18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 14 nov 2013, 09:35

Mozambik je napisao/la:Svraka je u dvije utakmice dao dva gola, pa je nogiran. On jest ubleha, al je u odnosu na ublehe koje su ustale u repki Seedorf.
Jarane nemoj se naci uvrijedjen, ali po ovoj izjavi si deklasiro sam sebi i tvoje znanje o fudbalu! :mrgreen: Sorry, ali stvarni se vidi da nisi od struke. Uzivaj u navijanju i pusti drugima koji se razumiju da lupaju glavu ko i gdje i kako da igra.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 14 nov 2013, 09:38

vendeta87 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Jesmo li to opet u fazi formacije sa jednim napadačem, bez Ibiševića u prvoj postavi? Golemo.
Ja sam vise u afektu stavio Dzeku jer trenutno bi Ibisevic u formaciji sa jednim napadacem trebao imati prednost zbog bolje forme. Al upravo u tome i jeste draz ove formacije jer bi u napadu imali dva jako kvalitetna napadaca koji bi se borili za jednu poziciji (nebi morali tragati za trecim napdacem za SP).

Staviti Dzeku ili Ibisevica na klupu je GRIJEH!!! a da negovorim dalje :)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 nov 2013, 11:08

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Svraka je u dvije utakmice dao dva gola, pa je nogiran. On jest ubleha, al je u odnosu na ublehe koje su ustale u repki Seedorf.
Jarane nemoj se naci uvrijedjen, ali po ovoj izjavi si deklasiro sam sebi i tvoje znanje o fudbalu! :mrgreen: Sorry, ali stvarni se vidi da nisi od struke. Uzivaj u navijanju i pusti drugima koji se razumiju da lupaju glavu ko i gdje i kako da igra.
Ti i treba da lupas glavom, al od zid. Molim te, o fudbalski ekspertu, objasni meni, neukom navijacu reprezentacije cime su to Sunjic i Vrsajevic, pa i Zahirovic i Stevanovic zasluzili da se nadju na spisku reprezentacije, a Muamer Svraka nije. Govorim naravno, o onom vremenu kad je on uklonjen iz reprezentacije.

Da ne bude zabune, ja apsolutno podrzavam uklanjanje ubleha iz reprezentacije, ali ne selektivno.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 nov 2013, 11:21

Sabinho je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Pa jarane sto se tice Dilavera tvrdim ti da Avdija nije nista slabiji igrac od njega. Cak ej Avdija standardan u svom klubu,a Dilaver grije klupu u Austriji. Sto se tice Dine,on prvo mora postati standardan u Standardu :D Moramo prihvatiti da nemamo sirok igracki kadar,imamo na pozicji desnog bocnog jednog vrhunskom medjutim on je (pre)cesto povrijedjen :( Tako ce nam biti sve dok nasa domaca liga ne pocne proizvoditi igrace. Ja bi u Papetovoj situaciji mozda malo razmislio i o Berberovicu.
Nakon ovih tvrdnji, mislim da nema svrhe da dalje raspravljamo
Objasni molim te :?
To ti je isto k'o kad bi ti tvrdio da je Island bolji od Hrvatske, a ja bih trebao objasnit da nije. Znaci nepotrebno, ali eto da ne bude da nemam argumenata.

Emir Dilaver:
Liga prvaka: 2 utakmice
Kvalifikacije za LP: 1 utakmica
Bundesliga: 9 utakmica
Kup: 2 utakmice

Ukupno: 14 utakmica, od toga 4 puta ulazio sa klupe. Nesto ne bih rek'o da je klupa toliko zagrijana.

Dino Arslanagic:
Europska liga: 4 utakmice
Kvalifikacije za EL: 4 utakmice
Jupiter liga: 1 utakmica
Kup: 1 utakmica
U21 kvalifikacije: 4 utakmice

Ukupno: 14 utakmica, sve starter.

Moram priznati da mi nije jasno ovo oko lige i EL, starter u EL, a rezerva u ligi. Uglavnom, ni on ne grije bas klupu.

Jel ti sad jasno ?

