RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 16 nov 2013, 14:53

svake godine isto, kao da je Široki Barca.. :oops:

odbrana poklonila pobjedu Širokom, pogotovo Zvonić i Zolj, a naprijed qurac...

a kakva nam je liga, govori nam podatak da Wagner koji ima 36 godina je najbolji igrač lige...toliko.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 16 nov 2013, 15:00

AlemC85 je napisao/la:svake godine isto, kao da je Široki Barca.. :oops:

a kakva nam je liga, govori nam podatak da Wagner koji ima 36 godina je najbolji igrač lige...toliko.
sad ne valja liga .... priznaj siroki je bolji u ovom trenutnku i to je to , ide se dalje ....
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 nov 2013, 15:01

lucif3R666 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:svake godine isto, kao da je Široki Barca.. :oops:

sad ne valja liga .... priznaj siroki je bolji u ovom trenutnku i to je to , ide se dalje ....
ako ovo nije istina onda ne znam...

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 16 nov 2013, 15:03

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Idemo Rodjeni danas mlatnut matane kikase bjelocarapane i primaknut se jos vise vrhu a nakom toga svi u Trebinje. Adi nisu oni odozdo nego odzgar :lol: :lol: Forza Velez ljubavi moja. Svi na stadion
Zašto niste došli danas odigrati utakmicu? di ste bili 90min? :lol: :lol: :lol: :lol:

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 16 nov 2013, 15:03

Iskreno čestitati Širokom i krenuti dalje. Fina šamarčina je fasovana danas.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 nov 2013, 15:12

Zolj Zvonic Kodro Hebibovic na hasana brkica most i sva cetvorica na onu jednu pecinu yebem vam majku u pizdu
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 nov 2013, 15:16

Šteta za Velež, velika je ovo bila prilika da se napravi iskorak u odnosu na prethodne godine i priključi vrhu tabele.
Pogotovo što je raspored do kraja polusezone bio solidan.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

kladionicar30
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar30 » 16 nov 2013, 15:17

A jeste se bili nabrijali hladno kao da ste barcelona....ljudi vas otresli i naravno djaba sto dajete i maleticu 5000 platu itd vazda ce te biti donji dio tabele nazalost....

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 nov 2013, 15:19

ceze je napisao/la:Šteta za Velež, velika je ovo bila prilika da se napravi iskorak u odnosu na prethodne godine i priključi vrhu tabele.
Ma brate ne boli poraz,siroki je kvalitetniji od nas ali boli pristup i zalaganje nasih pic.a.ka yebem im familiju. Pohvale za RA koji se okupio u velikom broju. Ove igrace sve nogama iznabijat fuj fuj
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2013, 15:28

Ekipa je nakon uvodnih 15 - ak minuta igre vidjela da ne može svojom prepoznatljivom igrom doći do gola, te se uvukla nervoza. Igrači Širokog su vrlo vješto i iskusno otvorili početak utakmice, te kasnije utakmicu okrenuli " na svoj mlin ".

Ova ekipa, koja trenutno predstavlja naš tim ( neću da stvorim misao da ih se hvali preko mjere kad pobjeđuju, i da ih se kudi isto tako preko mjere kad gube ) je jako loše psihički i taktički postavljena za ovu utakmicu.

Prvo, kada su stupili na travnjak, i vidjeli publiku, vidjelo se na njima da im nije svejedno, vidjeli su da su očekivanja velika, i to ih je sputavalo, te su igrali pod velikim pritiskom. Tu je zakazala psihološka priprema ekipe za ovaj meč. Rekao bih da su pak naša očekivanja bila prevelika od ovog meča, i da su oni, iako se vode " na papiru " profesionalcima, polu - profesionalan tim.

Zašto to kažem, kažem iz razloga što su se čitavim dijelom utakmice jedni iza drugih sakrivali, da ne prime loptu, da ne krenu, falilo je odlučnosti, samopouzdanja, volje, i želje za pobjedom. Ovdje je također zakazala psihološka priprema ekipe za današnji meč.

Što se tiče taktičke postavke, možda malo suludo, iracionalno zvuči slijedeće što ću napisati, ali, naša taktička postavka protiv Širokog me podsjećala na postavku Reala protiv Barcelone prije, kada bi se svi zbili na svoju polovicu i čekali grešku protivnika, dok je onaj napadač crkavao, a obrana suparničke ekipe se poigravala sa njim. E tako su se Širokobriježani poigravali sa Jusufbašićem.

Dopuštajući ogroman prostor i vrijeme defanzivcima Širokog da adekvatno dostave loptu veznom redu, koji je bio duplo pokretljiviji i odlučniji od našeg, kao i krila koja su dovodila do ludila Hebibovića / Letića, više Hebibovića, su ovu utakmicu postavili na način, na kakav je zapravo i trebala biti postavljena u trenutnoj konstalaciji snaga.

