Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Monolog » 12 nov 2013, 17:40

Johny je napisao/la:Becks nikada nije igrao playa u Realu a razbijac nije mogao biti.Koliko me sjecanje sluzi on je igrao desno a Figo lijevo
'sil siguran?
Jer, ja se sjećam mečeva (a bilo ih je sijaset) gdje su sredinu držali Beckham, Guti i Zidane, Figo ordinirao po oba boka, a u napadu bili Ronaldo i Raul. A, bila je i ona 3-5-2 (ili 5-3-2, kako ti je lakše), kod Quierosa (ili kako se već piše prezime onog čiče što je SAF-u držao bločić :mrgreen: ).

Činjenica je da je Becks u Madridu igrao ono što nije u Unitedu - nije bio klasični desni vezni, već je "glumio" i ove moderne b2b veznjake. Možeš provjeriti. Inače, Becks je igrač koji je igrao bukvalno sve u veznom redu (United, Real, Galaxy & Milan).
Johny je napisao/la:ali da je kvalitetniji igrac od Gerrarda - JESTE
Može uraditi više tehnike. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 12 nov 2013, 17:42

Fabregas bolji igrac od Gerrarda, oj Boze...

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 12 nov 2013, 17:44

Monolože kvalitetniji je samo što se tehnike tiče,šut,centaršut,trka,defanziva,pregled igre,duge lopte u svemu je Gerrard bolji,iako je i Fabregas igračina ( u Arsenalu je bio za klasu bolji nego sto je to sad u Barci gdje igra laznu devetku s vremena na vrijeme )

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 17:45

@ Johny
D. Placente u finalu lp sa Leverkusenom izgubio od Reala..W. Samuel nakon odlicne tri ipo sezone u Romi presao u pomenuti Real 2004., Ayala sa Valencijom u tom periodu bio skoro na krovu Evrope, falila titula da to krunisu, A Poccetino vise no solidan odb, te J. P. Sorin koji je pokrivao citavu ljevu stranu, borben, odlican igrac.. ;)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 nov 2013, 17:54

Jbt, postoji Premier League tema :lol:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 17:58

Meni je Cesc kvalitetniji od Xavija veznjak ali nije bolji po svoju ekipu.Nema veznjaka na Svijetu koji moze pokriti kvalitetno vise pozicija od Cesca.Htjeli ili ne priznati to je tako.Da je ostao u Arsenalu za 2 godine bi ga proglasili GOAT-om ali ipak je izazov boriti se sa Xavijem i Iniestom.

Sto se tice igrackih kvaliteta zar jos neko moze sumnjati u znanje Cesca ? Covjek je pokazao da moze biti CMF,AMF,DLPlaymaker,SS i Flase 9. Sta jos pozeliti ?

@trxel sve su to dobri igraci ali u poredenju sa vec nabrojanim je prosjecan tim ;)

Al cuj Samuel i epizoda u Realu :lol:

@ monolog

Pokrivao je Beks desnu stranu a ujedno igrao desnog veznog ili desno krilo.Dakle nije igrao CMF-a ili AMF-a.

Izbacio si slucajno vjerovatno Makellela iz tog tima koji je bio taj zadnji osigurac i pluca Zidanea.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 18:04

Nebitno to, bitno je da je Walter nakon odlicnih partija u vucici, privukao interes Reala. Inace, strasan odb. Znaci pored vise no solidne odb, te sredine sa Zanetijem, Simeonem, Aimarom (mozda tada i ponajboljim AM) te napad:Lopez-Crespo-Ortega, odlicna ekipa.. No idemo u off.. :arrow:

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 18:07

trxel je napisao/la:Nebitno to, bitno je da je Walter nakon odlicnih partija u vucici, privukao interes Reala. Inace, strasan odb. Znaci pored vise no solidne odb, te sredine sa Zanetijem, Simeonem, Aimarom (mozda tada i ponajboljim AM) te napad
Lopez-Crespo-Ortega, odlicna ekipa..
Ma slazem se ja u potpunosti da je to odlicna ekipa ali ne i fantasticna.Falilo je tu kvaliteta da bi se mogli suprodstaviti jos jacim ekipama.Ni jedan igrac iz te generacije nije bio toliko mocan kao danasja generacija koja ima Messija.Tada je Brazil imao nikad jacu ekipu, sve same zvjezde u ekipi.Francuzi nista slabiji kao i Talijani.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 nov 2013, 18:17

Johny je napisao/la:
trxel je napisao/la:Nebitno to, bitno je da je Walter nakon odlicnih partija u vucici, privukao interes Reala. Inace, strasan odb. Znaci pored vise no solidne odb, te sredine sa Zanetijem, Simeonem, Aimarom (mozda tada i ponajboljim AM) te napad
Lopez-Crespo-Ortega, odlicna ekipa..
Ma slazem se ja u potpunosti da je to odlicna ekipa ali ne i fantasticna.Falilo je tu kvaliteta da bi se mogli suprodstaviti jos jacim ekipama.Ni jedan igrac iz te generacije nije bio toliko mocan kao danasja generacija koja ima Messija.Tada je Brazil imao nikad jacu ekipu, sve same zvjezde u ekipi.Francuzi nista slabiji kao i Talijani.
Poenta je da tada ni engleska repka , nije imala astronomski sastav, uzeo sam Argentinu kao jacu naciju kao primjer. Evo recemo sastava: 1 Seaman • 2 Mills • 3 A. Cole • 4 Sinclair • 5 Ferdinand • 6 Campbell • 7 Beckham • 8 Scholes • 9 Fowler • 10 Owen • 11 Heskey

E sad sto ih mediji toliko napucaju, to je druga prica..

