Baraž - SP 2014

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Baraž - SP 2014

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 nov 2013, 15:13

Pogledajte sastave ovih reprezentacija iz Afrike i vidjet cete da svaka ima jedno ili dva poznata imena, cast Gani i O.Slonovace :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 17 nov 2013, 15:24

Jel se trolanje kaznjava na ovom forumu? Jer @paja dominira u tom podrucju :? ..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 17 nov 2013, 15:39

Kamerun vec vodi 2:0 8-) . Hvala Bogu pa necemo Tunis gledati :roll: .
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 nov 2013, 15:41

tuzlak1987 je napisao/la:Pogledajte sastave ovih reprezentacija iz Afrike i vidjet cete da svaka ima jedno ili dva poznata imena, cast Gani i O.Slonovace :mrgreen:
isto se može reći za Ukrajinu i Grčku... pa šta sa tim?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 17 nov 2013, 15:45

Prije nekoliko dana, navijači na Islandu našalili su se na račun Luke Modrića kada su na službenu stranicu policije Reykjavika na Facebooku poslali poruku:

- Imamo dojavu da u zemlju ulazi sumnjiv i opasan tip. Zaustavite ga odmah po ulasku na terminal. Sumnjivac se odaziva na ime Luka Modrić, prenosi Jutarnji List.

Nakon što je Island izvukao remi protiv Hrvatske u Reykjaviku u prvoj utakmici doigravanja za odlazak na SP, euforičnim Islanđanima nije dugo trebalo da smisle novi fazon o Luki Modriću, pa je tako na stranicama policije osvanula nova poruka:

- Drage vlasti. Željeli bismo se izviniti za naše prethodne optužbe da je Luka Modrić opasan tip. Naprotiv, on je toliko bojažljiv da je na utakmicu doveo i svog prijatelja suca Undiana.

:D
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 nov 2013, 15:59

DANTES je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pogledajte sastave ovih reprezentacija iz Afrike i vidjet cete da svaka ima jedno ili dva poznata imena, cast Gani i O.Slonovace :mrgreen:
Mozda je do mene, ne poznajem toliko igrace te iz Afrike. Jedino ko igra u nekom poznatijem klubu petice, dosta njih igra ali nisu nesto posebno pa se i ne cuje za njih, dok postoje ovi za koje svi znamo.

A sa Ukrajinom i Grckom sam bolji npr, znam uvijek igrace njihove i klubove u kojima igraju. Ali nije to toliko do onoga znas li ga ili ne, mislim da ove Africke reprezentacije sto se tice postavke, discipline i taktike nisu ni bilzu Ukrajine ili Grcke.

adc
Kontakt:

Post Postao/la adc » 17 nov 2013, 16:14

U uzvratu prolaze Portugal i Grčka s juga, Ukrajina sa istoka i Hrvatska ili Island.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 17 nov 2013, 18:42

Hrvatska je smijurija, cijele kvalifikacije su ocajni, posralo ih protiv Srbije u dva navrata, ne znaju ni oni kako su dobli makedonce i vels, belgija ih zgazila a jedini mec da valja su odigrali kad su skinuli Belgiji bod. Ne znaju ni kako su se nasli u barazu, tamo im dodje ubjedljivo najslabija reprezentacija (jos revans igraju kuci), koja u prvom mecu jos ima igraca manje i kojim se povrijedi najbolji strijelac, a na golu im brani redatelj spotova :lol: i poslije svega toga jos uvijek ima sanse da Island ide na svjetsko a do prije par mjeseci ovde su me kockasti ubjedjivali kako su oni spravom medju 10 timova svijeta. Eno onaj napadac ne igra ni revans mislim sta treba jos da se poklopi ovim bahatim susjedima, da im umjesto Islanda Gibraltar posalju na revans?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2013, 18:49

I onda ce opet doci neko i reci BiH imala najlasku grupu ! Sta reci za Grcku, najbolja drugoplasirana ekipa zasluzeno, Ruminija im nista ne moze.

Slovacka bi raznjela ovu Hrvatsku.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 nov 2013, 19:06

tuzlak1987 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Mozda je do mene, ne poznajem toliko igrace te iz Afrike. Jedino ko igra u nekom poznatijem klubu petice, dosta njih igra ali nisu nesto posebno pa se i ne cuje za njih, dok postoje ovi za koje svi znamo.