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 14 nov 2013, 11:36

Mozambik je napisao/la:Ti i treba da lupas glavom, al od zid. Molim te, o fudbalski ekspertu, objasni meni, neukom navijacu reprezentacije cime su to Sunjic i Vrsajevic, pa i Zahirovic i Stevanovic zasluzili da se nadju na spisku reprezentacije, a Muamer Svraka nije. Govorim naravno, o onom vremenu kad je on uklonjen iz reprezentacije.

Da ne bude zabune, ja apsolutno podrzavam uklanjanje ubleha iz reprezentacije, ali ne selektivno.
Jarane da se viditi da si sa svojom izjavom napravio totalni promasaj netrebas biti neki eksert (dao go i zato zasluzuje, fudbal je ipak malo kompleksniji). Vidi ti se i na reakciji da nisi zreo a na komentarima a i na drugim temama da vecinom provociras i dajes besmislene izjave. Toliko o hlupanju glave od zid. :?

Za to ko treba biti na spisku a ko ne odlucije trener jer on ima najbolji uvid u citavu situaciju. Trener odlucuje i trner je odgovoran za rezultate bili oni negativni ili pozitivni. Tako naprimjer je jedan trener stavljo Ibisevica na klupu dok kod drugog standerdo igra. Svako ima svoje ideje o fudbalu, tako i ti. Za tebe Svraka zasluzuje za Papeta ne, samo sto u ovom slucaju Pape odlucuje. Zato sam i reko da uzivas u navijanju i pustis ljude da rade svoj posao.

I na kraju krajeva, uklanjanje nekih igraca slabijih kvaliteta (nikakvih uhlepa kao sto to ti pises) i uvodjenje novih kvalitetnijih nemozes u nasem slucaju uraditi odjednom jer nema dobrih alternativa na nekim pozicijama. To je problem citave price. Nisu alternative neki igraci koji nedonose neki daleko veci kvalitet, u tom slucaju nema smisla mjenjati igrace.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 nov 2013, 12:37

Jarane da se viditi da si sa svojom izjavom napravio totalni promasaj netrebas biti neki eksert (dao go i zato zasluzuje, fudbal je ipak malo kompleksniji). Vidi ti se i na reakciji da nisi zreo a na komentarima a i na drugim temama da vecinom provociras i dajes besmislene izjave. Toliko o hlupanju glave od zid. :?

Za to ko treba biti na spisku a ko ne odlucije trener jer on ima najbolji uvid u citavu situaciju. Trener odlucuje i trner je odgovoran za rezultate bili oni negativni ili pozitivni. Tako naprimjer je jedan trener stavljo Ibisevica na klupu dok kod drugog standerdo igra. Svako ima svoje ideje o fudbalu, tako i ti. Za tebe Svraka zasluzuje za Papeta ne, samo sto u ovom slucaju Pape odlucuje. Zato sam i reko da uzivas u navijanju i pustis ljude da rade svoj posao.

I na kraju krajeva, uklanjanje nekih igraca slabijih kvaliteta (nikakvih uhlepa kao sto to ti pises) i uvodjenje novih kvalitetnijih nemozes u nasem slucaju uraditi odjednom jer nema dobrih alternativa na nekim pozicijama. To je problem citave price. Nisu alternative neki igraci koji nedonose neki daleko veci kvalitet, u tom slucaju nema smisla mjenjati igrace.
Ti si prvi poceo sa pricom o udaranju u glavu, o razumjevanju itd.. ja sam samo odogovorio, ako si se nasao uvrijedjen izvinjavam se.

Druga stvar, ti si rekao da ja ne poznajem fudbal, pa sam te lijepo zamolio da mi objasnis. Kazes fudbal je kompleksan, tacno je, ali da vidimo koje su te kompleksne stvari, koje su drugi igraci uradili a Svraka nije i time zasluzili pozivanje u reprezentaciju bez obzira na status u klubu i pruzenu igru u reprezentaciji.

Hoces da ti kazem koje su ? Nema ih, ne postoje. Ti to vrlo dobro znas, ali neces da odgovoris, pa prebacujes pricu na Ibisevica, na selektora, na rezultate.

Treca stvar, ja podrzavam selektora. Jesam kritican, imam na to pravo, ne pljujem, ne pisem da je kreten, seljak, teleci pogled itd... Kritikujem Zahirovica koji je ubleha, Vrsajevica takodjer, Sunjica takodjer.
Napisao sam, takodjer, koje su alternative za njih da ne ispadnem da samo kritikujem, a ne nudim rjesenja na tim pozicijama.

