SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

trxel
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la trxel » 08 nov 2013, 13:54

Mislim 6. decembra u Bahiji (Brazil)..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 08 nov 2013, 17:54

FliX je napisao/la:Kad je izvlacenje grupa za SP ? :roll:

Znam da dobijamo u grupi Koreju i Ekvador, ali ne znam ko ce nam biti nosioc :lol:
i ne znas pravopis :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 nov 2013, 23:59

Reportaža Four Four Two magazina o našem putu do Brazila :D

slika

Desni klik i open image in new tab

slika
slika
slika
slika 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 nov 2013, 00:15

bvb je napisao/la:

Znam da dobijamo u grupi Koreju i Ekvador, ali ne znam ko ce nam biti nosioc :lol:
Kakav pravopis? ... nije mi jasno. :?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 09 nov 2013, 21:16

Ima li gdje klip kad poslije pobjede u Litvaniji jedan od voditelja FACE TV ispred BBI pocinje himnu zemljo tisucljetna onako live u programu i svi pjevaju :?
1946

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 nov 2013, 13:46

Gledajući malo rostere ostalih reprezentacija, nije teško zaključiti da smo mi jedna od rijetkih, koja se ne nalazi u prvom šeširu, a koja ima dosta ujednačenu ekipu, popunjenu na praktično svim pozicijama. Jednostavno, cijeli tim je dobro posložen i na skoro svakoj poziciji imamo dva solidna igrača (naravno, nikad ne mogu biti dva iste kvalitete) i zamjene koje su nam prije falile. Sada ne zavisimo u tolikoj mjeri od poteza individualaca kao prije, a znamo koliko je to bitno na velikim natjecanjima. Kroz historiju ima priličan broj reprezentacija koje su bile zasnovane na jednom ili dva strašna pojedinca, ali koje su, upravo zbog oslanjanja na njih, doživjele totalni fijasko. Dosta zavisi i od forme, istina. Ipak, jasno je da ovakvom takmičenje bolje odigra repka koja ima tim i igra kao jedno, to svi znamo. Dobar primjer je bila reprezentacija Japana u Južnoj Africi, isto tako i Paragvaj. Zašto ne navesti i Španiju kao osvajača, iako su miljama ispred nas...

Možda će neki reći da govorm previše unaprijed, ali nemoguće se ne osvrnuti na nešto tako očigledno, čega je većina nas svjesna. Uvijek se može dogoditi da padnemo, razočaramo... ali zašto razmišljati o tome, kada imamo sve predispozicije da budemo hit prvenstva :?:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 nov 2013, 00:39

Claus je napisao/la:Gledajući malo rostere ostalih reprezentacija, nije teško zaključiti da smo mi jedna od rijetkih, koja se ne nalazi u prvom šeširu, a koja ima dosta ujednačenu ekipu, popunjenu na praktično svim pozicijama. Jednostavno, cijeli tim je dobro posložen i na skoro svakoj poziciji imamo dva solidna igrača (naravno, nikad ne mogu biti dva iste kvalitete)
1) nemamo kvalitetne rezerve za dva napadaca (tacnije, pape ne zeli nijednog rezervnog napadaca)

2) nemamo rezervnog golmana kvalitetnog

3) nemamo kvalitetne zamjene za stopere

4) nemamo kvalitetne zadnje vezne
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 11 nov 2013, 00:55

KK_Bosna je napisao/la:
Claus je napisao/la:Gledajući malo rostere ostalih reprezentacija, nije teško zaključiti da smo mi jedna od rijetkih, koja se ne nalazi u prvom šeširu, a koja ima dosta ujednačenu ekipu, popunjenu na praktično svim pozicijama. Jednostavno, cijeli tim je dobro posložen i na skoro svakoj poziciji imamo dva solidna igrača (naravno, nikad ne mogu biti dva iste kvalitete)
1) nemamo kvalitetne rezerve za dva napadaca (tacnije, pape ne zeli nijednog rezervnog napadaca)

Sve stoji osim 3. tačke. Mogu Zukanović, Vranješ pa čak i Pandža odigrati solidno na stoperskoj poziciji. Mene više brine desni bek, jer je Mujdža više povrijedjen nego zdrav i onda smo primorani sVršajevića stavljati u igru. Malo spustite lopticu. Nismo mi Brazil pa da imamo na svakoj poziciji igrače na izvoz. Imamo 13-14 igrača koji znaju odigrati kako treba, ostali su tu da krpe pozicije.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 nov 2013, 00:58

ma vidjelo se protiv amerike sta znaci kada spaha ne igra. na to sam prvenstveno mislio ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 nov 2013, 15:02

Naredne godine će u Brazilu između 12. juna i 13. jula biti održano jubilarno 20. Svjetsko prvenstvo, a na istom će po prvi put u historiji nastupiti i Bosna i Hercegovina.

