Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

amer991
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la amer991 » 16 nov 2013, 00:53

Nisam rekao teža al gledaj to ovako Belgija je najjača ekipa kad bi se spojile ove 2 grupe,zatim dolaze BiH,Grčka,Litvanija,Latvija,Lihtenštajn ,Škotska,Vels,Srbija i Makedonija na posljednjem mjestu 8-) 8-) ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 nov 2013, 00:56

Ima li gdje opcija LIKE ?! :? Bravo ti ga bate :mrgreen:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 nov 2013, 01:03

Insect_terminator je napisao/la:Ma bitno da Sammir ne igra, ostalo ce doci samo od sebe
Kako sad da Sammir ne igra?Legenda Dinama koji je 8 godina prvak i 8 godina igra u grupama EL i LP,a svi ti uspjesi građeni na Sammirovim leđima i onda da za njega nema mjesta u reprezentaciji?!
amer991 je napisao/la:Samo me zanima da li se i dalje misli da je BiH imala laganu grupu
Zaboli nas.Realno.
ŠB_Fidelis je napisao/la:Bit ce to bolje, Kovac je gurnut u vatru da vodi ekipu koja je usla u probleme i koju su unistili neke druge stvari, a ljudi ovdje ocekuju cuda pa evo vidim odmah kojekakve ''ocajna predstava'', ''Hrvatska nista posebno'', itd., itd., sve to covjek vidi i tako i tako, medjutim ne mozes najednom vratiti igru, vjeru u sebe i mentalitet pobjeda. Dok malo Kovac shvati koga bi trebao vec pomalo izostavljati iz prvih 11 (Olic), a koga vise forsirati (Rebic, Kovacic), to ce biti bolje, kao i koncipirati sustav koji najbolje odgovara ovim igracima.
Najvaznije je plasirati se na SP, a ja osobno smatram da tada brojni Hrvatsku prepoznati nece i bit ce im jasno zasto je godinama drzala poziciju koju je drzala. Veceras ne moze covjek biti zadovoljan s obzirom da smo morali iz stvorenih prilika i igraca vise zabiti makar jedan gol, ali i ovako je sve u nasim rukama i naravno pobjedom pokazati da nam je mjesto na SP-u i to je to, ne treba stvarati oko toga sada paniku niti se treba zamarati i obracati pozornost na komentare sa strane, to se nikoga ne tice, a brojni bi jeedva docekali da Hrvatska posrne u barazu, medjutim, najpametnije je pustiti Kovaca malo na miru da radi i poprica s igracima, ne moze se preko noci kompletni koncept promijeniti i naruseno stanje u ekipi nakon Stimca, ali prekvalitetni su to igraci i preiskusna momcad da se ne poslozi ili da se propusti ovakva sansa u uzvratu protiv, ruku na srcu nedostojnog protivnika, a onda, kao sto rekoh, do Brazila je to vec neka pootpuno druga prica.
Objasnio.Ključaj temu.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 nov 2013, 03:17

Boze dragi kakvi su ovo umobolesni komentari :roll: Promasili na kladionici pa se pokusavate utjesiti :? :lol: U utorak rutinski prolazimo 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 nov 2013, 08:32

Utakmica stvarno nije bila zanimljiva za gledati. Na kraju mislim, da ce Hrvatska ipak proci do SPa zahvaljujuci dosta slabom protivniku, koji ce vec u sljedecoj utakmici podlijeci pritisku.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 nov 2013, 08:34