A sa Ukrajinom i Grckom sam bolji npr, znam uvijek igrace njihove i klubove u kojima igraju. Ali nije to toliko do onoga znas li ga ili ne, mislim da ove Africke reprezentacije sto se tice postavke, discipline i taktike nisu ni bilzu Ukrajine ili Grcke.
tu si u pravu... tehnički i fizički su svjetska klasa... taktički su nula...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 17 nov 2013, 20:00

BigBigBang je napisao/la:Hrvatska je smijurija, cijele kvalifikacije su ocajni, posralo ih protiv Srbije u dva navrata, ne znaju ni oni kako su dobli makedonce i vels, belgija ih zgazila a jedini mec da valja su odigrali kad su skinuli Belgiji bod. Ne znaju ni kako su se nasli u barazu, tamo im dodje ubjedljivo najslabija reprezentacija (jos revans igraju kuci), koja u prvom mecu jos ima igraca manje i kojim se povrijedi najbolji strijelac, a na golu im brani redatelj spotova :lol: i poslije svega toga jos uvijek ima sanse da Island ide na svjetsko a do prije par mjeseci ovde su me kockasti ubjedjivali kako su oni spravom medju 10 timova svijeta. Eno onaj napadac ne igra ni revans mislim sta treba jos da se poklopi ovim bahatim susjedima, da im umjesto Islanda Gibraltar posalju na revans?
Kosovo, samo Kosovo u barazu. Moze ispasti da je lako luzere hebat, al' to je cinjenica, surovo sve ide u tom smjeru.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2013, 01:38

africke repke 0 bodova,oni su bili konkurenti za neki rezultat kad su tek poceli igrat malo ozbiljnije na SP to jes od 90 na ovamo ,jer tada s ih svi gledali ko da su san marino zato su i uspijeli napraviti par iznenadnjenja,Kamerun 94,nigerija 98,gana 2010,al prije svega zbog slabog zrijeba.Trenutno africki fudbal je odavno proticatn,jos kad se tome doda da je africka brzina koja je bila glavni adut ovih rep ,unistena sa "taktickim" postavkama evropskih trenera,dodje se do zakljucka da je to gomila tamnoputih igraca koja natjeruje loptu po terenu i prolaze na sp zato sto igraju protiv repki koje su malo je rec neozbiljne.Naravno da ne omalovazavam ali tako je kako je,obala,nigerija i gana su solidne repke u rangu norveske i to je to.Smijem dsnu ruku dat da bi razbili svaku africku rep,sto smo realno i pokazali.Alzir bi unistili da je imalo normlaniji teren bio,a ganu dobili kad nismo bili ni blizu jaki ko sad dok su oni tad imali svoj zenit.

Da sad dodam jos jedan argumenat kako neko me ne bi pomislio da lupetam i govorio da su ovaj ili onaj africki igrad strasni u evropi.Fazon je sto su africki igraci veoma talentovani i fizcki mocni,ali oni se mogu pokazati dobirm samo kada igraju u ekipima gdje je taj africki igrac eventualno jedan od dovice takvih u ekipi.Medjutim kad stavis takvih 11 u istu ekipu to je 0 bodova.Gledo sam nasu federalnu ligu,gledo sam englesku konferenciju,gledo sam susret igman turbina,gledo sam duele nizeligasa u hrv ligi,gledo sam grcko prvenstvo gdje je 3+ golova na tekmi misaona imenica ako olipiakos ne igra,ali AFRICKI KUP NA EUROSPORTU KOJI SAM PRATIO ZADNJIH GODINA JE NAJDOSADNIJE TAKICENJE U MOM ZIVOTU.DOKAZ TOME JE DA JE JEDNA ZAMBIJA PREDPROSLI AFRICKI KUP OSVOJILA A DA PRAKTICNO NIJE DALA GO IZ IGRE U ELIMINACIONOJ FAZI :?
=\_1921_/=

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 nov 2013, 02:55

Da, Africka prvenstva su zadnjih godina stvarno katastrofa. Ne moze se gledat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Kalounho
Kontakt:

Post Postao/la Kalounho » 18 nov 2013, 11:03

Ne znam zasto mislite da su africke rep. slabe ali dobro vase misljenje.Tvrdim za Obalu Slonovace da ako budu imali srece u zrijebu(prosla 2 prvenstva dobili grupu smrti) da ce ponovit uspjeh Gane iz 2010 :D za ostale africke rep. ne mogu nista da prognoziram jer ih ne pratim pretjerano.Obalu pratim vec duze vrijeme i ovo je zadnja prilika ove generacije(Drogba,Kalu,Kolo i Jaja Ture,Zokora...) da ucine nesto vise na SP ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 nov 2013, 13:23

