OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 nov 2013, 12:52

ljudi iznenadili bi se kakvi levati i u kojim sve timovima ABA lige igraju za 50.000 eura godisnje, o strancima da ne pricam...

Siroki recimo ima budzet od oko 280.000 eura BEZ 150.000 koje su dali za pozivnicu za ABA ligu, dakle oko 900.000 maraka(mada sigurno i preko toga) a sastavim im je , na papiru, smijesan za ABA ligu i sigurno daleko najjeftiniji ;) ..a radi se o cifri od skoro milion maraka...a Siroki to moze jer ima konstantan priliv domacih mladih igraca, pa svake godine stize neko iz omladinskog pogona ko puni roster- nesto sto je Sloboda NEKAD imala pa iz svake generacije izadju 2-3 igraca da odlicno popune roster...a sad nemamo ni omladinske skole tako da bi nam trebalo jos vise para nego Sirokom.

dakle bez milion maraka godisnje nema ABA lige i tima koji se ne bi brukao..i to racunas da bi sa tim novcem bio na nivou rostera Sirokog na papiru, dakle cista borba za opstanak i golo prezivljavanje- sad sto oni iznenade ponekog svake godine to je nesto drugo, isto nesto sto smo i mi nekad imali a vise nemamo-zove se mentalitet.

slazem se i sa tim da bi za 1000 eura mjesecno igrao svaki igrac iz ove lige 12 ili koliko je vec, ali isto tako treba imati na umu da kad bi sklopio reprezentaciju lige 12 ne bi izgubili ispod 20 razlike od Sirokog i Igokee..ne pada mi na pamet ni jedan igrac u ligi 12 da bi imao SAD znacajnu minutazu i 10+ poena u bilo kojem od ova dva kluba..mladi talenti bi nasli mjesto al da kazes da bi i jedan igrac primirisao petorci- nema sanse..prevelika je to razlika...ja razumijem ponese vas/nas euforija, ali treba biti realan. Milionce najmanje i to ako imas omladinsku skolu pa da se popunis svojim talentima, a mi ni to nemamo.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 11 nov 2013, 13:11

ultrasstyle_tz je napisao/la:ljudi iznenadili bi se kakvi levati i u kojim sve timovima ABA lige igraju za 50.000 eura godisnje, o strancima da ne pricam...

Siroki recimo ima budzet od oko 280.000 eura BEZ 150.000 koje su dali za pozivnicu za ABA ligu, dakle oko 900.000 maraka(mada sigurno i preko toga) a sastavim im je , na papiru, smijesan za ABA ligu i sigurno daleko najjeftiniji ;) ..a radi se o cifri od skoro milion maraka...a Siroki to moze jer ima konstantan priliv domacih mladih igraca, pa svake godine stize neko iz omladinskog pogona ko puni roster- nesto sto je Sloboda NEKAD imala pa iz svake generacije izadju 2-3 igraca da odlicno popune roster...a sad nemamo ni omladinske skole tako da bi nam trebalo jos vise para nego Sirokom.

dakle bez milion maraka godisnje nema ABA lige i tima koji se ne bi brukao..i to racunas da bi sa tim novcem bio na nivou rostera Sirokog na papiru, dakle cista borba za opstanak i golo prezivljavanje- sad sto oni iznenade ponekog svake godine to je nesto drugo, isto nesto sto smo i mi nekad imali a vise nemamo-zove se mentalitet.

slazem se i sa tim da bi za 1000 eura mjesecno igrao svaki igrac iz ove lige 12 ili koliko je vec, ali isto tako treba imati na umu da kad bi sklopio reprezentaciju lige 12 ne bi izgubili ispod 20 razlike od Sirokog i Igokee..ne pada mi na pamet ni jedan igrac u ligi 12 da bi imao SAD znacajnu minutazu i 10+ poena u bilo kojem od ova dva kluba..mladi talenti bi nasli mjesto al da kazes da bi i jedan igrac primirisao petorci- nema sanse..prevelika je to razlika...ja razumijem ponese vas/nas euforija, ali treba biti realan. Milionce najmanje i to ako imas omladinsku skolu pa da se popunis svojim talentima, a mi ni to nemamo.
pa za ovu ligu je odlicna milja,kosto sam reko,o play off kada dodje vrijeme...sloboda jos nema generalnog sponzora,jasminu je,ukoliko klub bude bez duga,i neopterecen,naravno i tamo gdje je sad,prva liga,nacelan pristanak dao senad bingo....kakav bi to bum bio....jedan od najbogatijih ljudi bih,na celu slobode....o tom potom,uglavnom plate za nasu ligu su REALNOST uz sponzore,i par pojacanja,moze se savladat i siroki,i igokea,nisu
ni oni marsovci ;)
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 nov 2013, 13:15

wienultras je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ljudi iznenadili bi se kakvi levati i u kojim sve timovima ABA lige igraju za 50.000 eura godisnje, o strancima da ne pricam...