Bas su se pacenici nasli komentirat. Promasih i ja kladionicu, ali necu pretjerano sr*t. Prvo poluvrijeme je bilo izjednaceno, mozda malo vise na nasoj strani. U drugom dijelu s igracem vise smo totalno dominirali, a Island nije presao centra vise od 3-4 puta, za one koji nisu gledali utakmicu, ne pretjerujem, stvarno se igralo samo u njihovoj polovici. Posjed lopte u drugom dijelu je bio 36-64. Kada oni izbiju loptu ja sve ocekujem da neki napadac pokupi i sjuri se prema nasem golu, a onda vidim da tamo nema nikoga, uzme je Simunic i opet lagano prema naprijed. Imali su 10 igraca u 30 metara i protiv takve postave je jako tesko igrati. Isto ce odigrat i u Zagrebu pa bi jedan gol mogao biti i odlucujuci, samo se nadam da to nece biti njihov iz neke kontre. Hrvatska nije stvorila puno prilika, uglavnom je bilo jako puno dobrih probijanja po boku, ali centarsut u sredinu ne zavrsi najbolje, golman pokupi ili obrana ocisti. Tih ubacivanja je bilo 19, a mi smo uputili 10 udaraca na gol i ako uzmemo u obzir da svih 10 nije nakon ubacivanja to znaci da su oni jako dobro igrali na te visoke lopte. Po meni je Mandzo zakazao, on je trebao barem jednu rijesiti, ali tko zna koliko igraca ga je cuvalo. I kad jos uzmemo u obzir da se ova utakmica morala igrati s dozom opreza ovo i nije bas toliko lose, a i jedini smo s gostovanja donijeli pozitivni rezultat. Sta reci na Francusku koja je porazena u Ukrajini s 2-0. Hrvatska ide dalje, a u Brazilu cemo se dokazivat.
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 16 nov 2013, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 16 nov 2013, 10:35

Neznam zasto se daje prednost Simunicu i Corluki ispred Lovrena lik igra sezonu karijere za sada jedan od najboljih stopera u EPL

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 nov 2013, 11:46

andro234 je napisao/la:Neznam zasto se daje prednost Simunicu i Corluki ispred Lovrena lik igra sezonu karijere za sada jedan od najboljih stopera u EPL
Zato sto Kovac ide na iskustvo. Simunic i Corluka su jucer odigrali doktorski, bez ijedne greske. Nije tu problem.

Problem je to sto je Stimac toliko unazadio ovu reprezentaciju da se to tesko moze ispravit u kratkom roku. Igraci nemaju samopouzdanja, treba tu ipak vremena malo. Island nije ribarska ekipa niti smijesna kako neki ovdje pricaju. Oni su zasluzeno u barazu i malo pogledajte gdje im igraci igraju, a ne se brukat pa pricat kao da su San Marino.

Ali daleko od toga da jucer nismo morali zabit. Morali smo napravit puno vise akcija i gol bi dosao. Ali hebiga kad je sve nekako shebano. Kvalitetniji smo i siguran sam da ce Niko vidjeti i odluciti se za najbolju momcad. Jer njegova greska jucer su bile zamjene. Ola nije krilo. Ali ne zamjeram mu previse, ipak je to jos pozitivan rezultat i njegova premijera.

Kao i uvijek najbolje je najednostavnije pa tako u Zagrebu ocekujem iskusne igrace. Ali ko zna...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 16 nov 2013, 12:35

Lillard je napisao/la:
Kao i uvijek najbolje je najednostavnije pa tako u Zagrebu ocekujem iskusne igrace. Ali ko zna...
U Zagrebu ocekujem hebanje svima sve po spisku od sukera na nize da podignemo atmosferu malo, uostalom tko moze vise navijati za ovu izdrkotinu od reprezentacije :)

donCorleoneDZG
Kontakt:

Post Postao/la donCorleoneDZG » 16 nov 2013, 16:19

Po meni sinoć su solidno odigrali Čarli i Joe u zadnjoj liniji, Rakitić u vezi i ugodno me iznenadio Rebić. Mislim da bi on svakako trebao u uzvratu startati od početka.
Modrić jako loš, netipično za njega puno pogrešnih dodavanja, Perišić se ako ništa drugo puno trudio ali učinak gotovo nikakav, Srna katastrofa, Eduardo uglavnom nevidljiv, Mandžukić i Iličević još manje.
Vidim da se priziva Kranjčar, ali Niko nikako ne smije ići na krilo jer je tamo posve neupotrebljiv, prespor, pretrom, nema kondicije cijelu utakmicu igrati na toj poziciji i tamo bi Islanđani ubili, zna nepotrebno driblati i gubit lopte, on ako igra mora igrati isključivo kao AMF.

