18.11.2013. BiH - Argentina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 18.11.2013. BiH - Argentina
Kada bi svi iz kvalifikacija bili spremni i igrali redovno u klubovima (+ Kolašinac) :
Gol: Begović
Odbrana: Mujdža - Bičakčić - Spahić- Salihović
Def. vezni: Kolašinac
Veza: Stevanović ili Hajrović - Pjanić - Lulić
Napad: Ibišević - Džeko
RŠD Velež
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
Pa kad se okupljaju ovi nasi?
Mislim da bi imali vise koristi od dvije utakmice u Evropi uz ozbiljno okupljanje, ali eto.
Mislim da bi imali vise koristi od dvije utakmice u Evropi uz ozbiljno okupljanje, ali eto.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
wienultras
- Kontakt:
jaka ekipa,jaka klupa sa misketom na celuSalePD je napisao/la:Kada bi svi iz kvalifikacija bili spremni i igrali redovno u klubovima (+ Kolašinac) :
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Nabraja ih ti 30ero majstore, lijepo ih vidjeti, pogotovo ove novajlije koje spominjes, potencijalni asovi.bavarian_bk je napisao/la:A gdje onda sa Izetom ?![]()
Napokon da imamo malo veću bazu igrača ...
GK : Begović , Fejzić, Avdukić
CB : Spahić , Bičakčić, Zukanović, Pandža , Šunjić
RB: Mujdža, Vranješ , Vršajević
LB: Kolašinac , Salihović , Kvesić
DCM : Zahirović , Medunjanin , Rahimić , Grahovac
CM: Pjanić , Misimović , Ibričić , Prcić , Sušić
RM: Kvržić, Hajrović, Stevanović
LM : Višća , Lulić
CF: Džeko, Ibišević .
+ u dogledno vrijeme Kvesić , Prcić, Grahovac možda iz mlade , Sušić ako dobije državljanstvo ...
Zenga je napisao/la:Nabraja ih ti 30ero majstore, lijepo ih vidjeti, pogotovo ove novajlije koje spominjes, potencijalni asovi.bavarian_bk je napisao/la:A gdje onda sa Izetom ?![]()
Napokon da imamo malo veću bazu igrača ...
GK : Begović , Fejzić, Avdukić
CB : Spahić , Bičakčić, Zukanović, Pandža , Šunjić
RB: Mujdža, Vranješ , Vršajević
LB: Kolašinac , Salihović , Kvesić
DCM : Zahirović , Medunjanin , Rahimić , Grahovac
CM: Pjanić , Misimović , Ibričić , Prcić , Sušić
RM: Kvržić, Hajrović, Stevanović
LM : Višća , Lulić
CF: Džeko, Ibišević .
+ u dogledno vrijeme Kvesić , Prcić, Grahovac možda iz mlade , Sušić ako dobije državljanstvo ...
mislim da nam fali jos jedan klasicni centarfor(da zamjeni Vedu i Dijamanta ako se slucajno povrijede ili dobiju neki karton) i klasicni zadnji vezni(Rahimu ne racunajte vise)pa da budemo ozbiljna reprezentacija.Ako budu svi fit do Brazila mogli bi imati jaku repku(pod uslovom da nadjemo ova 2 potrebna fudbalera)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Jarane nije bilo nit vrijeme nit mogucnosti probati neka nova imena. Igrale se kvalifikacije i to je bio prioritet. Pozive je slao iskljucivo isprobanim igracima i onima koji su to stvarno zasluzili (Hajrovic+Bicakcic ---> Opravdali su obadvojica 100% svoje pozive). Kolasinac nije imao pravo da igra, ali i on bi sigurno dobio poziv. Jedino mozda ovaj iz Hajduka nije bio bas imperativ ali to je bilo malo i "politicki" pa je oprosteno (10tak min protiv Levata da se upise koja minuta).Mozambik je napisao/la:Trebao je napraviti, ali sumnjam da bi igrac poput Papeta moga napraviti sina i da on bude bek![]()
![]()
Mi smo znali da na zadnjem veznom i beku nemamo alternativu u martu nakon povrede Vranjesa. Od marta je proslo 7 mjeseci, ali mi nismo nasli alernativu jer smo zabijali glavu u pjesak, i ubjedjivali sami sebe kako su Zahirovic i Vrsajevic ustvari Lahm i Alonso.
