RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 nov 2013, 12:07

Zizu ti si upoznat sa statistikama. Kakvo je stanje s kartonima protiv sirokog? Hoce li falit neko?
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2013, 12:11

Mislim da igramo u punom sastavu, ne znam razlog Majkićevog ne igranja, moguće da su kartoni u pitanju, ali opet nisam siguran ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 nov 2013, 12:13

zizu1991 je napisao/la:Mislim da igramo u punom sastavu, ne znam razlog Majkićevog ne igranja, moguće da su kartoni u pitanju, ali opet nisam siguran ...
Sigurno su kartoni jer je protiv zrinjevaca odmah napravio zuti ako se sjecas. Hvala tebra ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2013, 12:16

Upravu si, čim je ušao, bilo je nekog koškanja, pa je kasnije zaradio žuti, vjerovatno je to to. Što se tiče susreta protiv Slavije, nisam primjetio da je i jedan od naših igrača dobio žuti karton, možda se varam.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 11 nov 2013, 12:37

zizu1991 je napisao/la:Zna li ko razlog zašto Majkić nije igrao protiv Slavije ? Nešto sam čitao, al se ne sjećam baš najbolje.
Možda su kartoni, ali ne zaboravimo da je bio rezerva i protiv Zrinjskog....

Iskreno govoreći, Majke kada mu se povjeri da vodi igru se pomalo gubi.....dovesti jednog solidnog playmakera bi mnogo značilo i za Majketa, tada bi on mogao da radi ono što najbolje zna, da trči, presjeca igru protivnika, ubacuje se iz drugog plana.....ovako, ne bi me čudilo da je ovo bila samo odluka Nedima

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2013, 12:45

Mislim da bi on u paru sa Zolj - om mogao pružati solidne partije. Međutim, Zolj igra štopera sa Mikom, tako da ...

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 11 nov 2013, 13:30

KODRO: EKIPA KADA ISTRČI NA TEREN VJERUJE U POBJEDU

Kao što se i priželjkivalo, jučerašnja utakmica u Istočnom Sarajevu postala je prekretnica za „Rođene“. Pobjeda Veleža, ali i ostali rezultati na neki način su „prepolovili“ tabelu.

- Rezultati iz ovog kola učinili su da tabela sada praktično ima dvije grupe. Onaj tzv. „gornji dio“, gdje smo i mi i gdje treba tražiti kandidate za Evropu i „donji dio“, gdje će se očito tražiti kandidati za ispadanje, kaže na početku razgovora Mustafa Kodro, kapiten Veleža.

Iako je teško u dobroj partiji igrača Veleža bilo koga izdvajati, stekao se dojam da je jučer kapiten odigrao upravo kapitenski.

- Kompletna ekipa je odigrala odlično i drago mi je da sam i ja dao svoj doprinos, kaže skromno Kodro i nastavlja:

- U Istočno Sarajevo smo došli sa uvjerenjem da idemo na pobjedu. Znali smo da imamo određeni matematički zaostatak, zbog niza remija u dosadašnjem dijelu prvenstva. Tako smo se i postavili od početka i već na startu imali dobre prilike. Slavija je dobra ekipa i oni su jučer imali svoje šanse. Međutim, pokazali smo mnogo zrelosti i došli do pobjede, analizira utakmicu Kodro.

„Rođeni“ su definitivno zadnjih 5-6 utakmica napravili veliki iskorak. Protiv Travnika i Zrinjskog su po prikazanom trebali do pobjede, ali se ostalo na remiju. Jučer pobjeda u Istočnom Sarajevu. Promjena je evidentna.

- Ekipa kada istrči na teren vjeruje u pobjedu. Mislim da sada ni našim protivnicima nije nimalo lagano kada im u goste dolazi Velež, ali isto tako i kada oni nama gostuju. Pokazali smo u svim utakmicama da do zadnje minute želimo osvojiti tri boda. Čitava ekipa vjeruje u pobjedu i tako se postavlja na terenu.

Sljedeći vikend je veliki derbi. Neugodni i uvijek kvalitetni Široki dolazi u Mostar.