Uglavnom, pozitivni pomaci su vidljivi sa Nikom kao izbornikom u tome da defanzivno odgovornije igraju, nema toliko prostora među linijama, kompaktniji su, nema ispadanja igrača i glupih pogrešnih dodavanja koji su ih koštali golova.
Negativno je i dalje to što su igrači ofanzivno izuzetno limitirani, nema nikakvih uigranih kombinacija, sve se svodi na bljeskove pojedinaca kao i do sad, no premalo je vremena prošlo da se popravi sve ono što je IŠ uspio zasrati i još će puno vremena proći prije nego krene na bolje. Pomake ćemo vidjet tek u sljedećim kvalifikacijama za EURO, a nadam se i znatan redizajn momčadi.

Što se tiče uzvrata... nekako mislim da će se desiti pacerski pogodak, te da će CRO ipak otić u Brazil, jedino ako nas rano primljeni gol šokira tu će biti sranja i adio World Cup 2014.
❶❾❽❻ Ω

http://www.youtube.com/watch?v=UkHkVt20gN0

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 17 nov 2013, 12:11

Insect_terminator je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
U Zagrebu ocekujem hebanje svima sve po spisku od sukera na nize da podignemo atmosferu malo, uostalom tko moze vise navijati za ovu izdrkotinu od reprezentacije :)
Za utakmicu s Islandom prodano, izvijestio je Šuker, devet tisuća ulaznica

sramota
Semper Fidelis

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 nov 2013, 12:21

Zbog čega je sramota?

Što se tiče tekme na Islandu, meni je ono bilo dobro, imali smo par dobrih šansi, al nema realizacije. Dečki su još u grču. neće biti lako ni u ZG, al vjerujem da će se proći...A onda do svjetskog ima dovoljno vremena da se raštimani orkestar i dirigent uigraju i uštimaju...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 nov 2013, 12:26

pa ukoliko stadion prima 9200-9300 onda nije sramota
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 nov 2013, 12:29

LenBias je napisao/la:pa ukoliko stadion prima 9200-9300 onda nije sramota
pa to je trećina kapaciteta..A igra se u utorak...i opet ne vidim ništa sramotno u tome...a danas je nedjelja popodne..
Nije da je nešto reprezentacija popularna u ZG..doći će mahom najviše ljudi iz drugih dijelova Hrvatske i BiH (kao što je slučaj i u Srbiji)..
Još doći na Maksimir i tamo gledati, eventualno dobiti upalu pluća, kad možeš na toplom i udobnom mjestu gledati, ne vidim ništa sramotno niti strašno...a i cjelokupna atmosfera od ustoličenja mamića i šukera je znamo već kakva...ne treba se ponavljati...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 17 nov 2013, 12:58

dubrava je napisao/la:
LenBias je napisao/la:pa ukoliko stadion prima 9200-9300 onda nije sramota
pa to je trećina kapaciteta..A igra se u utorak...i opet ne vidim ništa sramotno u tome...a danas je nedjelja popodne..
Nije da je nešto reprezentacija popularna u ZG..doći će mahom najviše ljudi iz drugih dijelova Hrvatske i BiH (kao što je slučaj i u Srbiji)..
Još doći na Maksimir i tamo gledati, eventualno dobiti upalu pluća, kad možeš na toplom i udobnom mjestu gledati, ne vidim ništa sramotno niti strašno...a i cjelokupna atmosfera od ustoličenja mamića i šukera je znamo već kakva...ne treba se ponavljati...
Ovaj se pravi pametan, on bi Hrvatsku na Balkan stavio, smanjena mu kvota, valjda.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 17 nov 2013, 14:41