Prijateljska je bila protiv Amerike, isprobao se samo Bicakcic, a ovdje je plasirana prica da smo izgubili jer su se probavali igraci, probavali su se igraci tipa Sunjic, Vrsajevic, Zahirovic za koje se znalo da ne mogu, da nemaju potrebi kvalitet ni za klupu a kamoli za prvu postavu. Sad kad je situacija takva da nemamo nekoliko igraca zbog povrede svi govore nemamo alternativu, ne mozemo je ni imati, kad je nismo ni trazili.
Negdje sam vec napiso da je Pape igro ove zadnje utakmice na sve ili nista, bez DM i sa veoma ofenzivnim bekovima (to su protivnici dopustali, osim mozda Slovaka gdje je taj riziko mogo nas kostati ali na kraju se ipak isplatio). Da imamo neke alternative na tim pozicijama, sigurno bi dobili poziv, ali kako nemozete da svatite da tu nemamo alternativa. Nemojte samo sad doci sa Cocalicom, Hadzicem, Besicem... nit jedan nije ljevi bek nit isklucivo DM koji nam moze pomoci, osim toga u ovim kljucnim utakmicama bi bilo ludilo ubaciti nekog neisprobanog igraca. Zamisli samo da taj igrac napravi kardinalnu grasku i kosta nas kvalifikacija, pa poderali bi Susica u sred Bascarsije. Tako da za tih tvojih 7 mjeseci nije se mogo izmisliti igrac, a nije bilo ni mogucnosti eksperimentirati i isprobljavati neka nova neprovjerena imena. Ta tekma protiv USA je sluzila Papetu da malo vrati igrace na zemlju pred kljucne utakmice da nebi previse visoko poletili. Nije htjeo da se izgubi, ali nije je zelio da se igraci dobro namuce. To bi svaki normalan trener u ovoj situaciji uradio.
Sad je mogo povesti neka nova imena ali izgleda hoce bas da vidi gdje stoimo sa ovim sto imamo. Mozda i nije smijo vise od 18 igraca povesti u USA zbog troskova. U svakom slucaju mi nemamo neku bazu igraca i moramo se krpiti i sa igracima kao sto su Zaha i sicni.
Prcić,Eldin HAdžić i Šćuk se mogu probati sigurno da imaju mjesta..STo se tice pozicije DM-a tu moze igrati KOlasinac,a Salihovic na lijevom beku ili da i Salihovic i MEdunjanin igraju tu poziciju zajedno..
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Ma probace nove igrace, mora, bilo bi glupo da to neuradi! I sam Pape evo danas citam na klix.ba je objavio da ce biti novih imena. Na DM se slazem sa tobom, sad imamo i nekih drugih alternativa, tako da konkurencija znaci onda da neku moraju doplu zapeti.zgembo89 je napisao/la:Prcić,Eldin HAdžić i Šćuk se mogu probati sigurno da imaju mjesta..STo se tice pozicije DM-a tu moze igrati KOlasinac,a Salihovic na lijevom beku ili da i Salihovic i MEdunjanin igraju tu poziciju zajedno..
jel se igra u noci s nedjelje na ponedjeljak il s ponedjeljka na utorak ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Ponedjeljak na utorakZZtop10 je napisao/la:jel se igra u noci s nedjelje na ponedjeljak il s ponedjeljka na utorak ?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Jbg,zna i Safet da nam klupa nema Spahu i sl..