pa za ovu ligu je odlicna milja,kosto sam reko,o play off kada dodje vrijeme...sloboda jos nema generalnog sponzora,jasminu je,ukoliko klub bude bez duga,i neopterecen,naravno i tamo gdje je sad,prva liga,nacelan pristanak dao senad bingo....kakav bi to bum bio....jedan od najbogatijih ljudi bih,na celu slobode....o tom potom,uglavnom plate za nasu ligu su REALNOST uz sponzore,i par pojacanja,moze se savladat i siroki,i igokea,nisu
ni oni marsovci ;)
Dugorocno Igokea nece izdrzati, mislim da Siroki hoce. Igokea ima kratkorocno finansiranje, politicko. Padne li Dodik pada i Igokea, jer dodo nije od sebe davao pare, nego namicao iz budzeta od ministarstva i to oko 250.000 eura. Onda ce da ostane upraznjeno to mjesto. Zato samo polako.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 nov 2013, 13:19

treba polako gradit tim, prvo moraju reformirati, omasoviti i dovesti moderne nove strucne trenere u omladinski pogon pa odatle lagano krenut..a tu ti treba najmanje 4-5 godina da izraste i stasa generacija..stvoriti uslove za rad, veliku bazu igraca, kupit talente iz okoline kao sto se prije radilo i onda je lakse i napraviti i tim koji ce iznenaditi Igokeu i Sirokog...dje si ti dospio sa Latifagicem, Ahmedicem pa eto i Grosicem (al je on bar odlican za ligu 12)i slicnim , jedino nazad u A-2...naravno da se mogu skinuti Igokea i Siroki i ove godine , daj milion i po maraka pred zavrsnicu za 7-8 igraca i uzet ces ih sigurno, ali treba imati projekat i viziju..ne opterecavati se rezultatom, ako dodje dodje dobro i jest a ne nesto nazor...evo sad i da dodjes u poziciju da igras ABA ligu, s cim ces popunit roster? i da imas i pare i sve? nemas nasih igraca. Morao bi 5 srba "polovnjaka " dovesti eventualno 1-2 naseg reprezentativca i 2-3 crnca..dje su ti nasi domaci igraci, dje je baza....polako treba a ne letiti i srljati opet u nove dugove...dok oni budu klub zreo za ABA ligu, a ne instant klub ABA lige mozda nece ni bit vise :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 11 nov 2013, 14:14

ultrasstyle_tz je napisao/la:treba polako gradit tim, prvo moraju reformirati, omasoviti i dovesti moderne nove strucne trenere u omladinski pogon pa odatle lagano krenut..a tu ti treba najmanje 4-5 godina da izraste i stasa generacija..stvoriti uslove za rad, veliku bazu igraca, kupit talente iz okoline kao sto se prije radilo i onda je lakse i napraviti i tim koji ce iznenaditi Igokeu i Sirokog...dje si ti dospio sa Latifagicem, Ahmedicem pa eto i Grosicem (al je on bar odlican za ligu 12)i slicnim , jedino nazad u A-2...naravno da se mogu skinuti Igokea i Siroki i ove godine , daj milion i po maraka pred zavrsnicu za 7-8 igraca i uzet ces ih sigurno, ali treba imati projekat i viziju..ne opterecavati se rezultatom, ako dodje dodje dobro i jest a ne nesto nazor...evo sad i da dodjes u poziciju da igras ABA ligu, s cim ces popunit roster? i da imas i pare i sve? nemas nasih igraca. Morao bi 5 srba "polovnjaka " dovesti eventualno 1-2 naseg reprezentativca i 2-3 crnca..dje su ti nasi domaci igraci, dje je baza....polako treba a ne letiti i srljati opet u nove dugove...dok oni budu klub zreo za ABA ligu, a ne instant klub ABA lige mozda nece ni bit vise :D

nije to neka garancija da ces napraviti uspjeh, dovelea je sloboda za 15 000 za mjesec 3 igraca pa su ih sparsi nabili sa 94,95 godistima, dovela je i igokea sad 10 novih igraca pa nisu ni blizu igokei od prosle sezone... treba se stvarati ekipa da legne sve na svoje mjesto... nista nazor i preko noci nece doci...