Do sada je direktan plasman obezbijedla ukupno 21 ekipa, a preostalih 11 će biti poznato nakon dodatnog razigravanja koje je na programu u narednih 10 dana. Žrijeb grupa će biti održan 6. decembra, a FIFA je već odredila raspored i satnicu mečeva.

Utakmice će se igrati u šest različitih termina: 16:00, 18:00, 19:00, 20:00, 22:00 i 24:00 po centralnoevropskom vremenu. Međutim zbog vremenskih razlika u Brazilu, tačnije u gradovima Cuiaba i Manaos neki susreti će se igrati čak u 2 ujutro. Najkasniji meč će biti odigran 14. juna u Manaosu, a isti će odigrati učesnici grupe D.

Mundijal će otvoriti domaćin Brazil sa još uvijek nepoznatim protivnikom u Sao Paoulu 12. juna, dok će finale biti odigrano 13. jula u Rio de Jaineru na kultnoj Marakani sa početkom od 19 sati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 nov 2013, 15:20

Ima li negdje raspored svih utakmica sa CE vremenom?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 11 nov 2013, 15:23

kokakolas je napisao/la:U Brazil dakle idu 23 igrača (od toga 3 golmana) i zato je naša situacija sasvim jasna. Imamo nekih 13-14 uistinu dobrih igrača, dok ostali odlaze u Brazil da bi krpili pozicije u slučaju nekih povreda. Napravio sam realan spisak igrača koje bi Pape mogao pozvati u kolijevku fudbala.

Begović, Fejzić, Avdukić, Mujdža, Vršajević, Bičakčić, Zukanović, Spahić, Vranješ, Kolašinac, Salihović, Zahirović, Rahimić, Pjanić, Hajrović, Stevanović, Misimović, Medunjanin, Ibričić, Lulić, Višča, Ibišević, Džeko.

Komentar? ;)
treba priupitati tog momka šta je s njime u poslednje vrijeme ?
Ne znam baš dali je realno očekivati ga :roll:
Zadnja izmjena: Fecox, dana/u 11 nov 2013, 15:33, ukupno mijenjano 3 puta.
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 nov 2013, 15:24

Consigliere je napisao/la:Ima li negdje raspored svih utakmica sa CE vremenom?
Ima ovo, ne znam koliko ti moze pomoci :mrgreen:

slika

Damir Dzumhur!!!!

TheSpecialOne
Kontakt:

Post Postao/la TheSpecialOne » 11 nov 2013, 17:30

http://sportsport.ba/bh_fudbal/predstav ... zdo/117798" onclick="window.open(this.href);return false;

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Bakovic i i sekretar strucnog staba Elmir Pilav otputovali su u Brazil radi trening-centra.8-)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 11 nov 2013, 21:04

KK_Bosna je napisao/la:

Kad si već rekao da ne želi rezervnog napadača (Mahmutovića), mogao si i reći da ne želi ni rezervnog kvalitetnog golmana (Jasmin Burić). Nikako mi nije jasno što njih dvojicu ne zove...
Čelik Zenica 1945

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 11 nov 2013, 23:09

FliX je napisao/la:
bvb je napisao/la:

Kakav pravopis? ... nije mi jasno. :?
nosioc -> nosilac :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 nov 2013, 01:12

TheSpecialOne je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/predstav ... zdo/117798

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Bakovic i i sekretar strucnog staba Elmir Pilav otputovali su u Brazil radi trening-centra.8-)
Je li taj trening centar placamo mi sami ili FIFA to pokrije?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Vekii
Kontakt:

Post Postao/la Vekii » 12 nov 2013, 08:28

Consigliere je napisao/la:Ima li negdje raspored svih utakmica sa CE vremenom?
http://www" onclick="window.open(this.href);return false; . fifa . com/worldcup/ matches/ index.html
Skroz gore pise da pritisnes i da ti se pojavi po tvom vremenu.
Kao sto ja vidim, JEDNOM ce se samo igrati u 03.00
Poslje 18 - 21 - 00 sto i nije kasno.
Najbolje bi nam bilo u grupu G, gdje se samo jedna tekma igra u 00.00, sve ostale u toj grupi su u 18.00 ili 21.00

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 nov 2013, 08:31

Ce da bude sergija ispred begove dzamije s kojom cemo, za nadati se, pokriti troskove.
naravno da mi placamo.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2013, 14:31

Kont'o sam da ce ova tema imati najvise postova, da ce sve rekorde da obori ali stade sve. S pocetka je odlicno islo, za tri dana smo ispisali 38 stranica a od 20. oktobra "samo" 17 stranica :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, jasmin10, MrPink, riki46 i 21 gost.