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 12 nov 2013, 18:45

Johny je napisao/la:Pokrivao je Beks desnu stranu a ujedno igrao desnog veznog ili desno krilo.Dakle nije igrao CMF-a ili AMF-a.
Upravu je @Monolog, igrao je CMF - a u Realu većinu vremena.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 nov 2013, 18:52

Johny je napisao/la:Pojam kreaticnosti jeste blisko vezan za pass igru ali nije nuzan.Kreativan igrac je Pirlo,Xavi,Scholes.Ti igraci kreiraju napade svog tima dok to Gerrard nikada nije radio.To su CMF ili DL Playmakeri.Gerrard to sigurno nije bio niti ce biti.Njegova vizija nije na nivo.Pa dok je Xabi bio u Liverpoolu tu poziciju je upravo on igrao i svaki napad je isao preko njega.

Gerrard ima dobar zadnji pass ali to imaju mnogi drugi igraci.Sjetim se Gutija i igraca koji je vjerovatno po tome bio nedoyebem godinama u nazad ali je imao CMF-a u vidu Redonda koji je bio srce ekipe.

Glupo je raspravljati sa nekim ko ne zna sta je kreativnost a sta pass igra sam si rekao i zato nema potrebe da te ucim nekim stvarima kad ne shvatas bit mog posta.
E kad si Scholesa nabrojao u tu listu a Gerrarda nisi... :lol: A Gerrard ovo danas sto igra, igrao je Alonso, i covek to iznosi, on je danas ono sto je Alonso nekad bio u LFC i dan danas je u Realu, motor. On otvara protivnicke odbrane svojim dugim pasovima, sto smo godinama videli, kako moze da nadje igraca kao iglu u plastu sena, to naravno nije kreativnost. :?
Dakle vidis koliko ne znas kada Gerrarda ne nazivas CMF, cuj CMF. :lol: Covek kompletan veznjak, jedan od najkompletnijih ikada.
A drugo raspravljas samnom o kreativnosti a ni sam ne znas da je definises i sam se petljas bzvz, samo zato sto si nazvao Gerrarda nekreativnim igracem. A sad znaci ni Guti nije bio kreativan koliko vidim...:lol:
Opasan problem imas sa samim sobom brale, stvarno je glupo raspravljati sa nekim ko ne zna ni sta je kreativnost ni kako se ona definise na terenu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 nov 2013, 19:06

I sta ste nakon svega skontali? Prvo usaglasite kriterij pa onda ocjenjujte ko je bolji.

I da trofeji uopste ne trebaju biti bitni kada se gleda kvaliteta igraca. Fudbal je timska igra, dovedi Messija u Celik i eventualno bi osvojili ovu nasu ligu, a i to je upitno. Dakle potrebno je 11 dobrih igraca, mislim vise, ali recimo za ovo sad 11.
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 nov 2013, 19:54

Johny je napisao/la: @ monolog

Pokrivao je Beks desnu stranu a ujedno igrao desnog veznog ili desno krilo.Dakle nije igrao CMF-a ili AMF-a.

Izbacio si slucajno vjerovatno Makellela iz tog tima koji je bio taj zadnji osigurac i pluca Zidanea.
Miješaš godine, prika. Makelele i Beckham su možda samo trenirali zajedno; nisu odigrali niti jedan meč u dresu Reala. Upravo je zbog Beckhama i ostalih Makelele otišao; zahtijevao je veću platu (platu koju je i zaslužio, al' Florentino je Florentino), nije je dobio i otišao je u London.

Činjenica je da je upravo taj Beckham u Madridu igrao B2B veznjaka. Rekoh, sve se može provjeriti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 12 nov 2013, 20:53

Sky Italy: Arsenal have told Fiorentina that they are ready to pay €30m for highly-rated forward Juan Cuadrado.
A.F.C. Bournemouth!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 20:59

rambo16 je napisao/la:Sky Italy: Arsenal have told Fiorentina that they are ready to pay €30m for highly-rated forward Juan Cuadrado.
Strasan igrac ovo bi bilo top pojacanje.Full beck koji pokriva komplet desnu stranu :D

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 12 nov 2013, 21:01

Johny je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:Sky Italy: Arsenal have told Fiorentina that they are ready to pay €30m for highly-rated forward Juan Cuadrado.
Strasan igrac ovo bi bilo top pojacanje.Full beck koji pokriva komplet desnu stranu :D
potpisujem sve rečeno 8-)
A.F.C. Bournemouth!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 nov 2013, 21:20