kako mi je smijesna ova rasprava oko plata, bas se vidi koliko lupate gluposti... 1000 eura ja vam garantujem da u svakoj ekipi lige 12 ima makr 3-4 igraca ( na papiru ) u slobodi nema niko ni priblizno 1000 km...
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 11 nov 2013, 16:34

i inace kakvi sve pacijenti igraju ovu ligu dovoljno govori podatak da se cetvrtina zavrsila 0-0 :mrgreen:
ja ne znam jel se to kad desilo u istoriji kosarke :lol:

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 11 nov 2013, 16:42

nesvrstani je napisao/la:i inace kakvi sve pacijenti igraju ovu ligu dovoljno govori podatak da se cetvrtina zavrsila 0-0 :mrgreen:
Koja utakmica ?? :lol:

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 11 nov 2013, 16:45

klasik je napisao/la:
nesvrstani je napisao/la:i inace kakvi sve pacijenti igraju ovu ligu dovoljno govori podatak da se cetvrtina zavrsila 0-0 :mrgreen:
sad za vikend gradjanski i radnik...

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 11 nov 2013, 17:05

nesvrstani je napisao/la:
klasik je napisao/la:
sad za vikend gradjanski i radnik...

Svakom se omakne :lol:
Pobjeda je bolja od orgazma!

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 11 nov 2013, 17:07

mozda je i greska kakva... al sam procitao na nekom portalu... ja jos ne vjerujem :?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 nov 2013, 17:15

normalno da se cetvrtina nije zavrsila 0:0 nego je to do javasluka i neodgovornosti osobe koja je zaduzena za to u KSBiH.

2/4 je zavrsena 10:17, a 3/4 13:11.

slika
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 nov 2013, 18:21

JTS je napisao/la:
nesvrstani je napisao/la:
JTS je napisao/la:nema tu šta klub željeti ili ne željeti Fukare, Fukare su ti koji trebaju doći i podržatik klub ;) nadam se da će se to desiti prije ili poslije, ako je za navijače Sloboda ista ona, što su već pokazali, zašto bi Fukare nešto 'glumile'? neki momak je objasnio princip odlaska Rangersa u stečaj, pa opet pun stadion, pa primjer Crvene Zvezde u košarci, pa opet Delije pune dvoranu, itd, ima takvih primjera koliko hoćete

živim za dan kad ćemo, nadam se, zaigrati u ABA ligi i da Mejdan gori kao nekad .. da pokažemo da su tuzlanska dvoranska publika i navijači najbolji u regionu uz Beogradsku publiku i navijače ;)
pa jel rangers promijenio ime il je izbacen u najnizu ligu?
jeste, proglasili su stečaj i izbačeni su u zadnju ligu .. ali oni su kako bih rekao, prodali su klupsku historiju jednoj kompaniji, tako da je ta kompanija sada vlasnik Rangersa, a sva historija im je ostala, ime, grb, itd
Da, ali kljucni dio recenice je: "prodali su DRUGOJ kompaniji". Dakle, zapravo su to dvije razlicite kompanije. To evo isto kao da sada KK Sloboda dita "proda" svoju istoriju, trofeje i ostalo OKK, dobijas de facto isti rezultat, shvatas.

Zato je bezveze pozivati se na Rangerse, kad je zapravo cinjenica da su Rangersi na jedan slican ili gotovo isti nacin uradili upravo ovo sto su uradili ljudi u Tz po pitanju Slobode.

Fakt je znaci da su stari Rangersi jedna firma, a novi Rangersi druga firma, neovisno o toj prodaji.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 11 nov 2013, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 nov 2013, 18:24

Ocigledno su obje ekipe igrale dobru odbranu. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 12 nov 2013, 12:11

Uh, jest se pokrenula rasprava!

Sigurno je da je za ovu ligu 1000e beton plaća za average playera, ali za nešto više, bolje i kvalitetnije to je mnogo više. Ultrasstyle je odlično naveo primjer budžeta Širokog koji ruku na srce ove sezone ima skroman sastav.
Šutalo sigurno da ima više od 1000e u Zadru,ali mi je teško povjerovati da ima 5 ili 6000e. Ne kažem da ne vrijedi, ali da u Zadru koji je stanju u kojem jeste mi to zvuči nerealno.