- To je zaista veliki derbi i velika utakmica. Protivnik u svakom segmentu zaslužuje respekt. Za nas se ništa ne mijenja jer idemo na pobjedu nad Širokim. Tri boda u derbiju značila bi da ćemo preskočiti Široki, sigurno jednu od najboljih ekipa u BiH.

Jučerašnji bodovi otvorili su kombinacije i matematiku. Do kraja su još tri utakmice koje mogu mnogo značiti za Velež.

- Da, upravo tako, ima tu i onaj „ludi scenarij“ o 12 bodova u ova četiri kola. Sa njima bi istakli kandidaturu da na proljeće možemo razmišljati o nekim stvarima koje se sada čine mnogo dalekim. S druge strane i 10 ili 9 bodova znači mnogo. Definitivno ćemo ostati u vrhu. Međutim, kao što je i naš trener rekao idemo utakmicu po utakmicu. Nama ne treba nikakva euforija, nama treba podrška. Uz pravu atmosferu može se sve to ostvariti.

izvor: oficijelna

FORZA VELEŽ

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 11 nov 2013, 13:33

hocel se ovih godina postavljat reflektori ?? jer onde igrat u evropi je ludilo :D ne znam da bi iko mogao istrcat ljetnim danima kad se igra evropa :D
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 nov 2013, 13:45

lucif3R666 je napisao/la:hocel se ovih godina postavljat reflektori ?? jer onde igrat u evropi je ludilo :D ne znam da bi iko mogao istrcat ljetnim danima kad se igra evropa :D
Ubrzo druze ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 11 nov 2013, 13:51

Pricao sam s jednim igracem Zelje; pretpostavljam da u komunikaciji s igracima Veleza zna dosta informacija, pa mi govori da ste pravo napredovali u organizacionom smislu, finansijski jako dobro stojite, planira se nastavak ulaganja u ovaj stadion, te da vam samo treba rezultat, tj. izlazak u evropu koji bi to sve pogurao. Zelim vam srecu; dobri ste ljudi.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2013, 13:53

Međutim, kao što je i naš trener rekao idemo utakmicu po utakmicu. Nama ne treba nikakva euforija, nama treba podrška. Uz pravu atmosferu može se sve to ostvariti.
Ovo je najbitnije, poziv publici da dođe na stadion. Ako ekipa koja je godinama u vrhu naše lige, i koja je godinama drugo ime za uređenost i kvalitet ne može dovući publiku na stadion, onda ne znam.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 nov 2013, 14:21

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
lucif3R666 je napisao/la:hocel se ovih godina postavljat reflektori ?? jer onde igrat u evropi je ludilo :D ne znam da bi iko mogao istrcat ljetnim danima kad se igra evropa :D
Ubrzo druze ;)
pastrmka uvijek za muštuluk, znači uskoro i reflektori, pa nek je sa hajrom... 8-)

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 11 nov 2013, 16:11

gost je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Zna li ko razlog zašto Majkić nije igrao protiv Slavije ? Nešto sam čitao, al se ne sjećam baš najbolje.
Možda su kartoni, ali ne zaboravimo da je bio rezerva i protiv Zrinjskog....

Iskreno govoreći, Majke kada mu se povjeri da vodi igru se pomalo gubi.....dovesti jednog solidnog playmakera bi mnogo značilo i za Majketa, tada bi on mogao da radi ono što najbolje zna, da trči, presjeca igru protivnika, ubacuje se iz drugog plana.....ovako, ne bi me čudilo da je ovo bila samo odluka Nedima
Majkic nije igro jer je imo 3 zuta (ovo je 100%) a u Lukavici dobili 4 zuta i to Zvonic,Kodro,Rasevic i Hajdarovic.E sad ne znam koliko su ovi imali prije kartona

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2013, 16:18

Ovakvo je stanje. Ako je update - ovano što se tiče kartona, ostali smo bez Hajdarovića za susret protiv Širokog jer piše da ima 3 žuta kartona.

Naša zadnja prvenstvena utakmica je bila protiv Zrinjskog, u istoj je nastupao Dino, jel tako ?
Što znači, da je tada imao 2, da je imao 3 ne bi mogao nastupiti.