invincible1921 je napisao/la:africke repke 0 bodova,oni su bili konkurenti za neki rezultat kad su tek poceli igrat malo ozbiljnije na SP to jes od 90 na ovamo ,jer tada s ih svi gledali ko da su san marino zato su i uspijeli napraviti par iznenadnjenja,Kamerun 94,nigerija 98,gana 2010,al prije svega zbog slabog zrijeba.Trenutno africki fudbal je odavno proticatn,jos kad se tome doda da je africka brzina koja je bila glavni adut ovih rep ,unistena sa "taktickim" postavkama evropskih trenera,dodje se do zakljucka da je to gomila tamnoputih igraca koja natjeruje loptu po terenu i prolaze na sp zato sto igraju protiv repki koje su malo je rec neozbiljne.Naravno da ne omalovazavam ali tako je kako je,obala,nigerija i gana su solidne repke u rangu norveske i to je to.Smijem dsnu ruku dat da bi razbili svaku africku rep,sto smo realno i pokazali.Alzir bi unistili da je imalo normlaniji teren bio,a ganu dobili kad nismo bili ni blizu jaki ko sad dok su oni tad imali svoj zenit.

Da sad dodam jos jedan argumenat kako neko me ne bi pomislio da lupetam i govorio da su ovaj ili onaj africki igrad strasni u evropi.Fazon je sto su africki igraci veoma talentovani i fizcki mocni,ali oni se mogu pokazati dobirm samo kada igraju u ekipima gdje je taj africki igrac eventualno jedan od dovice takvih u ekipi.Medjutim kad stavis takvih 11 u istu ekipu to je 0 bodova.Gledo sam nasu federalnu ligu,gledo sam englesku konferenciju,gledo sam susret igman turbina,gledo sam duele nizeligasa u hrv ligi,gledo sam grcko prvenstvo gdje je 3+ golova na tekmi misaona imenica ako olipiakos ne igra,ali AFRICKI KUP NA EUROSPORTU KOJI SAM PRATIO ZADNJIH GODINA JE NAJDOSADNIJE TAKICENJE U MOM ZIVOTU.DOKAZ TOME JE DA JE JEDNA ZAMBIJA PREDPROSLI AFRICKI KUP OSVOJILA A DA PRAKTICNO NIJE DALA GO IZ IGRE U ELIMINACIONOJ FAZI :?
gana 2006 je prošla grupu u kojoj je bila Češka sa igračima u prime, SAD(ista ona koja ne da opepeliti mnogim ekipama) i kasniji svjetski prvak Italija... ispali su od Brazila.... 2010 su prošli isto tešku grupu sa Srbijom, Njemačkom i Australijom, u 1/8 izbacili SAD, a u 1/4 finalu ispali jer su promašili penal u 120 minutu protiv Urugvaja(istog onog koji zadnjih godina šije Brazil i Argentinu) zanimljivo oba puta kada su prolazili iz grupe to je bilo sa dvije evropske ekipe( iste one koje ovdje samo što po vodi ne hodaju jer toliko je evro fudbal bolji od afričkog)
2002 senegal je prošao dalje iz grupe sa Francuskom(Anri, Trezege, Zidan, Bartez, itd, itd) aktuelni svjetski i evropski prvak... senegal ih je dobio 1:0 i totalno ih je poremetio...Onda tu su bili Urugvaj i Danska... sve same top repke... onda su u 1/8 finalu dobili švedsku(gle opet evropljani silni, jadi, jadi)... ispali od Turske koja je igrala yeben fudbal...
dakle vaše tvrdnje o jadnim i slabim afrikancima koji samo uzimaju mjesta bogomdanim evropljanima je netačna.... kao i ona da su eto samo 90-ih nešto prolazili jer su ih potcijenjivali.... eto u sledećoj deceniji kada ne poruka primljena oni i dalje igraju dobro i imaju rezultate....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 nov 2013, 14:22

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2013, 14:44

Kalounho je napisao/la:Ne znam zasto mislite da su africke rep. slabe ali dobro vase misljenje.Tvrdim za Obalu Slonovace da ako budu imali srece u zrijebu(prosla 2 prvenstva dobili grupu smrti) da ce ponovit uspjeh Gane iz 2010 :D za ostale africke rep. ne mogu nista da prognoziram jer ih ne pratim pretjerano.Obalu pratim vec duze vrijeme i ovo je zadnja prilika ove generacije(Drogba,Kalu,Kolo i Jaja Ture,Zokora...) da ucine nesto vise na SP ;)
da toliko su jaki da ni u zenitu snage nisu uspijeli osvojiti AFRICKI KUP,a sad ocekujes da u samom kraju karijere naprave rezultat na SP zaista realno ocekivanje
=\_1921_/=