dubrava je napisao/la: Još doći na Maksimir i tamo gledati, eventualno dobiti upalu pluća, kad možeš na toplom i udobnom mjestu gledati, ne vidim ništa sramotno niti strašno...a i cjelokupna atmosfera od ustoličenja mamića i šukera je znamo već kakva...ne treba se ponavljati...
Treba jos dodadati i pozivanje Sammira i Halilovica jos bi dodao i pozivanje Radosevica makar ga nitko ne spominje, a ocito je bilo da je on pozvan da se pokusa malo stabilizirat Hajduk financijski. Stimac nije imao podrsku od prvog dana, nebitno da li je nesposoban ili sposoban navijaci skupa sa medijima su bili rusitelji atmosfere od prvog dana. Zamisli da je na klupi sada protiv Islanda umjesto Kovaca bio Stimac i da smo odigrali identicno kao sto smo odigrali, mediji, navijaci bi ga pojeli (sprdali se sa njime), a ovako ide ona prica tesko je u mjesec dana ispraviti sve sto je Stiamc zasrao (mos mislit). Najgore od svega sto nam se moze dogoditi je odlazak na SP jer ce sva sranja gurnuti pod tepih na godinu dana, u suprotnom Suker ce vjerojatno otici a onda navijaci mogu instalirati Bobana na celo saveza jer on je taj ocito, Kovac izbornik, Zajec pomocnik , a igraci moraju biti u omjeru 30 - 30 - 30% sto otpada na igrace sadasnje ili bivse hajduka, rijeke i dinama (10% neka je dijaspora) tako da se kojim slucajem nitko ne osjeca ostecen, utamice neka se igraju najbolje u SAD-u ili Austaliji jer njima je ionako vise stalo.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 17 nov 2013, 15:27

Koji si ti...Mah, nemam rijeci. :roll:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 nov 2013, 14:10

Legendarni BLAŽ SLIŠKOVIĆ prokomentirao je za Sportski.net igru hrvatske nogometne reprezentacije u prvoj utakmici protiv Islanda te najavio okršaj odluke u utorak. Nogometni velikan ima ideju kako popraviti igru Hrvatske. Sve će, kaže, ovisiti o jednoj jedinoj stvari.

Kakav je vaš dojam nakon prve utakmice protiv Islanda?

U ovu bismo utakmicu od prve minute trebali krenuti puno agresivnije, da pokažemo Islanđanima da za nas jedino pobjeda dolazi u pitanje i ništa drugo. Očekujem da će se oni zatvoriti i čekati svoju priliku iz kontre i polukontre. Treba biti oprezan pozadi i paziti da ne gubimo lopte na sredini terena.

Koga biste mijenjali u momčadi u odnosu na prvu utakmicu?

Iskreno, ne znam zašto Niko Kranjčar nije igrao na Islandu. Moje je mišljenje da je trebao biti među 11, on mora biti u prvoj momčadi sa svojom preciznom loptom, svojom kreativnošću, jakim šutom, snalažljivošću na malom prostoru, pa takav nam igrač treba baš protiv Islanda. Ja sada ne bih ni na mjesto zadnjeg veznog stavio nekog trkača razarača nego kreativca, recimo malog Kovačića, zajedno s Lukom i Nikom ispred. Kovačić sa svojim 'jedan na jedan prodorom', Niko sa šutom, a Luka kreativnošću. A sad, gdje će Rakitić i kako rasporediti ostale igrače, to ovisi o cjelokupnoj koncepciji.

Kako biste ubrzali tu igru po krilima koja nam najviše nedostaje? Možda bi se Rebića moglo iskoristiti na lijevom krilu?

Pa i to je moguće. On je u onih 15 minuta jedini pokazao dozu agresivnosti, pokušaj probijanja boka svojom brzinom, ali bit svega je da što prije i jednostavnije treba mijenjati stranu. Kad vidimo da je na jednoj strani zgusnuto, ne treba se ta lopta pet puta dodirnuti, pa tek onda dodati igraču u sredini, pa onda ovaj doda na drugu stranu. Znači, ubrzati igru maksimalno. Kad je na jednoj strani zgusnuto, prva ideja veznih igrača mora biti prebaciti stranu.