Ako je drugi scenario u pitanju, i nisu update - ovani kartoni, ostajemo bez Zvonića, Raševića, i Kodre pred ovaj susret.

Mada je prva opcija racionalnija, jer je Dino igrao i protiv Zrinjskog, i protiv Slavije. Što znači da bi trebali igrati u punom sastavu, osim Hajdarovića.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 11 nov 2013, 16:50

Ubrzo druze ;)
Pastrmka druze,imas li nekih konkretnih informacija vezanih za reflektore ,ili je jos sve u domenu nagađanja.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 11 nov 2013, 16:53

rodjak je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bravo Rodjeni bravo. Evo Pirketu poklona za rodjendan. Jbte presretan sam. Odo izyebat zenu nakon pola godine. Zasluzila je. Forzaaaaaaa

:lol: :lol: :lol: oplakah hihihihi :lol: :lol: Kad svi slavimo nek onda i zene osjete to slavlje,tako je pastrmko care hehe.Dobro si mi napomeno odo i ja u akciju yebote :D
23 godine koliko smo u braku vazda me pita kako je Velez igro :lol: :lol: :lol:
Bola onda smo se iste godine "vjesali" :)
I ja sam ti tu negdje,pastrmko(stari kov :D )ja zenu prevario prvi dan braka sa Velezom :lol: ,dok su oni jos i dalje festali i pjevali na avliji (sutradan dan nakon svadbe) ja se ispario i otiso na utakmic(Velez dobio Celika 2:0 dobro se sjecam).Bila potraga za mnom,niko nije znao gdje sam :lol: .Svi zenu pitaju gdje ti je covjek a ona se jadna zacvenila,nema pojma :lol: Kasnije su skontali da ima utakmica,da Velez igra(a svi znaju kakav sam osjetljiv kad Velez igra) i da sam vjerovatno na stadionu(yebo svadbu kad je utakmica,ha ja ;) ).Tako sam joj rekao odmah u pocetku braka,sta je ceka i da je Velez Numero uno,a da ona dodje tek tamo negdje poslije :)

P.S.Blago nam zenama kad Velez dobije :lol: ,ali stalno zapitkuju ako bude nerijeseno igraju li se produzetci :? :roll: :lol: (na sta a odgovorim,kakvi su te produzetci spopali,mi ovo sigurno uzimamo :D )

VFC RELIGON
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 11 nov 2013, 16:57

Za sljedecu utakmicu (protiv Sirokog) pravo nastupa nema samo Hajdarević...
Znaci Maletic desno, i u drugom poluvremenu ubacit Rasevica ili Ramovica (zavisi koji ce od njih dvojice bit u prvoj postavi, odnosno na klupi)
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2013, 17:02

Zar neće Raša igrat' od početka ? :?
Kontam, igramo standardnu formaciju, sa navalnim redom Jusuf - Okić - Raša - Maletić

Možda Rama dobije u drugom poluvremenu šansu umjesto Raše, jer se Raša zacementirao u prvu postavu.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 nov 2013, 17:09

Rodjak :lol: :lol: :lol: golemo smo se iste objesili :lol: :lol: :lol: i moja je isto odmah upozorena da je prvo Velez pa sve ostalo :lol: :lol: nisam bjezao sa svadbe jer je bila ljetna pauza kad sam se zenio mada imam bjezanja iz Beograda i Osijeka kad sam bio u vojsci :lol: :lol: sve na jednu stranu Velez na drugu druze moj fini ;)

@konjicanin vijesti ne cure kao nekada ali jedna kap je kanula u Neretvu tacno ispred pastrmke ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 11 nov 2013, 18:37

Uglavnom...izdvojilo se 7 ekipa koje će se boriti za izlazak u Evropu...i Velež je među njima.
Dobijemo li Široki naredno kolo,idemo visoko.
Ponavljam,Široki je ekipa koja nam nikako ne leži i ovo će biti pravi ispit zrelosti.
Dobijemo li,osvajamo 9 bodova do kraja prvog dijela prvenstva.
Ali,utakmicu po utakmicu...
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.