Naravno to je moje misljenje, niko se sa njim ne mora slagati, zivimo u demokratskom svjetu i selektor nije sveta krava, pa ako je izborio prvenstvo, sad treba sutiti i ne ukazivati na greske bilo sta da uradi.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 nov 2013, 12:56

znam da nije za ove teme, ali me zanima, da li bi uspjeli nasi navijaci, da nas u brazilu bude negdje oko 10000-20000 hiljada?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2013, 13:04

80% naših navijača u Brazilu će doći iz dijaspore. Mislim da su cifre koje spominješ nedostižne, jer se ne igra u Evropi, jedino ako nas Amerikanci i Kanađani ne iznenade.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 14 nov 2013, 13:05

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:znam da nije za ove teme, ali me zanima, da li bi uspjeli nasi navijaci, da nas u brazilu bude negdje oko 10000-20000 hiljada?
dobro obrati paznju na tribine protiv argentine,sve amerika,blizu im,jeftinije neg nama....koliko bude sad u st.luisu bice u brazilu barem se nadam :D
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2013, 13:12

wienultras je napisao/la:dobro obrati paznju na tribine protiv argentine,sve amerika,blizu im,jeftinije neg nama....koliko bude sad u st.luisu bice u brazilu barem se nadam :D
Mislim da STL ne može biti mjerilo. Put na SP je malo kompleksniji poduhvat, mnogo stvari se treba poklopiti pa da odeš tamo, a prije svih novac i slobodni dani na poslu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 14 nov 2013, 14:14

Goalgetter je napisao/la:slika

Aguero ce ljiljane :mrgreen:
Ma ovaj Pablo je zaBaleta :P
Uglavnom maximalno ozbiljno odigrati da konacno vidimo na cemu smo :) Iskreno volio bih da se midzet nije povrijedio al i bez njega su sila :D
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 14 nov 2013, 14:18

Mozambik je napisao/la:Ti si prvi poceo sa pricom o udaranju u glavu, o razumjevanju itd.. ja sam samo odogovorio, ako si se nasao uvrijedjen izvinjavam se.

Druga stvar, ti si rekao da ja ne poznajem fudbal, pa sam te lijepo zamolio da mi objasnis. Kazes fudbal je kompleksan, tacno je, ali da vidimo koje su te kompleksne stvari, koje su drugi igraci uradili a Svraka nije i time zasluzili pozivanje u reprezentaciju bez obzira na status u klubu i pruzenu igru u reprezentaciji.

Hoces da ti kazem koje su ? Nema ih, ne postoje. Ti to vrlo dobro znas, ali neces da odgovoris, pa prebacujes pricu na Ibisevica, na selektora, na rezultate.

Treca stvar, ja podrzavam selektora. Jesam kritican, imam na to pravo, ne pljujem, ne pisem da je kreten, seljak, teleci pogled itd... Kritikujem Zahirovica koji je ubleha, Vrsajevica takodjer, Sunjica takodjer.
Napisao sam, takodjer, koje su alternative za njih da ne ispadnem da samo kritikujem, a ne nudim rjesenja na tim pozicijama.
.
Ti mene pogresno svacas od razbijanja glave, do primjera sa Ibisevicom itd!

Izvini, ali diskusia nema smisla!
ZASTO, Citiram: Kazes fudbal je kompleksan, tacno je, ali da vidimo koje su te kompleksne stvari, koje su drugi igraci uradili a Svraka nije i time zasluzili pozivanje u reprezentaciju bez obzira na status u klubu i pruzenu igru u reprezentaciji.
WTF
kompleksan=komplikovan!!

