Miljenik publike u Mejdanu: Sead Hadžihejfozivć "Čupo" govori o Slobodi, Tuzli, publici u Mejdanu!
Pred početak sezone u Ligi – 12 BiH, OKK Sloboda se pojačala sa tri nova košarkaša na pozicijama bekova i krilnog centra. Crveno-crni dres obukli su tamnoputi Amerikanac Ryan Thomas Cook, Alen Horozić i Sead Hadžifejzović koji važi za ponajboljeg i najkorisnijeg igrča domaćeg prvenstva.
Cook i Hadžifejzović su za veoma kratko vrijeme postali miljenici publike u Mejdanu koja je živjela za trenutak da košarka u gradu soli ponovo bude jedna od top tema.
Sloboda je sjajno otvorila sezonu, u prva tri kola zabilježen je maksimalan učinak, pobjede protiv: Radnika, Čapljine i Sparsa bile su i više nego dovoljan razlog da se velika dvorana protiv Zrinjskog ispuni do posljednjeg mjesta.
Nažalost Mulaomerović i njegovi igrači nisu imali rješenje za razigrane goste iz Mostara koji su slavili pobjedu rezultatom 65-72. Bolji od ostalih u redovima Slobode bili su Hujdurović sa 14 i Hadžifejzović sa 12 postignutih poena. Sead Hadžifejzović zalaganjem i borbenošću na parketu u nekoliko navrata izmamio je ovacije publike koja mu je od milja dala nadimak „Čupo".
**** je razgovarao sa Seadom Hadžifejzovićem i donosimo vam više detalja o košarkašu rođenom u Prijepolju (Srbija) 3. Aprila 1989 godine, visokom 202 cm koji je u našem gradu tek mjesec dana i kako kaže oduševljen je novom sredinom.
U Tuzlu ste stigli kao veliko pojačanje, kako je došlo dogovora da postanete član OKK Sloboda?
- Čim sam čuo da je Sloboda dobila pravo igranja u Premijer ligi, odmah sam kontaktirao menadžera i rekao mu da on kontaktira upravu Slobode i da pokuša dogvoriti moj prelazak u Slobodu.
Nakon Vogošće, Bosne i Kaknja obukli ste crveno-crni dres kakvi su utisci poslije IV odigrana kola i kako ste zadovoljni prijemom od strane saigrača i uprave kluba?
- Utisci su fenomenalni, početak sezone smo otvorili dosta dobro, mala mrlja je ovaj poraz u subotu od Zrinjskog ali nas on ne smije omesti za nastavak prvenstva i ja se nadam da ćemo moji saigrači i ja još jači izaći iz ovog poraza i već u subotu slaviti na gostovanju u Posušju. Prezadovoljan sam kako prijemom saigrača tako i uprave kluba hvala im na tome.
Nije puno trebalo da Hadžifejzović postane miljenik publike u Mejdanu navijači vas od milja zovu „Čupo" ?
- Stvarno nevjerovatan osjećaj, to se ne može opisati riječima, to se jednostavno mora doživjeti, sretan sam zbog toga. Hvala navijačima.
„Neočekivani" poraz od Zrinjskog pred punim Mejdanom teško vam je pao, ali ipak na Facebooku stizale su riječi podrške od prijatelja i navijača ?
- Nakon svakog poraza riječi podrške puno znače a dobio sam dosta poruka od prijatelja i navijača i hvala im na tome, puno mi znače sve te poruke.
Vaše mišljenje o treneru Damiru Mulaomeroviću ?
- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam upoznao jednog takvog čovjeka kao sto je Damir Mulaomerović, od njega se može dosta naučiti i siguran sam da ćemo poslije rada s njim svi biti još bolji igrači... Njegova svaka riječ ima posebnu težinu koja nam uliva samopuzdanje sa kojim nam je puno lakše igrati i izvršavati zadatke koji su pred nama.
S kim od saigrača najviše provodite vremena ?
- Najviše vremena provodim sa Kemalom Omerbašićem, Asimom Ahmedićem i Nedžadom Muratovićem.
Poruka za sve ljubitelje košarke u Tuzli ?
- Mislim da su pravi ljudi preuzeli klub, i samo ih treba podržati i Sloboda će sigurno biti sami vrh BiH košarke za par godina!
Kratko o gradu Tuzli ?
- Za ovih mjesec dana koliko sam u Tuzli, imam samo pozitivne utiske o gradu, drago mi je što ću provesti jedan period života u gradu soli i steći dosta prijatelja.
Za koga Sead navija u fudbalu?
- Navijam za AC Milan
Ljubavi status?
- Imam djevojku
Postoji li pored košarke vremena za neki hobi ?
- U slobodno vrijeme volim da odom sa drugarima iz kraja igrati fudbal.
Video link!
tuzlanski .ba