) vremena se mijenjaju. Stand jetzt - nema šanse, kao i potrebe. Malac diše žutim plućima :mrgreen: i sve je na svome.
I lani sam isticao njegove kvalitete gdje je u mnogo slučajeva ostavljao Gotzea u sjeni. Maria su malo povrede izhapale, tako da je njegov napredak usporen, da ne kažem zaustavljen.
S druge strane, Reus je bukvalno eksplodirao i trenutno je jedan od boljih igrača u Europi.
Ako se vremena toliko budu mijenjala onda to neće biti nešto što će mi se svidjeti i nešto što ću pozdravljati, to će onda biti malo drugačiji Bayern, neprepoznatljiv, ali u krivom smjeru.
Istina je da se vremena mijenjaju, pa nikad nije isključeno da se desi par pojava koje su možda više negativne i koje se ovako nama pojedinim dugogodišnjim fanovima neće ni svidjeti. Ipak ona pozitivna strana uvijek prevladava.

Govorio sam prije zašto je npr transfer Goetzea bio pod muss, a isto tako je dobro one najkvalitetnije igrače u Njemačkoj kupovati. Samo tu zaista treba kupovati pravi KVALITET....
Tako da me transfer Goetzea oduševljava, a transfer Lewe skoro pa nikako (daleko od toga da se ne može desiti da on bude dobro pojačanje, ali više je to bespotreban transfer sa skroz drugačijom pozadinom).

Isto tako je lijepo vidjeti kada klub ima neki balans pa dovodi velika internacionalna imena u kombinaciji s onima s domaćeg tržišta. Ako se samo baziraš ili previše okreneš domaćem tržištu onda malo sve gubi smisao.
Rejting kluba u svijetu su prije svega dizali transferi Riberyja, Robbena, Martineza, pa svakako i trenera Pepa.

Možda sada malo fale i neki transferi ala Sagnol. Npr tada je taj igrač izvučen i pronađen u francuskoj ligi kao totalni anonimus a poslije je postao jedan od najboljih bekova na svijetu i imali smo toliko sreće s njim.
Činjenica je da uprava dobro radi, ali ne želim da se izgubi osjećaj za kreativnošću, za idejama, za fantazijom.

A i svaki transfer unutar Njemačke je opravdan i legitiman jer uvijek je ono pravilo ko ponudi više para i ubjedi igrača, pripada mu igrač. Kraj priče. Zato onda onoliku frku oko Goetzeovog transfera nisam baš ni razumio. Tada je ispalo ko da je Bayern nešto ukrao nekome, obespravio nekog..... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2013, 13:57

Gotze je do sada fail bio. Povrede su učinili svoje ali ja očekujem da napokon odigra onako kako zna a ne kao neka balerina.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 nov 2013, 15:13

slika

Od ove godine ce 5 igraca biti uvrsteno u izbor za zlatnu loptu. Vjerujem da se ovo stima radi Ibrahimovica, mora i on negdje upasti pa makar u prvih 5. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2013, 16:49

Bruka protiv Albe, napadački slabi, defanzivno katastrofalni.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 10 nov 2013, 19:43

anelbavarac je napisao/la:Ovaj Robben forumas je neko mucko djubre ocigledno,i to nije vidjelo navijaca Bayerna. Zamislite da ste navijac Bayerna a napisete na temi domuzara da taj isti Bayern ne moze dobiti domuzare u gostima,mislim sta reci :? :roll:

A sto se tice Reusa da se ja pitam (a ne pitam se) taj nikada ne bi zaigrao za Bayern,razloga je mnogo tako da mi njegova pojava kao igraca smeta a kamoli da zaigra za nas tim, daleko njemu kuca od Bayerna ;)

Za 2 sedmice ide gostovanje kod g.ovana,gdje i bi sa jednim bodom bili zadovoljni drzali bi 4 boda razlike koja su sasvim dovoljna zaliha za nastavak sampionata,iako je poznata cinjenica da mi u Bundesligi nemamo konkurenciju,glavni cilj ove sezone je odbraniti titulu LP gdje s ovakvim trenerom i s ovakvom ekipom imamo realne sanse da to i uradimo 8-)
vidi da me se prodzete imam pravo pisati sta ja hocu da mi neces ti zabraniti mozda
joj hamo vidi mu glave

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 11 nov 2013, 06:43

De bolan, budi pametan.
ako se i pisu gluposti, onda se to radi na racun kluba, jok forumasa.
dovoljno je kad im napisemo da su domuzari.
Osim toga, dzis ba na hareta.
ako je neko raja, onda je to on.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 11 nov 2013, 12:16

Pep konačno ima i svoj samostalni rekord (dosad se uvijek nakalemisao na Juppov) i ostvario je najbolji Bayin start na početku BL - u 12 utakmica skupio je 32 boda i još pritom nanizao 12 različitih Lahmovih formacija :-)