Al ,misli da je to ipak najbolje sto imamo u ovom trenutku...
Mislim da ce ovi manje dokazani grist zemlju u Americi ,jer svako zeli u Brazil...
Al ,misli da je to ipak najbolje sto imamo u ovom trenutku...
Mislim da ce ovi manje dokazani grist zemlju u Americi ,jer svako zeli u Brazil...
Sta kažete na onog malog Marka Vejinovića iz Vitessea !? Majka mu je iz Bosne,rođen u Holandiji,igra standardno,prvi su na tabeli,igrao za sve mlade repr. Holandije...
Pratim holandsku ligu, vrlo kretan je igrac i zna zacuvati loptu, ali kakve veze ima Veijnovic sa Bosnom? mislim da mu mati nije iz Bosne? nisam toliko informisan uvezi ovog igraca, mozda znas vise.19risha88 je napisao/la:Sta kažete na onog malog Marka Vejinovića iz Vitessea !? Majka mu je iz Bosne,rođen u Holandiji,igra standardno,prvi su na tabeli,igrao za sve mlade repr. Holandije...
Lepa Brena - Mani zemlju koja Bosnu nema.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Emir_BIH je napisao/la:Pratim holandsku ligu, vrlo kretan je igrac i zna zacuvati loptu, ali kakve veze ima Veijnovic sa Bosnom? mislim da mu mati nije iz Bosne? nisam toliko informisan uvezi ovog igraca, mozda znas vise.19risha88 je napisao/la:Sta kažete na onog malog Marka Vejinovića iz Vitessea !? Majka mu je iz Bosne,rođen u Holandiji,igra standardno,prvi su na tabeli,igrao za sve mlade repr. Holandije...
JOJ koliko puta mora se jos objasniti! Nije ni vazno odakle su mu roditelji, vazno je samo da mu je Dzedo ili Nena rodjeni na prostoru bivse nam drzave. Kakve veze ima Subotic sa Srbijom itd.!
Taj pomenuti mora se prvo nagovoriti da igra za nas, jer nema ni nase civilno drzavljanstvo a o sportskom da i nepricamo. Pored toga moje licno misljenje je da on ili ceka Nizuzemsku ili Srbiju, o nama i ne razmislja. Osim toga igra ofenzivnog veznog, gdje mi i nemamo bas potrebe.
Vec sam napisao na drugoj temi da sam gledao momka zadnju tekmu koju su igrali i igrao je zadnjeg veznog
dobro bi bilo i kad bi se nesto sredilo da bude u konkurenciji makar za naredne kvalifikacije jer tesko da ce dobiti poziv iz Srbije ili Holandije
dobro bi bilo i kad bi se nesto sredilo da bude u konkurenciji makar za naredne kvalifikacije jer tesko da ce dobiti poziv iz Srbije ili Holandije
Otac mu je iz okoline Zrenjanina, a majka iz Bosne. U Holandiju su došli pre 40 godina.
"Imam i srpski i holandski pasoš."
Upitan da li je Srbin ili Holanđanin, Marko je kao iz topa odgovorio:
"Oboje."
Iako je ceo život proveo u Holandiji, dobro govori srpski.
"Srpski sam učio od malena, jer se njime služimo u kući."
Ipak, nije imao dilemu za koju reprezentaciju će igrati. Nastupao je za holandske selekcije do 17 i 19 godina, a nedavno je u prijateljskoj utakmici debitovao i za mladu reprezentaciju. Iz srpskog fudbala ga niko nije kontaktirao godinama. Zato nije imao izbora.
"Ne mogu da idem negde gde me ne zovu", kaže Marko Vejinović.