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 nov 2013, 14:50

Kalounho je napisao/la:Ne znam zasto mislite da su africke rep. slabe ali dobro vase misljenje.Tvrdim za Obalu Slonovace da ako budu imali srece u zrijebu(prosla 2 prvenstva dobili grupu smrti) da ce ponovit uspjeh Gane iz 2010 :D za ostale africke rep. ne mogu nista da prognoziram jer ih ne pratim pretjerano.Obalu pratim vec duze vrijeme i ovo je zadnja prilika ove generacije(Drogba,Kalu,Kolo i Jaja Ture,Zokora...) da ucine nesto vise na SP ;)
Oni su uvijek u grupi smrti upravo zbog toga sto su oni jedna od najboljih reprezentacija "treceg" svijeta.
Nosilac pa neka europska rep. i Obala, tako da grupa po automatizmu mora biti jaka i neizvjesna ;)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 18 nov 2013, 18:04

invincible1921 je napisao/la:africke repke 0 bodova,oni su bili konkurenti za neki rezultat kad su tek poceli igrat malo ozbiljnije na SP to jes od 90 na ovamo ,jer tada s ih svi gledali ko da su san marino zato su i uspijeli napraviti par iznenadnjenja,Kamerun 94,nigerija 98,gana 2010,al prije svega zbog slabog zrijeba.Trenutno africki fudbal je odavno proticatn,jos kad se tome doda da je africka brzina koja je bila glavni adut ovih rep ,unistena sa "taktickim" postavkama evropskih trenera,dodje se do zakljucka da je to gomila tamnoputih igraca koja natjeruje loptu po terenu i prolaze na sp zato sto igraju protiv repki koje su malo je rec neozbiljne.Naravno da ne omalovazavam ali tako je kako je,obala,nigerija i gana su solidne repke u rangu norveske i to je to.Smijem dsnu ruku dat da bi razbili svaku africku rep,sto smo realno i pokazali.Alzir bi unistili da je imalo normlaniji teren bio,a ganu dobili kad nismo bili ni blizu jaki ko sad dok su oni tad imali svoj zenit.

To je to! fino objasnjeno.

ovaj dantes sad nabraja neke uspjehe iliti iznenadjenja koja su napravili Afrikanci? Pa sta, napravi iznenadjenje i Australija i ostale drugorazredne reprezentacije nabrajas tu neke pobjede nad evropskim selekcijama pa ja kad bi ti nabrajao pobjede evropljana nad afrikancima ne bi postu bilo kraja. Najbolja Africka selekcija da odigra jedne kvalfikacije pod uefom ne bi se kvalifikovala na svjetsko, toliko o njima...

I kao sto je u ovome quoteu pomenuto svi smo gledali ono sranje od AKN, pa ozbiljan sam kad kazem da je kvalitetnijih utakmica bilo ove sezone u BH telecom ligi...ono fudbal amaterski a gledas sve ti poznati igraci iz liga petice igraju i ti u cudu to gledas ne mozes sebi da dodjes.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 18 nov 2013, 18:15

DANTES je napisao/la:

gana 2006 je prošla grupu u kojoj je bila Češka sa igračima u prime, SAD(ista ona koja ne da opepeliti mnogim ekipama) i kasniji svjetski prvak Italija... ispali su od Brazila.... 2010 su prošli isto tešku grupu sa Srbijom, Njemačkom i Australijom, u 1/8 izbacili SAD, a u 1/4 finalu ispali jer su promašili penal u 120 minutu protiv Urugvaja(istog onog koji zadnjih godina šije Brazil i Argentinu) zanimljivo oba puta kada su prolazili iz grupe to je bilo sa dvije evropske ekipe( iste one koje ovdje samo što po vodi ne hodaju jer toliko je evro fudbal bolji od afričkog)
2002 senegal je prošao dalje iz grupe sa Francuskom(Anri, Trezege, Zidan, Bartez, itd, itd) aktuelni svjetski i evropski prvak... senegal ih je dobio 1:0 i totalno ih je poremetio...Onda tu su bili Urugvaj i Danska... sve same top repke... onda su u 1/8 finalu dobili švedsku(gle opet evropljani silni, jadi, jadi)... ispali od Turske koja je igrala yeben fudbal...
dakle vaše tvrdnje o jadnim i slabim afrikancima koji samo uzimaju mjesta bogomdanim evropljanima je netačna.... kao i ona da su eto samo 90-ih nešto prolazili jer su ih potcijenjivali.... eto u sledećoj deceniji kada ne poruka primljena oni i dalje igraju dobro i imaju rezultate....
i senegal je ispao zlatnim golom ilhana mansiza, proklet bio. Na tom prvenstvu sam navijao za njih zbog El Hadjia Dioufa. Ali bilo je još klasnih igrača, Fadiga, Song, Diao...
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Zaključano

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.