sa ova dva dijela se ne mogu sloziti s tobom. Zasto igrati Ligu ako ne zelis osvojiti trofej, upravo ta glad za pobjedom, za trofejem razdvaja vrhunske igrace od prosjecnih. Svaki igrac zeli osvajati trofeje i nema tog igraca, ni navijaca koji se nece radovati osvojenom trofeju.Rockefeller je napisao/la:Jedna mračna sila se zove monopol nad parama u fudbalu, druga je glad za trofejima. I jedno i drugo fudbalu donose samo zlo i zato je dobro da Arsenal postoji.
Bez imalo uvrede za druge, Arsenal je zadnja meta koju će te crne sile fudbala morati smaći ukoliko hoće da imaju kontrolu nad cijelim fudbalom. Da li će crne sile pobjediti? I hoće li napokon početi da dominiraju fudbalom? Ostaje da vidimo.
Ja ne bi rekao da je Arsenal zadnja meta, cak stavise oni su medju prvim u svijetu. Tako kvalitetan klub, a tako dugo bez trofeja upravo Arsenal cine lakom metom. Ionako Gazidis zarko zeli da preuzme vecinsko valsnistvo nad klubom i pocne sa rasipanjem para. Da se razumijemo, nisam ja protiv trosenja para i kupovanja kvalitetnih igraca, ali trositi 100mil u jednom prelaznom roku, barem za mene unistava duh fudbala.
Sto se tice ovih poredjenja Ozila sa Gerrardom i Lampardom, stvarno neznam sta bih rekao. Svi fudbalski strucnjaci svrstavaju ovu dvojicu medju sami vrh fudbala uopce, i onda se nadje neki forumas i kaze da su oni obicne drvosjece
Ozilov kvalitet niko ne moze osporiti, pa tako pisanje da on u realu nije bio najvazniji jer su eto ronaldo, ramos i alonso vazniji od njega