Vjerujem da je mnogo bolja opcija ulagati u omladinske škole i afirmirati mlade igrače nego dovoditi polovnjake. Sloboda je to godinama odlično radila, Široki je izveo sjajnu plejadu igrača od rata pa na ovamo. Upravo zbog toga se slažem sa Probisvjetom da na long run je Igokea osuđena na propast.

Ništa ne dolazi preko noći, ali isto tako jednim iskrenim i kvalitetnim radom se može puno toga napraviti, a posebno u basketu jer smo tu najbliže evropi. Infrastrukturno, posjetama pa i kvalitetom.

Što se tiče navijača. Fukare smo svi mi koji smo u pojedinim trenutcima odrastali na tribinama Mejdana i Tušnja. Neko je pričao da je branio navijače u nekoj diskusiji u subotu...ja sam to uvijek radio, radim i sada i uvijek ću...
Međutim, isto tako mogu shvatiti ljude koji imaju mišljenje sa rezervom. Ono čega sam se ja nagledao u nekih skoro 20 godina na tribinama je za kakvog dobrog filma strave i užasa. Mi se toga ne plašimo jer smo dio toga, večina ljudi sa tribina uvijek ima ulične škole, dolaze iz getta itd. pa smo navikli na te stvari. Ali nemojte misliti da neko tko je odrastao samo po gradskim kafanicama u Bankerovoj i u centru, se ne sjebe, ali bukvalno sjebe kada vidi neke od naših likova :mrgreen: Uvijek smo imali takvih njuški (kao i svaka navijačka grupa) da su ljudi od njih trijeznih bježali na drugu stranu ulice, a kamoli pjanih i nadrogiranih. E sada, vrlo često se brkaju stvari pa se kaže da su Fukare (ili bilo koji drugi navijači) narkomani. Da, ima i takvih, ali ima i visoko obrazovanih, uspješnih, poslovnih, rado viđenih itd itd. Momci koji se drogiraju to nisu počeli raditi na utakmicama i to je taj sociološki aspekt potrage svakog od nas za pripadnošču nečemu. Meni nikada Fukare nisu bile sve u životu, ali postoje momci koji su samo tu i samo tu bili prihvačeni. I da, ne smijemo zaboraviti činjenicu da su navijačke skupine zaista fenomen koji okuplja i zbližava ljude. Dovoljno je samo susresti na ulici nekoga koga znaš 15 i kusur godina kroz taj film, pogledati se i primijetiti obostrano poštovanje...jer ste dijelili koricu hljeba, zadnju marku, kap vode ili piva, bili se, plakali i od sreće i od tuge, doživljavali nervne slomove.

I naravno, kao velika večina, nakon toliko godina, nije mi žao niti jedne sekunde tog ludila :mrgreen:
tuzlanska Sloboda

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 12 nov 2013, 17:42

Miljenik publike u Mejdanu: Sead Hadžihejfozivć "Čupo" govori o Slobodi, Tuzli, publici u Mejdanu!

slika

Pred početak sezone u Ligi – 12 BiH, OKK Sloboda se pojačala sa tri nova košarkaša na pozicijama bekova i krilnog centra. Crveno-crni dres obukli su tamnoputi Amerikanac Ryan Thomas Cook, Alen Horozić i Sead Hadžifejzović koji važi za ponajboljeg i najkorisnijeg igrča domaćeg prvenstva.

Cook i Hadžifejzović su za veoma kratko vrijeme postali miljenici publike u Mejdanu koja je živjela za trenutak da košarka u gradu soli ponovo bude jedna od top tema.

Sloboda je sjajno otvorila sezonu, u prva tri kola zabilježen je maksimalan učinak, pobjede protiv: Radnika, Čapljine i Sparsa bile su i više nego dovoljan razlog da se velika dvorana protiv Zrinjskog ispuni do posljednjeg mjesta.

Nažalost Mulaomerović i njegovi igrači nisu imali rješenje za razigrane goste iz Mostara koji su slavili pobjedu rezultatom 65-72. Bolji od ostalih u redovima Slobode bili su Hujdurović sa 14 i Hadžifejzović sa 12 postignutih poena. Sead Hadžifejzović zalaganjem i borbenošću na parketu u nekoliko navrata izmamio je ovacije publike koja mu je od milja dala nadimak „Čupo".

