ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Ogromni promasaji Nadala iz FH-a, trazio je linije a sva tri je promasio za par metara, Djokovic odlicnim returnom iskoristio trecu break loptu.
Nadal u ovom setu promasio 5 FH-a i to ne mali promasaji.
Nadal u ovom setu promasio 5 FH-a i to ne mali promasaji.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Niko da winner zabije u drugom setu.
Uzas od tenisa
Uzas od tenisa
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Užasan meč. Nekoliko dobrih poteza, a ostalo su sve UE. Novaka ne služi BH, al' to je opet perfektno u poteđenju sa Rafinim FH-om. Nadam se da meč neće otići u 3. set, jer bi to bilo silovanje gledalaca.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
nadal je veceras vise puta profulao teren nego sto je pogodio 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Namogu navijat za Nadala nikako !!
Moj Rafa , počeo si i slajsove slati u aut. 
Rafa zvani Unforced Error.
EDIT: Rafa se donekle probudio u predzadnjem gemu. Pa ne možeš tako , majka mu stara.
Rafa zvani Unforced Error.
EDIT: Rafa se donekle probudio u predzadnjem gemu. Pa ne možeš tako , majka mu stara.
Zadnja izmjena: Maestro^^, dana/u 11 nov 2013, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
To bi bilo to.
Za Novaka treca titula, izjednacio se sa Beckerom i McEnroem, Nadal moze da pokusa dogodine.
Mec za zaborav, na kraju je tek licilo na nesto.
Za Novaka treca titula, izjednacio se sa Beckerom i McEnroem, Nadal moze da pokusa dogodine.
Mec za zaborav, na kraju je tek licilo na nesto.
ocitao mu lekciju...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
nemoguce koliko je greski imao nadal, njegovo najlosije izdanje i opet se drzao
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- legenda reala
- Kontakt:
Ispod svakog nivoa
Samo u 2-3 gema smo vidjeli igru dostojnu finala ostalo loše
Samo u 2-3 gema smo vidjeli igru dostojnu finala ostalo loše
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Cestitke Novaku, zasluzeno sigurno.Igrao je vrlo dobro
Rafa uzasaan, goreg odavno nisam gledao :/
Profulao je sve forehande,bas bas sve.
IO FH nije radio uopste, dtl takodjer...vidjeti njega sa onolikim brojem gresaka i onolisnim brojem vinera je zacudjujuce.Duple greske? :O
daleko da mislim kako se sam pobjedio ali da je ponovio igru sa us-a djokovic bi pao jer on nije odigrao uopste puno bolje.. ako je uopste,
njemu cestitke sve
opet nerealno je bilo da poslje ovakve godine ponovi tu igru opet
kako god zavrsilo ova godina je njegova 2/4 gs, 5/9 masters, no 1, najvise pobjeda i njmanje poraza...
zadovoljan sam
VAMOS
Rafa uzasaan, goreg odavno nisam gledao :/
Profulao je sve forehande,bas bas sve.
IO FH nije radio uopste, dtl takodjer...vidjeti njega sa onolikim brojem gresaka i onolisnim brojem vinera je zacudjujuce.Duple greske? :O
daleko da mislim kako se sam pobjedio ali da je ponovio igru sa us-a djokovic bi pao jer on nije odigrao uopste puno bolje.. ako je uopste,
njemu cestitke sve
opet nerealno je bilo da poslje ovakve godine ponovi tu igru opet
kako god zavrsilo ova godina je njegova 2/4 gs, 5/9 masters, no 1, najvise pobjeda i njmanje poraza...
VAMOS
Ovako dafzanzivan rafa nema stra traziti protiv Djokovica 5 metara iza osnovne svaki ritern vraca plitko,omjer winera igresaka 1:3,servis los 4 duple.Al Kako vraca Novak udarce jednostavno dobijes utisak da igras protiv zida.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Nije Nadal odigrao nista slabije veceras nego sto igra cijeli turnir samo sto protiv Novaka sve njegove mane izadju na povrsinu.
Citav turnir nije ni trazio vinere,udarci plitki i slabi za ovaj nivo,samo sto nije bilo raspolozenog protivnika da ga pobjedi...
Nije ni Djokovic briljirao ali on protiv Nadala ne mora gadjati linije da bi pobjedio i sigurno da je favorit uvijek kad Nadal nije na 100%,makar i sam ne bio na maksimumu.
Sve u svemu,odlicna sezona za Nadala...nadam se i vjerujem da ce u iducu uci u mnogo boljoj formi kad cemo gledati pravog Rafu,jer ovo je bilo poprilicno tesko za gledati.
Citav turnir nije ni trazio vinere,udarci plitki i slabi za ovaj nivo,samo sto nije bilo raspolozenog protivnika da ga pobjedi...
Nije ni Djokovic briljirao ali on protiv Nadala ne mora gadjati linije da bi pobjedio i sigurno da je favorit uvijek kad Nadal nije na 100%,makar i sam ne bio na maksimumu.
Sve u svemu,odlicna sezona za Nadala...nadam se i vjerujem da ce u iducu uci u mnogo boljoj formi kad cemo gledati pravog Rafu,jer ovo je bilo poprilicno tesko za gledati.
Nevjerovatan pad u igri nakon USO,vjerovatno i umor,kad u citavom mecu ima 6-7 winera FH ni sjena onog prije 2-3 mjeseca.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
da se ne lažemo Nadal sa puno vinera je incident... to je bio taj period dva mjeseca i to je prošlo... ono.što nije incident jeste malo UE, a one su od USO konstantaemir18 je napisao/la:Nevjerovatan pad u igri nakon USO,vjerovatno i umor,kad u citavom mecu ima 6-7 winera FH ni sjena onog prije 2-3 mjeseca.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
samosarajvo
- Kontakt:
DANTES je napisao/la:da se ne lažemo Nadal sa puno vinera je incident... to je bio taj period dva mjeseca i to je prošlo... ono.što nije incident jeste malo UE, a one su od USO konstantaemir18 je napisao/la:Nevjerovatan pad u igri nakon USO,vjerovatno i umor,kad u citavom mecu ima 6-7 winera FH ni sjena onog prije 2-3 mjeseca.
Nisi u pravu odma da ti kazem, barem vecim dijelom nisi!
To nije bio period od dva mjeseca pod broj jedan.To traje jos od perioda sljake iz 2012 godine.Ne u tolikoj mjeri ali tad smo vidjele naznake da ce Rafa ubuduce protiv Novaka igrati mnogo agresivnije.Forehandom je udarao mnogo više paralela.Mnogo izrazeniji i bolji IO forehand kojim je uzimao veliki broj poena (vinera).Konstantan i dobar servis.Takvom igrom je uzimao Djokovica redom u Rimu i MC (znam da mu je umro dedo na jednom od dva turnira) i onda vrhunac je bio na RG-u gdje je po meni Rafa igrao mozda cak i najbolje, makar dok je bilo suho
Dobar primjer mozes vidjeti na ovom linku " onclick="window.open(this.href);return false; u prve dvije minut (pogledaj molim te).Klipa sa RGa iste godine nema ili ga ja ne mogu naci ali manje vise isti scenarijo.
Fh
Poslje toga ide trava,iznenadno izbacivanje od strane Rosola i povreda.
Vraca se u februaru ove godine i igra par sljakastih turnira iz serije 250 i 500 na kojima igra i ne lici bas na nesto, logicno poslje povrede.Uspijeva osvojiti vecinu jer je ipak on kralj sljake i vecina igraca ga i takvog ne mogu pobjedit (cast Zeballosu
Takav haman pa nikakav dolazi na megdan Djokovicu na MC-u koji ga zasluzeno pobjedjuje, Rafa je licio na nesto slicno kao danas.
Kako je vrijeme prolazilo forma se polahko dizala i bila je jedva dovoljna za tjesnu pobjedu u 5 setova u 1/2 protiv istog protivnika.Bila je to patnja ali se vidjelo da je dobrim djelom izgledalo kao 2012.Forehand je uprkos svemu bio jako dobar.Paralela sasvim dobra.
To je Nadalu bio najlosiji RG ikada, opet logicno poslje takve povrede.Iscrpljen je bio vise nego ikad.Opet je nabasao na raspolozenog protivnika koji ga izbacuje sa WB u 1 kolu.Sreca.Kazem sreca jer da se to nije desilo ne bi se stigao odmoriti i pripremiti za US open seriju.
Tada slobodno smijem reci je bio fizicki odmoran i maximalno spreman u svakom smislu.Tu mu se vraca ona igra koju je spremao jos poslje Australije 2012 a koja je dosla do punog izrazaja samo u tom djelu sljake iz 2012 o kojem sam ti govorio gore.
Dobar i konstantan servis, isti takav bekhend koji je trebao samo da posalje dovoljno duboku loptu da se na sljedeci udarac namjesti na FH.A kad bi se to desilo 90% poen je bio njegov.Dijagonala je bila savrsena, loptica je isla nize preko mreze sa istom kolicinom spina.DTL i IO FH su mu izmedju ostalog i donjeli te titule.