Kad već spominjem druga Lahmna...
slika
Sent from my Philips Smart TV.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 nov 2013, 13:01

slika

Sretan Rođendan Kapitenu

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 11 nov 2013, 13:35

Saurman je napisao/la:slika

Sretan Rođendan Kapitenu

slika
+1

Sve najbolje jednoj od naših sad već legendi
THE LEGEND Philipp Lahm

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 11 nov 2013, 14:46

lete dani, prolaze mjeseci, sunjaju se godine... :)
sjecam se ko da je jucer bilo kad je bio na posudbi u stutgartu...
danas je to ubjedljivo najbolji bek, bez obzira igrao lijevo il desno.
osim toga, bez greske na poziciji zadnjeg veznog.
kratko receno, jedan od najboljih igraca na svijetu.
mislim da je za ekipu bolje imati lama nego sve ostale igrace osim riberija.
sve najbolje i da barem dvaput podigne ´klempu´ i 2-3 ´salatare´.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 nov 2013, 18:27

secer je napisao/la: kratko receno, jedan od najboljih igraca na svijetu.
To svakako već dugi niz godina. Osim toga krase ga i druge osobine. Kao što je ličnost koja stoji čvrsto na zemlji, iznimno fer igrač sa velikom procentom dobijenih duela, uvijek mu je uspjeh kluba na prvom mjestu, svestran, nije galamdžija (mada mu to neki osporavaju :D ), gotovo nikad povrijeđen, niti zna podbaciti...
Velikan već sada. Bayern se teško može zamisliti bez njega. Jedino ako nekako 'proizvedu' novog Alabu. :D

Što se tiče druge velike glave (mislim na BS) stvari nisu toliko zabrinjavajuće. Još se traži OP odredište gdje će konačno Bastija lišiti bolova. :mrgreen:
Početkom proljetnog dijela sezone bi trebao biti 'fol' spreman.
Vom Jäger zum Gejagten

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 11 nov 2013, 20:35

geronimo je napisao/la:
secer je napisao/la: kratko receno, jedan od najboljih igraca na svijetu.
To svakako već dugi niz godina. Osim toga krase ga i druge osobine. Kao što je ličnost koja stoji čvrsto na zemlji, iznimno fer igrač sa velikom procentom dobijenih duela, uvijek mu je uspjeh kluba na prvom mjestu, svestran, nije galamdžija (mada mu to neki osporavaju :D ), gotovo nikad povrijeđen, niti zna podbaciti...
Velikan već sada. Bayern se teško može zamisliti bez njega. Jedino ako nekako 'proizvedu' novog Alabu. :D

Što se tiče druge velike glave (mislim na BS) stvari nisu toliko zabrinjavajuće. Još se traži OP odredište gdje će konačno Bastija lišiti bolova. :mrgreen:
Početkom proljetnog dijela sezone bi trebao biti 'fol' spreman.

U svakome pogledu normalan covjek i igrac,jedan od najboljih koje je bayo ikada imao.
Sretan rodjendan kapetane.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 nov 2013, 20:39

Da se i ja oglasim kada je u pitanju najbolji bek na Svijetu i da kazem da majka ovo vise ne radja. :D

Sretan mu rodjendan i da ih u Bayernu dozivi jos 10, barem kada je u pitanju aktivno bavljenje nogometom. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 nov 2013, 22:44

Sretan rođendan Philippu..... :)

Svakako je lijepo sada vidjeti slike njegove gdje drži i klempu. Do maja ove godine, mnogo puta su se vrtili njegovi snimci s titulama kupa, prvenstva, a sada je sve to upotpunjeno, sve što sada dođe je bonus.
A dobro napisaše u jednom tekstu na spoxu, samo još Svjetsko prvenstvo nedostaje.....Rijetki su uspjevali upotpuniti baš sve i Ligu prvaka i SP ili EP.
U upravi nam voljenog kluba ima takvih naravno....Ipak u ovim novijim vremenima i od kako je Liga prvaka baš Liga prvaka, znači ovaj format (a ne Kup šampiona), Sammer je od ljudi iz kluba uspio npr osvojit i Ligu šampiona i EP, svjetski prvak nije bio. Interesantno da je on bio naravno proglašen i za najboljeg igrača Evrope....

A kod Lahma mi se naravno svidjelo to prošle sezone, što je pokazao apsolutnu volju, želju, htijenje za tim najvrijednijim trofejom u evropskom zapravo i svjetskom klubskom fudbalu. Tačno se i u finalu vidjelo da kod osvajanja lopti, kod tog pokretanja ekipe prema naprijed, daje dodatnih par procenata. U zadnjim minutama je gorio i bio rastrčan po terenu, isto kao i Schweini. Vidjela se ta apsolutna volja i jednostavno se pokazao kao pravi POBJEDNIK. Tako da je captain već sada ostavio neizbrisiv trag u bavarskom gigantu.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 nov 2013, 23:01

secer je napisao/la:Osim toga, dzis ba na hareta.
Ama stipu deliju, ja taman nabelegijo cakiju. :lol:

Nego da pripomenem, da Pepun, (by @filmadzija :mrgreen: ) impresionira. Haman da je jaci od Jozuna. :? Rijetko originalan i uspjesan strucnjak koji je u stanju unaprijediti fudbal. Tvrdoglavost ga handri, vidjecemo na Westfalenu da li je i tu bolest (barem privremeno) prebolio. :?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 nov 2013, 00:29

[youtube][/youtube] Gomez :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 nov 2013, 11:04

Hebote zivot ko bi rekao da je Lahm danas napunio 30 godina... :o :o
Najboljem beku svih vremena jos nedostaje titula sa reprezentacijom da bi se mogao donekle porediti sa Beckenbauerom kada je uspjeh i u Bayernu i u reprezentaciji u pitanju.

Narvno odmah da se ogradim, iako Lahma smatram najboljim bekom svih vremena, uvijek ce biti ispod Kaiser koji ce uvijek ostati nedodirljiv.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []