SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

TheSpecialOne
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la TheSpecialOne » 12 nov 2013, 16:37

Cartman je napisao/la:
TheSpecialOne je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/predstav ... zdo/117798

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Bakovic i i sekretar strucnog staba Elmir Pilav otputovali su u Brazil radi trening-centra.8-)
Je li taj trening centar placamo mi sami ili FIFA to pokrije?
Formalno mi cemo platiti trening centar iz naseg dzepa,ali zato ce dobiti sve reprezentacije(koje su se plasirali na SP) 1 million eura za placanje hotela,trening centra,itd.

[youtube][/youtube]

Evo i jedan video koji ima slicnu temu.Sve 32 reprezentacije imaju ukupno 83 moguce trening-centre u izboru,a to je cak vise nego sto FIFA trazi(inace moraju biti barem 64).Do 30. januara cemo znati svako mjesto gdje ce ekipe boraviti.

@Unofficialpage: Sacekaj malo,prava bosanska,fudbalska groznica i euforija tek pocinje od 6. decembra/nakon izvlacenja grupa. :D

Radujem se ko da je utakmica u pitanju. :lol:

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 13 nov 2013, 06:26

Unofficialpage je napisao/la:Kont'o sam da ce ova tema imati najvise postova, da ce sve rekorde da obori ali stade sve. S pocetka je odlicno islo, za tri dana smo ispisali 38 stranica a od 20. oktobra "samo" 17 stranica :mrgreen:
Dodji opet nakon sto se odigraju utakmice baraza i za mjesec dana izvuku grupe za SP, onda ce biti materijala ;)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 nov 2013, 09:52

KK_Bosna je napisao/la:
Claus je napisao/la:Gledajući malo rostere ostalih reprezentacija, nije teško zaključiti da smo mi jedna od rijetkih, koja se ne nalazi u prvom šeširu, a koja ima dosta ujednačenu ekipu, popunjenu na praktično svim pozicijama. Jednostavno, cijeli tim je dobro posložen i na skoro svakoj poziciji imamo dva solidna igrača (naravno, nikad ne mogu biti dva iste kvalitete)
1) nemamo kvalitetne rezerve za dva napadaca (tacnije, pape ne zeli nijednog rezervnog napadaca)

2) nemamo rezervnog golmana kvalitetnog

3) nemamo kvalitetne zamjene za stopere

4) nemamo kvalitetne zadnje vezne
Ne bih se baš složio s boldiranim konstatacijama. Činjenice za rezervnog golmana i trećeg napadača stoje, zato sam i napisao "skoro sve pozicije". ;)

Pošto ti je kolega objasnio za štopera (Zukanović, Pandža i Vranješ su dovoljno dobri da budu i više nego dobre zamjene). Druga stvar je to što je Spaha vanserijski igrač i vjerovatno najvažniji igrač u našem timu, stoga ga je praktično nemoguće zamijeniti zbog utjecaja koji vrši na tim, plus što je i kapiten reprezentacije. Dakle, to je isto da tražimo zamjenu Džeki i tražimo od istog da odigra kao i Edin. Prosto nemoguće očekivati takvo nešto.

Što se tiče zadnjih veznih, dolaskom Kolašinca stanje je kudikamo bolje. Druga stvar je što Sušić njega (i Seju, mada Sejo pruža odlične partije na lijevom beku u Hoffenheimu) ne želi koristiti kao DMF-e. Tu je i Zahirović, koji odigra solidno kad god ga Pape ubaci u igru. Medunjanin je svakako taj prefinjeni i moderni zadnji vezni koji može iznijeti loptu s naše polovice i pokrenuti akciju. Još kada bi došao Bešić, ta pozicija bi bila jedna od najbolje popunjenih u cijeloj reprezentaciji.

Da Sušić pozove još Burića i Mahmutovića (povrijeđen), popunile bi se i te dvije koje tačke koje si naveo. Ali, hajde neka ostane na tome da nisu popunjene, jer je stanje sada takvo.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 nov 2013, 12:58

rio_Ferdy88 je napisao/la:Reportaža Four Four Two magazina o našem putu do Brazila :D
slika

Desni klik i open image in new tab

slika
slika
slika
slika
8-)
Odlično. Trnci još nisu prestali. Nakon ovog čitanja, još se pojačali... 8-)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 nov 2013, 13:13

bvb je napisao/la:
FliX je napisao/la:
bvb je napisao/la:i ne znas pravopis :)
Kakav pravopis? ... nije mi jasno. :?
nosioc -> nosilac :)
Dobro nosioc -> nosilac, ronioc -> ronilac, prevodioc -> prevodilac, rusioc -> rusilac, cinioc -> cinilac, idr.

Jel ti sad srce na mjestu? :D

P.S Nemoj me vise citirat radi takvih gluposti. Malo gledaj i u svoj pravopis. Nisu te izgleda u skoli ucili da se pocetak recenice pise velikim slovom...

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 13 nov 2013, 14:18

Dobro nosioc -> nosilac, ronioc -> ronilac, prevodioc -> prevodilac, rusioc -> rusilac, cinioc -> cinilac, idr.

P.S Nemoj me vise citirat radi takvih gluposti. Malo gledaj i u svoj pravopis. Nisu te izgleda u skoli ucili da se pocetak recenice pise velikim slovom...

zbog tog sto spominjes rusioca ces dobiti 15 dana odmora u banovicima :lol:
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 nov 2013, 20:06

Head je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/predst ... /131113115

Osim predstavnika naše zemlje, u obilazak su stigle delegacije Australije, Belgije, Brazila, Južne Koreje, SAD-a, Grčke, Holandije Engleske, Italije, Japana, Norveške i Turske.

Tačno mjesto boravka reprezentacija bit će poznato 6. decembra, kada će biti održan žrijeb grupa za Mundijal.

Neki obilaze a nisu se ni plasirali. :lol:
Vidi Grka :lol: :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 nov 2013, 20:15

Grci makar imaju šansu da se nađu tamo.

Al' šta ćemo sa Norveškom i Turskom :?

:mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 nov 2013, 20:19

DukeOfWellington je napisao/la:Grci makar imaju šansu da se nađu tamo.

Al' šta ćemo sa Norveškom i Turskom :?

:mrgreen:
Ne znam za Norvežane, ali Turci bi mogli tražiti novu lokaciju za snimanje Sulejmana Veličanstvenog. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2013, 21:08

Monolog je napisao/la:Ne znam za Norvežane, ali Turci bi mogli tražiti novu lokaciju za snimanje Sulejmana Veličanstvenog. :mrgreen:
Hurem u Rio de Janeiru :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 13 nov 2013, 21:31

FliX je napisao/la:

A koliko je ozbiljan post "znam sve protivnike u grupi osim nosioca".
Zasto se i ja onda ne bih zajebavao :)
Da u postu nije bilo "Znam sve" ja ti ne bih govorio sta ne znas.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 nov 2013, 03:06

[youtube][/youtube]
Brazilci uradili reportazu o plasmanu na SP.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 nov 2013, 09:28

fina je reportaza, mozda su samo mogli otvorenije i jednostavnije opisati kako unutar drzave postoje ljudi kojima je krivo sto im je reprezentacija drzave u kojoj zive otisla na prvenstvo i da bi umjesto nje vise volili da je otisao neko drugi ali sta je tu je, to je jedina zamjerka da bi reportaza bila odlicna
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 14 nov 2013, 10:28

Reportaza je stvarno dobra ali cinjenica da smo poznati najvise zbog rata, sad ce se normalno naci Srbi uvrijedjeni jer su oni svugdje krivci al hajde, na kraju je fino sve receno da je fudbal pobijedio zlikovce.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 14 nov 2013, 12:21

fukara87 je napisao/la:Reportaza je stvarno dobra ali cinjenica da smo poznati najvise zbog rata, sad ce se normalno naci Srbi uvrijedjeni jer su oni svugdje krivci al hajde, na kraju je fino sve receno da je fudbal pobijedio zlikovce.

I jesu ;)

Ali nećemo o tome.
Pobjeda je bolja od orgazma!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 14 nov 2013, 12:39

K.U.R.A.C od reportaze!

Konacno pozitivna prica za BiH i njene gradjane, a oni 70% vremena u reportazi pricaju o ratu.

Nismo mi poznati po ratu, vecina ljudi na zapadu nemaju pojma ni gdje je Bosna a kamoli da misle na rat u BiH.

Uredu je da su spomenuli rat i mozda pokazali klip od 20ak sekundi o ratu, jer to jeste dio nase historije, ali oni namjerno govore negativno o nama, jer nemaju nikakvo postovanje i razumjevanje.

Takodjer negativne price uvijek dobijaju vise gledaoca, to je cinjenica...isto s.r.a.nj.e. je ZDF napravila sa njihovom ''reportazom''.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 nov 2013, 13:09

Reportaža qrcu ne valja.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 14 nov 2013, 13:35

Jao kad' Bošnje zauzmu Porto Alegre 8-)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 nov 2013, 14:44

Ko je onom slag'o da se na Palama slavilo. Hajde bježi...

Reportaža nije loša, al' me malo iritira ova priča kako "svi slave", a svaka budala zna da to nije tako.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 nov 2013, 16:05

DukeOfWellington je napisao/la:Ko je onom slag'o da se na Palama slavilo. Hajde bježi...

Reportaža nije loša, al' me malo iritira ova priča kako "svi slave", a svaka budala zna da to nije tako.
Upravu si, logicno da ne slave oni koji su je i rusili. Drago mi je da je receno da se zna ko je rusio. To treba i da se zna, jer vec je pokusavana prica "svi smo isti", koju zdrav razum nije mogo svarit. Inace reportaza je dobra.. osnovno preneseno, atmosfera pred odlucujucu tekmu, slavlje itd..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, JEDRILICA, Micron i 45 gostiju.