Predlozio bi: Kad citas, citaj paznije!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 nov 2013, 14:58

Moj prijatelju taj Dilaver nije nista posebno,jednako kao i Avdija. To sto ove sezone igraju LP je dobra stvar ali iduce sezone nece igrati ni Ligu Uefa tako da ako je to faktor koji treba da odluci da l' je on kvalitet ili ne... Onda ja sad mogu reci da smo na stopera trebali pozvati Aldina Djidica npr jer igra Ligu Uefa i jer je standardan,medjutim iduce sezone ih ence biti nigdje tako da se taj argument gubi ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 nov 2013, 15:47

Sabinho je napisao/la:Moj prijatelju taj Dilaver nije nista posebno,jednako kao i Avdija. To sto ove sezone igraju LP je dobra stvar ali iduce sezone nece igrati ni Ligu Uefa tako da ako je to faktor koji treba da odluci da l' je on kvalitet ili ne... Onda ja sad mogu reci da smo na stopera trebali pozvati Aldina Djidica npr jer igra Ligu Uefa i jer je standardan,medjutim iduce sezone ih ence biti nigdje tako da se taj argument gubi ;)
a i igr`o je samo dvije utakmice u ligi prvaka.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 15 nov 2013, 00:16

Mozambik je napisao/la: Ti mene pogresno svacas od razbijanja glave, do primjera sa Ibisevicom itd!

Izvini, ali diskusia nema smisla!
ZASTO, Citiram: Kazes fudbal je kompleksan, tacno je, ali da vidimo koje su te kompleksne stvari, koje su drugi igraci uradili a Svraka nije i time zasluzili pozivanje u reprezentaciju bez obzira na status u klubu i pruzenu igru u reprezentaciji.
WTF
kompleksan=komplikovan!!

:lol: :lol: :lol: Svaka ti cast, umjesto da ko covjek priznas, ti i dalje nastavljas po svome, glumis lektora, glumis psihologa itd....

Jos jednom te pitam, posto si rekao da fudbal nije samo postizanje golova, sta je to sto su igraci koji su u rangu sa svrakom uradili, a svraka nije i time zasluzili poziv u reprezentaciju, STA?

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 15 nov 2013, 10:41

Mozambik je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: Svaka ti cast, umjesto da ko covjek priznas, ti i dalje nastavljas po svome, glumis lektora, glumis psihologa itd....

Jos jednom te pitam, posto si rekao da fudbal nije samo postizanje golova, sta je to sto su igraci koji su u rangu sa svrakom uradili, a svraka nije i time zasluzili poziv u reprezentaciju, STA?
procitaj bolje sta sam napiso u proslim komentarima, pa razmisli dobro, pa jos jednom procitaj, pa onda mozed i svatis! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ali evo jos jednom moje misljenje, mozda razumjes: Nisu ni drugi nista bogzna uradili, isti/slicni kvaliteti kao Svraka, samo na Svrakinoj poziciji imamo i previse dobrih igraca.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 15 nov 2013, 11:29

procitaj bolje sta sam napiso u proslim komentarima, pa razmisli dobro, pa jos jednom procitaj, pa onda mozed i svatis! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ali evo jos jednom moje misljenje, mozda razumjes: Nisu ni drugi nista bogzna uradili, isti/slicni kvaliteti kao Svraka, samo na Svrakinoj poziciji imamo i previse dobrih igraca.
MaksuzBaksuz je napisao/la: Jarane nemoj se naci uvrijedjen, ali po ovoj izjavi si deklasiro sam sebi i tvoje znanje o fudbalu! :mrgreen: Sorry, ali stvarni se vidi da nisi od struke. Uzivaj u navijanju i pusti drugima koji se razumiju da lupaju glavu ko i gdje i kako da igra.
Evo sta si napisao, gomila fraza, vrijedjanja, budalastina i ti meni pises da bolje citam, bolje je tebi da lupis jos koji put glavom mozda razaznas neke stvari u vezi nogometa.

I ovim bi zavrsio nasu raspravu, ionako smo otisli predaleko od teme.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 15 nov 2013, 11:43

Ako je bilo ko zasluzio poziv u repku, onda je to Svraka. Momak igra fantasticno zadnjih par mjeseci i apsolutno odskace od svih igraca u PLBiH i cista je glupost da ga ne zove. Tika taka Muamer Svraka :lol:
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 nov 2013, 11:51

Svraka :lol:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 nov 2013, 12:08

Hordas Doboj je napisao/la:Ako je bilo ko zasluzio poziv u repku, onda je to Svraka. Momak igra fantasticno zadnjih par mjeseci i apsolutno odskace od svih igraca u PLBiH i cista je glupost da ga ne zove. Tika taka Muamer Svraka :lol:
Sto se Zelje tice,jedini koji bi mozda mogao da bude isproban je TT25
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.