Naša igra se i ne može nazvati istom, kada smo bezglavo jurišali u napadu, oslanjavši se isključivo na individualne akcije pojedinaca, koji su lagano zaustavljani od dvojice, ili pak trojice igrača Širokog. Lopta je jako sporo išla od igrača do igrača, te su Širokobriježani jako lagan posao imali danas. Ova 3 gola razlike su i malo u odnosu na prikazano na terenu.

Pokazalo se opet, da naši igrači ne znaju osnove koje se tiču obrambenog dijela nogometa. Pozicioniranje, uklizavanje, odlučnost su bili nepoznata riječ za naše obrambene igrače u ovom susretu. Jako loša partija igrača, koju je krunisalo jako loše vođenje i priprema ekipe kako na psihološkom tako i na taktičkom planu.

Ali idemo dalje, i dalje ću da vas gledam, tražiti ćemo promjene, tražiti ćemo bolje, ekipa se ne stvara preko noći, i uz njih se mora biti, defetistički otpad odstraniti iz kluba, prepoznati će se ko su oni, koji nisu dostojni da nose dres ovoga kluba.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 nov 2013, 15:33

Zizu objasnio. Naravno kao i 47 godina do sada opet iduce kolo uz svoje Rodjene i od euforije zadnja tri kola sada jedva cekam polusezonu da se nekim igracima zahvali jer je tezina grba koji nose na srcu preteska za njih. Forza Velez
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2013, 15:37

kladionicar30 je napisao/la:A jeste se bili nabrijali hladno kao da ste barcelona....ljudi vas otresli i naravno djaba sto dajete i maleticu 5000 platu itd vazda ce te biti donji dio tabele nazalost....
A gdje si bio da pohvališ kada su bili ostvarivani dobri rezultati slika

Sada si došao kada su poraženi, da bi dokazao svoju tezu koju prije ovog meča nisi iskazivao. Velika m.uda se stvore preko noći. slika

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 16 nov 2013, 15:45

kladionicar30 je napisao/la:A jeste se bili nabrijali hladno kao da ste barcelona....ljudi vas otresli i naravno djaba sto dajete i maleticu 5000 platu itd vazda ce te biti donji dio tabele nazalost....
eto ti znas da ce mo biti vazda donji dio tabele,haj prosetaj sa teme :evil:

Ljudima cestitke(to sam uradio i na njihovoj temi)ali bez obzira na sve niko ne moze omalovazavati nas klub.Jesmo se nadali bodovima,ali Siroki nam je pokazo da moramo jos "drobe jesti" za Evrope ;) ,i to je to.Ako nastavimo dobrim radom u klubu doce i taj potrebni kvalitet(i kontinuitet dobrih igara) za Evrope,mozda vec iduce godine.Ove godine jos probati u kupu napraviti ako se sta moze(mozda dovesti jos kojeg kvalitetnijeg igraca ciljano bas za kup takmicenje na polusezoni)a ako ne ,onda pravimo tim za iducu godinu. ;)

P.S.Ove nase zdepi od igraca nab ijem na kar,hljeb im yebem. :evil: Ok je izgubiti od boljeg protivnika ali ovo danas je katastrofa od igre ,ko da tek pocinju igrati lopte ,smotani stvorevi :evil:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 16 nov 2013, 15:46

Ovo je danas zaista tužno bilo. Mi imamo 4-5 kvalitetni igraca u prvom timu,ali jednostavno ostatak eklipe je ispod svakog prosjeka.Onakve greške kao što su pravili Zvonić,Zolj,Kodro,pa i Hebibović mi je u zadnje vrijeme totalno loš.Po meni Hebibović ne moože biti bek jer on nema života čim udje s nekim u duel jednostavno ga odnese svak. Hebibović je sve do dolaska u Velež bio igrač sredine terena,ali eto od kad dodje u Velež staviše ga na beka.

Trebamo sada pokusati ove 2 sljedece utakmice dobiti. I na polusezoni se zahvalit i raskinut ugovor sa: Zvonicem, Kodrom, Zoljem,Kazazićem,Ćemalovićem i dovesti umjesto njih novi 5-6 igrača tako da imamo prvi tim jak, a i klupu solidnu.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 nov 2013, 15:50