Pogledaj " onclick="window.open(this.href);return false;
2:10-2.15
03:45 - 03:55 (izbacuje ga iz ravnoteze paralelom)
04:05 - 04:43 (pogledaj cijeli poen, par dubokih udaraca Noleta na Rafin bh ali mu nije dao plitku loptu, zapravo ih vraca dosta duboko i ustranu a onda rijesava poen sa 3 FH od kojih su 2 bila po liniji)
Mali milion ovakvih primjera je bilo tokom ta 2 mjeseca.Nek ti ne bude mrsko pogledat te klipove a onda npr finala sa onih mastersa na sljaci iz 2011, Us opena iz iste godine i slicno.Ocigledna razlika
Upravo je danas pred mec na Sky sportu u onoj emisiji covjek analizirao igru njih dvojice na mastersima i US opena iz 2011 godine i US-a 2013.Dosao je do zakljucka da je Rafa 2011 godine 65% svojih forehanda slao na Djokovicev bekhend, tj dijagonalno a na ovom US openu je to bilo haman obrnuto.Tj. 60% na forehand a 40% na bekhend.A i ono sto je islo dijagonalno je bilo mnogo kvalitetnije i dublje.
Ne moze takva igra biti slucajnost tj incident kako ti rece, pa cak ni da su u pitanju 2 mjeseca koja si naveo a ne period koji je zapravo mnogo duzi
Za takvu igru na ovoj podlozi je njemu potrebna dobra priprema, da je odmoran i svjez.A poslje ovakve sezone to sigurno nije mogao biti.Igrao je kracu sezonu od ostalih, na samom kraju poslje US-a nije osvojio nista a Djokovic je osvojio sve i opet ima vise pobjeda i manje poraza.Dovoljno govori o njegovoj iscrpljenosti.Ova podloga je nesto drugacija od one na US-u a i u dvorani je ali ne moze uciniti da covjek POTPUNO ALI POTPUNO otvorene paralela fula po metar...O njegovoj igri danas dovoljno govori da je i 2-3 hajmo reci lagana slajsa poslao po 20 centimetara u aut
Halali na duzem postu
Užasan meč, 'ajde da ga ne vrijeđam toliko - prosječan meč njih dvojice. Kako god, bez veze sam potrošio skoro 2 sata na tenis koji nije zadovoljio osnovni kriterij - zanimljivost. Puno i previše grešaka za njihov tenis. Tek na momente je to izgledalo kako treba. Meč je odlučio onaj majstorski poen (jedan od rijetkih) za break Novaka i rezultat od 5:3, kao i onaj backhand s T-linije koji se od mrežu odbio u na Rafinu stranu.
Inače, samo je potvrđena činjenica da Novak ima igru za Rafu i da ga na HC-u, čak i kada ne igra najbolje, može bez problema dobiti. Sljedeće godine očekujem konačno RG za Novaka i pobjedu i finalu nad Nadalom.
Zaslužio je Nole, nema šta.
I da, evidentno je da Nadal nikad neće osvojiti WTF. Dokazao je da, bez obzira na sve, ne može izdominirati konkurenciju u dvorani čak i onda kada ima fenomenalnu sezonu na brzom HC-u. Veće šanse svakako dajem Đokoviću da osvoji Cincinnati.
Inače, samo je potvrđena činjenica da Novak ima igru za Rafu i da ga na HC-u, čak i kada ne igra najbolje, može bez problema dobiti. Sljedeće godine očekujem konačno RG za Novaka i pobjedu i finalu nad Nadalom.
I da, evidentno je da Nadal nikad neće osvojiti WTF. Dokazao je da, bez obzira na sve, ne može izdominirati konkurenciju u dvorani čak i onda kada ima fenomenalnu sezonu na brzom HC-u. Veće šanse svakako dajem Đokoviću da osvoji Cincinnati.
@ Claun
Najveci hejter Nadala na forumu je opet odgovorio u svom raspalom stilu.
Da li za Nadala postoji rijec nemoguce ili nikada ? Siguran sam da ne postoji.Ako nista uvjeren sam da ce prije Nadal uzeti WTF nego li Roger OI.
Nadal kada je u formi moze izdominirati 2 tenisera zajedno na terenu tako da ta prica ti ne pije vode.Dosao je totalno van balansa i forme na ovaj turnir pa se i finale moze okarakterisati kao uspjeh jer je sinoc odigrao grozan mech, rekao bih najslabiji u ovoj sezoni.
Cuj ti njemu predikcija.Pa ti u svakom postu minimiziras Nadala pa cak i indirektno.Naravno on kao fan Rogera koji ima komplekse od Nadala ne moze se shvatati ozbiljnim jer je i sam kompleksas.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.