**** je razgovarao sa Seadom Hadžifejzovićem i donosimo vam više detalja o košarkašu rođenom u Prijepolju (Srbija) 3. Aprila 1989 godine, visokom 202 cm koji je u našem gradu tek mjesec dana i kako kaže oduševljen je novom sredinom.

U Tuzlu ste stigli kao veliko pojačanje, kako je došlo dogovora da postanete član OKK Sloboda?

- Čim sam čuo da je Sloboda dobila pravo igranja u Premijer ligi, odmah sam kontaktirao menadžera i rekao mu da on kontaktira upravu Slobode i da pokuša dogvoriti moj prelazak u Slobodu.

Nakon Vogošće, Bosne i Kaknja obukli ste crveno-crni dres kakvi su utisci poslije IV odigrana kola i kako ste zadovoljni prijemom od strane saigrača i uprave kluba?

- Utisci su fenomenalni, početak sezone smo otvorili dosta dobro, mala mrlja je ovaj poraz u subotu od Zrinjskog ali nas on ne smije omesti za nastavak prvenstva i ja se nadam da ćemo moji saigrači i ja još jači izaći iz ovog poraza i već u subotu slaviti na gostovanju u Posušju. Prezadovoljan sam kako prijemom saigrača tako i uprave kluba hvala im na tome.

Nije puno trebalo da Hadžifejzović postane miljenik publike u Mejdanu navijači vas od milja zovu „Čupo" ?

- Stvarno nevjerovatan osjećaj, to se ne može opisati riječima, to se jednostavno mora doživjeti, sretan sam zbog toga. Hvala navijačima.

„Neočekivani" poraz od Zrinjskog pred punim Mejdanom teško vam je pao, ali ipak na Facebooku stizale su riječi podrške od prijatelja i navijača ?

- Nakon svakog poraza riječi podrške puno znače a dobio sam dosta poruka od prijatelja i navijača i hvala im na tome, puno mi znače sve te poruke.

Vaše mišljenje o treneru Damiru Mulaomeroviću ?

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam upoznao jednog takvog čovjeka kao sto je Damir Mulaomerović, od njega se može dosta naučiti i siguran sam da ćemo poslije rada s njim svi biti još bolji igrači... Njegova svaka riječ ima posebnu težinu koja nam uliva samopuzdanje sa kojim nam je puno lakše igrati i izvršavati zadatke koji su pred nama.

S kim od saigrača najviše provodite vremena ?

- Najviše vremena provodim sa Kemalom Omerbašićem, Asimom Ahmedićem i Nedžadom Muratovićem.

Poruka za sve ljubitelje košarke u Tuzli ?

- Mislim da su pravi ljudi preuzeli klub, i samo ih treba podržati i Sloboda će sigurno biti sami vrh BiH košarke za par godina!

Kratko o gradu Tuzli ?

- Za ovih mjesec dana koliko sam u Tuzli, imam samo pozitivne utiske o gradu, drago mi je što ću provesti jedan period života u gradu soli i steći dosta prijatelja.

Za koga Sead navija u fudbalu?

- Navijam za AC Milan

Ljubavi status?

- Imam djevojku

Postoji li pored košarke vremena za neki hobi ?

- U slobodno vrijeme volim da odom sa drugarima iz kraja igrati fudbal.

Video link!

tuzlanski .ba

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 nov 2013, 09:42

Vidjet cemo vas sad protiv Posusja,prelako ste upisali pobjedu ;)
Keep walking.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 16 nov 2013, 10:25

Cautinho je napisao/la:Vidjet cemo vas sad protiv Posusja,prelako ste upisali pobjedu ;)

Prije bi se moglo reći da smo svjesni koliko smo kvalitetni!

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 16 nov 2013, 13:23

Gorki je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Vidjet cemo vas sad protiv Posusja,prelako ste upisali pobjedu ;)

Prije bi se moglo reći da smo svjesni koliko smo kvalitetni!

nismo mi druze ni k od kvalitetni :lol: prije da su ostali losiji od nas...
ali posusje je neugodan protivnik na svom parketu, predvidjam poraz okk i bakovic 20+

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 nov 2013, 13:36

Nije ni Posusje maciji kasalj,posebno na svom terenu.
Ali sretno,valjda budemo gledali dobru utakmicu.
Nego,ima li vas da cete ici u Posusje na tekmu?
Keep walking.

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Cautinho » 16 nov 2013, 16:01

slika
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Adnan33 i 10 gostiju.