odbrana smiješna totalno... Hebibović stoji 5 metara od igrača koji ide s loptom, ne smije ga napasti. Zolj je i stoper i plejmejker ??? Haj da jedno odradi da valja, nego je i u odbrani izgubljen a i kad ide s loptom. Kodro izgubljen totalno, Okić, Jusufbašić, Rašević odsječeni, ne mogu doći do lopte. Prvi gol je golmanov, trebao je pokupiti onu loptu, preletila ga je i lagano završila u golu. Drugi gol, naši igrači ne smiju napasti, otvara se velik prostor za Wagnera koji lagano završava odličnim udarcem. A onaj Zvonić :lol: ne mogu da vjerujem da onaj nije na klupi, zašto se stalno on forsira? Ovako je izgubio loptu i u prvoj utakmici u Širokom i oni su zabili gol... Uglavnom, današnji pristup igrača je bio kriminalan... Zvonića treba u Lokomotivu, Hebibovića ako ovako nastavi u Igman, Zolja isto u Lokomotivu, Kodru u penziju.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 16 nov 2013, 15:50

Lijepo Zizu objasnio. Mlatnuli nas ljudi sam tako, dobro onaj širokobriježanin napisa, kao da nismo bili na terenu.
Bojim se da je ova ekipa ipak limitirana, jednostavno nam nedostaje taj igrač sredine. Kodro se čitavu utakmicu krio.
Široki ima svoj kvalitet, nesporono, mada mislimd a su kojim sluačljem primili prvi go, da bi izgubili. Rekao bih da mi je jasno zbgo čega , obzirom na kvalitet ekipe, previše gube na strani.

Maletić je danss bio jedan od najboljih, ali opet, on jednsotavno nije ispunio olekivanja, nije postao igrač koji preteže na našu stranu, a zbog toga je doveden.

Uglavnom, bilo je pomalo frustrirajuće, ali hebeš ga, makar je dan bio sunčan i hava dobra. Ma problematlčna stvar ovog poraza je zapravo što Velež smješta u onu grupu ekipu koja ostatak prvenstva neće imati igrati nizašta. A to nije dobro.

E, atmosfera je bila sasvim ok, iznenadili me škripari brojem, lijepo su navijali (dobra fora bilo obo, Turbo limach show :mrgreen: ), i Red Army je dobro navijao, mada meni smeta ono ustanite rođeni....zar nema nešto bolje od toga....
idemo dalje
Zadnja izmjena: gost, dana/u 16 nov 2013, 16:06, ukupno mijenjano 2 puta.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 16 nov 2013, 15:52

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
ceze je napisao/la:Šteta za Velež, velika je ovo bila prilika da se napravi iskorak u odnosu na prethodne godine i priključi vrhu tabele.
Ma brate ne boli poraz,siroki je kvalitetniji od nas ali boli pristup i zalaganje nasih pic.a.ka yebem im familiju. Pohvale za RA koji se okupio u velikom broju. Ove igrace sve nogama iznabijat fuj fuj
Ovo me podsjetilo zašto rijetko idem na utakmice Rođenih. Čim igrač prvi puta pogriješi oni starohani im počnu **** od do. Umjesto da im se tada da podrška oni ih ubiju u pojam, a evo izgleda i vi mlađa raja ste pošli njihovim stopama.
Ne kažem da igrači nemaju krivnje, ali ne možeš navijat samo kad se dobiva, a kad se gubi onda im sve po spisku, ne ide to tako.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 nov 2013, 15:56

stokton je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Ovo me podsjetilo zašto rijetko idem na utakmice Rođenih. Čim igrač prvi puta pogriješi oni starohani im počnu **** od do. Umjesto da im se tada da podrška oni ih ubiju u pojam, a evo izgleda i vi mlađa raja ste pošli njihovim stopama.
Ne kažem da igrači nemaju krivnje, ali ne možeš navijat samo kad se dobiva, a kad se gubi onda im sve po spisku, ne ide to tako.
Stoktone haj nadji Hornaceka i Karl Malonea i idite se druzit. Da cesce ides na utakmice i da gledas onakvo zalaganje i ti bi isto napisao
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2013, 15:58

Nije tifo forum, međutim, moram da iskažem veliko razočarenje koje se tiče momaka iza gola. Brojnost je pokazana, međutim, mene smeta, zovu ljude da ustanu, kontaš sad će se nešto vezano za klub pjevat', a oni da im se deremo svi od reda, kada se gubilo 2 : 0, kada ekipi ne ide ništa od ruke, znači, da svi u jedan glas yebemo mater Širokom. To nije navijanje. Jako lijepo bih ja rastjerao one dečkiće iza gola, i nek' im je na sramotu što su nakon trećeg gola prestali navijat'.

Došlo 100 Škripara, i pokazali im kako se bodri svoj tim. Navija se 90 minuta, a ne dokad ti se nadre qrcu.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 16 nov 2013, 15:59

Kažem ti što rijetko idem, zbog levata poput tebe, ljudi su bolji i kraj priče, ti da voliš svoj tim ne bi im **** sve po spisku.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.