Modrić je to mogao raditi u Tottenhamu, radi to u Realu, ali ne u tolikoj mjeri u reprezentaciji. Zašto?

To ovisi i o tome koliko ostali igrači iz reprezentacije imaju nos i kvalitetu da se ubace u prostor i da otvaraju igru. Naravno da nije isto Luki igrati s Marcelom u Realu i bez njega u reprezentaciji. Ne podcjenjujem naše igrače, ali nama nedostaju bočni igrači, kao što su to nekad bili Jarni i recimo Stanić. A, naravno, očekujemo da Luka sve riješi sam. Međutim, protivnik nas je pročitao odavno. Odigraju malo striktnije na Luku, stavi na Luku fizički kvalitetnijeg igrača i onda smo mi u sredini mrtvi. Pročitana knjiga. Ta knjiga se mora malo osvježavati. Moramo napisati nešto novo jer već svi unaprijed znaju što ćemo i kako ćemo igrati.

Vaša prognoza i osjećaj uoči druge utakmice?

Iskren da ti budem, moje je mišljenje da smo utakmicu trebali riješiti na Islandu. Imali smo 40 minuta igrača više, ali nismo uspjeli i ne možemo sad žaliti. Druga utakmica će biti teška, ne treba se varati. Oni se imaju snage i s igračem manje nositi s nama, bit će to teško probiti. Ali ako nam protok lopte s jedne na drugu stranu bude brži, da bi se stvorilo prostora za oštre centaršuteve s boka, onda bismo mogli nešto napraviti. Što manje igre kroz sredinu, gdje će biti najgušće, forsirati bokove i onda imamo šansu. Prilika će se ukazati.

Kako komentirate izjave pojedinih igrača da je isključenje islandskog igrača više poremetilo nas jer su se oni zatvorili i pokvarili nam planove.

Ha-ha-ha! Ma suvišan je bilo kakav komentar na tako nešto jer nema nikakve logike, to je van svake pameti. Meni je žao to reći, to se možda može čuti od igrača dok su umorni, dok su nervozni, pa daju neke takve izjave koje nemaju nikakvog smisla. Mislim da je tu suvišno bilo što komentirati, igrač više je uvijek prednost. Ali trebalo bi tu nešto napomenuti. Izbornik koji ima pripreme od samo četiri, pet dana nema vremena uigravati ekipu za situaciju kad ima igrača viška. Ali kažem, igrač više je uvijek prednost. Naš problem je što ne stvaramo šanse, a rekao sam kako možemo do šansi. Treba brzo prebacivati strane, oštri centaršutevi, napadači moraju vrebati i biti strpljivi i stvorit ćemo sigurno pet, šest stopostotnih prilika.

------------------------------------

Baka opet tocno sve proanalizirao i rekao, slazem se ponovno u potpunosti.
...Život za Široki...

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 18 nov 2013, 15:19

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/299 ... sland.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do ponedjeljka u podne ukupno je prodano i podijeljeno oko 13.000 ulaznica

slika

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 nov 2013, 19:21

Cijene karata su po meni uzasne. Istok 120kn :o . Utakmica jeste bitna i presudna, ali treba shvatiti da ljudi nemaju para na bacanje. Dosta prica o svetinji i slicnom, jer je ljudima bitnije da imaju sta jest nego ikakva utakmica. Tome dodas losu atmosferu oko cijelog HNS-a, prohladno vrijeme i nimalo atraktivnog protivnika. Ako bude 15 tisuca mozemo se napucat nogom u guzicu. Da je sjever 30-40, istok 70-80, zapad oko 100 sigurno bi bilo puno vise ljudi. U HNS-u ocito ne razmisljaju o tome da je bolje dati 50% jeftinije ulaznice i poduplati broj gledatelja, zaradit istu paru, a imat duplo vecu podrsku. Nadam se da im mozgovi nisu toliko zaostali da su mislili sutra napuniti Maksimir s ovim cijenama, s ovakvim protivnikom i uzasnom atmosferom po jos uzasnijem vremenu.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.