Vejinoviću je majka iz Bosne,otac mu je iz Srbije iz Zrenjanina,a čim mu je majka iz Bosne on može dobiti državljanstvo... On nikad niti je dobio poziv iz Srbije nit iz Holandije,zato kazem,nista ne gubimo ako ga probamo navući na naš mlin,to što vi mislite da nam ne treba je jedno a stvarnost je nešto drugo... Toliko nam ne treba da se odmah uhvatimo za glavu čim nas jedna povreda pokosi,ko garantuje da će biti zdrav i Pjanić i Misimović za SP!? Niko... Momak ima 23 godine i ko zna gdje ce dogurati,poslije nam može biti žao kao x puta do sada,a to da li će igrat za nas ili neće,mi ne znamo ako ne budemo pitali,isto kao i za SeaMaksuzBaksuz je napisao/la:Emir_BIH je napisao/la:Pratim holandsku ligu, vrlo kretan je igrac i zna zacuvati loptu, ali kakve veze ima Veijnovic sa Bosnom? mislim da mu mati nije iz Bosne? nisam toliko informisan uvezi ovog igraca, mozda znas vise.19risha88 je napisao/la:Sta kažete na onog malog Marka Vejinovića iz Vitessea !? Majka mu je iz Bosne,rođen u Holandiji,igra standardno,prvi su na tabeli,igrao za sve mlade repr. Holandije...
JOJ koliko puta mora se jos objasniti! Nije ni vazno odakle su mu roditelji, vazno je samo da mu je Dzedo ili Nena rodjeni na prostoru bivse nam drzave. Kakve veze ima Subotic sa Srbijom itd.!
Taj pomenuti mora se prvo nagovoriti da igra za nas, jer nema ni nase civilno drzavljanstvo a o sportskom da i nepricamo. Pored toga moje licno misljenje je da on ili ceka Nizuzemsku ili Srbiju, o nama i ne razmislja. Osim toga igra ofenzivnog veznog, gdje mi i nemamo bas potrebe.
Zadnja izmjena: 19risha88, dana/u 13 nov 2013, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
[quote="pazzarac"]Vec sam napisao na drugoj temi da sam gledao momka zadnju tekmu koju su igrali i igrao je zadnjeg veznog
Moze se sa momkom popricati, nista nefali! Moze posluziti, mozda se i razvije jos u vrhunskog igraca. Za sad nebi reko da je potencijal za Brazila, ali mozda i grijesim!
Ja mislim da savez potajno i obavlja razgovore sa nekim igracima i pokusava ih dovesti u pravu raju, ali to se ne lansira po novinama. Barem bi to svaki normalan covjek tako obavljo, pa ko hoce bujrum, a na selektoru je da odluci hoceli biti onda pozvan ili ne (naprimjer slucaj Hadzica, mada je ovaj sam iso malo previse preko novina, sto mu mozda i nije valjalo).
Moze se sa momkom popricati, nista nefali! Moze posluziti, mozda se i razvije jos u vrhunskog igraca. Za sad nebi reko da je potencijal za Brazila, ali mozda i grijesim!
Ja mislim da savez potajno i obavlja razgovore sa nekim igracima i pokusava ih dovesti u pravu raju, ali to se ne lansira po novinama. Barem bi to svaki normalan covjek tako obavljo, pa ko hoce bujrum, a na selektoru je da odluci hoceli biti onda pozvan ili ne (naprimjer slucaj Hadzica, mada je ovaj sam iso malo previse preko novina, sto mu mozda i nije valjalo).
-
robijas_Ri
- Kontakt:
Kad ce vise poletiti da pratimo avion!
Sutra heheherobijas_Ri je napisao/la:Kad ce vise poletiti da pratimo avion!
Ej ljudi meni samo nije jasno zbog čega ovi iz našeg saveza ništa ne poduzmu kad je u pitanju Adem Ljajić???? Momak nema nijednu utakmicu za Srbiju,osim prijateljsku kakvu je imao i Hajrović,fkt ne kontam,Subotić bez problema zaigra za Srbiju iako je iz Bl. a ovi nasi ni da pokusaju s Ljajićem... 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.