Najjaci krilni igrac u Seriji A, ne pokriva on samo jednu stranu, moze lagano i levo da igra, a i poluspica. Ma moze covek sve da pokriva. Njega ako dovedete eto titule, mada potreban je zadnji vezni ako Flamini bude zajebavao sa povredama, ali i napadac back up mozda.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 12 nov 2013, 21:41

Arsenal To Offer Benzema £150,000 A Week As Striker Is Keen On Move :?

treba nam drugačiji tip napadača,puno brži a ne još jedan sličan Giroudu

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 12 nov 2013, 21:42

Sad pocinje povezivanje sa kijamet igraca, da bi na kraju doveli jednog prosjecnog napadaca i talenta za buducnost.
Twitter takeover sa Arsenom Wengerom
Danas je Arsene Wenger putem Arsenalovog twitter profila odgovarao na odabrana pitanja Goonera, pročitajte u nastavku pitanja i odgovore profesora Wengera!

P: “Da niste menadžer, čime bi ste se bavili?“
O: “Bio bih pomočni trener, jer volim biti u kontaktu sa igračima, to me privlači!“

P: “Ko je najsmiješniji igrač u ekipi trenutno?“
O: “To je teško reći, ali istiće se Wojiciech, voli pričati viceve, kao i Bendtner.“

P: “Kada bi bili u mogučnosti vratiti jednog od nekadašnjih igrača kako bi povečali Arsenalove šanse u osvajanju titule, koji bi to igrač bio i zašto?“
O: “To nebi bilo pošteno prema igraču kog bi on zamijenio u trenutnom sastavu. Cilj nam je osvojiti titulu sa igračima koje imamo.“

P: “Osim fudbala, postoje li još neki drugi interesi u vašem životu?“
O: “Volim svaku vrstu timskog sporta, ali 95% od mog vremena zauzima fudbal!“

P: “Čips?“
O: “Da, ja volim čips! Ali pokušavam da se držim diete, želim biti spreman kao igrač.“

P: “Koliko ste se promijenili kao trener od vremena kada ste došli u Arsenal pa do sada? Jeste li promijenile svoje strategije?“
O: “Promijenio sam se dakako, dobio sam par bora više J šta je ostalo kao i prije jeste ambicija i želja za pobjedom svake utakmice!“

P: “Kada bi mogli promijeniti neku od vaših odluka u toku menadžerske karijere, koja bi to odluka bila?“
O: “Svake sezone činite pogrešne odluke. S tim se morate nositi ponekada, ali naučiti i analizirati pogreške!“

P: “Arsene, koji je vaš najbolji način proslave jedne pobijede?“
O: “To je unutrašnje zadovoljstvo, to je moj najdraži osječaj. Probudite se sljedeće jutro i osječate se odlično!“

P: “Vidjeli smo Jack Wilsherea kako igra na mnogim pozicijama u početnih 11, ali gdje je njegova najbolja pozicija po vašem mišljenju?“
O: “Njegova najbolja pozicija jeste duboki zadnji vezni, odličan je distributer igre, ima odličan pregled terena!“

P: “Muzika ili film?“
O: “Nisam nešto ljubitelj, ne slušam mnogo muziku, ne gledam mnogo filmove!“

P: “Vaš omiljeni hobi?“
O: “Gledati ili čitati političke debate, ili šetati vani u prirodi.“

P: “Koji igrač je po vama najviše trenirao otkako ste menadžer Arsenala?“
O: “Na našem levelu svi su privrženi treningu, kada su igrači stariji poput Adamsa ili Dixona morate znati kada je potrebno dati im odmor!“

P: “Kada će te nabaviti sebi kaput top kvalitete?“
O: “Ha ha!“

P: “Ronaldo ili Messi?“
O: “Teško je reći, Messi je bio bolji sve do sada, ali u posljednjoj godini Ronaldo je na prvom mjestu!“

P: “Od mase ljudi koje poznajete u fudbalu, čije mišljenje uvažavate i vjerujete mu, i od koga tražite savjete?“
O: “Imam povjerenja u moje asistente, mnogo govorimo o našim problemima skoro svaki dan. Svo moje osoblje su oni kome se prvo obračam!“

P: “Prije 17 godina, da li ste odabrali Arsenal zbog imena Arsene?“
O: “Ha Ha! Naravno da ne zbog toga. Arsenal je odabrao mene i bilo mi je veliko zadovoljstvo, to je duga ljubavna priča jer traje 17 godina!“

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 12 nov 2013, 21:56

Seaman je napisao/la:Arsenal To Offer Benzema £150,000 A Week As Striker Is Keen On Move :?

treba nam drugačiji tip napadača,puno brži a ne još jedan sličan Giroudu
Ako ti Benzema nije dovoljno brz i ako je on sličan Giroudu ja sam avion.

Cuadrado je mašina, kakvog bi igrača dobili na krilu to nije humano 8-)

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []